Reviews Fable III (Xbox 360)
Xbox 360   PC  
Comments (13)

Fable III (Xbox 360) Hot

Γίνε ο βασιλιάς και διοίκησε με σοφία.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/4c/52/b4/ee88e394cd9340831a288bce63466b2d_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Γίνε ο βασιλιάς και διοίκησε με σοφία.
Η σειρά Fable είναι η κύρια απασχόληση της προγραμματιστικής εταιρείας Lionhead Studios. Από αυτήν «βγάζει το ψωμάκι της» και πάνω σε αυτήν στηρίζει πολλά. Δημιουργός της σειράς είναι ο Άγγλος Peter Molyneux, γνωστός για πολλά επιτυχημένα projects, όπως τα Black & White, The Movies, Dungeon Keeper, Populous κ.α. Το Fable ΙΙΙ υποτίθεται ότι είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας σειράς δράσης και ρόλων στην οποία αναλαμβάνετε έναν νεαρό πρίγκιπα, πολεμάτε ενάντια στο καθεστώς, επαναστατείτε και καταλήγετε αργότερα να κυβερνήσετε εσείς, με τον τρόπο που επιθυμείτε. Λέμε “υποτίθεται” διότι όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο Molenaux επιθυμεί να αναπτύξει και το Fable IV, συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς.

Σενάριο
Όσοι από εσάς δοκιμάσατε τα προηγούμενα Fable, θα βρείτε το σκηνικό αρκετά γνώριμο, καθώς διαδραματίζεται για άλλη μια φορά στη χώρα Albion. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει κάποιο Fable, δεν θα προβληματιστείτε καθόλου, μιας και όλα ξεκινούν για άλλη μια φορά απ’ το σημείο μηδέν και η τρέχουσα υπόθεση έχει πολλές ομοιότητες με τις προηγούμενες. Χρονικά βρισκόμαστε 50-60 χρόνια μετά το Fable II, στην εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης. Ο πάλαι ποτέ ήρωας της προγενέστερης έκδοσης που διοικούσε ως βασιλιάς, έχει πλέον πεθάνει και την θέση του στον θρόνο έχει πάρει ο μεγαλύτερος γιός του, Logan. Ο ήρωας που χειρίζεστε είναι ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά.

Σύμφωνα με την υπόθεση λοιπόν, τα τελευταία 3-4 χρόνια, ο Logan αποδεικνύεται περισσότερο τύραννος, παρά σωστός βασιλιάς. Είναι άπληστος και σκληρός προς τους πολίτες του, καθώς θέλει να δουλεύουν για αυτόν σαν σκλάβοι, να ελέγχει ο ίδιος την χώρα με τον μισθοφορικό στρατό του και να επιβάλει βαριά φορολογία και έλεγχο σε κάθε περιουσία. Ο εκπαιδευτής σας, Walter Beck, σας παρακινεί να αποδράσετε από το κάστρο και να επαναστατήσετε ενάντια στον Logan, ώστε να ανατρέψετε το καθεστώς του. Μαζί σας, κατά την απόδραση αυτή, παίρνετε (πέρα από τον Walter) τον πιστό σας σκύλο και τον υπηρέτη σας, Jasper.


Χειρισμός
Η αρχική οθόνη του παιχνιδιού σας ζητάει μόνο να πατήσετε το κουμπάκι Start και να επιλέξετε αν θα χειριστείτε ανδρικό ή γυναικείο χαρακτήρα. Ακολούθως, σας περνάει κατευθείαν στην αρχή της ιστορίας. Στα πρώτα σας βήματα μαθαίνετε πως θα χειρίζεστε τον χαρακτήρα σας. Η κίνησή του ελέγχεται με το αριστερό control stick και η κάμερα με το δεξί. Άλμα δεν υπάρχει, επομένως το A χρησιμεύει για να τρέχετε όταν δεν έχετε όπλο ή για να κάνετε σβούρα ελιγμού στο έδαφος την ώρα της μάχης. Από εκεί κι έπειτα, με το X χτυπάτε με το σπαθί σας, με το Y πυροβολείτε με το όπλο σας, ενώ το B χρησιμεύει για να εξαπολύσετε τα spells σας.

Το κλασικό inventory έχει από φέτος καταργηθεί κι έχει αντικατασταθεί από ένα 3D inventory. Για να μπείτε σε αυτό, πατάτε το Start όποτε επιθυμείτε και οδηγείστε σε μία αίθουσα (με την ονομασία Sanctuary) όπου βρίσκονται ταξινομημένα τα όπλα και τα ρούχα σας. Επιλέγετε αυτό που θέλετε, βλέπετε οπτικά τις αλλαγές σας και πατώντας πάλι το Start επιστρέφετε ακριβώς στο σημείο όπου βρισκόσασταν. Από το Sanctuary μπορείτε ακόμη να επιλέξετε τον χάρτη και να μεταβείτε σε όποια τοποθεσία θέλετε, αρκεί βέβαια να μην έχετε κάποιο quest σε εξέλιξη.

Quests και Skills
Ο σκοπός σας στο παιχνίδι είναι ένας. Να επαναστατήσετε ενάντια στον μεγαλύτερο αδερφό σας Logan, να ανατρέψετε το καθεστώς του και να κυβερνήσετε εσείς ως βασιλιάς. Για να το καταφέρετε όμως αυτό, θα χρειαστείτε ακόλουθους. Για να τους κερδίσετε θα πρέπει να ολοκληρώσετε τα quests που θα σας αναθέσουν. Αρχικά περιπλανιέστε στη χώρα του Albion και στις διάφορες πόλεις της, όπου οι τοπικοί διοικητές σας αναθέτουν quests. Τα συγκεκριμένα είναι ουσιαστικά τα βασικά και άκρως απαραίτητα quests, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρώσετε για να προχωρήσει η ιστορία σας.


Για κάθε quest που ολοκληρώνετε θα προχωράτε στο επόμενο στάδιο του παιχνιδιού, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά μία μεγάλη πόρτα έξω από το κάστρο του Logan. Αν ολοκληρώσετε όλα τα βασικά quests, τότε θα ξεκλειδώσετε όλες τις μεγάλες πόρτες και θα βρεθείτε πλέον αντιμέτωποι με τον Logan, έχοντας μαζί σας πάρα πολλούς ακόλουθους που θα σας στηρίζουν και θα ζητούν την καθαίρεσή του.

Κάθε πόρτα που ανοίγετε σας ξεκλειδώνει μία σειρά από Skills, τα οποία αγοράζετε με guild seals. Τα κύρια quests σας δίνουν έναν σεβαστό αριθμό από guild seals, τα οποία όμως δεν αρκούν για να αγοράσετε όλα τα upgrades. Άρα, θα πρέπει είτε να συμβιβαστείτε, είτε να ολοκληρώσετε τα δευτερεύοντα (και κατ’ επέκταση προαιρετικά) quests, που σας δίνουν κάποια επιπλέον guild seals.

Για να αναλάβετε κάποιο δευτερεύον quest, χρησιμοποιείτε τον χάρτη και με τον ίδιο τρόπο το παραδίδετε στον ανάλογο NPC. Η κλασική μέθοδος του pathfinding από το Fable II διατηρείται και εδώ, καθώς στο δρόμο σας θα εμφανίζονται αστεράκια που δηλώνουν προς τα που πρέπει να πάτε για να ολοκληρώσετε τον στόχο σας. Όσο για το αντικείμενο των αποστολών, τα quests του Fable III σας ζητούν και φέτος πολλά διαφορετικά πράγματα. Συνήθως θα πρέπει να πάτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος και να σκοτώσετε κάποιους, να βρείτε κάποιον χαμένο NPC ή ένα κρυμμένο αντικείμενο, να βοηθήσετε έναν NPC να μεταβεί κάπου κ.ο.κ. Υπάρχουν όμως και πολλά βαρετά quests. Ποιο το νόημα για παράδειγμα του να υποδύεστε τον ηθοποιό σε παράσταση ή το να προσπαθείτε να κάνετε ένα παντρεμένο ζευγάρι να χωρίσει, απλά φλερτάροντας με τη γυναίκα του φουκαρά συζύγου για να του αποδείξετε ότι δεν τον γουστάρει πια! Τέτοιου είδους «αποστολές» θα ταίριαζαν περισσότερο…σε κάποιο από τα Sims παρά σε ένα Fable, έχουν όμως ως σκοπό τους να πιάσουν και το casual κοινό, που δεν εστιάζει μόνο στη μάχη.

Μία ακόμη μέθοδος απόκτησης guild seals είναι να προσεγγίζετε πολίτες στο δρόμο και να τους χαιρετάτε. Για κάθε έναν που χαιρετάτε, θα αποκτάτε ένα επιπλέον guild seal, αρκεί φυσικά να θυμάστε ποιον χαιρετίσατε, ώστε να μην…ξαναπέσετε πάνω του! Αυτή είναι μία κάπως βαρετή διαδικασία, η οποία μπορεί να κάνει τα guild seals αυτοσκοπό και να σας αποτρέψει από το να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι.

Τα Skills που αποκτάτε με την χρήση των guild seals, αφορούν upgrades στο level σας σε Melee, Magic ή Ranged, τους τρόπους που χαιρετάτε τους πολίτες (μαθαίνετε χορευτικές κινήσεις, σφυρίγματα κτλ.), την δυνατότητα συνδυασμών spells, βαψίματος ρούχων, ανοίγματος επιχείρησης, την ικανότητα να κάνετε οικογένεια, μέχρι και την ικανότητά σας στο να κερδίζετε χρήματα με διάφορους τρόπους. Τους τρόπους αυτούς πραγματικά θα τους βαρεθείτε, καθώς είναι η μόνη εγγυημένη μέθοδος απόκτησης χρημάτων. Ο ένας είναι να κάνετε τον Blacksmith, ο άλλος να φτιάχνετε…πίτες κι ο τρίτος το να τραγουδάτε λάουτο μπροστά σε κόσμο. Αυτές τις δουλειές τις κάνετε σε οποιαδήποτε πόλη, αρκεί να βρείτε το σημείο στο οποίο γίνονται. Το σημείο αυτό είναι μόλις ένα για κάθε δουλειά και θα πρέπει να το ανακαλύψετε μετά από ψάξιμο, καθώς ο χάρτης δεν βοηθάει ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα, παρά μόνο στα quests.

Έστω λοιπόν ότι βάλατε στο μάτι ένα νέο συνολάκι ρούχα, ένα tattoo ή ακόμα και την αγορά ενός καταστήματος ή ενός σπιτιού όπου θα στεγάσετε την οικογένειά σας. Τι θα κάνετε; Θα πρέπει για παράδειγμα να…στρωθείτε στις πίτες ή να πιάσετε το λάουτό σας και να αρχίσετε να τραγουδάτε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και βαρετή. Απλά πατάτε τα κουμπιά X και A τη σωστή χρονική στιγμή που σας εμφανίζονται στην οθόνη κι έτσι κερδίζετε gold. Μετά από κάθε στάδιο, θα πρέπει να πατάτε τα κουμπιά πιο γρήγορα και αντίστοιχα το gold πολλαπλασιάζεται μέχρι που ο πολλαπλασιαστής φτάνει στο x10. Αν όμως χάσετε ένα γύρο κινήσεων, τότε επιστρέφει πάλι στο x1. Τέτοιο grinding διαμέσω των minigames πραγματικά δεν το περιμέναμε. Πάντως, οι τιμές των αγαθών που αγοράζετε κρατιούνται σε λογικά επίπεδα. Το να βάλετε μουσάκι ή tattoo κοστίζει 500 gold, ένα περίπτερο κοστίζει περίπου 2.000 gold, ενώ ένα μεγαλύτερο κατάστημα έχει τιμές της τάξεως των 4.000-5.000 gold. Δηλαδή όρεξη να ‘χετε να δουλεύετε και να βγάζετε χρήμα.

Σύστημα μάχης
Η μάχη στο Fable 3 σας δίνει τρεις επιλογές. Την χρήση melee όπλων, τα πιστόλια και την μαγεία. Στα melee όπλα υπάρχουν σπαθιά και hammers. Τα σπαθιά πραγματοποιούν γρήγορες επιθέσεις, ενώ τα hammers πιο αργές επιθέσεις αλλά πιο δυνατές. Στα πιστόλια αντίστοιχα θα πρέπει να επιλέγετε ανάμεσα στα pistols και τα shotguns. Τα πρώτα είναι γρήγορα, αλλά τα δεύτερα παρότι γεμίζουν πιο αργά κάνουν μεγαλύτερο damage. Τέλος, οι μαγείες είναι πραγματικά εκπληκτικές στην εκτέλεση και την όψη. Ξεκινάτε μόνο με fireballs, αλλά στην πορεία αποκτάτε πολύ ισχυρά spells, ελέγχοντας στοιχεία της φύσης όπως ο πάγος, ο κεραυνός ή ο αέρας. Καθένα τους έχει διαφορετικές ιδιότητες. Το shock spell για παράδειγμα ακινητοποιεί τους εχθρούς, το ice storm εξαπολύει κύμα καταιγίδας πάγων, το force push σπρώχνει τους αντιπάλους σας μακριά κ.ο.κ. Ο συνδυασμός των spells, των κοντινών χτυπημάτων και ανά διαστήματα των όπλων, είναι ότι καλύτερο για να βγάλετε νοκ-άουτ τους εχθρούς σας εύκολα και γρήγορα.


Στο δρόμο σας προς τη δόξα θα αντιμετωπίσετε ένα σωρό αντιπάλους. Από τον στρατό του Logan, μέχρι gremlins, σκελετούς, φαντάσματα κι ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εχθρών ώστε να μην βαρεθείτε σε κανένα σημείο, απλά το A.I. μοιάζει σε όλους να είναι σχεδιασμένο με τον ίδιο τρόπο. Εξαιρούνται ίσως τα bosses, λόγω του ότι έχουν διαφορετικά είδη επιθέσεων. Γενικά όμως η αντιμετώπιση όλων είναι εύκολη, καθώς τα spells ή τα όπλα τους δεν είναι αρκετά για να σας φοβίσουν. Μπορεί η ενέργειά σας να μην αντικατοπτρίζεται στην οθόνη (αναπληρώνεται άμεσα όπως στα FPS), αλλά η engine σας βοηθάει περισσότερο απ’ ότι περιμένατε, καθώς ακόμα κι αν γίνετε knock-down, απλά συνεχίζετε από το ίδιο σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι όταν κερδίζετε έναν μεγάλο αντίπαλο, η μόνη επιβράβευση είναι τα λόγια των συμπολεμιστών σας. Πέρα από τα guild seals, δεν θα αποκτήσετε ούτε gold, αλλά ούτε και ειδικά αντικείμενα. Δεν υπάρχει για άλλη μια φορά κανένα σύστημα looting στα πτώματα, άρα κατά μία έννοια καταργούνται πολλές από τις βασικές αρχές ενός RPG.

Αλληλεπιδράσεις
Κάθε NPC στο Fable III έχει τον ίδιο τρόπο προσέγγισης. Πατάτε το Α, αλληλεπιδράτε μαζί του συζητώντας/χορεύοντας/σφυρίζοντας και συνεχίζετε διαρκώς με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σας συμπαθήσει. Μετά από τις πρώτες συμπάθειες μπορεί να γίνετε φίλοι με τον εκάστοτε NPC και –σε πολλές περιπτώσεις- να σας δοθεί κάποιο quest προς ολοκλήρωση. Αν μάλιστα σας «αρέσει» το πρόσωπο, τότε μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο τις αλληλεπιδράσεις, να βγείτε ραντεβουδάκι πιασμένοι χέρι-χέρι, η κατάσταση “Friends” να γίνει Love κι αργότερα να παντρευτείτε και να κάνετε παιδιά.

Ανατρέψτε τον βασιλιά και κάντε τον κόσμο όπως ονειρευόσασταν. Στο Fable III γράφετε την δική σας ιστορία.


Για να παντρευτείτε, χρειάζεστε ένα δαχτυλίδι και το να έχετε αγοράσει προηγουμένως ένα σπίτι για να στεγάσετε τον έρωτά σας. Μετά τον γάμο μπορείτε να αποκτήσετε αν θέλετε και παιδιά ή αν δεν σας αρέσει η αγαπημένη σας μπορείτε και να την χωρίσετε. Όπως στο Fable II, έτσι κι εδώ, οι σχέσεις γίνονται και με άτομα του ίδιου φύλου. Άρα αν ανήκετε στους gay, μην ανησυχείτε. Ο Molyneux φρόντισε και για εσάς φέτος. Βέβαια το πως γίνεται όλα αυτά τα άτομα του ίδιου φύλου να είναι θετικά απέναντί σας, αυτό μόνο στον κόσμο του Fable θα μπορούσε να συμβεί.  

Ο σκύλος σας, ο οποίος σας ακολουθεί σε κάθε σας βήμα, παίζει κι αυτός τον ρόλο του, καθώς δεν είναι απλώς ένα χαριτωμένο και υπάκουο ζωάκι. Μπορεί να επιτεθεί σε εχθρούς όταν είναι πεσμένοι στο έδαφος, αλλά και να γαυγίσει όταν εντοπίσει θησαυρό και να σας οδηγήσει σε αυτόν. Οι θησαυροί υπάρχουν είτε σε σεντούκια, είτε θαμμένοι στο έδαφος, άρα εκεί θα πρέπει να σκάψετε στο σημείο που θα σας υποδείξει ο σκύλος. Μέσω θησαυρών βρίσκετε όπλα, διαμάντια, potions, tattoo, δαχτυλίδια γάμου και γενικά διαφόρων ειδών αντικείμενα, τα οποία συναντώνται και σε εμπόρους.

Πέρα από τις ατομικές αλληλεπιδράσεις με τους NPC, στο Fable III υπάρχει το στοιχείο της φήμης, το οποίο ξεχωρίζει πιο έντονα από ποτέ. Ανάλογα με τις πράξεις σας, θα κριθείτε για το αν θα γίνετε καλός ή κακός. Σκοτώνοντας τους εχθρούς που πρέπει, τα όπλα σας παίρνουν σχήμα και μορφή, ανάλογα με το πως τα χρησιμοποιείτε. Αν σκοτώνετε αθώους τότε θα γεμίσουν αίματα. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε craft με αυτό τον τρόπο τα ίδια σας τα όπλα. Ανάλογη θα είναι και η εμφάνισή σας, η οποία εξαρτάται από τις πράξεις σας. Αν συγχωρείτε τους άλλους τότε θα παραμείνετε καλός. Αν όμως σκοτώνετε διαρκώς κόσμο τότε θα γίνετε κακός και μοχθηρός και το πρόσωπό σας θα πάρει μια άγρια μορφή.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν κι οι υποσχέσεις που δίνετε, θέλοντας και μη. Κατά την διάρκεια της επανάστασης, για να κερδίσετε μία πόλη με το μέρος σας, υπογράφετε κάθε φορά συμφωνητικό υπόσχεσης με τους κατά τόπους διοικητές, οι οποίοι σας ζητούν για παράδειγμα να ανοίξετε μια ακαδημία, να επαναφέρετε την τάξη στην πόλη τους ή και ατομικά αιτήματα, όπως το να κάνετε κάποιον συγκεκριμένο διοικητή ηγέτη του στρατού σας. Αφού γίνετε βασιλιάς θα πρέπει να τηρήσετε όλες αυτές τις υποσχέσεις σας, διαφορετικά η στάση των πολιτών σας θα είναι αρνητική. Φυσικά δεν θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε όλο τον κόσμο, επομένως θα πρέπει σε κάθε περίσταση να πράξετε σοφά.


Συνοπτικά περί gameplay
Το Fable III περιλαμβάνει τουλάχιστον 12 γεμάτες ώρες δράσης λόγω των βασικών quests. Αν όμως αποφασίσετε να ολοκληρώσετε όλα τα quests του παιχνιδιού, τότε θα χρειαστείτε γύρω στις 100 ώρες. Η εξέλιξη του σεναρίου μπορεί να σας κρατήσει διαρκώς σε εγρήγορση, καθώς περιλαμβάνει πολλές έντονες και συγκινητικές στιγμές, στις οποίες αισθάνεστε ότι είστε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Εκεί όπου όμως θα απογοητευτείτε, είναι ορισμένα κουραστικά quests, οι στιγμές όπου περιπλανιέστε για πολλά χιλιόμετρα, αλλά και οι ενδιάμεσοι χρόνοι φόρτωσης, μιας και το loading δυστυχώς υφίσταται από περιοχή σε περιοχή.

Τέλος, όπως και στο Fable II, υπάρχει για άλλη μία έκδοση και η δυνατότητα του Co-op, είτε online, είτε offline στην ίδια κονσόλα. Βέβαια το αρνητικό είναι ότι οι δύο παίκτες που θα συμμετάσχετε, θα πρέπει να παραμένετε διαρκώς στην ίδια περιοχή. Αν ο ένας αποφασίσει να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή τότε θα πάρει μαζί του και τον δεύτερο, άρα αν παίζετε online θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρχει προηγουμένως συνεννόηση.

Γραφικά
Ο κόσμος του Albion απεικονίζεται φέτος παραμυθένιος, με ένα ακόμα πιο «καρτουνίστικο» feeling. Το περιβάλλον είναι άκρως ατμοσφαιρικό, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί τοπίων. Από πόλεις γεμάτες ζωή, καταρράκτες, ποτάμια τα οποία κολυμπάτε, στρατόπεδα σε χωμάτινο έδαφος, μέχρι σε κατακόμβες ή γκρεμούς που διασχίζετε πάνω σε ιπτάμενες πλατφόρμες, κάθε σημείο του παιχνιδιού έχει κάτι το διαφορετικό. Αυτό ωστόσο δεν παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβληματικά textures και ότι στον σχεδιασμό των χαρακτήρων και των κτιρίων δεν υπάρχει καλό anti-aliasing. Τουλάχιστον, διασώζονται τα πολύ καλά animations όλων των 3D models.


Ανάμεσα στη δράση παρεμβάλλονται πολλά ενδιαφέροντα cinematics, τα οποία χρησιμοποιούν είτε την ίδια μηχανή γραφικών με την οποία παίζετε, είτε (ανά διαστήματα) μία τροποποιημένη έκδοσή της. Τα βίντεο αυτά συμβάλουν επιτυχώς στο να διατηρείται διαρκώς το ενδιαφέρον σας προς το σενάριο. Εκεί όπου οι προγραμματιστές μας τα χαλάνε κάπως είναι στις στιγμές της μάχης. Όσο κι αν τα εφέ των spells μοιάζουν εντυπωσιακά, την συνολική εικόνα καταστρέφει το πεσμένο frame rate, το οποίο σε περιπτώσεις συγκεκριμένων spells και πολλών εχθρών ταυτόχρονα, σας αναγκάζει να πολεμάτε κυριολεκτικά «στα τυφλά».

Ήχος
Στο cast των ηθοποιών έχει γίνει ίσως η καλύτερη επιλογή που έχουμε δει ποτέ σε video game! Τον ρόλο του υπηρέτη σας (Jasper) έχει αναλάβει ο βετεράνος του είδους John Cleese, η φωνή του Walter που σας οδηγεί στα quests είναι απ’ τον Bernard Hill (Lord of the Rings, Τιτανικός) και γενικά σε κάθε χαρακτήρα έχει γίνει πολύ προσεκτική επιλογή, ώστε η φωνή να ταιριάζει απόλυτα με την εμφάνισή του. Στο scripting ο Molenaux κάνει «παπάδες» καθώς υπάρχουν ένα σωρό ατάκες που συνδυάζονται πανέξυπνα, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, κάνοντάς σας να αισθάνεστε ότι παίζετε σε ταινία. Το μόνο που δυσαρεστεί στο voice acting είναι ορισμένα bugs επανάληψης ίδιων φράσεων που εμφανίζονται σε σπάνιες περιπτώσεις.


Η απόδοση των ήχων στο περιβάλλον είναι αρκετά πιστή, ενώ οι διαφορετικές στιγμές έντασης στη μουσική υπόκρουση δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στη μάχη. Οι διάλογοι προσφέρουν έναν άλλο αέρα στα cutscenes, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν αμέτρητοι κουραστικοί διάλογοι τους οποίους θα πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να ακούσετε προκειμένου να ολοκληρώσετε κάποια quests. 

"Πότε θα γίνω βασιλιάς;"
Το Fable III καταφέρνει να σας ταυτίσει με τον πρωταγωνιστή περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Η ανάγκη του να νικήσετε τον κακό βασιλιά και να επαναφέρετε την τάξη στη χώρα σας είναι ένα μεγάλο κίνητρο, που θα ξυπνήσει μέσα σας τον ήρωα, όποιου επιπέδου gamer κι αν είστε. Ωστόσο, πολλά τεχνικά προβλήματα, τα περιορισμένα skills ή το ότι δεν έχετε δικαίωμα επιλογής στα βασικά quests, είναι μόνο ορισμένοι λόγοι για τους οποίους αυτό το Fable δεν έκανε τεράστια βήματα προόδου και κράτησε περισσότερο την συνταγή του προηγούμενου μέρους, με ορισμένες έξυπνες παραλλαγές. Όπως και να ‘χει, είτε είστε οπαδοί της σειράς είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε μέχρι το τέλος.

Θετικά:
- Άκρως ατμοσφαιρικό
- Μοναδικές ερμηνείες ηθοποιών
- Συγκινητικό σε πολλά σημεία
- Τα αποτελέσματα από τις πράξεις σας και το στυλ μάχης σας
- Απλουστευμένο gameplay, μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε
- Εκπληκτικά οπτικά και ηχητικά εφέ

Αρνητικά:
- Ορισμένα βαρετά quests
- Η πτώση των frames μέσα στη μάχη
- Η ανιαρή διαδικασία απόκτησης χρημάτων και guild seals

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.4

Το πιο ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα ιδιόμορφο Fable που έχουμε δει.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 AntonKos (Level 17) 29/10/2010 12:57
Θα συμφωνησω με το review γιατι το παιχνιδακι εφαγε θαψιμο παντου.κλασικο fable στα μετρα του 2 ειναι.τι περιμενανε?την παιχνιδαρα της χρονιας με τα σουπερ-ουαου γραφικα?
Για μενα τον σκοπο του τον πετυχαινει με εξαιρεση την επαναληψη και φυσικα τα bugs.
Σε ενα site του βαλανε 2 γιατι ο reviewer κολησε σε αορατο εχθρο και δεν μπορουσε να συνεχισει το review.lol!
#2 Geonick (Level 19) 30/10/2010 19:44
Καλουτσικο φαινεται αλλα θα περιμενω να βγει σε pc.κατι ειπανε για λιγες εβδομαδες μετα αλλα εμενα κατι μου λεει οτι παει για 2011!
#3 reinko24 (Level 10) 07/11/2010 16:42
Μόνο και μόνο επειδή με έκανε να αγοράσω το 360 για να παίξω το 2 μιας και είχα φαει απίστευτο κόλημμα με το 1 στο pc~
#4 AntonKos (Level 17) 07/11/2010 18:19
Εγώ το ξαναλέω πάντως.Όσοι έχετε Xbox360 αγοράστε το!Έχει πολλά ίδια στοιχεία με το 2 αλλά είναι από τους καλύτερους τίτλους της Microsoft αυτό το καιρό. :-)
#5 taskounis (Level 9) 11/02/2011 17:03
Ωραιο παιχνιδακι.Καλο -σχεδιασμενο κατα την δικια μου γνωμη με ωραια χρωματα.
#6 greekkiller (Level 5) 11/02/2011 17:03
Mporei diaforetiko apo ta upoloipa, alla eksisou kalo! Mhn distasete na to dokimasete, akoma kai an dn eiste fan tou eidous!
#7 xristo2121 (Level 12) 11/02/2011 17:03
κλασικο φαινεται παλυ τα ιδια βγαζουνε τιποτα καινουριο πια χαλια φαινεται
#8 zaris (Level 5) 11/02/2011 17:03
to 2 itan arketa kalo mporw na pw.. oxi poli kourastiko. twra gia to 3 8a doume alla mono se pc mporw. ama ebgaine sto wii pou 8a kerdisw 8a to epaiza sigoura hahahha
#9 mixalisss (Level 4) 11/02/2011 17:03
poli oraio game!!opos kai ta alla 2
#10 psaraki (Level 8) 11/02/2011 17:03
δ μαρεσει καθολου,ειναι πολυ χαλια κ δ με τρελενουνε τετια παιχνιδια..
#11 johnthegreat (Level 4) 07/04/2011 11:14
pisteuo oti mporouse na einai ligo kalytero
#12 Gamer-cy (Level 12) 03/11/2011 22:52
psaraki Και εγω ετσι ελεγα μεχρι που το πηρα , επος το παιχνιδι ΕΠΟΣ
#13 DimutriKs (Level 16) 02/01/2013 18:14
Ξέρει κανείς αν μπορώ να παίξω offline co-op στο pc και αν ναι πως???
Πάντως αν και δεν έχω δοκιμάσει τα προηγούμενα Fable φαίνεται ένα πολύ καλό game! :)
Score 8.4
User Score ( 22 votes ) 7.57
User Reviews 0
Genre: Action/RPG
Developer: Lionhead
Publisher: Microsoft
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players:
Requirements:
Official Website:
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: Xbox 360: 29/10/2010, PC: 20/5/2011
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification