Η Sony θα βελτιστοποιήσει τον ανεμιστήρα του PS5 μέσω online updates

Hot
Η Sony θα βελτιστοποιήσει τον ανεμιστήρα του PS5 μέσω online updates

Η Sony θα βελτιστοποιήσει τον ανεμιστήρα του PS5 μέσω online updates

Θα μαζεύει δεδομένα και θα προσαρμόζει τη λειτουργία του ανάλογα με το τι παίζετε.

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα βελτιστοποιήσει τον σκληρά εργαζόμενο εσωτερικό ανεμιστήρα του PS5 μέσω online updates.

Σε συνέντευξή του, ο Yasuhiro Ootori, αντιπρόεδρος mechanical design του hardware σχεδιαστικού τμήματος της Sony Interactive Entertainment, αποκάλυψε ότι η Sony θα αλλάζει την συμπεριφορά του ανεμιστήρα της κονσόλας μέσω online updates. Η συμπεριφορά της μονάδας επεξεργασίας (Accelerated Processing Unit, APU) σε κάθε παιχνίδι θα προσδιορίζει το πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας ανάλογα με το εκάστοτε παιχνίδι. “Μελλοντικά θα λανσαριστούν διάφορα games και θα συλλεχθούν δεδομένα για τη συμπεριφορά της APU σε καθένα από αυτά. Έχουμε σχέδιο βελτιστοποίησης του ανεμιστήρα βάσει αυτών των δεδομένων” ανέφερε ο Otori.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι πιθανή πρόθεση της Sony είναι να αλλάζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα αναλόγως του πόσο απαιτητικό είναι το κάθε παιχνίδι. Όπως φάνηκε και στο βίντεο για το εσωτερικό του PS5, η Sony έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της κατάλληλης διαχείρισης της θερμοκρασίας στην κονσόλα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κονσόλα διαθέτει τρεις αισθητήρες πάνω στο main board που μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία του συστήματος και να βοηθήσουν τον ανεμιστήρα να αναποκριθεί αναλόγως. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας εντός της APU επιτρέπει στο PS5 να διοχετεύσει καλύτερα τη θερμότητα ανάλογα με το ποιό παιχνίδι παίζετε και πόσο αυτό ζορίζει το hardware της κονσόλας. Στην πράξη, η Sony μπορεί να καταγράφει πόση ώρα χρειάζεται κάτι για να φορτώσει κι εάν είναι λίγο περισσότερο από ότι θα αναμενόταν, η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να αυξηθεί, με αντίτιμο φυσικά τον θόρυβο που κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει.

Σύμφωνα με την Sony, το PS5 θα λειτουργεί πιο ήσυχα από το PS4, κάτι ωστόσο που αποτελεί διακύβευμα όσο οι εταιρείες ανάπτυξης θα πιέζουν το hardware του στα όρια με κάθε νέα κυκλοφορία. Προς το παρόν πάντως, φαίνεται ότι η Sony καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου το PS5 να έχει τη βέλτιστη απόδοση, ακόμα κι υπό συνθήκες πίεσης.

Τo PS5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης για την αναβάθμιση του Playstation Store που ετοιμάζει η Sony εν όψει του ερχομού του PS5 και συζητήστε για νέα κονσόλα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 20/10/2020 10:11
Για να δούμε τι θα γίνει ως προς την βελτιστοποίηση του ανεμιστήρα .Τους πρώτους μήνες αμέσως μετά την κυκλοφορία θα φανούν όλα .
#2 Nemesis11 (Level 9) 20/10/2020 18:04
Πολύ γκρίνια ρε παιδί μου με αναλύσεις επί αναλύσεων από αρθρά που μας λένε ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια για το πόσο αθόριβα θα λειτουργεί το PS5 σε σύγκριση με το PS4............ ..........και όλλα αυτά γιατί; πραγματικά για το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!!

Εγώ ξέρω ότι έχω ένα PS4 από την DAY ONE αγορά μου, και ένα ακόμα PS4 Pro που το αγόρασα το 2017 και ΝΑΙ ακούγονται καθώς παιζω, αλλά αφού δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δουλεύουν μια χαρά δεν βλέπω για πιο λόγο να γκρινιάζουν όλοι λες και τους χαλάνε τα μηχανήματα............!

Δε λέω ΝΑΙ (και γω μαζί σας) ευπρόσδεκτο αν η SONY καταφέρει να κάνει το PS5 αθόριβο, αλλά ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή δεν είναι και τόσο τραγικά τα παράματα που κάνεται τέτοιο χαμό λες και δεν έχετε ακούσει ποτέ μηχάνημα να να δουλεύει!!!! :-?
Notification