Editorial: Γνώμη για το Nintendo Switch

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Editorial: Γνώμη για το Nintendo Switch

Editorial: Γνώμη για το Nintendo Switch

Τι περιμένουμε από την νέα κονσόλα της Nintendo;

Στο σημερινό Editorial ήταν λογικό να επικεντρωθώ στο Nintendo Switch και στα όσα περιμένουμε από την νέα κονσόλα της Nintendo η οποία αποκαλύφθηκε προχθές και θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου.

Η Nintendo ως παλαιότερη εν ενεργεία κατασκευάστρια εταιρεία κονσολών, έχει το εξής μέχρι τώρα ιστορικό:
1η γενιά κονσολών: Στα πρώτα δύο Color TV-Game αντέγραψε το Pong του Magnovox Odyssey αλλά καινοτόμισε με το Color TV-Game Racing και το Burokku Kuzushi, την κονσόλα Breakout
2η γενιά κονσολών: Τα πρώτα handheld.
3η γενιά κονσολών: Πήρε την πρώτη θέση με το NES. Είχε μεγάλη υποστήριξη από developers.
4η γενιά κονσολών: Πήρε την πρώτη θέση με το SuperNES. Είχε μεγάλη υποστήριξη από developers.
5η γενιά κονσολών: Έχασε την 1η θέση από την Sony, κυρίως λόγω της εμμονής της στα cartrdidges, αν και το Nintendo 64 μας χάρισε ιστορικά games.
6η γενιά κονσολών: Κατέβηκε με το Gamecube αλλά έχασε την 1η θέση λόγω μειωμένης γκάμας τίτλων έναντι του PS2.
7η γενιά κονσολών: Πήρε ξανά την πρώτη θέση με το Wii, το οποίο πρόσφερε για πρώτη φορά motion gaming. Με την πολύ χαμηλή τιμή προσέφερε φθηνό gaming σε όλο τον κόσμο και έφερε multiplatform games την πρώτη χρονιά. Απευθύνθηκε σε μεγάλο ποσοστό casual gamers και Nintendo fans. 100 εκατομμύρια πωλήσεις για την κονσόλα, 45 εκατομμύρια πωλήσεις το Wii Fit, πολλά εκ των οποίων πουλήθηκαν σε bundle μαζί με την κονσόλα. Το Wii είχε μόλις 88MB RAM έναντι των 512MB των PS3 και Xbox 360. Στις τελευταίες χρονιές της έβδομης γενιάς η κονσόλα σταμάτησε να πουλάει.
8η γενιά κονσολών: Έχασε την 1η θέση με το Wii U, το οποίο ήταν για δεύτερη συνεχή γενιά τεχνικά κατώτερο των PS4 και Xbox One, με 2GB RAM και τριπύρηνη CPU, έναντι 8GB RAM και οκταπύρηνων CPU. Δεν υποστηρίχθηκε από τους περισσότερους publishers για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Φέτος φτάνουμε στην ώρα του Nintendo Switch. Δείτε το αναλυτικό video editorial μας:

Συνοψίζοντας, οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ ότι το Nintendo Switch δεν θα πετύχει στην αγορά είναι οι εξής:
1)Κατώτερο σε τεχνικά χαρακτηριστικά: Πιο χαμηλές αναλύσεις, υποδεέστερο user interface, περισσότερο loading, ελάχιστος χώρος αποθήκευσης.
2)Από το Wii και μετά δεν απευθύνεται σε hardcore gamers αλλά κυρίως σε casuals και στη hardcore βάση της.
3)Βασίζεται κυρίως στα exclusives και έχει λιγότερα multiplatform games (κερδίζει κάποιους PC gamers αλλά χάνει τους περισσότερους console gamers που θέλουν μια ολοκληρωμένη πρόταση).
4)Οι online υπηρεσίες της είναι υποδεέστερες των Sony-Microsoft. Για πρώτη φορά θα τις χρεώσει κάτι που αποτελούσε μικρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
5)Η μπαταρία του Switch θα τελειώνει σε 2,5-6,5 ώρες, αλλά σε 3 ώρες συνεχόμενου gaming (στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild).
6)To Switch είναι τεχνικά κατώτερο αλλά πωλείται ακριβότερα έναντι των PS4 και Xbox One, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει την γκάμα των games τους.
7)Στις 3 Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν μόλις 5 launch games, επομένως δεν θα υπάρχει καλό ξεκίνημα που θα δώσει ώθηση σε gamers και developers να στηρίξουν την κονσόλα.
8)Δεν επενδύει χρήματα στο Marketing σε sites, αλλά ελάχιστα χρήματα στην τηλεόραση, εκεί όπου βρίσκονται ακόμη πολλοί casual gamers.

Όπως έγινε στο παρελθόν και με το motion gaming, το Virtual Reality και το Wii U, θεωρώ πως παρότι δεν έχω ακόμη το Nintendo Switch στα χέρια μου, θα επαληθευθώ για τέταρτη φορά. Δύσκολα θα καταφέρει η Nintendo να πετύχει σοβαρές πωλήσεις έναντι των PS4 και Xbox One.

Διαβάστε όλες τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Nintendo Switch.

Αναμένω και την άποψή σας στα σχόλια και στο Nintendo Switch forum topic. Συζητήστε για τις μόνιμες στήλες σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 15/01/2017 15:51
Η χρέωση επίσης των online υπηρεσιών είναι κάτι το οποίο θα κάνει τους περισσότερους να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού.
#2 +1 ashbringer (Level 25) 15/01/2017 15:52
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μάνο.Η nintendo δεν το χειρίστηκε καθόλου σωστά το θέμα και αυτό ισχύει απο παλιά.Οπότε δεν νομίζω ότι τελικά το switch θα έχει μεγάλη απήχηση.Οι κινήσεις και οι αποφάσεις του παρελθόντος την έφεραν στην σημερινή θέση η οποία είναι πολύ πίσω απο τις κυριάρχες εταιρείες Microsoft και Sony οι οποίες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
#3 ashbringer (Level 25) 15/01/2017 15:53
Απο όλες τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει έως τώρα το Nintendo Switch απευθύνεται στους hardcore fans της Nintendo και όχι στο ευρύτερο κοινό.
#4 +1 An arrow in the knee (Level 22) 15/01/2017 16:04
Δυστυχως συμφωνω με τον Μανο.Παρα τις οποιες ελπιδες εχω,η Nintendo εχει παρει την κατω βολτα και δεν νομιζω να ανακαμψει ουτε αυτη την γενια.
#5 +1 Efane (Level 24) 15/01/2017 16:58
θα συμφωνήσω και εγώ πως οι αρνητικές σκέψεις είναι περισσότερες από τις θετικές, μένει να δούμε απο τις αρχές του Μάρτη πως θα ξεκινήσει η νέα κονσόλα.
#6 +1 aims (Level 20) 15/01/2017 22:17
Και εγω συμφωνω με τις παρατηρησεις και τα σχολια του Μανου..
#7 BigBoss (Level 24) 16/01/2017 03:21
Αν είχαμε λεφτα παίδες όλοι θα το αγοράζαμε ως δευτερη-φορητή κονσόλα. Απλώς στους καιρους μας ειναι καπως δυσκολο (στην Ελλάδα) να σκας χρήματα για κονσόλες συνέχεια.
#8 +1 cristodi (Level 19) 16/01/2017 05:43
Προς το παρόν και με βάση τις πληροφορίες δεν μπορώ παρά να είμαι απογοητευμένος.

Τα χρήματα που έχουμε οι περισσότεροι για αγορά games είναι συγκεκριμένα και πιθανόν λίγα . Το θέμα είναι πως θα τα ξοδέψουμε έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο όφελος . Πως νομίζει η Nintendo ότι θα μας τα πάρει? προσφέροντας μας ακριβότερα προϊόντα ?

Έμενα η τακτική μου είναι να έχω όλες τις κονσόλες και να αγοράζω games σε προσφορές , μέχρι τώρα δουλεύει καλά το σύστημα με Xbox , ps4 και μέτρια με το wii-u αφού οι προσφορές είναι ποιο σπάνιες . Το SWITCH θα είναι η πρώτη κονσόλα που θα αργήσω να αγοράσω .Τη θεωρώ πολύ ακριβή διότι χρειάζεσαι και το pro χειριστήριο και έξτρα μνήμη , άρα αλλά 100 ευρώ .

Επίσης δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με τους ψηφιακούς τίτλους που έχω αγοράσει στο wii-u .εφόσον δε μεταφέρονται δεν έχω σκοπό να αγοράσω τίποτα άλλο από Nintendo .
#9 tsakos (Level 14) 16/01/2017 11:33
Quoting seitar:
μανο με ολο το σεβασμο δεν θα σημφωνισο,η αληθεια ειναι πως το wii το δοκιμασα απο φοιλους και το wiiu δεν το πλησιασα καθολου για αυτο το λογο που λες αλα εδω δεν βλεπω το ιδιο ..ειναι δυο φορες ποιο δυνατο απο wiiu αφου μιλαμε για 4 gb και στα 1020 και στο φορητο ειναι πολυ ψηλα μη το συγκρινουμε με της αλλες κονσολες και το παμε οπαδικα οπως γινεται συνηθος γιατη η φιλοσοφια του ειναι αλη, αλιος πας στο scorpio που θα βγει που λενε οτι θα κανει παπαδες στα γραφικα αλα και παλι δεν ειναι μοναχα αυτο το κοματι..απο θεμα games νομιζο πως εχουνε μαθει γιατι δεν το λες και λιγο να ξεκινας με ενα zelda το οποιο θα ειναι διο φορες ποιο μεγαλο απο witcher3 αλα οχι στα τερμα σε θεμα δυνατοτιτον του switch με αποτελεσμα να λενε πως ισως δουμε και ενα δευτερο στην ιδια κονσολα, και οπως ξερεις mario, nba, fifa, project cars ,syberia3 season of heaven,rime..τους βλεπω να αλαζουνε δεν ξερω θα διξει..μανο δεν ξερω αν την στιριξουνε τριτες εταιριες στο θεμα game αλα οι nintendo θα το προσεξει πολυ πιστευω

Δύο φορές πιο δυνατό το Switch αλλά και πάλι τεχνολογικά πίσω από PS4 και Xbox One, άρα θα έχει σοβαρά θέματα στα multiplatform.
Έχω πει δεκάδες φορές ότι το 99% των gamers δεν βγαίνουν έξω όταν θέλουν να παίξουν με την κονσόλα τους. Βγήκαν μόνο για λίγους μήνες με το Pokemon Go και μετά ξαναμπήκαν μέσα.
Το Zelda είναι το μόνο console seller, μαζί με το Mario που θα αργήσει προς το παρόν. Κατά τα άλλα θυμίζω ότι δεν αγοράζεις κονσόλα για 3-4 exclusives. Θα σκάσεις 330άρι για να πάρεις καμιά 10άρια games να έχεις να παίζεις. Και προσπαθώ να θυμηθώ αν στις τελευταίες κονσόλες της Nintendo αγόρασα 10 games.....προφα νώς και όχι. Από το Nintendo 64 έχω να το κάνω πολύ απλά γιατί ήταν πολύ δυνατό 64-bit σύστημα στην εποχή του που δεν στηριζόταν μόνο στα exclusives αλλά και στα multiplatform. Ο λόγος που δεν πούλησε φυσικά ήταν εξαιτίας των cartridges και της εμμονής της Nintendo να πολεμήσει έτσι την πειρατεία, διότι οι developers έσπαγαν το κεφάλι τους να προγραμματίσουν σε cartridge, όταν τα CD έκαναν το έργο τους πανεύκολο.
#10 tasgeo (Level 11) 16/01/2017 11:48
Διαφημίσεις στο youtube αλλά και στα social media έχει κάνει η Nintendo. Έχω δει ο ίδιος διαφήμιση της σε κανάλι youtube. Αυτό εξαρτάται απο την χώρα και στην Ελλάδα δεν επενδύει, αλλά σε χώρες που έχει πολύ μεγάλη ζήτηση και πωλήσεις υπάρχουν διαφημίσεις της σε youtube.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ και έχεις δίκιο.
#11 +2 Dovahkiin (Level 22) 16/01/2017 13:37
Quoting tsakos:
η nintendo έχει να προυσιάσει μία καινούρια κονσόλα την οποία θα μπορεί να παίζει ο δικηγόρος, ο ιατρός, και ο κάθε επαγγελματίας που δε μπροεί να μείνει πολλές ώρες σπίτι του.


Πιθανός μελλοντικός διάλογος:
"Γιατρέ μου πονάω εδώ, πείτε μου τι έχω".
"Δώσε μου δυο λεπτά, είμαι στη μέση της κούρσας στο Mario Kart!"
:D
#12 +1 Manos (Level 39) 16/01/2017 13:59
Quoting tsakos:
το κόσμος πλέον μετακινείται δεν είναι καθηλωμένος στον καναπέ του. Οπότε η παιχνιδομηχανή αυτή έχει θα λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα στους gamers οι οποίοι έχουν μεγαλώσει και μετακινούνται συχνά από το σπίτι τους. Όταν οι άλλοι κάνανε απλές αναβαθμίσεις των κονσόλων τους η nintendo έχει να προυσιάσει μία καινούρια κονσόλα την οποία θα μπορεί να παίζει ο δικηγόρος, ο ιατρός, και ο κάθε επαγγελματίας που δε μπροεί να μείνει πολλές ώρες σπίτι του.

Το 90% των gamers δεν μετακινούνται. Μην κοιτάς που το DS και το 3DS πουλάνε τρελά στους fit freak Ιάπωνες. Στην Ευρώπη και την Αμερική δεν περνάνε αυτά. Οι gamers χτυπάνε 8-10-12ωρα gaming sessions σπιτάκι. Ειδικά όταν έχει κρύο ή πολύ ζέστη δύσκολα θα βγει κάποιος έξω ή αν πάει κάπου κλειστά θα θελήσει περισσότερο να κάτσει για καφέ παρά να παίξει games.

Περα από τα PS4 Pro και Project Scorpio, το PS4 και το Xbox One πάντως δεν ήταν "απλά αναβάθμιση κονσόλας". Ήταν τα "minimum απαιτούμενα" που χρειάζεται η 8η γενιά για να τρέξει games. Και που φυσικά δεν έχει ούτε το Wii U, ούτε το Switch.

Quoting tsakos:
Η κατάργηση του cd μόνο θετική μπορώ να την εκβάλω (α μειωθούν τα Loading times)

Με το backwards compatibility δεν έχει πει ακόμα η Nintendo τι θα συμβεί γιατί θυμίζω ότι κάποιοι έχουν αγοράσει games για Wii και Wii U οπότε θα τους μείνουν στο ράφι. Το να γυρνάς δεκαετίες πίσω με τα cartridges δεν οδηγεί πουθενά. Και που γλιτώνεις λίγα δεύτερα loading δεν μου λέει κάτι. Ελπίζω να μην τα φυσάμε πάλι για να δουλέψουν γιατί πλέον δεν είναι cult.


Quoting tsakos:
Τέλος η Nintnedo με αυτή την τεχνολογία μπορεί να επενδύσει σε ένα ασύρματο vr...

Από την στιγμή που δεν έχει φτάσει ένα VR headset έστω 1 εκατομμύριο πωλήσεις (για τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο Editorial) φαντάσου πόσα λεφτά έρευνας θα πρέπει να σκάσει η Nintendo για να φτιάξει VR για το Switch. Αν το Switch πουλήσει 10-20 εκατομμύρια τότε πόσοι από αυτούς θα αγοράσουν ένα VR αναλογικά? Σίγουρα λιγότεροι από 1 εκατομμύριο στην τετραετία, ειδικά αν έχει όσο η κονσόλα.


Quoting tasgeo:
Διαφημίσεις στο youtube αλλά και στα social media έχει κάνει η Nintendo. Έχω δει ο ίδιος διαφήμιση της σε κανάλι youtube.

Δεν έχω δει διαφήμιση της Nintendo στο Facebook ή στο YouTube, επομένως ας θεωρήσω ότι έβαλε κάποιες και απλά δεν της πέτυχα.Πολύ καλύτερη απήχηση θα έχει μια διαφήμιση σε ένα site τύπου Gamespot, έστω για 15 μέρες, επειδή συγκεντρώνει εκατομμύρια gamers, παρά διαφημίσεις σε τέτοια μέσα που οσο καλά στοχευμένες κι αν είναι θα πιάσουν περισσότερο casuals.
#13 -1 seitar (Level 9) 16/01/2017 18:42
το wii wiiu που κολαει;; οταν λεει καπιος για μια νεα consola δεν περιμενεις να κολαει δεν ειναι καν η συνεχεια του wii το εχουν πει και οι ιδιοι που το κατασκευασανε.. αν τα γραφικα ειναι το μονο που ενδιαφερει καπιον καλυτερα να μην το αγορασει.. πρωτοτιπισανε αλη μια φορα και δεν το θεωρο απιθανο οι επομενες να ειναι ολες φωρητες ειδικα αν πιασει θα ειναι σιγουρο.. η εταιρια του dark souls ισως να υπαρχoυν μεγαλες πιθανοτητες να εργαστει πανω στo switch οποτε το βλεπω μια χαρα να τρεχει σε switch μην εκπλαγουμε αν δουμε καποιο dark soul,οσο για τα games γεινετε να παιξω δεκα τιτλους και να ειναι επος οπως στο nintendo 64 gamecube;;; αυτο με ενδιαφερει, ετσι και αλιως ας μη γελιομαστε για εδω με 60 ευρο δισκολα να απολαυσεις τα πολλα ..δηλαδη τη να πουνε και αυτοι που περιμενανε δεκα χρονια το last gurdian και να βλεπεις αυτα τα αποτελεσματα, ναι εινα θεμα προγραματιστων οποτε γιατι να μην παω στον καλητερο..εχω απο εποχη gamecube να ασχολειθω με nintendo και καταλαβα πως αν εχεις ενα καλο pc ειναι σαν να εχεις xbox και ενα περιπου 70% απο ps4 οποτε..ακουο πολλα αρνητικα στην ελλαδα και δεν ξερω εμενα κατι μου λεει οτι θα παει καλα..
#14 Divine Raiden (Level 26) 17/01/2017 18:06
Αν και είμαι PC gamer τα τελευταία 5 χρόνια και είχα τα λεφτά να δώσω για κονσόλα,σίγουρα δεν θα τα έδινα για Nintendo Switch απο τη στιγμή που υπάρχουν PS4 και Xbox σε πολύ χαμηλές τιμές πλέον(χαμηλότερ ες απο τα 300+ € του Switch) τα οποία έχουν καλύτερο hardware και κυκλοφορίες πολύ περισσότερο του γούστου μου.Να μη συζητήσω και το θέμα του χειρηστηρίου που με το που το είδα λεω "πως θα χωρέσω τα δάχτυλα μου εκεί;"Ακόμα και κατσαρίδα θα ζοριζόταν. Επίσης προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που όταν είναι έξω θέλει να παίζει.Βγαίνω για να δω και να μιλήσω με κόσμο και όχι να είμαι σε μια οθόνη πάλι και να παίζω,αλλιώς απλά θα καθόμουν σπίτι.Προς θεού δεν λέω οτι είναι άσχημο ή οτιδήποτε,όσοι το γουστάρετε καλά κάνετε.Απλά δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα.Αν γουστάρω να παίξω "έξω" πάω στο σπίτι φίλου που έχει οποιαδήποτε κονσόλα και λιώνουμε εκεί,χωρίς να με απασχολεί η μπαταρία της συσκευής μου. Συμφωνώ λοιπόν με τον Μάνο στο οτι δεν θα έχει μέλλον κατά πάσα πιθανότητα.
#15 Manos (Level 39) 20/01/2017 03:30
Quoting seitar:
το wii wiiu που κολαει;; οταν λεει καπιος για μια νεα consola δεν περιμενεις να κολαει δεν ειναι καν η συνεχεια του wii το εχουν πει και οι ιδιοι που το κατασκευασανε..αν τα γραφικα ειναι το μονο που ενδιαφερει καπιον καλυτερα να μην το αγορασει.. πρωτοτιπισανε αλη μια φορα και δεν το θεωρο απιθανο οι επομενες να ειναι ολες φωρητες ειδικα αν πιασει θα ειναι σιγουρο..

Κολλάει στο ότι εξήγησα ποιες κονσόλες της Nintendo πετύχανε και ποιες όχι, αλλά και για ποιους λόγους.
Επειδή λοιπόν η ιστορία έχει διδάξει πολλά, το ότι η συνταγή του Wii βγήκε και το μισό κοινό ήταν casual gamers, δεν σημαίνει ότι έγινε το ίδιο και με το Wii U. Ο σκληρός πυρήνας της Nintendo ελαχιστοποιείτα ι και μετακομίζει σταδιακά σε άλλα format γιατί θέλει να παίζει περισσότερα games. Αυτό είναι και το νόημα του βίντεο.
Low specs = Λιγότερα games .
Το παραμύθι περί "καινοτομίας" δεν ισχύει και το Switch είναι η εξέλιξη του Wii U. Απλά αντί να πας στα 10 μέτρα να παίξεις, πας όπου θέλεις.
#16 seitar (Level 9) 20/01/2017 10:13
Quoting Manos:
Quoting seitar:
το wii wiiu που κολαει;; οταν λεει καπιος για μια νεα consola δεν περιμενεις να κολαει δεν ειναι καν η συνεχεια του wii το εχουν πει και οι ιδιοι που το κατασκευασανε..αν τα γραφικα ειναι το μονο που ενδιαφερει καπιον καλυτερα να μην το αγορασει.. πρωτοτιπισανε αλη μια φορα και δεν το θεωρο απιθανο οι επομενες να ειναι ολες φωρητες ειδικα αν πιασει θα ειναι σιγουρο..

Κολλάει στο ότι εξήγησα ποιες κονσόλες της Nintendo πετύχανε και ποιες όχι, αλλά και για ποιους λόγους.
Επειδή λοιπόν η ιστορία έχει διδάξει πολλά, το ότι η συνταγή του Wii βγήκε και το μισό κοινό ήταν casual gamers, δεν σημαίνει ότι έγινε το ίδιο και με το Wii U. Ο σκληρός πυρήνας της Nintendo ελαχιστοποιείται και μετακομίζει σταδιακά σε άλλα format γιατί θέλει να παίζει περισσότερα games. Αυτό είναι και το νόημα του βίντεο.
Low specs = Λιγότερα games .
Το παραμύθι περί "καινοτομίας" δεν ισχύει και το Switch είναι η εξέλιξη του Wii U. Απλά αντί να πας στα 10 μέτρα να παίξεις, πας όπου θέλεις.


μανο με ολο το σεβασμο δεν θα σημφωνισο,η αληθεια ειναι πως το wii το δοκιμασα απο φοιλους και το wiiu δεν το πλησιασα καθολου για αυτο το λογο που λες αλα εδω δεν βλεπω το ιδιο ..ειναι δυο φορες ποιο δυνατο απο wiiu αφου μιλαμε για 4 gb και στα 1020 και στο φορητο ειναι πολυ ψηλα μη το συγκρινουμε με της αλλες κονσολες και το παμε οπαδικα οπως γινεται συνηθος γιατη η φιλοσοφια του ειναι αλη, αλιος πας στο scorpio που θα βγει που λενε οτι θα κανει παπαδες στα γραφικα αλα και παλι δεν ειναι μοναχα αυτο το κοματι..απο θεμα games νομιζο πως εχουνε μαθει γιατι δεν το λες και λιγο να ξεκινας με ενα zelda το οποιο θα ειναι διο φορες ποιο μεγαλο απο witcher3 αλα οχι στα τερμα σε θεμα δυνατοτιτον του switch με αποτελεσμα να λενε πως ισως δουμε και ενα δευτερο στην ιδια κονσολα, και οπως ξερεις mario, nba, fifa, project cars ,syberia3 season of heaven,rime..το υς βλεπω να αλαζουνε δεν ξερω θα διξει..μανο δεν ξερω αν την στιριξουνε τριτες εταιριες στο θεμα game αλα οι nintendo θα το προσεξει πολυ πιστευω
#17 +1 vasileiosathens (Level 5) 23/01/2017 18:22
Πολύ κρίμα για μια ιστορική εταιρεία όπως η Nintendo. Περίμενα πολύ σπουδαιότερα πράματα να μας παρουσιάσει. Προφανώς απευθύνεται μόνο στους πιστούς οπαδούς της. Δε βλέπω το λόγο να αγοράσει κάποιος το Switch, δε βλέπω το λόγο να παίξει κάποιος Ζέλντα σε μια μικρή οθονίτσα ενώ μετακινείται με το μετρό. Την ημερομηνία κυκλοφορίας του θα συνοδεύεται από ένα "κανονικό" παιχνίδι και κάποια "δευτερεύοντα". Δεν πηγαίνει παρακάτω τη βιομηχανία των παιχνιδιών. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι θετικό κατά την άποψή μου στη νέα παιχνιδομηχανή. Ίσως πετύχει στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ, αλλά στη δική μας γειτονιά το βλέπω δύσκολο.
#18 Manos (Level 39) 25/02/2017 15:35
Quoting seitar:
μανο με ολο το σεβασμο δεν θα σημφωνισο,η αληθεια ειναι πως το wii το δοκιμασα απο φοιλους και το wiiu δεν το πλησιασα καθολου για αυτο το λογο που λες αλα εδω δεν βλεπω το ιδιο ..ειναι δυο φορες ποιο δυνατο απο wiiu αφου μιλαμε για 4 gb και στα 1020 και στο φορητο ειναι πολυ ψηλα μη το συγκρινουμε με της αλλες κονσολες και το παμε οπαδικα οπως γινεται συνηθος γιατη η φιλοσοφια του ειναι αλη, αλιος πας στο scorpio που θα βγει που λενε οτι θα κανει παπαδες στα γραφικα αλα και παλι δεν ειναι μοναχα αυτο το κοματι..απο θεμα games νομιζο πως εχουνε μαθει γιατι δεν το λες και λιγο να ξεκινας με ενα zelda το οποιο θα ειναι διο φορες ποιο μεγαλο απο witcher3 αλα οχι στα τερμα σε θεμα δυνατοτιτον του switch με αποτελεσμα να λενε πως ισως δουμε και ενα δευτερο στην ιδια κονσολα, και οπως ξερεις mario, nba, fifa, project cars ,syberia3 season of heaven,rime..τους βλεπω να αλαζουνε δεν ξερω θα διξει..μανο δεν ξερω αν την στιριξουνε τριτες εταιριες στο θεμα game αλα οι nintendo θα το προσεξει πολυ πιστευω

Το Switch έχει διπλάσια ισχύ από το Wii U αλλά και πάλι είναι πίσω σε σχέση με PS4 και Xbox One που βγήκαν 3+ χρόνια πριν. Άρα δεν θα έχει επαρκή multiplatform. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν θα πουλήσει.
Δεν κοιτάω τίποτα "οπαδικά", δεν είμαι οπαδός κανενός. Έχω όλες τις κονσόλες.
Το Zelda και το Mario είναι τα μόνα console sellers που βλέπω μέχρι τώρα. Όταν αγοράζεις όμως μια κονσόλα θα σκάσεις 330 ευρώ για να παίξεις μελλοντικά τουλάχιστον 10 games. Σε κονσόλα της Nintendo μόνο στο N64 είχα αγοράσει τόσα γιατί ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και είχε ακόμη multiplatform. Θα είχε περισσότερα και θα πουλούσε περισσότερο αν η Nintendo δεν είχε εμμονή με τα cartridges που αποτελούσαν πονοκέφαλο για τους developers σε σχέση με τα CD. Όσο κι αν η Nintendo προσέξει το Switch, αν δεν έχεις υποστήριξη από third-party είσαι τελειωμένος. Κανένας publisher δεν φτιάχνει 20 δυνατά exclusives. Θα φτιάξεις 4-6 δυνατά σε κάθε γενιά και μέχρι εκεί.
Notification