Τι περιμένουμε από το Hearthstone: Journey to Un'Goro

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Τι περιμένουμε από το Hearthstone: Journey to Un'Goro

Τι περιμένουμε από το Hearthstone: Journey to Un'Goro

Έρχεται το νέο expansion του card game της Blizzard.

Από τον Μάρτιο του 2014, όταν το Hearthstone: Heroes of Warcraft έκανε το ντεμπούτο του, μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η δημιουργία της Blizzard έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή games της αγοράς μετρώντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια παίκτες και παράλληλα έχει γίνει και ένα σημαντικό "άνοιγμα" στα eSports, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαμβάνουν χώρα διάφορα τουρνουά με σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Το Hearthstone έχει απλώσει τα... δίχτυα του ακόμη και στους επαγγελματίες παίκτες του πόκερ, καθώς το 2015 ο Bertrand ElkY Grospellier επέστρεψε στον χώρο των eSports (στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στα Starcraft: Brood War και WarCraft III) για λογαριασμό της Team Liquid. Στους φανατικούς παίκτες του Hearthstone συγκαταλέγεται και ο DJ Aviici (Tim Bergling), αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο το πόσο mainstream είναι το card game της Blizzard.

Η έλευση του Journey to Un'Goro του πέμπτου κατά σειρά expansion του Hearthstone σηματοδοτεί την έναρξη του Year of the Mammoth. Ως εκ τούτου θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο Standard format, καθώς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες από τα Blackrock Mountain, The Grand Tournament και League of Explorers. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έξι Classic κάρτες του Hearthstone και συγκεκριμένα οι Azure Drake, Sylvanas Windrunner, Ragnaros the Firelord, Power Overwhelming, Ice Lance και Conceal θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στο Wild format όταν κυκλοφορήσει το Journey to Un'Goro.

H δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι ότι από εδώ και στο εξής δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά Adventure packs, όπως το Curse of Naxxramas, το Blackrock Mountain κ.ο.κ. Αντίθετα η Blizzard θα κυκλοφορήσει δύο ακόμη expansions, ένα στα μέσα του 2017 και ένα στο τέλος της χρονιάς. Παρόλα αυτά σε κάθε expansion, αρχής γενομένης με το δεύτερο expansion του 2017 θα υπάρχουν διάφορες single-player αποστολές, των οποίων η ολοκλήρωση θα σας επιτρέπει να εμβαθύνετε στο lore του Hearthstone και ενδεχομένως να κερδίζετε και κάποιες κάρτες, όπως ακριβώς ίσχυε δηλαδή με τα Adventure packs.

Το Journey to Un'Goro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του Απριλίου και θα περιλαμβάνει 135 νέες κάρτες, εκ των οποίων ήδη έχουν αποκαλυφθεί περίπου 40 κάρτες. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να δούμε πως οι κάρτες αυτές θα επηρεάσουν το metagame, εντούτοις είναι πιθανόν να δούμε νέα Secret decks για τους Mage και Paladin, κάποιο Discard deck για τον Warlock, ενώ ο Shaman δείχνει να έχει καλύτερο synergy με τα Elementals (το νέο tribe του Journey to Un'Goro) και παράλληλα είναι πιθανό να επιστρέψει στο Murloc archetype με κάρτες όπως το Unite the Murlocs.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

 

Πέρα από το νέο Elemental tribe, στο Journey to Un'Goro θα δούμε ένα νέο τύπο καρτών, τα λεγόμενα Quests. Οι κάρτες αυτές είναι Legendary (οπότε μπορείτε να έχετε μόνο μία στο Deck σας) και εμφανίζονται πάντα στο αρχικό σας χέρι. Για να ολοκληρώσετε ένα Quest θα πρέπει να ικανοποιήσετε συγκεκριμένες συνθήκες. Για παράδειγμα για να ολοκληρώσετε το Awaken the Makers του Priest θα πρέπει να κάνετε summon 7 minions με το Deathrattle keyword. Εάν τα καταφέρετε θα αποκτήσετε πρόσβαση στην Amara, Warden of Hope, ένα 8/8 minion με Taunt και Battlecry: Set your Hero's Health to 40.

Όπως είναι αναμενόμενο, η προσθήκη των νέων αυτών καρτών αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο στο metagame, ανοίγοντας παράλληλα τους ορίζοντες για την δημιουργία νέων ανταγωνιστικών decks. Ένα από τα ελάχιστα προβλήματα του Hearthstone, είναι ότι δεν δίνει τα απαραίτητα κίνητρα στους παίκτες για να πειραματιστούν, αφού καλώς ή κακώς κάποιες κάρτες είναι ισχυρότερες από τις άλλες και ως εκ τούτου καταλήγουν στην πλειοψηφία των περισσότερων decks. Η προσθήκη των Quests εξασφαλίζει ότι για κάθε Hero (Priest, Hunter, Shaman κ.ο.κ) θα δούμε ένα νέο deck. Λόγου χάρη ένα Priest deck με Deathrattle minions, ένα Shaman deck με Murlocs, ένα Hunter deck με 1-mana minions κ.ο.κ.

Πέρα από τα Quests στο Journey to Un'Goro θα δούμε και ένα νέο keyword που θα ονομάζεται Adapt. To Adapt λειτουργεί πάνω κάτω όπως και το Discover, αφού κάθε φορά που παίζετε ένα minion με αυτό το keyword έχετε την δυνατότητα να το buffάρετε, επιλέγοντας μία από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Συνολικά υπάρχουν 10 διαφορετικά πιθανά buffs, αν και όπως είπαμε εσείς επιλέγετε μεταξύ των τριών που θα εμφανιστούν στην οθόνη σας. Τα 10 αυτά buffs είναι τα εξής: Deathrattle: Summon two 1/1 plants, +3 Attack, Can't be targeted by spells or Hero powers, Divine Shield, Windfury, Taunt, +3 Health, +1/+1, Stealth until your next turn και Poisonous.

Είναι γεγονός ότι εκ πρώτης όψεως ο μηχανισμός αυτό δείχνει πολύ πιο υποσχόμενος, σε σχέση με τους αντίστοιχους που είχαν εισαχθεί στα προηγούμενα expansions. Για παράδειγμα, το Inspire που είχαμε δει στο The Grand Tournament δεν είχε κανένα απολύτως αντίκτυπο στα ανταγωνιστικά decks (εξαιρείται η Arena). Σαφώς και τα buffs του κάθε minion είναι τυχαία, αλλά αν χρησιμοποιήσετε minions με Adapt στο deck σας είναι δεδομένο ότι αποκτάτε πολύ περισσότερες επιλογές. Λόγου χάρη, από το πουθενά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα minion με Taunt και να σταματήσετε τις ορδές του Hunter που σας σφυροκοπούν αλύπητα.

Το Journey to Un'Goro δείχνει ικανό να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ανταγωνιστικής σκηνής του Hearthstone, εκεί όπου συναντάμε τους τελευταίους μήνες τα ίδια και τα ίδια decks. H προσθήκη των Quest cards εγγυάται ότι θα δούμε ένα τουλάχιστον νέο deck για κάθε Hero και πιθανόν κάποια από αυτά θα μπορούν σε σταθούν σε υψηλό επίπεδο. Επιπροσθέτως, o Adapt μηχανισμός σας δίνει περισσότερες επιλογές στην δημιουργία του deck σας, αφού τα minions με το σχετικό keyword μπορούν να αποκτήσουν ένα buff ικανό να κάνει την... διαφορά και να σας σώσουν από μια δύσκολη περίσταση. Σαφώς και σε αυτό το κομμάτι υπεισέρχεται και ο παράγοντας τύχη, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συναντάμε για πρώτη φορά στο Hearthstone. Όπως είναι φυσικό, όταν κυκλοφορήσει το Journey to Un'Goro θα μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για το αντίκτυπο των νέων μηχανισμών.

Το Hearthstone: Journey to Un'Goro θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου για PC, Android, iOS και Mac.

Διαβάστε το review του Hearthstone: Heroes of Warcraft από τη Χριστιάνα Θάνου και συζητήσετε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ψάχνετε αντιπάλους; Δηλώστε το Battle.net ID σας και ανταλλάξτε IDs.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 31/03/2017 14:02
Για να δούμε τι θα δούμε απο το στρατόπεδο της Blizzard.Όλο εξελίξεις τελευταία.
Notification