Reviews Deus Ex: Human Revolution
PC   PS3   Xbox 360  
Comments (11)

Deus Ex: Human Revolution Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Deus Ex: Human Revolution
Η εξέλιξη της επανάστασης
Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου ανατρεπτικού Deus Ex, το οποίο ακολουθήθηκε από το sequel της σειράς Invisible War, με όχι και τόσο ιδιαίτερη επιτυχία. Πλέον, το Deus Ex ανήκει στις τριλογίες, με το νέο μέλος της οικογένειας να αποτελεί το prequel της σειράς, με την ονομασία “Deus Ex: Human Revolution”. Σε συνεργασία με την Square Enix, η Eidos Montreal μας προσφέρει έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο, σε μια εποχή που τα αξιόλογα games σπανίζουν.

Σενάριο
Βρισκόμαστε στο έτος 2027, περίπου 25 χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου τίτλου της σειράς, σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η οικονομική κρίση έχει αφήσει πίσω της ένα χάος, όπου πανίσχυρες εταιρίες κυβερνούν τον τόπο, ενώ μίζες, διαπλοκή και ρουσφέτια πάνε και έρχονται. Σας θυμίζει κάποια συγκεκριμένη χώρα όλο αυτό, σωστά; Φανταστείτε το όμως σε παγκόσμια κλίμακα.Στην πραγματικότητα, το σενάριο δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται. Στο κοντινό μας μέλλον, η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα προς όφελος της ανθρώπινης ζωής, αλλά ως συνήθως η δίψα και ο πόθος για εξουσία καταλήγουν να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Η επιστήμη της νανοτεχνολογίας έχει εξελιχθεί τόσο που οι άνθρωποι χειρουργούνται βάζοντας στο σώμα τους εμφυτεύματα που τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους. Για την ακρίβεια, η νανοχειρουργική έχει διαδοθεί τόσο πολύ, που είναι πλέον κάτι σαν τις πλαστικές επεμβάσεις του σήμερα.

Ο κοινωνικός ρατσισμός βρίσκεται σε επικίνδυνο επίπεδο, με διαχωρισμούς μεταξύ των αυθεντικών ανθρώπων και των «μεταλλαγμένων», αυτών δηλαδή που έχουν υποστεί επεμβάσεις. Κάτι σαν τους μεταλλαγμένους από το X-Men σε συνδυασμό με την πλοκή της «Ολικής Επαναφοράς» στον Άρη. Το σενάριο είναι εξαιρετικά ζωντανό, τονίζοντας τις τραγικές επιπτώσεις που προκαλούν οι άνθρωποι στους εαυτούς τους για να επιβιώσουν.

Ο David Sarif είναι ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής εμφυτευμάτων και βίο-αναβαθμίσεων του ανθρώπινου σώματος, της Sarif Industries, στην οποία εργάζεται ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, που ακούει στο όνομα Adam Jensen. Ο Adam, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, έχει την θέση του υπεύθυνου ασφαλείας της εταιρίας, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις εργάζεται και η Megan Reed, με την οποία έχει πιο…«προσωπικές» σχέσεις.


Το χάσαμε το κορμί πατριώτη

 

Η Δόκτωρ Reed βρισκόταν πολύ κοντά σε μια ιστορική ανακάλυψη που θα άλλαζε την ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο, ώσπου ξαφνικά μια πανίσχυρη και πολύ καλά εξοπλισμένη ομάδα τρομοκρατών-εισβολέων μπούκαρε στις εγκαταστάσεις και τα έκανε όλα «γης μαδιάμ».


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Megan τραυματίστηκε θανάσιμα από την επίθεση, ενώ ο Adam κατάφερε να την σκαπουλάρει με αρκετά και πολύπλοκα χειρουργεία. Έξι μήνες μετά, αναρρώνει και επιστρέφει στην μάχη, την «δική του» μάχη, προσπαθώντας να συμπληρώσει τα αναπάντητα ερωτήματά του. Σε αυτό εδώ το σημείο, με την εκδίκηση να ρέει άφθονη στο αίμα του, καλείστε εσείς να τον οδηγήσετε στην επανάστασή του.

Εκτός από τον Adam, στο χέρι σας έχετε και τις υπεράνθρωπες ικανότητές του, τις οποίες απέκτησε στην περίοδο της ανάρρωσής του. Έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους εχθρούς σας, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα επιβληθείτε, όπως για παράδειγμα την χρήση του Stealth. Ίσως στην αρχή αυτό σας θυμίσει κάτι από Crysis, αλλά στην συνέχεια θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Εσύ αποφασίζεις!
Από εσάς εξαρτάται αν ο βιονικός Adam Jensen θα είναι ένας τίμιος άνθρωπος που αναζητά την κρυμμένη αλήθεια ή αν θα είναι ο διεφθαρμένος τιμωρός που δεν διστάζει πουθενά και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Οι εχθροί που αντιμετωπίζετε, είναι συνήθως φύλακες που φρουρούν ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό, το οποίο πρέπει πάση θυσία να ανακαλύψετε.

Το Deus Ex: Human Revolution είναι ένα παιχνίδι δράσης με στοιχεία RPG, το οποίο χρησιμοποιεί μια ποικιλομορφία στον τρόπο που κινείται η κάμερα γύρω από τον πρωταγωνιστή. Γίνονται εναλλαγές μεταξύ πρώτου και τρίτου προσώπου, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες σας για δράση και κάλυψη, αλλά και για να μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιβάλλον γύρω σας.Κάθε αποστολή που παίρνετε, διαθέτει ένα πλήθος από στόχους και αντικείμενα που πρέπει να ολοκληρώσετε, αναλαμβάνοντας ένα κάθε φορά. Ο τρόπος παιχνιδιού σας, επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό το gameplay. Αν την έχετε δει Rambo και η αποστολή σας είναι να οδηγηθείτε στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου, τότε μπορείτε να πάτε εκεί σκοτώνοντας τους πάντες στο πέρασμά σας, μέχρι και τις κατσαρίδες. Απ’ την άλλη, αν προτιμάτε το στυλ παιχνιδιού «Μην ξυπνήσεις τον μπαμπά», μπορείτε να πάτε αργά και αθόρυβα, μέσω κάποιας αναίμακτης διόδου-καταπακτής που σίγουρα θα υπάρχει.

Σε περίπτωση που σας αρέσει το «κρυφτούλι», προτιμήστε να έχετε τα νώτα σας καλυμμένα από τα μάτια των άγρυπνων φρουρών και να σταθείτε κοντά τους, ώστε να ακούσετε τις ομιλίες τους που μπορεί να κρύβουν πολλά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μάθετε διάφορα μυστικά, όπως παρακαμπτήριες οδούς και κωδικούς από εισόδους ασφαλείας τις οποίες μπορείτε να χακάρετε «παίζοντας» ένα mini game όπου προσπαθείτε να ανοίξετε την εκάστοτε πόρτα απασφαλίζοντας το σύστημά της.

Οπλισμός και customization
Ο μηχανισμός μάχης διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που ακολουθείτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αν επιλέξετε την στρατηγική του «αόρατου εχθρού», προτιμήστε αθόρυβα όπλα, όπως πιστόλια και πυροβόλα με σιγαστήρα, ενώ οι πιο «νταήδες» μπορείτε να πάρετε καραμπίνες, ρουκετοβόλα και laser guns. Ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος, χωρίς προβλήματα στην σκόπευση και δανείζεται στοιχεία από τα δυνατά third person shooters.Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας, φανερά ανεβασμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα games που κυκλοφορούν. Το A.I των αντιπάλων σας είναι αρκετά υψηλό, με ελάχιστα μικροπροβλήματα, κυρίως στο θέμα της εύρεσής σας από αυτούς. Οι εχθροί σας βρίσκονται παντού και αλληλεπικαλύπτονται όταν τους κάνετε επίθεση. Φωνάζουν, μιλούν και συνεννοούνται, ενώ αν σας δουν, τρέχουν να πατήσουν τον συναγερμό. Εκτός φυσικά κι αν τους προλάβετε.

Το οπλοστάσιό σας αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ προσθέτονται νέες δυνατότητες στα όπλα σας, όπως περισσότερο damage, μεγαλύτερη χωρητικότητα πυρομαχικών και γρηγορότερο reload. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή της άμεσης επαφής, σκοτώνοντας ή αναισθητοποιώντας τους εχθρούς με τα χέρια σας (όπως ο Solid Snake) χωρίς να σας αντιληφτούν. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι χωρίς να βάψετε καθόλου τα χέρια σας με αίμα, εκτός βέβαια από την περίπτωση των Bosses, τα οποία τα αντιμετωπίζετε σε “Rage” mode.

Σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, με διάρκεια δεκάδων ωρών που θα σας καθηλώσει.

Όσο εξελίσσεσθε στο παιχνίδι, κερδίζετε πόντους εμπειρίας XP, οι οποίοι μεταφράζονται σε Praxis Points. Με αυτούς τους πόντους αναβαθμίζετε τις δυνατότητες του ήρωα σας. Για παράδειγμα γίνεστε αόρατοι, πηδάτε από πολύ ψηλά χωρίς να χτυπάτε (στυλ Portal), βλέπετε μέσα από τοίχους, να βελτιώνετε το hacking και να μεγαλώνετε τον αποθηκευτικό χώρο στο inventory σας.

Μικρές Ιστορίες
Ένα πλήθος από mini quests σας περιμένουν για να τα λύσετε, χωρίς αυτά να επιβαρύνουν το gameplay σας. Μικρές ιστορίες ξετυλίγουν το κουβάρι τους καθ’ όλη την διάρκεια του σεναρίου, μέσω ομιλιών και αποκαλύψεων, που υπό άλλες περιπτώσεις, μπορεί να μην τις μαθαίνατε ποτέ. Είναι στο χέρι σας να μάθετε ολόκληρη την αλήθεια, ανοίγοντας κρυφά emails και διαβάζοντας e-books στα pda, ενώ παράλληλα κερδίζετε πόντους εμπειρίας.Η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού κυμαίνεται ανάλογα με την διάθεσή σας, από περίπου 20 ώρες, ενώ αν ασχοληθείτε με όλα τα quests η διάρκεια εκτοξεύεται στις 40 ώρες. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως για να τα ανακαλύψετε όλα θα χρειαστεί να το ξαναπαίξετε για δεύτερη και τρίτη φορά.

Γραφικά
Στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, θα περιπλανηθείτε στις σχετικά μικρές πόλεις του Ντιτρόιτ και της Σαγκάης. Οι επιφάνειες των κτιρίων έχουν μια γλυκιά μπρούτζινη απόχρωση που βοηθάει πολύ στην αίσθηση του μέλλοντος. Αν και μικρές, οι πόλεις είναι σχολαστικά σχεδιασμένες, με λεπτομέρειες ακόμα και σε αντικείμενα που δεν σας επηρεάζουν. Οι συνεχόμενες αλλαγές στο μοτίβο, σας περνούν από την έκρηξη αδρεναλίνης στην απόλυτη μελαγχολία των συννεφιασμένων ουρανών και ξανά στην έκρηξη των αισθήσεων.

Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι αρκετά καλός, χωρίς όμως να είναι ιδανικός για να ξεχωρίσει. Το lipsync δεν είναι το ιδανικό, ειδικά αν έχουμε ως πρότυπο games όπως το L.A. Noire. Τα υπερβολικά μεγάλα loading screens ενδέχεται να σας ενοχλήσουν καθώς πολλές φορές αγγίζουν το μισό λεπτό. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνεται να εγκαταστήσετε το παιχνίδι στο σκληρό δίσκο της κονσόλας σας.Ήχος
Ένα από τα δυνατότερα σημεία του παιχνιδιού είναι ο ηχητικός του τομέας. Ο βασικός πρωταγωνιστής, Adam Jensen, δανείζεται την φωνή του από τον Ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ηλία Τουφεξή (με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως Smallville, Supernatural και άλλα), ο οποίος αποδίδει εξαιρετικά τους διαλόγους του. Ακόμη ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Απέργης, υποδύεται τον Francis Prichard, άνθρωπο-κλειδί στην εξέλιξη του σεναρίου. Όλοι οι ηθοποιοί είναι επιλεγμένοι με επιτυχία από την ομάδα της Eidos Monteral, όπως ακριβώς ταιριάζει σε έναν τίτλο τέτοιου βεληνεκούς.

Συνθέτης του εξαιρετικού soundtrack του παιχνιδιού είναι ο Michael McCann, με αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του, ο οποίος έχει συνθέσει μουσική για πολλά ακόμη games όπως το Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent και το Tom Clancy's: EndWar. Η μουσική σε συνδυασμό με το αψεγάδιαστο voice acting, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.


Επίλογος
Το Deus Ex: Human Revolution διαθέτει ότι ακριβώς χρειάζεται ένας τίτλος υψηλών προδιαγραφών. Το σενάριο είναι πρωτότυπο και καλογραμμένο, καθώς εμπεριέχει ίντριγκες και κρατικά μυστικά, ενώ παράλληλα ερμηνεύεται από αξιόλογους ηθοποιούς. Η μουσική συναρπάζει και ταυτόχρονα καταφέρνει να ανεβάζει τον πήχη της σειράς Deus Ex ακόμη υψηλότερα. Πρόκειται λοιπόν για ένα παιχνίδι που δεν προορίζεται μόνο για τους λάτρεις της σειράς, αλλά και γι’ αυτούς που θα ασχοληθούν για πρώτη φορά μαζί του.

Θετικά:
- Εξαιρετικό σενάριο
- Αψεγάδιαστο voice acting
- Εκπληκτικό Soundtrack
- Άξιος συνεχιστής της σειράς

Αρνητικά:
- Μεγάλα loading screens
- Οι εχθροί σας αναζητούν, αλλά ύστερα από λίγο αδιαφορούν
- Δυσκολεύει αρκετά σε ορισμένα σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5 
Γενικά: 8.6

Ο τίτλος του φετινού καλοκαιριού που πραγματικά αξίζει την αγορά.

Γιάννης Μπόκας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Zagnaphein (Level 20) 03/09/2011 12:33
Το παιχνίδι δείχνει πάρα πολύ καλό. Σίγουρα και για αυτό το έχουμε και παιχνίδι του μήνα. Η Square έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.
#2 Geonick (Level 19) 03/09/2011 13:53
Ωραιο review.Πόρωση το παιχνιδάκι.Εγώ πάντως προτιμω να κανω ντου χύμα στο κύμα.
Πόσο θέλει να τερματίσει??Χαχ α!Ούτε στα μισά δεν είμαι!
#3 eliminator (Level 26) 03/09/2011 15:23
Ωραίο review και από όσα διάβασα πρέπει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Η δυνατότητα το να μπορείς να είσαι stealth και να περνάς έτσι τα επίπεδα το κάνει εξαιρετικό.
#4 Gamer-cy (Level 12) 03/09/2011 15:37
Επος το παιχνιδι ειμαι ειδη στη μεση του σχεδον και προσφερει ολα οσα θελω, δεκα απο μενα
#5 theonirvana (Level 22) 06/09/2011 18:09
παρα πολυ καλο παιχνιδι και αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.
#6 -1 dali (Level 1) 09/09/2011 17:17
Μάλλον μόνο εγώ το βρίσκω βαρετό παιχνίδι, το gameplay του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που προσπαθούσαν τόσο καιρό να μας το παρουσιάσουν μέσο των trailer του. Ανεξαρτήτως αυτών πάντως το review του ήταν πολύ καλό μου κίνησε αρκετά την περίεργα αν και πιστεύω πως η βαθμολογία του δεν του αξίζει.
#7 Marilena Kat (Level 3) 10/09/2011 13:12
τελειο παιχνιδι!!!Ωραι ο review.
#8 -1 theodosis1988 (Level 3) 27/09/2011 09:53
ρε παιδια επαιζα χθες 3 ωρες και μπορει να εκανα μονο το 0,1 % ολο loading και searching
#9 x_yannis (Level 21) 15/10/2011 16:27
@theodosis1988 Η πρόοδος που κάνεις δεν εξαρτάται από την ώρα που σπατάλησες, αλλά από εξέλιξή σου! Ανάλογα με τον τρόπο παιχνιδιού σου, stealth ή "Ντου", διαφέρει και η συνολική πρόοδος. Πάντως μην ανησυχείς, από κάποια στιγμή και μετά, τα πράγματα κυλάνε πιο γρήγορα
#10 +1 Adam_Pap (Level 18) 06/04/2015 11:28
Το παιχνιδι ειναι παρα πολυ καλο και ειδικα επειδη σου δινει επιλογες,θες να το ξαναπαιξεις για διαφορετικες επιλογες και να δεις τι θα παιχτει!Αρκετα καλο!
#11 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/07/2016 13:56
Η σειρά Deus Ex από άποψη σεναρίου(και όχι μόνο) είναι κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Η μουσική τους είναι ανυπέρβλητη, επικό σενάριο με ανατροπές, εξαιρετικοί χαρακτήρες και διάλογοι με επιλογές που έχουν αντίκτυπο. Επικά παιχνίδια.
Score 8.6
User Score ( 31 votes ) 8.67
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Eidos Montreal, Nixxes Software (PC)
Publisher: Square Enix
Διάθεση:
Players:
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Quad στα 2.4GHz ή AMD Phenom II x4 στα 2.8GHz, Κάρτα Γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 9.5GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 26/8/2011
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification