Reviews Red Dead Redemption
PS3   Xbox 360  
Comments (21)

Red Dead Redemption Hot

Το Grand Theft Auto...στην άγρια δύση!

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το Grand Theft Auto...στην άγρια δύση!

H Rockstar είναι περισσότερο γνωστή στο κοινό της για την άκρως επιτυχημένη σειρά Grand Theft Auto. Το κορυφαίο αυτό παιχνίδι δράσης μας έχει χαρίσει ατέλειωτες ώρες καψίματος. Άλλωστε, έχει πολυσύνθετο και ελεύθερο gameplay, είναι απλό στο χειρισμό, έχει πολλές αποστολές και φυσικά περιέχει μπόλικη βία. Ακριβώς ότι ψάχνει δηλαδή ένας καμένος gamer, που θέλει τα λεφτά του να πιάσουν τόπο.

Μιας και το σενάριο του Grand Theft Auto έχει αρχίσει πλέον να κουράζει, η Rockstar έπιασε σωστά το συναίσθημα των παικτών της κι αποφάσισε να αλλάξει τα καθιερωμένα. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε το Red Dead Redemption, το οποίο είναι ουσιαστικά η συνέχεια του Red Dead Revolver κι έχει στη θεματολογία του τι άλλο, από την άγρια δύση.

 


Σενάριο
Βρισκόμαστε στο 1911, όταν ένας πρώην καταζητούμενος καουμπόης, ο John Marston, απομακρύνεται από την γυναίκα του Abigail και τον γιο του Jack, από κυβερνητικούς πράκτορες. Οι πράκτορες του λένε ότι η οικογένειά του θα του επιστραφεί ασφαλείς, εφόσον κυνηγήσει και σκοτώσει τα εναπομείναντα μέλη της πρώην συμμορίας του. Ο Marston αναγκάζεται να δεχτεί την αποστολή, πηγαίνει στο οχυρό της συμμορίας, αλλά εκεί μετά από σύντομο διάλογο πυροβολείται από τον αρχηγό της, Bill Williamson. Μετά από ώρες τον ανακαλύπτει τραυματισμένο και λιπόθυμο μία ιδιοκτήτρια ράντσου, η Bonnie MacFarlane, η οποία τον φέρνει σπίτι της. Όταν ο Marston αναρρώνει μετά από μέρες, ξεκινάει μια περιήγηση στην πόλη και κάπου εκεί αρχίζει να οργανώνει τα επόμενα βήματά του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο έλεγχος περνάει σε εσάς.

Η άγρια δύση σας περιμένει…
Ως είθισται στα παιχνίδια δράσης της Rockstar, τα πρώτα σας βήματα τα κάνετε μαθαίνοντας τον χειρισμό του χαρακτήρα σας. Όσοι έχετε παίξει Grand Theft Auto στο παρελθόν δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα εξοικείωσης. Ο John Marston κινείται με το αριστερό control stick, με τα κουμπιά στα δεξιά του χειριστηρίου ελέγχετε το τρέξιμο, το ανέβασμα σε άλογο κτλ. ενώ με τα L2/Left Trigger και R2/Right Trigger –σε PS3 και Xbox 360 αντίστοιχα- στοχεύετε και πυροβολείτε. Η μόνη δυσκολία που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην αρχή είναι όταν θα ελέγχετε το άλογό σας. Αυτό γίνεται με το κουμπί τρεξίματος, το οποίο πρέπει να πατάτε συνεχώς για να αναπτύξετε μεγάλη ταχύτητα.


Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο κι έπειτα το άλογό σας κουράζεται κι εσείς θα πρέπει να βρείτε τον σωστό χρόνο για να πατήσετε πάλι το τρέξιμο, κρατώντας το όμως αυτή τη φορά πατημένο, ώστε να σταθεροποιηθεί η ταχύτητά σας και το άλογο να επανακτήσει αντοχή. Αν κάνετε οτιδήποτε το διαφορετικό, όπως επιπλέον επιτάχυνση ή απότομο «φρενάρισμα» τότε το άλογο θα σηκωθεί στα δύο πόδια και θα σας σαβουριάσει απευθείας, άρα θα πρέπει πάλι να το καβαλήσετε, έχοντας χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Γενικά η όλη διαδικασία είναι στην αρχή λίγο δύσκολη στην εκμάθηση (κι η μπάρα αντοχής είναι κάπως ιδιόμορφη), άρα απαιτεί από εσάς χρόνο. Ευτυχώς που δεν σηκώνεται το άλογο να φύγει, γιατί εκεί θα είχαμε…χειρότερα προβλήματα!

Κύριο μέλημά σας στο παιχνίδι είναι να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε τις βασικές αποστολές. Ακολουθώντας την ροή της ιστορίας, θα κληθείτε να συνεργαστείτε με σερίφηδες ή κάποια άτομα-κλειδιά στην όλη ιστορία και να αναλάβετε συνήθως τον ρόλο του εκτελεστή κακοποιών. Όλα αυτά φυσικά για να φτάσετε στον απώτερο στόχο σας και να μπορέσετε και πάλι να ξαναδείτε την οικογένειά σας. Υπάρχουν όμως και προαιρετικές αποστολές, τις οποίες λαμβάνετε από οπουδήποτε. Είτε από απλούς πολίτες που ζητούν να βρείτε συγγενείς τους ή να σκοτώσετε κακοποιούς, είτε από προκηρύξεις σερίφηδων για καταζητούμενους, οι οποίες πληρώνουν αδρά για να τους σκοτώσετε ή ακόμα περισσότερα για να τους φέρετε πίσω ζωντανούς.Μάχες και όπλα
Στο Red Dead Redemption, την περισσότερη ώρα σας στο παιχνίδι θα την περνάτε καβαλώντας το άλογό σας και οδεύοντας προς τον προορισμό σας. Οι αποστάσεις μέχρι τις αποστολές σας είναι συνήθως πολύ μεγάλες και σας τρώνε αρκετό χρόνο. Μπορείτε ωστόσο να πληρώσετε τον οδηγό μιας άμαξας και να σας πάει σε πόλη που θα είναι πιο κοντά στον στόχο σας, για να κερδίσετε κάποια πολύτιμα λεπτά.

Φτάνοντας στον προορισμό σας, με το που γίνετε αντιληπτός απ’ τους κακοποιούς, ξεκινάει αμέσως η μάχη. Η διάρκειά της ποικίλει, καθώς θα έχετε να αντιμετωπίσετε από μια μικρή ομάδα ατόμων, μέχρι ολόκληρες συμμορίες, πράγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι λίγο δύσκολο. Το βασικό είναι να βρείτε ένα καλό σημείο κάλυψης. Αν επιτεθείτε σε ανοιχτό έδαφος χωρίς ούτε καν έναν βράχο γύρω σας, τότε με τόσους κακοποιούς απέναντί σας δεν θα έχετε καμία τύχη. Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε σωστά την τακτική σας. Μεγάλο ρόλο στη μάχη παίζει και η αυτόματη στόχευση, καθώς μπορείτε να εστιάσετε αυτόματα στον πλησιέστερο (προς τον κέρσορα) εχθρό που έρχεται προς το μέρος σας. Δυστυχώς δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν είστε πάνω σε άλογο. Εκεί η στόχευση είναι χειροκίνητη και 3-4 αναβάτες είναι ικανοί να σας αποτελειώσουν, δεδομένου του ότι δεν θα έχετε κάποια κάλυψη.

Τα όπλα που έχετε στη διάθεσή σας είναι τα κλασικά της τότε εποχής, δηλαδή πιστόλια, τυφέκια, δίκαννα, στιλέτα ή ακόμα και snipers. Υπάρχει επίσης το λάσο, με το οποίο απαγάγετε κάποιον χωρίς να τον σκοτώσετε. Απλά το εφαρμόζετε όπως ένα όπλο κι αν…τσιμπήσει, τσίμπησε! Σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού αναλαμβάνετε μέχρι και αυτόματα ή κανόνια κι εκεί η δράση αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Φήμη, αντικείμενα και χρήμα
Αν δεν σας αρέσει να είστε το καλό παιδί και θέλετε να παίζετε μόνοι εναντίων όλων, τότε μπορείτε να επιλέξετε να γίνετε Outlaw, δηλαδή καταζητούμενος από τον νόμο. Κάθε φορά που κάνετε εγκληματική πράξη, όπως το να πυροβολήσετε κάποιον ή να του κλέψετε π.χ. την άμαξα, αυτό σας στοιχίζει με ένα ποσό επικήρυξης (bounty). Το ποσό αυτό μπορείτε να το πληρώσετε και να εξαργυρώσετε έτσι τα λάθη σας. Αντίστοιχα, μπορεί να το αφήσετε ως έχει, να σας συλλάβουν και στο τέλος να κληθείτε να κάνετε φυλακή, εξαργυρώνοντας παράλληλα το πρόστιμο που σας ανατέθηκε.

Όταν έχετε καθαρό μητρώο μπορείτε να μιλήσετε με οποιονδήποτε πολίτη, αλλά αν είστε καταζητούμενος τότε ο περισσότερος κόσμος θα φοβάται να σας πλησιάσει. Μερικοί μάλιστα θα τρέχουν μακριά μόλις σας αντιληφθούν. Αντίθετα, αν είστε ο καλός της υπόθεσης, θα έχετε μέχρι και έκπτωση στις τιμές των καταστημάτων. Απ’ τα καταστήματα μπορείτε να αγοράσετε νέα όπλα, σφαίρες, χάρτες, γιατροσόφια και διάφορα άλλα καλούδια που θα σας φανούν χρήσιμα. Γενικά υπάρχουν διάφορα έξυπνα αντικείμενα στο παιχνίδι, όπως το καπέλο, που σας καλύπτει έξυπνα για μία εύλογη απόσταση, αν είστε καταζητούμενος.

Όταν ολοκληρώνετε αποστολές κερδίζετε φήμη και χρήματα. Τα χρήματα αποκτώνται και από πτώματα, τα οποία σας δίνουν όπλα, σφαίρες, ειδικά αντικείμενα ή αντίστοιχα κρέας, αν το πτώμα είναι ζώου. Στα ζώα, δεν ψάχνετε ακριβώς το πτώμα, αλλά ουσιαστικά κάνετε skinning (όπως στο Darkfall ένα πράμα) και τα αντικείμενα που συλλέγετε τα πουλάτε ή τα συνδυάζετε για να δημιουργείτε ειδικά όπλα. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα μπορούν να πωληθούν, όπως για παράδειγμα το κρέας ενός αλόγου ή ενός σκυλιού. Αν σας πάει η καρδιά να σκοτώνετε ζωάκια, τότε εκτός πόλης θα βρείτε αμέτρητα άγρια ζώα, όπως αγριόχοιρους, λύκους, αρκούδες ή ακόμα και πουλιά. Κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα οι αρκούδες, δεν μένουν αμέτοχα αλλά σας επιτίθενται κιόλας.

Ρεαλισμός και ευτράπελα
Η αλληλεπίδραση στον κόσμο του Red Dead Redemption δεν σταματάει εδώ. Μαζεύοντας χρήματα μπορείτε να μπείτε σε λέσχες και να παίξετε πόκερ -με τους κλασικούς κανόνες του- ποντάροντας για περισσότερα, να πάρετε σπίτι, να παρακολουθήσετε ταινία στο Σινεμά της τότε εποχής, να περάσετε καλά με μια πόρνη και γενικά να ευχαριστηθείτε περισσότερο το παιχνίδι.Η Rockstar έχει φροντίσει ώστε να σας δώσει απόλυτη ελευθερία και ταυτόχρονα να εισάγει πολλά ρεαλιστικά στοιχεία στον κόσμο της άγριας δύσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι γνωστές μονομαχίες με τους πιστολέρο. Στα άλογα, συναντάμε την κλασική κίνηση σφυρίγματος, όπου καλείτε το άλογό σας με ένα σφύριγμα, ενώ αντίστοιχα έχετε την δυνατότητα να καβαλήσετε όποιο ελεύθερο άλογο θέλετε. Αν και στην τελευταία περίπτωση θα έπρεπε αυτό να θεωρηθεί εγκληματική πράξη, εφόσον ένα «παρκαρισμένο» άλογο ανήκει σε κάποιον, εντούτοις δεν τρέχει μία. Αντίστοιχα όμως, αν εκεί που στοχεύατε ένα άγριο κογιότ, πετύχετε την αγελάδα της απέναντι φάρμας, τότε κι αυτό θα θεωρηθεί έγκλημα, οπότε εκεί θα δείτε όλη την πόλη να βγαίνει έξω με τα όπλα ανά χείρας και να σας κυνηγάει.

Υπάρχουν βέβαια κι ορισμένες λεπτομέρειες στο Red Dead Redemption που ανατρέπουν τα πάντα και μας βάζουν υποψίες ότι η Rockstar ίσως δεν έκανε το απαραίτητο testing, προφανώς λόγω έλλειψης χρόνου. Καταρχήν οι αποστάσεις είναι τεράστιες κι επειδή στο παιχνίδι υπάρχει save μόνο σε checkpoint μετά από αποστολή ή όταν κοιμάστε στο κρεβατάκι σας, αυτό σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα! Σκεφτείτε να ιππεύετε ένα άλογο επί 5-10 λεπτά για να πάτε σε μια αποστολή, να περνάτε ώρες για να μάθετε τη διαδρομή αποφεύγοντας γκρεμούς, λαγκάδια και όλα τα συναφή και στο τέλος να σας σκοτώνουν και φτου κι απ’ την αρχή. Αν γίνει αυτό 2-3 φορές, μετά λογικό είναι κάπου να ξενερώσετε. Στα αρνητικά συγκαταλέγουμε και το ότι δεν υπάρχει live ένδειξη για την χιλιομετρική απόσταση ώσπου να φτάσετε στο σημείο της αποστολής σας. Θα πρέπει δηλαδή κάθε φορά να πατάτε manually παύση και να κοιτάτε στον χάρτη.

Ένα ακόμη ενοχλητικό στοιχείο είναι η λανθασμένη εντύπωση της θανάσιμης πτώσης που έχει η Rockstar. Καταρχήν το άλογό σας φρενάρει σε κάθε γκρεμό κι αυτό το επικροτούμε. Αν όμως υπάρχει μια κατηφόρα που μπορεί να σας παρασύρει και πέσετε από ύψος π.χ. πέντε μέτρων, η Rockstar θεωρεί ότι το άλογό σας πεθαίνει! Αν πέσετε ο ίδιος θεωρεί ότι πεθαίνετε. Η λογική αυτή όχι μόνο δεν έχει βάση αλλά μπορεί να σας εκνευρίσει απίστευτα, είτε αν πεθάνει ο John Marston, είτε αν μείνετε χωρίς άλογο στη μέση του πουθενά.

Η ζωή ενός μοναχικού καουμπόη, που θα πρέπει να…σκοτώσει για να επιβιώσει.Παρά τις όποιες δυσκολίες θα συναντήσετε στο gameplay, το Red Dead Redemption είναι δεδομένο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας για αρκετές ώρες. Οι αποστολές κρατούν 20-25 ώρες, ενώ μαζί με τις προαιρετικές αποστολές η συνολική διάρκεια ζωής του παιχνιδιού ξεπερνάει τις 40 ώρες! Καλή απόσβεση, έτσι;

Περιβάλλον και ερμηνείες
Η Rockstar έκανε άριστη δουλειά στον σχεδιασμό όλων των χαρακτήρων και κυρίως των πρωταγωνιστών. Οι κακοποιοί, οι σερίφηδες, οι αγρότες και γενικά όλες οι φάτσες που θα συναντήσετε, έχουν το κλασικό feeling της παλιάς εποχής. Αυτό που θα σας αρέσει όμως περισσότερο είναι οι ερμηνείες των ηθοποιών κι αυτό διότι η προφορά τους, συνδυασμένη με το άριστο lipsync, παράγουν ένα αποτέλεσμα που δεν απέχει και πολύ από μία ταινία western.

Το περιβάλλον του RDR έχει στην πλειοψηφία του ερημικές τοποθεσίες. Οι πόλεις είναι μικρές, ακριβώς όπως πρέπει να είναι –ίσως και λίγο περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε- και ο έξω κόσμος είναι πραγματικά άγριος με κάθε έννοια. Η εναλλαγή ημέρας και νύχτας, οι ατέλειωτες πεδιάδες με τους κάκτους, τα λαγκάδια, τα άγρια ζώα και ότι άλλο μπορεί να συναντήσει κανείς στην άγρια δύση, ζωντανεύουν μπροστά σας και σας κάνουν να νομίζετε ότι είναι όντως αναπαραστάσεις πραγματικών τοποθεσιών.


Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τις μηχανές γραφικών RAGE και Euphoria, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί στο Grand Theft Auto IV, ενώ αναμένεται να τις δούμε και στο Max Payne 3. Τα physics είναι σχεδόν άριστα, μιας και μπορεί να πέσετε πάνω σε άλλους πολίτες, να τους πετάξετε κάτω κι αυτοί με τη σειρά τους να εκνευριστούν. Οι μόνες μικροατέλειες που θα μπορούσαν να αναφερθούν, αφορούν τον σχεδιασμό των σπιτιών, τα οποία σε ορισμένα σημεία μοιάζουν με ψεύτικο σκηνικό που εφάρμοσε σκηνοθέτης για να γυρίσει την ταινία του. Κατά τα άλλα, ως επί το πλείστον θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι, κυρίως από τους ανοιχτούς χώρους που υπάρχουν και που προσφέρονται για ατελείωτες εξερευνήσεις.

Multiplayer
Η ελευθερία στο gameplay δεν σταματάει εδώ, καθώς υπάρχει κι ένα πλήρες Multiplayer mode που θα σας κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαθέτει ποικίλα modes τύπου Deathmatch και Capture the flag (εδώ ονομάζεται “Hold Your Own”) ή το all-time classic είδος παιχνιδιού Showdown, όπου δύο συμμορίες παικτών παρατάσσονται η μία απέναντι απ’ την άλλη και με το σήμα θα πρέπει να αρχίσουν να πυροβολούν μέχρι η μία συμμορία να εξοντώσει την άλλη. Υπάρχει ακόμη το Gold Rush, ένα mode τύπου “βρες τον θησαυρό”, όπου ψάχνετε να βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους κρυμμένους θησαυρούς.Η μεγαλύτερη μορφή διασκέδασης όταν θα παίξετε online είναι το Free Roaming mode, όπου κυκλοφορείτε ελεύθεροι στον χάρτη και κάνετε κυριολεκτικά ότι θέλετε. Συγκροτείτε συμμορίες με έως και 8 παίκτες και μάχεστε είτε με άλλους παίκτες, είτε κόντρα στους εχθρούς του παιχνιδιού. Μαζέψτε χρήμα, δόξα και φυσικά νέα όπλα και αντικείμενα. Όσο πολεμάτε, τόσο αναπτύσσετε τον χαρακτήρα σας, άρα έχετε επιπλέον κίνητρα απέναντι στους άλλους. Το Free Roaming μπορεί από μόνο του να σας κρατήσει για πολύ καιρό, ενώ ήδη έχει γίνει αγαπητό από χιλιάδες παίκτες.

Επίλογος
Η Rockstar Games δημιούργησε άλλον έναν μεγάλο τίτλο δράσης, ο οποίος το πιθανότερο είναι να σας ικανοποιήσει απόλυτα, αν είστε fan του είδους και ειδικότερα της σειράς Grand Theft Auto. Η απόλυτη ελευθερία που προσφέρει, σε συνδυασμό με τα προσεγμένα γραφικά και τα κινηματογραφικά voice-overs, δημιουργούν ένα western feeling που καιρό είχαμε να δούμε σε ανάλογο παιχνίδι. Μία δοκιμή θα σας πείσει.

Θετικά:
- Καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες
- Άριστο σπικάζ
- Πλήρης ελευθερία στο gameplay
- Ατέλειωτοι κόσμοι για εξερεύνηση
- Δεκάδες αποστολές
- Υπερπλήρες multiplayer mode που μπορεί να σας κρατήσει

Αρνητικά:
- Οι μεγάλες αποστάσεις και τα αραιά saves κουράζουν
- Ο θάνατος από πτώση ελάχιστων μέτρων
- Το να πυροβολάς τις ίδιες μούρες συνέχεια καταντάει βαρετό - Ελλειπές soundtrack

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.8

Ανελέητη δράση, περιπέτεια και ωμή βία στην άγρια δύση, με την υπογραφή της Rockstar.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 NiKos (Level 3) 07/06/2010 00:12
to paixnidi ta spaei!!!apla kaneis update to kit tou camping sou kai meta mporeis na pas automata se ka8e polh/perioxh pou exeis episkeftei kai na kaneis save opou 8es..to psilo e8apses sto gameplay
#2 +1 Manos (Level 38) 07/06/2010 13:58
Δεν έχει να δώσει πολλά παραπάνω πράγματα σε gameplay από το GTA + ότι έχει κάποια θεματάκια με τις πτώσεις και την κάλυψη, όπως προανέφερα. Το μόνο + που αλλάζει το gameplay είναι τα Online modes. Ο λόγος που παίρνει υψηλή βαθμολογία είναι τα γραφικά κι ο ήχος. Θα το πω για 1000στη φορά. Μην ψαρώνετε από τα 9,5άρια που του δίνουν τα Αμερικάνικα sites. Οι Αμερικανοί με το western μεγάλωσαν. Κι άμα είχε μέσα την επανάσταση του '21 θα βλέπατε τα περισσότερα ελληνικά sites να του βάζουν 10άρια. Πρώτη φορά τρώμε το παραμυθάκι των reviewers?
#3 matekon (Level 4) 11/02/2011 17:03
Παιδιά το παιχνίδι είναι απλά φοβερό!! Έχω κολλήσει εδώ και κάτι μέρες από όταν το πήρα.. Όντως οι μεγάλες αποστάσεις κουράζουν και δεν κινείσαι και γρήγορα κιόλας..
#4 kostisg7 (Level 12) 11/02/2011 17:03
apo ta kalytera tou 2010 meta to god of war
#5 batman (Level 8) 11/02/2011 17:03
Απο τα καλυτερα του 2010
#6 dimokritos (Level 6) 11/02/2011 17:03
φοβερο παιχνιδι. δικιο εχουν μερικοι που λενε οτι δεν προσφερει κατι καινουριο αλλα η αλλαγη της εποχης ειναι κατι ωραιο.απο τα παιχνιδια της χρονιας
#7 ObsessedGeorge (Level 17) 11/02/2011 17:03
Ενα απο τα πιο αριστα παιχνιδια σε ολους του τους τομεις. Το τι μπορεις να κανεις σε αυτον τον τιτλο απο την Rockstar ειναι απεριγραπτο! Ενα απο τα πιο σπουδαια πραγματα του τιτλου ειναι (για μενα) το να παιρνεις το αλογο και να ταξιδευεις απλως για να χαζευεις τα πανεμορφα περιβαλλοντα. Πραγματικα αριστουργιμα.
#8 dimos222 (Level 4) 11/02/2011 17:03
Παιζει δηλαδη να ειμαι ο μονος που δε μ αρεσε καθολου το game....
Περαν απ τα bugs που δεν με ενοχλουν αλλα με διασκεδαζουν κι ολασ μπορω να πω... Δε μ αρεσε ουτε η ατμοσφαιρα ουτε σαν αποστολες..
Σιγουρα ειναι πληρες παιχνιδι και λοιπα , αλλα (ισως θεμα γουστου να το πω) το βαρεθηκα στο 2ωρακι
#9 n-man (Level 6) 11/02/2011 17:03
φαινεται πολυ καλο......αν και λιγο προβλεψιμο.βεβα ια μονο του το γεγονος οτι διαδραματιζεται στην αγρια δυση το κανει μοναδικο!!
#10 mrpao131 (Level 5) 11/02/2011 17:03
Το Red Dead Redemption είναι το κορυφαίο παιχνίδι για το ps3 αλλά το μόνο κακό που έχει είναι ότι δεν έχει βγει για το pc !!
#11 galanis610a (Level 4) 11/02/2011 17:03
Poli kalo wild wild west game, alla poli kourastiko!!
#12 eliminator (Level 26) 27/06/2011 17:06
Πολύ καλό αλλά έχει μερικά λάθη π.χ. οι διαδρομές για να φτάσεις στην αποστολή είναι τεράστιες και χάνεις πολύ εύκολα, αν πέσεις από ένα ύψωμα που δε φένεται θα κάνεις την ίδια διαδρομή ξανά και ξανά και αυτό κουράζει.
#13 +1 Vaas (Level 6) 13/12/2012 09:08
:eek: Eιναι παλιο review και κανονικα δεν θα εκανα post αλλα κανω για ενα λογο.Γιατι οσοι το βλεπουν και θελησουν να παρουν μια γνωμη για το παιχνιδι για αγορα σε χαμηλη πλεον τιμη να μπορουν να ξερουν.
Λοιπον δεν εχω καμμια σχεση με Αμερικη...η καμποηδες η οτι αλλο εκεινης της εποχης.Ουτε καν μου αρεσουν τα westerns,παρολα αυτα ενα εχω να πω...ειναι το 2 αγαπημενο μου παιχνιδι ολων των εποχων απο το playstation1.Τι να λεμε ωρα...σεναριο?. .γραφικα?ατμοσφ αιρα?ηχους?χειρ ισμος?το τελος?ειναι επικο πραγματικα ενα διαμαντι που οταν το αγορασα ουτε καν περιμενα τι θα βρω..απλα εβλεπα καλες βαθμολογιες και ειπα να ασχολιθω.Οσοι εισαι gamer και σας αρεσουν οι καλες δουλειες εδω ειστε.Το κατατασω στο ιδιο επιπεδο παιχνιδιων οπως gtv,metal gear solid..[σε επιπεδο ποιοτητας εννοω..]
Ενα επος πραγματικα..... ..... :eek: :eek:
#14 PanosRetroshowcase (Level 11) 06/07/2013 00:10
Γενικά, τα real-life open world games μου αρέσουν πολύ. Και το συγκεκριμένο θεωρείται μοναδικό στο είδος του καθώς ενώ έχουμε ήδη ένα καντάρι GTA-style (modern city) και άλλα τόσα fantasy open world (Dragon's Dogma, Skyrim κλπ), το RDR είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που εξιστορεί περιπέτειες με θεματολογία την Άγρια Δύση. Το παιχνίδι βασικά το έπαιζα το 2011, όμως δυστυχώς μετά από ένα profile corruption που έπαθε το 360 μου, ήταν αδύνατον να κάνω recover τα saves μου. Και το ξεκίνησα πάλι πριν από...3 μέρες. Πραγματικά εντυπωσιακό, ακόμα και 3 χρόνια μετά.
My verdict: 9/10
#15 +1 cras_6O4 (Level 8) 07/01/2014 19:54
Απλά ότι καλύτερο υπάρχει για PS3 και ΧΒΟΧ 360.Ο κύριος λόγος που αγόρασα PS3 είναι αυτή η παιχνιδάρα
#16 Antonis-211 (Level 8) 09/01/2014 20:40
Καταπληκτικό παιχνίδι !
'Αρτιο σε όλους τους τομείς !
Αξίζει να υπάρχει στη συλλογή του κάθε console gamer (μιας και τους pc gamers τους ''έριξε" Rockstar απ οσο ξέρω)

ΔΙΑΜΑΝΤΙ (και σε καλή τιμη μαζι με τα DLC του τώρα πια) !!!!
#17 Big Boss (Level 11) 15/01/2014 01:24
ενας απο τους καλυτερους τιτλους αυτης της γενιας..απλα η ατμοσφαιρα του παιχνιδιου ολα τα λεφτα.. ;-)
#18 Sotiris (Level 29) 14/03/2014 00:10
Κρίμα που δεν το είχα παίξει κάποια στιγμή θα το παίξω.
#19 amiga500fan (Level 14) 05/03/2015 21:56
Απο τα καλύτερα παιχνίδια για xbox360!!!! Ψαχνω να το βρω μεταχειρισμένο και δεν μπορω....... :sad:
#20 alexflab (Level 5) 16/05/2015 22:13
παιχνιδαρα και απ τα καλτερα για πσ 3
#21 Stelios Anagnostakis (Level 2) 24/05/2016 16:49
Πολυ καλο παιχνίδι κατι διαφορετικο απο αυτα που εχουμε συνηθισει με ωραια τοπια και πολυ καλες αποστολςς.
Δυστυχως οι αποστασεις ειναι μεγαλες
Score 8.8
User Score ( 37 votes ) 9.27
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure
Developer: Rockstar Games
Publisher: Rockstar Games
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players: 1 (2-16 Online)
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 21/5/2010
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification