Xbox One S

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Xbox One S

Xbox One S

Ισχυρότερο του βασικού μοντέλου το Slim. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/4/16] Σε συνέχεια των φημών σχετικά με το PlayStation 4K ή PS4.5, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, δήλωσε ότι η Microsoft δεν έχει πρόθεση να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο...Xbox One 4K ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί.

"Δεν βλέπω τόσο θετικά το να βγάλουμε ένα Xbox One και μισό. Αν θα πάμε ένα βήμα παραπάνω θα το κάνουμε με μεγάλους αριθμούς" δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για τις φήμες του PS4K και ότι "αν η Microsoft έκανε κάτι αντίστοιχο τότε θα έπρεπε να φροντίσει για μια πλήρη αναβάθμιση της κονσόλας" (εννοώντας προφανώς κάποια ολοκληρωτική αναβάθμιση του hardware ή μετάβαση στην επόμενη γενιά).

[UPDATE: 12/4/16] Ορισμένες καταχωρήσεις της Microsoft για Xbox One έχουν κάνει την εμφάνισή τους σύμφωνα με το NeoGAF Forum, δείχνοντάς μας ότι ίσως η Αμερικάνικη εταιρεία ανακοινώσει ένα Xbox One Slim στην E3 2016.

Το παράδοξο είναι ότι οι κατοχυρώσεις πατέντας της Microsoft αναφέρουν δύο συσκευές Xbox One. Οι κατοχυρώσεις αυτές είναι απόρρητες (σ.σ. φέρουν NDA) έως τις 25 Ιουνίου, κοινώς μία εβδομάδα και κάτι μετά την λήξη της E3 2016. Το manual της κονσόλας αναφέρεται ως 1525, κοινώς ίδιο με το Xbox One που βρίσκεται σήμερα στην αγορά.

Υπάρχει επίσης κι ένα μυστηριώδες δεύτερο μοντέλο με τον κωδικό 1682, το οποίο δεν θα φέρει το manual 1525. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft ίσως κυκλοφορήσει ένα διαφορετικό Xbox One σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, είχε δηλώσει σε συνέδριο της εταιρείας τον Μάρτιο ότι η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας Xbox το οποίο θα μπορεί να αναβαθμίζεται, όπως και τα PC. Με την Sony να ετοιμάζει PS4.5 ή PS4K (όπως θέλετε πείτε το) μία τέτοια απάντηση δεν θα αποτελούσε έκπληξη καθώς η Microsoft θα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση στην κούρσα της όγδοης γενιάς.

[UPDATE 2: 18/4/16] Φημολογιών συνέχεια για μια πιθανή κυκλοφορία μιας slim έκδοσης του Xbox One.

Σύμφωνα με διαρροή που αναφέρεται ότι προέρχεται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) της Βραζιλίας, η Microsoft έχει καταθέσει για έλεγχο ένα πρωτότυπο ενός νέου WiFi chip (με αριθμό μοντέλου 1683), το οποίο φέρεται να αποτελεί μέρος του hardware του Xbox One slim. Η συγκεκριμένη πηγή έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του WiFi chip, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

xbox-one-slim-

[UPDATE 3: 19/4/16 - Xbox prototypes] Σύμφωνα με έμπιστη πηγή του The Verge, η οποία γνωρίζει τα σχέδια της Microsoft, η αμερικάνικη εταιρεία δοκιμάζει ήδη διάφορα Xbox prototypes.

Κάποια από αυτά μάλιστα, δέχονται αναβάθμιση και βελτίωση των επιδόσεων μέσω hardware που συνήθως συναντάμε στα PC. Δεν έχει αναφερθεί πότε σκοπεύει η Microsoft να διαθέσει την φημολογούμενη upgradable κονσόλα ή τα hardware components που θα συνδέονται στο υπάρχον μοντέλο. Τον περασμένο Μάρτιο όμως, ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox division της Microsoft, έκανε γνωστά τα σχέδια της εταιρείας να δώσει την δυνατότητα στο Xbox One να αναβαθμίζεται μελλοντικά.

[UPDATE 4: 25/5/16 - Xbox One Slim φέτος και ισχυρότερο Xbox One το 2017Σύμφωνα με νέες πληροφορίες δύο νέα Xbox One ετοιμάζει η Microsoft.

Οι ανώνυμες πηγές του site Kotaku λένε πως ένα πιο ισχυρό Xbox βρίσκεται στα σκαριά και φέρει την κωδική ονομασία Scorpio. Η κυκλοφορία της εν λόγω κονσόλας αναμένεται για τα μέσα στο 2017 και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα φέρει ισχυρότερη GPU ενώ θα είναι συμβατό και με το Oculus Rift. Παρόλα αυτά τα ακριβή τεχνικά στοιχεία του δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

Επιπλέον αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος slim έκδοση του Xbox One η οποίο θα φέρει μεγαλύτερο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2TB, δηλαδή διπλάσια από την μεγαλύτερη διαθέσιμη χωρητικότητα του απλού Xbox One. Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση και περισσότερες πληροφορίες για αυτό στην E3 τον επόμενο μήνα.

Οι δύο νέες αυτές κονσόλες, σύμφωνα πάντα με τις ίδια πηγές, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου σχεδίου της Microsoft να ενώσουν το Xbox με τα Windows. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να φέρει την κωδική ονομασία "Project Helix" και σύμφωνα με αυτό στο μέλλον όλα τα exclusives της Micosoft θα κυκλοφορούν τόσο για Xbox όσο και για PC. Άλλωστε ήδη έχουμε δει να γίνεται η αρχή με το Quantum Break.

[UPDATE 5: 26/5/16 - Τέσσερις φορές πιο ισχυρό το νέο μοντέλο Xbox One] Σύμφωνα με πηγές του Polygon, το νέο μοντέλο του Xbox One θα είναι πιο ισχυρό από το PlayStation Neo.

Το Polygon επιβεβαιώνει την ύπαρξη δύο νέων SKUs του Xbox One, που αφορούν μια slim έκδοση και ένα ισχυρότερο μοντέλο με την κωδική ονομασία Scorpio. Το Xbox One Scorpio μάλιστα -που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017- φέρεται να είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το Xbox One που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή, καθώς και πιο ισχυρό από το φημολογούμενο PlayStation Neo (ή PS4K). Οι πηγές του Polygon κάνουν λόγο για υπολογιστική ισχύ που θα ξεπερνάει τα 6 teraflops, την στιγμή που το PS4 Neo λέγεται ότι θα φτάνει αντίστοιχα τα 4.14 teraflops.

Το Xbox One Scorpio ίσως αποκαλυφθεί φέτος στην E3 ή κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Σύμφωνα με το Polygon, η Microsoft δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τιμή του, αλλά ίσως το κόστος του να είναι υψηλότερο από αυτό του PS4 Neo, ενώ ο αμερικάνικος κολοσσός ψάχνει τρόπο να προωθήσει την ιδέα στους θαυμαστές των Xbox. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πηγές αναφέρουν πως η Microsoft δεν είχε στα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα νέο –ισχυρότερο- μοντέλο της κονσόλας της, παρόλα αυτά, “πιέστηκε” από το PS4 Neo.

[UPDATE 6: 30/5/16 - Virtual Reality games στο νέο μοντέλο του Xbox One] Η ESA, διοργανώτρια εταιρεία της E3, πρόσθεσε το “Xbox One VR” ως κατηγορία για τις παρουσιάσεις της φετινής έκθεσης.

Έως αυτή την στιγμή, έχουν ήδη δηλώσει στη σχετική φόρμα ότι αναμένεται να παρουσιάσουν κάτι σχετικό τέσσερις εταιρείες. Πρόκειται για τις Rebellion, Maximum Games, Readily Information Company και 3Drubber. Θυμίζουμε ότι η Rebellion βρίσκεται πίσω από το Battlezone VR remake για το Oculus Rift και το PlayStation VR, οπότε δεν είναι απίθανο να το δούμε και στο Xbox One και συγκεκριμένα στο μοντέλο με την κωδική ονομασία “Scorpio” το οποίο φέρεται να είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη και ταυτόχρονα πιο δυνατό από το φημολογούμενο PS4 Neo.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ArsTechnica μια σημαντική ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης αποκάλυψε ότι αναπτύσσει τουλάχιστον ένα virtual reality game για το Xbox One, το οποίο θα παρουσιαστεί στην E3 2016 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Όπως αναφέρει το γνωστό τεχνολογικό site, πρόκειται για ένα game το οποίο βασίζεται στο σύμπαν ενός δημοφιλούς IP. Από ότι φαίνεται, η Microsoft δε θέλει να μείνει έξω από τον χορό των virtual reality games και πολύ πιθανόν να συνεργαστεί με την Oculus ώστε να υπάρχει εγγενής υποστήριξη του Oculus Rift στο Xbox One.

[UPDATE 7: 12/6/16 - Διέρρευσε το νέο Xbox One Slim] Μία ημέρα πριν την συνέντευξη τύπου της Microsoft στην Ε3 2016 διέρρευσε μία εικόνα από το νέο ανανεωμένο μοντέλο του Xbox One. Σύμφωνα με την εικόνα το νέο Xbox One -που από ότι φαίνεται θα ονομάζεται Xbox One S- θα έχει 40% μικρότερο μέγεθος από το original Xbox One, καθώς και 2ΤΒ σκληρό δίσκο, ενώ θα υποστηρίζει και 4Κ βίντεο. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft αύριο στην Ε3 2016.

iaykfx7qgx75cscrfw57 1 

[UPDATE 8: 13/6/16] Μετά την φήμη για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Forza Horizon 3, το Nerd Leaks δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter, στην οποία μας πληροφορεί για την τιμή διάθεσης του Xbox One S. Θυμίζουμε ότι το νέο λεπτότερο μοντέλο του Xbox One αναμένεται να ανακοινωθεί στην προσεχή press conference της Microsoft η οποία θα ξεκινήσει στις 19:30 ώρα Ελλάδος. Με βάση την παρακάτω φωτογραφία το Xbox One S θα πωλείται στα 299$ στην Αμερικανική αγορά. Αν η τιμή αυτή ευσταθεί το Xbox One S αναμένεται να πωλείται στην Ελλάδα στα 299 ευρώ.

xbox-one-s-price

[UPDATE 9: 13/6/16 - Επίσημη ανακοίνωση του Xbox One S] Κατά την διάρκεια της E3 2016, η Microsoft αποκάλυψε και επίσημα το Xbox One S, την slim έκδοση της κονσόλας. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε και την επόμενη κονσόλα Xbox με την κωδική ονομασία Project Scorpio, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι η ισχυρότερη κονσόλα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα updates του παρόντος άρθρου, το Xbox One S είναι κατά 40% μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με το “fat” μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το power brick από το καλώδιο τροφοδοσίας παύει να υφίσταται πλέον, αφού ενσωματώνεται μέσα στο σώμα της κονσόλας. Μικρές αλλαγές συναντάμε και στο νέο -streamlined- χειριστήριο, το οποίο πλέον διαθέτει Bluetooth και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο PC χωρίς ειδικό αντάπτορα.

 

Αλλαγές βρίσκουμε και στην ίδια την κονσόλα που πλέον διαθέτει σκληρό δίσκο στα 2TB. Η θύρα USB που βρισκόταν στην αριστερή πλευρά της κονσόλας μεταφέρεται στο μπροστινό μέρος, ενώ είναι δυνατή και η επικοινωνία μέσω υπέρυθρων που θα φανεί χρήσιμη για την αλλαγή καναλιών της τηλεόρασης. Από το πίσω μέρος αφαιρείται η ειδική θύρα του Kinect. Η σύνδεση του περιφερειακού θα γίνεται πλέον με αντάπτορα (θα διατίθεται δωρεάν) μέσω μιας εκ των δύο USB 3.0 θυρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Xbox One S θα υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο σε 4K ανάλυση μέσω του UHD Blu-ray player, καθώς και HDR. Εν τω μεταξύ ο Rod Fergusson, επικεφαλής της Coalition (Gears of War 4) αναφέρει ότι το Xbox One S έχει ισχυρότερη κάρτα γραφικών και επεξεργαστή σε σχέση με το original μοντέλο και μάλιστα, θα εκμεταλλευτούν αυτή την επιπλέον “ιπποδύναμη” στο Gears of War 4. Βέβαια, δήλωσε ότι η διαφορά στην ισχύ δεν είναι τεράστια, παρόλα αυτά είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

[UPDATE 10: 15/6/16 – Δεν θα υπάρξει διαφορά performance] Σύμφωνα με τη Microsoft τα games του Xbox One θα είναι πανομοιότυπα και στο Xbox One S.

Συγκεκριμένα ο Albert Panello, επικεφαλής σχεδιασμού του Xbox, δήλωσε στο Eurogamer πως η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς του Xbox One S υπάρχει μόνο για να δίνεται η επιλογή του HDR στους developers. Πέραν αυτού δεν θα έχει απολύτως κανέναν αντίκτυπο στην επίδοση των games.

Επιπλέον ο Phil Spencer δήλωσε πως "Σχεδιάστηκε για να παίζει games ακριβώς όπως τα παίζει και το Xbox One. Το μόνο αποκλειστικό χαρακτηριστικό είναι το HDR. Σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάστηκε για να έχει καλύτερες επιδόσεις. Ειλικρινά μην αγοράσετε το Xbox One S νομίζοντας πως θα δείτε καλύτερες επιδόσεις δίοτι δεν σχεδιάστηκε για να κάνει αυτό".

Μπορεί να μην υπάρξει αναβάθμιση στον τομέα του performance αλλά το Xbox One S θα βελτιώσει την εικόνα όσων games υποστηρίζουν την δυνατότητα HDR.

Το Xbox One S θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2016 και η έκδοση με 500GB σκληρό δίσκο θα κοστίζει 299€. Οι εκδόσεις των 1TB και 2TB θα στοιχίζουν 349€ και 399€ αντίστοιχα.

[UPDATE 11: 2/8/2016] To Xbox One S κυκλοφορεί στην χώρα μας από σήμερα, 2 Αυγούστου. Θυμίζουμε πως για αρχή θα υπάρχει περιορισμένη ποσότητα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από την Χριστιάνα Θάνου με ορισμένα key points του Xbox One S:

[UPDATE 12: 8/8/16 - Το Xbox One S είναι ισχυρότερο] Σύμφωνα με αναφορά του Digital Foundry, το slim μοντέλο του Xbox One διαθέτει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ σε σχέση με την “fat” κονσόλα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το Xbox One S διαθέτει κάρτα γραφικών χρονισμένη στα 914MHz (853MHz στο βασικό μοντέλο), προσφέροντας θεωρητικά 7.1% περισσότερη υπολογιστική ισχύ. Ταυτόχρονα, το bandwidth της eSRAM ανεβαίνει στα 218GB/s. Οι διαφορές πάντως θα είναι ανεπαίσθητες στα games, αφού η επιπλέον υπολογιστική ισχύς θα χρησιμοποιείται στο HDR, ενώ θα επιτρέπει στην κονσόλα να εξάγει εικόνα σε ανάλυση 4K. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, λόγω της νέας σχεδίασης του SoC του Xbox One S, η κονσόλα καταναλώνει λιγότερα Watt κατά την λειτουργία της, ενώ θα παρουσιάζει χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην συνέντευξη Τύπου της Microsoft στην E3 2016.
 Συζητήστε για το Xbox One upgradable σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Myrmidon (Level 21) 05/04/2016 22:52
Α ρε David, φωτιές που άναψες στα παιδιά.... :D
#2 +2 ForestForayer (Level 4) 13/04/2016 00:07
Μακάρι να βγει Xbox One που να αναβαθμίζεται.Τ ο θέμα είναι να μην αγοράζουμε ακριβά τα parts.Πάντως αν γίνει τότε θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες στάνταρ.
#3 +1 Myrmidon (Level 21) 13/04/2016 12:08
Άρα ο David Scammel έλεγε αλήθεια και η Xbox neXt team ξανά μαζεύτηκε για να φτιάξει το slim και τη νέα upgradable version. ;-)
#4 +2 Efane (Level 24) 18/04/2016 20:37
Εντάξει το να βγει slim μοντέλο δεν μου λέει κάτι. Το να βγει slim και να αναβαθμίζεται θα είναι νέο. Μου φαίνεται οι εταιρείες το πάνε χεράκι χεράκι και εμείς τρωγόμαστε :-*
#5 Mystique (Level 23) 19/04/2016 18:42
Πολλες φημες ακουγονται απο δω και κει και περιμενω να δω τι θα βγει τελικα αλλιως παντα υπαρχει και η λυση του να μεινουμε στον καλο μας pc απο το να αναβαθμιζουμε καθε χρονο την κονσολα μας.
#6 Blood Prince (Level 30) 19/04/2016 18:44
Quoting Mystique:
Πολλες φημες ακουγονται απο δω και κει και περιμενω να δω τι θα βγει τελικα αλλιως παντα υπαρχει και η λυση του να μεινουμε στον καλο μας pc απο το να αναβαθμιζουμε καθε χρονο την κονσολα μας.


Βασικά απ'οτι ξέρω και το pc θέλει αναβάθμιση κατά διαστήματα.
#7 Mystique (Level 23) 19/04/2016 18:52
Quoting Prince of Persia 30:
Quoting Mystique:
Πολλες φημες ακουγονται απο δω και κει και περιμενω να δω τι θα βγει τελικα αλλιως παντα υπαρχει και η λυση του να μεινουμε στον καλο μας pc απο το να αναβαθμιζουμε καθε χρονο την κονσολα μας.


Βασικά απ'οτι ξέρω και το pc θέλει αναβάθμιση κατά διαστήματα.

Ναι και μαλιστα σχετικα συχνα χρειαζεται αλλα να μην καταντησουμε και την κονσολα το ιδιο. Αυτο πρεπει να αποφυγουμε. ;-)
#8 Mystique (Level 23) 25/05/2016 20:03
Φωτια μας αναψε η MS και τωρα πως θα την σβησουμε. :lol: Να λοιπον που οι φημες αρχιζουν να γινονται πιο χειροπιαστες και να μας βαζουν σε πειρασμους καλοκαιριατικα. Νεο ps η αναμονη για το Scorpio η οπως αλλιως το οναμασουν του χρονου. Μα τι καρτα θα βαλουν μεσα για να κρατησει καποια χρονια η κονσολα, την 1080 GTX?. ;-)
#9 +1 Myrmidon (Level 21) 25/05/2016 20:04
Yeah we know http://www.gameworld.gr/forum/34/47577-xbox-one-geniki-syzitisi?start=920#181782 :-*
#10 +1 Efane (Level 24) 25/05/2016 20:30
Ένας μήνας περίπου ακόμα και όλα θα γίνουν επίσημα!
#11 +2 ashbringer (Level 25) 25/05/2016 21:39
Στο τέλος ο κόσμος δεν θα ξέρει τι να αγοράσει αν βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι άλλη κονσόλα με άλλα χαρακτηριστικά και αυτοί που έχουν αγοράσει ήδη θα αισθάνονται μειονεκτικά.Βγά λε ένα πολύ δυνατό μηχάνημα και απλά πούλα.Μακάρι να είναι upgradable και απλά να αγοράζουμε parts όπως ήδη έχουν πεί.
#12 Efane (Level 24) 30/05/2016 18:16
Αφού αξιοποιήσανε πλήρως το Kinect είπαν ας βγάλουμε και ένα VR που είναι της μόδας.....
#13 aims (Level 20) 30/05/2016 20:38
Συμφωνω με τις παλιες δηλωσεις(Απριλι ου) του Phil Spencer!
Ειναι βλακεια η οποιαδηποτε αναβαθμιση και ουσιαστικα αδειαζει τους κατοχους των κονσολων..
Η εταιρια θα επρεπε να κανει υπομονη και να γινει σουπερ αναβαθμιση οταν βγει το ΧΒΟΧ2 για παραδειγμα..
Το ΧΒΟΧ ΟΝΕ εχει πολλα ακομα να δωσει!
#14 δημπαν (Level 6) 01/06/2016 16:59
Mακάρι να βγει μια κονσόλα οπού να μπορούμε να κάνουμε upgrades και να παιζουμε καθέ χρόνο νέα games χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουμε νέα καθέ λίγα χρόνια
#15 Asxetoss (Level 19) 12/06/2016 23:03
όμορφη κονσολα , περιμένουμε να μάθουμε νεώτερα σύντομα
#16 geololj (Level 28) 12/06/2016 23:22
Αν είναι όντως έτσι το σλιμάκι, φαίνεται πανέμορφο!
#17 drakul (Level 16) 13/06/2016 09:29
πολυ ωραιο και με 2 tera φυσαει!!!!!!!
#18 drakul (Level 16) 13/06/2016 18:41
αψογη η τιμη για 2 tb.
#19 kirgas (Level 9) 13/06/2016 22:22
Πολύ όμορφο, προσιτή τιμή, μεγάλη χωρητικότητα και επιτέλους Microsoft, ενσωματωμένο τροφοδοτικό.... !
#20 +1 mastrogas (Level 9) 15/06/2016 17:45
ομορφη κονσόλα αλλα πραγματικά δν καταλαβαίνω ακριβως τον λόγο υπαρξης της . περιμένω scorpio .
#21 ashbringer (Level 25) 16/06/2016 07:49
Ποιός ο λόγος ύπαρξης πολλών διαφορετικών κονσολών απο την ίδια εταιρεία την ίδια χρονική περίοδο;
Notification