Ο Hideo Kojima ήθελε να φτιάξει μηχανισμό που θα αντιδρά στη μυρωδιά της αναπνοής σας

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο Hideo Kojima ήθελε να φτιάξει μηχανισμό που θα αντιδρά στη μυρωδιά της αναπνοής σας

Ο Hideo Kojima ήθελε να φτιάξει μηχανισμό που θα αντιδρά στη μυρωδιά της αναπνοής σας

Μέσω ενός σένσορα στο Boktai.

Ο Hideo Kojima είχε δώσει το 2003 μια συνέντευξη στο Nintendo World, στην οποία ανέφερε ότι ήθελε να εισάγει μηχανισμό στο παιχνίδι Boktai του Game Boy Advance.

Συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας game designer ήθελε να εισάγει έναν σένσορα στο cartridge του παιχνιδιού, το οποίο θα διάβαζε το φως του ήλιου και θα χρησιμοποιούσε αυτή την πληροφορία για να κάνει charge (σ.σ. να φορτίσει δηλαδή) τα ηλικιακά όπλα που θα χρησιμοποιούσε ο χαρακτήρας Django.

Πέραν αυτού, το 2002 ο Kojima έκανε μια παρουσίαση του Boktai στον ομοεθνή του και πιο έμπειρο game designer, τον Shigeru Miyamoto της Nintendo. Στην αρχή της παρουσίασης του έδειξε ότι δεν ήθελε απλά να εισάγει έναν ηλιακό σένσορα στο cartridge, αλλά έναν πιο ανεπτυγμένο σένσορα, που θα μπορούσε να μετρήσει ακόμα και την...μυρωδιά της αναπνοής του gamer που έπαιζε το παιχνίδι! Οι εχθροί στο Boktai ήταν βαμπίρ, επομένως η αναπνοή σας θα είχε σημασία στη μάχη. Το ακόμη πιο παράδοξο...easter egg, είναι ότι αν τρώγατε οτιδήποτε έχει σχέση με σκόρδο και αναπνέατε στον σένσορα, τότε τα βαμπίρ θα πέθαιναν!

Δυστυχώς στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του Hideo Kojima δεν άρεσε καθόλου η παραπάνω ιδέα κι έτσι δεν υλοποιήθηκε ποτέ στο Boktai. Το να πρέπει ένας παίκτης να αγοράσει ένα συγκεκριμένου τύπου φαγητό (σ.σ. με σκόρδο) ή τέλος πάντων να αγοράσει χύμα...σκόρδα, ήταν κάτι που -σύμφωνα με τους άλλους developers της Kojima Productions- θα περιόριζε αρκετά το target group, ειδικά στις μικρές ηλικίες που θα το αποκτούσαν. Επίσης, κάποιοι μπορεί να ήταν αλλεργικοί στο σκόρδο. Το φως του ήλιου ήταν κάτι πιο βατό, αν και αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν παίζαμε το παιχνίδι βράδυ ή πως θα το έπαιζαν gamers από χώρες με ελάχιστο φως του ήλιου. Οπότε ο συγκεκριμένος σένσορας δεν πέρασε καν το στάδιο του concept κι έτσι δεν εφαρμόστηκε!

Γεγονός είναι πάντως ότι ο Hideo Kojima έχει ορισμένες αρκετά πρωτότυπες ιδέες στα games του, ενώ θέλει να δημιουργεί και διαφόρων ειδών συνδέσεις και easter eggs.

Διαβάστε το review του Death Stranding.

Συζητήστε για το Boktai στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification