Η FaZe Clan κινδυνεύει να πεταχτεί εκτός Wall Street αν η μετοχή της δεν πιάσει έστω το 1 δολάριο

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Η FaZe Clan κινδυνεύει να πεταχτεί εκτός Wall Street αν η μετοχή της δεν πιάσει έστω το 1 δολάριο

Η FaZe Clan κινδυνεύει να πεταχτεί εκτός Wall Street αν η μετοχή της δεν πιάσει έστω το 1 δολάριο

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πάτος! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/7/22] Η ομάδα esports FaZe Clan μπήκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq, διαφημιζόμενη ως εταιρεία «Creator Economy» με αρχική αποτίμηση 725 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οδήγησε σε άμεση πώληση της μετοχής FaZe και μια βουτιά 25% στην αποτίμησή της την πρώτη ημέρα.

Η FaZe άρχισε να διαπραγματεύεται χάρις σε μια συγχώνευση SPAC. Το SPAC είναι διαδικασία εξαγοράς εταιρείας ειδικού σκοπού που υπάρχει αποκλειστικά για να αγοράσει μια υπάρχουσα ιδιωτική επιχείρηση και στη συνέχεια να τη διαθέσει στις δημόσιες αγορές, αλλά πολλές εταιρείες που ακολούθησαν αυτήν την πορεία κατέληξαν να έχουν εξαιρετικά κακή απόδοση ή έχουν υπερεκτιμηθεί στα μάτια της αγοράς. Στην πραγματικότητα, οι SPAC έχουν γίνει τόσο μη δημοφιλείς που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν επί του παρόντος εάν θα πρέπει να επιτρέπονται στην τρέχουσα μορφή τους.

Η FaZe ιδρύθηκε το 2010 και τώρα αποτελείται από περισσότερους από 100 υπαλλήλους, κυρίως επαγγελματίες των esports και δημιουργούς περιεχομένου, μαζί με διασημότητες όπως ο Lil Yachty και ο Snoop Dogg. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την εμβέλεια της ομάδας: έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ακόλουθους στους διάφορους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Καταλαβαίνω γιατί άλλες εταιρείες έχουν επικριθεί ότι εισήχθησαν στο χρηματιστήριο μέσω του οχήματος SPAC. Αλλά για εμάς, ταιριάζει πραγματικά", δήλωσε στο CNBC ο CEO της FaZe, Lee Trink. Ο Trink έγινε μέλος της Faze το 2018 και προηγουμένως ήταν πρόεδρος της Capitol Records. "Πιστεύουμε ότι είμαστε η πρώτη εταιρεία της Generation Z (σ.σ. γεννημένους μεταξύ 1997 - 2012) που μπαίνει στο χρηματιστήριο. Είμαστε σίγουρα η πρώτη εταιρεία  που βασίζεται σε creators που μπαίνει στο χρηματιστήριο."

Η FaZe είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για τη συγχώνευση SPAC πέρυσι, οπότε ζήτησε αποτίμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Έκτοτε, η εισαγωγή στο χρηματιστήριο έχει καθυστερήσει και η εμπλεκόμενη SPAC, B. Riley Principal Commercial Capital, έπρεπε να χορηγήσει ένα δάνειο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στη FaZe. Αυτό συμβαίνει επειδή η FaZe δεν κερδίζει ακόμα χρήματα: η δουλειά της είναι σε μεγάλο βαθμό να πείσει τους ανθρώπους ότι όντως κερδίζει χρήματα. Στις καταθέσεις για τη δημόσια εγγραφή, ανέφερε έσοδα 50 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και πρόβλεψε 90 εκατομμύρια δολάρια για το 2022. Όμως τα έσοδα δεν είναι εισόδημα και το 2021 σημείωσε ζημία 19 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό σημαίνει ότι η FaZe θα πρέπει να δείξει στους επενδυτές τα μελλοντικά σχέδια, πώς θα μετατρέψει αυτό το τεράστιο κοινό (το 80% του οποίου είναι ηλικίας 13 έως 34 ετών) σε χρήματα. Ο Trink υπολογίζει ότι θα αφορά λιγότερο τα esports παρά έργα όπως μια συνεργασία τζόγου με DraftKings, FaZe fast food και συνεργασίες με streamers.

[UPDATE: 4/2/23 - Έπιασε πάτο] Από το κακό στο χειρότερο τα πάει η μετοχή της FaZe clan, η οποία στις 31/1 έφτασε να έχει...0,8 δολάρια. Ανήκει και επίσημα στα pennystocks! Στις 3/2  η τιμή της ανέβηκε στο 1 δολάριο. Οι κακοί χειρισμοί της διοίκησης σε θέμα χορηγών αλλά και το γενικότερο ενδιαφέρον που (δεν) υπάρχει στα eSports, τα οποία παρακολουθεί ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των gamers, καθιστούν δύσκολο για οποιαδήποτε clan να δικαιολογήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επένδυσης! Πολύ απλά θα χρειαζόταν πάρα πολλές πρώτες θέσεις παγκοσμίως, κυρίως σε τουρνουά FPS και MOBA. Βασικά ακόμα κι αν έπαιρνε σε όλα πρώτη θέση και είχε χορηγούς πάλι δεν θα δικαιολογούσε τις παραπάνω επενδύσεις.

[UPDATE 2: 28/3/23 - Κινδυνεύει να βγει εκτός Wall Street] Η μετοχή της Faze clan έπεσε κάτω από το 1 δολάριο. Λόγω του ιστορικού χαμηλού, κινδυνεύει πλέον να βγει εκτός Wall Street και να αφαιρεθεί από το χρηματιστήριο, αν δεν καταφέρει να ξαναφτάσει έστω στο 1 δολάριο! Η FaZe clan προσπαθεί να καθησυχάσει τα πνεύματα στο Twitter, αλλά υπάρχει δυσπιστία από τους επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα για το μέλος της Faze Clan που αποκλείστηκε από την ομάδα λόγω ρατσιστικού σχολίου και συζητήστε για τα eSports στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification