Dan Adelman: "Η Nintendo έχει ξεπερασμένες αντιλήψεις"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Dan Adelman: "Η Nintendo έχει ξεπερασμένες αντιλήψεις"

Dan Adelman: "Η Nintendo έχει ξεπερασμένες αντιλήψεις"

Πρώην στέλεχος της Nintendo την κατακρίνει για την πολιτική της.

Ο Dan Adelman, ένα πρώην στέλεχος της Nintendo που αποχώρησε τον Αύγουστο του 2014, προχώρησε σε μία σειρά από δηλώσεις στις οποίες κατηγορεί την Nintendo ότι έχει ξεπερασμένες αντιλήψεις πάνω στο gaming.

Καταρχήν μέσω των social media ανέφερε ότι η Nintendo του έδωσε εντολή να μην δηλώσει το οτιδήποτε για αυτήν. Λίγες ημέρες μετά όμως δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό και δήλωσε πως το όνομα "Wii U" ήταν κάκιστη επιλογή.

Στη συνέχεια ο Adelman, σε συνέντευξή του στο Dromble, προχώρησε το θέμα παραπέρα, κατηγορώντας την ιαπωνική εταιρεία πως δεν μπορεί να αφομοιώσει ικανοποιητικά νέες ιδέες και πρακτικές. "Είναι πολύ παραδοσιακοί και εστιάζουν στην ιεραρχία και στις ομαδικές αποφάσεις" είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας ένα έμμεσο μήνυμα...γραφειοκρατίας.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι να είναι σύμβουλοι και κανείς να μην παίρνει αποφάσεις. Αλλά σχεδόν όλοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν veto για μια απόφαση. Ακόμα κι ο Satoru Iwata (σ.σ. πρόεδρος της Nintendo) έχει καμιά φορά δυσκολία σε ορισμένες αποφάσεις. Αυτή η λειτουργία δεν είναι απαραίτητα κακή, αλλά την θεωρώ μη αποδοτική και χρονοβόρα. Αν κάποιος πει όχι τότε η πρόταση οποιουδήποτε τελειώνει. Οπότε οι καλές ιδέες δεν ολοκληρώνονται αν δεν ικανοποιήσουν τα μεγάλα στελέχη" δήλωσε το πρώην στέλεχος της Nintendo.

Ο Adelman κατέληξε κατηγορώντας τους επικεφαλείς της Nintendo ότι ενώ απέκτησαν εμπειρία τον καιρό των NES και SuperNES, πλέον "δεν καταλαβαίνουν το σύγχρονο gaming, οπότε το να εφαρμοστεί ένα account system, λίστες φίλων ή κατανόηση της ανόδου του PC gaming είναι κάτι που γίνεται με αργές ταχύτητες. Όσα υψηλά στελέχη απορρίπτουν μια ιδέα απλά δεν την κατανοούν. Και να το να γίνεις πιεστικός παίρνοντας ρίσκο πραγματικά δεν αξίζει".

Η αλήθεια είναι ότι η Nintendo βρίσκεται τρίτη σε πωλήσεις στην όγδοη γενιά κονσολών παρότι τα Wii U exclusives είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα του PS4 και Xbox One. Οι δηλώσεις του Dan Adelman σίγουρα θα πρέπει να ανησυχήσουν τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία είναι και η παλαιότερη εν ενεργεία κατασκευάστρια εταιρεία κονσολών στην αγορά, έχοντας ζήσει τις χρυσές εποχές του gaming.

Θα καταφέρει άραγε η Nintendo να ανακάμψει στον τομέα των πωλήσεων;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Wii U και συζητήστε τις στο Nintendo forum μας.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Zaratoth (Level 28) 22/01/2015 21:19
Βέβαια στα φορητά πετάει και δεν ξέρω πόσο αυτό βοηθάει την κατάσταση. Προσωπικά δηλώνω πως το Wii U αξίζει περισσότερο από τα PS4/One, και θεωρώ πως οι τεράστιες πωλήσεις είναι κυρίως θέμα πετυχημένου marketing (και αποτυχημένου marketing από την πλευρά της Nintendo).
#2 +1 Scottie (Level 3) 22/01/2015 22:18
Το κλασικό πρόβλημα κάθε εταιρείας.Οι προισταμενοι αποριπτουν τις ιδεες των νέων και τελικά δεν γίνεται τίποτα.
Ο Adelman προφανώς ξενέρωσε,είδε ότι το πράγμα δεν έχει προοπτικές και έφυγε.Για το account system εχει απολυτο δικιο οπως και για το πεθαμενο online.Και για φετος που η Nintendo εχει ανακοινωσει μια απο τα ιδια (ξανα νεο Zelda,νεο Xenoblade κτλ) δεν την σωνει τιποτα ειδικα με την υπολογιστικη ισχυ που εχει το Wii u.
#3 +1 el_sak (Level 15) 23/01/2015 09:45
Αυτές οι δηλώσεις έχουν φτάσει σίγουρα στα αυτιά της Nintendo και μακάρι να τους ταρακουνήσουν λιγάκι.. Προς όφελος τους θα είναι μόνο !
Notification