Μετά την παρουσίασή της, η Microsoft είπε σε publishers να αργήσουν να ανακοινώσουν τις PlayStation εκδόσεις των games τους

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Μετά την παρουσίασή της, η Microsoft είπε σε publishers να αργήσουν να ανακοινώσουν τις PlayStation εκδόσεις των games τους

Μετά την παρουσίασή της, η Microsoft είπε σε publishers να αργήσουν να ανακοινώσουν τις PlayStation εκδόσεις των games τους

Για 48 ώρες.

Σε κάθε παρουσίαση της Sony, της Microsoft και της Nintendo έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε βίντεο από ορισμένα games, τα οποία στο τέλος αναφέρουν τις διαθέσιμες κονσόλες λάθος.

Το ίδιο συνέβη και στο Xbox & Bethesda showcase, αλλά εδώ το σκηνικό..."τερματίστηκε". Η Microsoft ανακοίνωσε σε κάποια βίντεο ότι τα αντίστοιχα games θα κυκλοφορήσουν σε κονσόλες Xbox και σε κάποια άλλα ότι τα games αυτά θα βγουν "για PC και κονσόλες Xbox". Τι γίνεται όμως με τις κονσόλες της Sony;

Φυσικά και οι Sony και Microsoft δεν αναφέρουν ποτέ τις ανταγωνιστικές προς αυτές κονσόλες. Έτσι λοιπόν, για άλλη μια φορά, όλοι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να "μυρίσουμε τα νύχια μας" διότι πολλά από τα games που βλέπαμε δεν γνωρίζαμε αν είναι Xbox console exclusives (σ.σ. δηλαδή μόνο για PC, Xbox Series X/S, Xbox One) ή αν θα είναι multiplatform, κοινώς αν θα βγουν και για PS5 και PS4.

"Επιτρέπεται να το γράψετε μετά από 48 ώρες"
Η Microsoft λοιπόν, σε συνεννόηση με διάφορους publishers όπως η Atlus και η Koei Tecmo, κανόνισε τα πράγματα έτσι ώστε τα δελτία τύπου που στάλθηκαν σε gaming sites ανέφεραν ότι "Υπάρχει embargo μέχρι την τάδε ώρα. Μέχρι την λήξη του embargo δεν μπορείτε να γράψετε ότι τα games αυτά θα κυκλοφορήσουν και σε κονσόλες PlayStation". Το embargo που έθεταν, όπως βλέπετε και από το link, ήταν για...48 ώρες μετά!

Κοινώς, πιάσαμε πάτο. Δεν φτάνει που τα τρέιλερ των κατασκευαστριών των κονσολών είναι από μόνα τους παραπληροφόρηση, διότι θα έπρεπε να αναγράφουν στο τέλος τους όλα τα format, δεν φτάνει που όταν μιλάνε στα βίντεο οι developers δεν επιτρέπεται να αναφέρουν τα format, τώρα έχουμε και αυτό! 48 ώρες embargo! Δηλαδή σκεφτείτε έναν μέσο gamer, ο οποίος δεν διαβάζει όλα τα άρθρα των gaming sites και απλά θα ψάξει στο YouTube να βρει βίντεο για τα games που τον ενδιαφέρουν. Αν τα games που θέλει να παίξει προβλήθηκαν στο State of Play ή ακόμη χειρότερα στο Xbox & Bethesda Showcase (σ.σ. ειδικά μέσα στο πρώτο διήμερο που οι περισσότεροι τότε είναι που τα ψάχνουν), εκεί θα πέσει θύμα παραπληροφόρησης από το βίντεο, αφού μπορεί για παράδειγμα να έχει PS5 ή PS4, να δει ένα νέο παιχνίδι που δεν ανήκει σε Microsoft Studio και να νομίζει ότι θα βγει μόνο για PC και Xbox. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.

Αυτό σημαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ότι αν ένας gamer "καίγεται" να αγοράσει κάτι, μπορεί να πάει να αγοράσει την κονσόλα που βλέπει στο τέλος του βίντεο, θεωρώντας ότι το παιχνίδι βγαίνει μόνο σε αυτή την κονσόλα. Θα πρέπει να είστε λοιπόν δύο και τρεις φορές προσεκτικοί και να μην ανοίγετε βίντεο από τα YouTube channels των PlayStation, Xbox και Nintendo, ούτε και από ξένα gaming sites, που τα αναπαράγουν την στιγμή μιας παρουσίασης,  αλλά μόνο από τα επίσημα YouTube channels των ίδιων των εταιρειών.

Πλέον το θέμα του ανταγωνισμού με τα exclusives, από όπου κι αν το δούμε δεν μαζεύεται με τίποτα. Η μόνη λύση είναι μαζική διαμαρτυρία με emails στην ESA, μέχρι να βάλει μυαλό στις κατασκευάστριες εταιρείες κονσολών και να πληροφορούν σωστά τον κόσμο για τα format κάθε παιχνιδιού.

Δείτε την Xbox & Bethesda Showcase και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification