Yakuza: Like a Dragon

Hot
Yakuza: Like a Dragon

Yakuza: Like a Dragon

Launch τρέιλερ. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/8/2019] Όπως όλα δείχνουν το Yakuza 7 θα είναι το επόμενο επεισόδιο της σειράς Yakuza, όμως θα ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική οπτική στον κόσμο του παιχνιδιού.

Το επερχόμενο game της σειράς αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα, σε μια εκδήλωση που εκτυλίχθηκε στην Ιαπωνία. Δυο χρόνια μετά από την αρχική ανακοίνωση του παιχνιδιού, ο νέος πρωταγωνιστής, Ichiban Kasuga, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Η ιστορία του θα διαδραματίζεται στην πόλη Yokohama της Ιαπωνίας, η οποία περιλαμβάνεται στο παιχνίδι για πρώτη φορά. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο τρέιλερ – gameplay video του Yakuza 7 μέσω του οποίου ανακοινώθηκε και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ιαπωνία.

Ωστόσο οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί καθώς, αυτό που δίνει μια νέα νότα στο Yakuza είναι η αλλαγή του combat system. Tο Yakuza είναι γνωστό για το combat system του αλλά και την οπτική των συγκρούσεων που εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο η Sega είχε παρουσιάσει ένα video με υλικό από μάχες εντός του επερχομένου παιχνιδιού της, στα πλαίσια της Πρωταπριλιάς. Φαίνεται όμως ότι τα περιεχόμενα του παιχνιδιού δεν θα απέχουν και πολύ από τα το τρολάρισμα της εταιρίας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ryu Ga Gotoku Studios, παρουσιάστηκαν μερικά GIF’s μέσω των οποίων οι developers εξήγησαν το σκεπτικό με το οποίο προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. 

[UPDATE: 4/9/2019 - Επιβεβαιώθηκε η Turn-based μάχη] Παρόλο που πολλοί πίστευαν πως είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, η Sega φάνηκε να μην αστειεύεται καθόλου όταν ανακοίνωσε ότι το νέο Yakuza θα έχει Turn-Based Combat. Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, Toshihiro Nagoshi, το έβδομο game θα είναι πολύ διαφορετικό όχι μόνο από τους προκατόχους του αλλά και από τα αντίστοιχα του είδους του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, στο νέο σύστημα μάχης θα πρέπει μεν να περιμένετε την σειρά σας για να επιτεθείτε, θα χρειάζεται δε να κινείστε συνεχώς και να χρησιμοποιείτε το περιβάλλον προς όφελος σας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το σύστημα μάχης θα έχει τόσο γρήγορο ρυθμό που θα σας κάνει να πιστεύετε πως παίζετε ένα Action game. Ο ίδιος προσέθεσε ότι θα καλείστε να παίρνετε άμεσα αποφάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχουν inputs που θα σας επιτρέπουν να πετύχετε περισσότερα χτυπήματα. Τέλος, θα έχετε την δυνατότητα τόσο να ορίσετε ρόλους στα μέλη της ομάδας σας, όσο και να αφήσετε τον χειρισμό τους στο AI. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της RPG φύσης του, το νέο Yakuza φημολογείται οτι θα είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, αλλά και ότι δεν θα διαθέτει loading screens που θα διακόπτουν το gameplay.

Προς το παρόν η ανακοίνωση αφορά την Ιαπωνία, κάτι που συνηθίζεται σε κάθε νέα ανακοίνωση όσον αφορά κάτι νέο για το Yakuza. To παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο στις 16 Ιανουαρίου για PlayStation 4, κάτι που σημαίνει ότι η κυκλοφορία του στην Δύση θα τοποθετηθεί λίγους μήνες μετά τον Ιανουαρίου.

[UPDATE 2: 12/9/19 – Αλλαγή ονόματος και ανακοίνωση κυκλοφορίας του παιχνιδιού στην Δύση] Μεγάλες ανακοινώσεις για τοYakuza 7, έλαβαν χώρα στο φετινό Tokyo Game Show από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Συγκεκριμένα το επερχόμενο παιχνίδι της σειράς άλλαξε όνομα και ανακοινώθηκε επίσημα ως Yakuza: Like a Dragon. Τον συγκεκριμένο τίτλο ανακοινώσε η ιδία η Sega και αφορά την κυκλοφορία του παιχνιδιού στην Δύση. Την συγκεκριμένη ανακοίνωση συνόδευε και το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού, το οποιο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Το συγκεκριμένο τρέιλερ είναι παρόμοιο με αυτό που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στην Ιαπωνία, ωστόσο περιέχει πολλές νέες σκηνές και χαρακτήρες, ενώ οι διάλογοι μεταφράζονται με αγγλικούς υποτίτλους. Όσον αφορά την αλλαγή του ονόματος, όπως εξήγησε και ο Υπεύθυνος Δημιουργίας του παιχνιδιού και της Sega, Toshihiro Nagoshi, το παιχνίδι στην Ιαπωνία έχει ως πλήρη τίτλο Ryu Ga Gotoku 7: Hikari to Yami no Yukue. Επειδή όπως εξήγησε ο ίδιος το νέο Yakuza θα έχει μερικές αλλαγές όσον αφορά την έκδοση για τον Δυτικό κόσμο, η εταιρία όφειλε να αλλάξει και το όνομα, κάνοντας το Yakuza: Like a Dragon.

[UPDATE 3: 18/10/19 - Screenshots αποκαλύπτουν το βαθύ Friendship System] Η Sega δημοσίευσε καινούργια screenshots του Yakuza: Like a Dragon, που δείχνουν το Friendship System του.

Κάθε χαρακτήρας θα έχει δικό του friendship gauge με τον πρωταγωνιστή Ichiban και μπορείτε να το αυξήσετε αν … κάνετε παρέα μαζί τους. Με το να ανεβάζετε το friendship level ενός χαρακτήρα ξεκλειδώνετε νέα team attacks, abilities και skills, καθώς και νέα jobs τα οποία μπορεί να επιλέξει. Αυτό το friendship system μας θυμίζει λίγο αυτό του Persona.

Yakuza Like a Dragon Persona like social link screenshots 5

Μπορείτε να καλέσετε διάφορα party members σε διάφορα μέρη όπως το σινεμά ή κάποιο εστιατόριο. Οι σκηνές στο εστιατόριο περιλαμβάνουν το “Banquet Talk” στο οποίο πρέπει να επιλέξετε τις κατάλληλες απαντήσεις για να εμβαθύνετε περαιτέρω τον δεσμό σας με τον χαρακτήρα. Ακόμα, καθώς ανεβάζετε το friendship level κάθε χαρακτήρα ξεκλειδώνετε τα “Friendship Drama” events. Σε αυτά τα events οι χαρακτήρες θα ανοίγονται στον Ichiban, δηλαδή θα λένε τον πόνο τους.

Yakuza Like a Dragon Persona like social link screenshots 4

Ωστόσο αν τους ακούσετε και τους βοηθήσετε με τα προβλήματά τους, θα μπορείτε να ανεβείτε πιο εύκολα friendship level. Επίσης έτσι είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσετε τις επιθέσεις με όνομα “Friendship Attacks”. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του και όλα έχουν διαφορετικά effects, όμως είναι οι πιο δυνατές επιθέσεις στο καινούργιο Yakuza.

[UPDATE 4: 26/11/19 - O Goro Majima επιστρέφει σύμφωνα με τον Toshihiro Nagoshi] H Sega δήλωσε σε ένα stream της ότι στο νέο Yakuza: Like a Dragon, θα εμφανιστεί ο Goro Majima.

Αναφέρθηκε ότι θα κάνουν εμφάνιση και οι Daigo Dojima και Taiga Saejima. Επεξηγήθηκε επίσης ότι στην ιστορία μαθαίνουμε τι συμβαίνει με την Tojo clan και την Kabukicho. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι διάφοροι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε προηγούμενα games της σειράς θα συμμετέχουν και στο Yakuza: Like a Dragon.

Δεν αποκαλύφθηκε σε τι μορφή θα εμφανιστούν οι χαρακτήρες αλλά λογικά δεν θα είναι απλά για κάποιο μικρό βίντεο. Πέραν του τι έγινε στο Yakuza: 6 δεν μας εκπλήσσει ότι παλαιότεροι χαρακτήρες όπως ο Kiyu θα επιστρέψουν στο Yakuza: Like a Dragon.

Ειπώθηκε επίσης ότι η εταιρία δουλεύει πάνω σε chiptunes ώστε να επαναφέρει μνήμες του παλιού RPG και την αίσθηση του Dragon Quest.

Το Yakuza: Like a Dragon θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020 για PlayStation 4.

[UPDATE 5: 20/10/20 - Νέο τρέιλερ παρουσιάζει το Crustacean AIΤο Yakuza: Like A Dragon αποτελεί τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της σειράς, που θα κυκλοφορήσει μαζί με κονσόλες νέας γενιάς ως launch game.

Υπάρχει μία ποικιλία από γραφικές βελτιώσεις στα PS5 και Xbox Series X για το RPG της Sega όπως και μία σειρά από λειτουργίες νέας γενιάς που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα launch games.Όλες αυτές οι προσθήκες παρουσιάζονται στο τρέιλερ παρακάτω, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το advanced crustacean AI, τον βελτιστοποιημένο πρωταγωνιστή και μία μικρή ματιά στο role-playing.

Επιπρόσθετα το Yakuza: Like A Dragon έχει επίσης τρεις επιλογές για τα γραφικά νέας γενιάς. Το High resolution mode επιτρέπει την 4Κ εμπειρία στα 30 FPS, το High frame-rate mode χαμηλώνει την ποιότητα της γραφικής απεικόνισης για σταθερά 60 FPS και το Normal mode το οποίο αφενός ανεβάζει τα γραφικά αφετέρου επιτρέπει την λειτουργία σε 60 FPS.

Το Yakuza: Like A Dragon θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Xbox Series X και Series S στις 10 Νοεμβρίου

[UPDATE 6: 11/11/20 – Launch τρέιλερ] Η Sega δημοσίευσε το launch τρέιλερ για το Yakuza: Like a Dragon και όπως αναμενόταν επικρατεί η γνωστή τρέλα της σειράς.

Η μουσική υπόκρουση του τρέιλερ είναι το ‘’Here Comes the Hotstepper’’ του Ini Kamoze και συνοδεύει τον χαμό που συμβαίνει στους δρόμους της Yokohoma. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε τον άστεγο φίλο σας Nanba, μια ομάδα ατόμων που φοράει πάνες και ο Ichiban, ο πρωταγωνιστής πίνει κάτι που μάλλον είναι βρεφικό γάλα. Τίγρεις, γάτες και ένας αστακός που επιτίθεται και άλλα πολλά στο φευγάτο ύφος στης σειράς.

Το Yakuza: Like a Dragon κυκλοφορεί για PC, PS4, Xbox One και Xbox Series X/S. Για το PS5 θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε το review του Yakuza 6: The Song of Life και του Yakuza Kiwami. Συζητήστε περισσότερα για το Yakuza: Like A Dragon στο σχετικό forum topic. 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Smoses (Level 26) 29/08/2019 18:35
Ε ρε μια παιχνιδάρα! Ανυπομονώ να δοκιμάσω το νέο combat system, πλάκα θα έχει.
#2 ashbringer (Level 25) 21/10/2020 08:02
To νέο μέρος της σειράς έρχεται πιο ανανεωμένο απο ποτέ και με πολλές βελτιώσεις .Ανυπομονώ.
Notification