Ειδήσεις Platform Psychonauts 2

Psychonauts 2

Wednesday, 22 May 2019  | in Platform | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/10/d5/d9/psychonauts2a-49-1558545641.jpg
 

Psychonauts 2

Ο Jack Black και Tim Schafer θα δείξουν gameplay στην Ε3. [UPDATE]

Μετά από μία δεκαετία αναμονής, το Psychonauts 2 θα γίνει πραγματικότητα.

Το πολυαναμενόμενο sequel του ομώνυμου 3D Platform που κυκλοφόρησε το 2005 με τότε επικεφαλής τον Tim Schafer και lead designer τον Erik Robson θα επιστρέψει όπως όλα δείχνουν. Ο Tim Schafer, ιδρυτής της Double Fine Productions, διεξήγαγε μια crowdfunding καμπάνια στο Fig, την οποία και ανακοίνωσε κατά την διάρκεια των The Game Awards. Το Fig είναι ένα site για crowdfunding στο οποίο δεν καταθέτετε απλά την δωρεά σας με σκοπό να λάβετε ένα απ' τα προνόμια των backers (όπως σε Kickstarter και Indiegogo), αλλά είστε ταυτόχρονα μέτοχος της εκάστοτε προσπάθειας.

Ο Schafer ζήτησε 3,3 εκατομμύρια δολάρια. Μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν συγκεντρωθεί 2,8 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή το 85% και απομένουν 24 ολόκληρες ημέρες. Συνεπώς είναι βέβαιο ότι ο Schafer θα λάβει την χρηματοδότηση που αποζητούσε. Στην ομάδα του δεν συγκαταλέγεται ο Robson, αλλά ο Scott Campbell -που ήταν lead designer και στο πρώτο Psychonauts- παραμένει στη θέση του.

Μπορεί το πρώτο Psychonauts να μην τα πήγε τόσο καλά από πλευράς πωλήσεων, με βάση τα reviews που έλαβε, ωστόσο κατάφερε να διαδοθεί αργά και σταδιακά μέσω Steam αλλά και διαφόρων προσφορών (χαρακτηριστικότερη αυτή του HumbleBundle). Σε συνδυασμό με το hype του εν λόγω crowdfunding, το Psychonauts 2 έχει ανεβάσει το ενδιαφέρον των gamers σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε, είναι ένα 3D Platform που εμπεριείχε και στοιχεία Adventure, συνεπώς λόγω ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, ίσως έχει πιθανότητες να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά.

[UPDATE: 7/1/16 - Επίτευξη στόχου στο Fig] Το Psychonauts 2 τελικά κατάφερε να χρηματοδοτηθεί μόλις πέντε ημέρες πριν την λήξη της εκστρατείας στο Fig.

Ο στόχος της Double Fine ήταν να συγκεντρωθούν 3.3 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε μόλις λίγο πριν το τέλος του crowdfunding. Πλέον ο δρόμος ανοίγει για την ανάπτυξη και κυκλοφορία του Psychonauts 2, που όπως είναι λογικό θα αποτελέσει το sequel του πρώτου Psychonauts που έγινε διαθέσιμο πρίν απο περίπου 10 χρόνια, το 2005. Δείτε το ευχαριστήριο βίντεο που ετοίμασε η ομάδα της Double Fine για όσους συνέβαλαν στην καμπάνια:

[UPDATE 2: 8/12/2018 - Official First Trailer] H Double Fine παρουσίασε στα The Game Awards 2018 το πρώτο επίσημο, όπως το αποκαλεί, ολοκληρωμένο τρέιλερ του Psychonauts 2.

Κατά τη διάρκειά του κάνουν την εμφάνισή τους παλιοί και νέοι φίλοι του Rasputin αλλά και εχθροί, καθώς και διάφορες από τις τοποθεσίες που θα εξερευνήσουμε στην επόμενη προσθήκη της σειράς. Το Psychonauts 2 θα κυκλοφορήσει το 2019 για PC, PS4, Xbox One και Mac.

[UPDATE 3: 22/5/2019 - Ο Jack Black και Tim Schafer θα δείξουν gameplay στην Ε3] Η Double Fine θα δείξει το Psychonauts 2 στην Ε3 τον επόμενο μήνα.

Μόλις ανακοινώθηκε ότι η Double Fine θα παρευρεθεί στην Ε3 με δικό της panel, που θα εστιάζει στο Psychonauts 2. Συντονιστές του panel δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι παρά οι Tim Schafer και Jack Black. Το “δίδυμο” θα δείξει gameplay του πιο πρόσφατου build του Psychonauts 2, το οποίο είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στον χρόνο.

 

 

 

Διαβάστε το review του Psychonauts και συζητήστε για το Psychonauts 2 σε αυτό το forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Mystique (Level 23) 19/12/2015 20:11
Βλεπω ανετα να πιανει τον στοχο των 3,3 εκατομμυριων δολαριων. Το παιχνιδι δειχνει οτι ταιριαζει πολυ σε κονσολα και μαλλον θα εχει αρκετη επιτυχια οταν με το καλο κυκλοφορησει.
#2 Purified Water (Level 17) 20/12/2015 22:28
Επιτέλους να δούμε πολλά πρωτότυπα παιχνίδια μέσα στα επόμενα χρόνια γεμάτα χρώματα και ωραίες ιστορίες.
#3 +1 Professor_Severus_Snape (Level 26) 21/12/2015 01:36
Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι το 2018. Όμως είναι προφανές ότι υπάρχει μεράκι, συνεπώς μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό.
Notification