Reviews The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition
Comments (5)

The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition Hot

O Geralt of Rivia επιστρέφει στα Northern Kingdoms.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/d0/c4/2d/61ce737017db35c578a0521fbe8733db_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

O Geralt of Rivia επιστρέφει στα Northern Kingdoms.

Η Action RPG σειρά The Witcher είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, η οποία μεταφράστηκε στα αγγλικά για πρώτη φορά το 2007 όταν μέσω της CD Project RED γνωρίσαμε τον χαρακτήρα Geralt of Rivia. Η εμπορική επιτυχία του εν λόγω τίτλου εκτόξευσε τις μετοχές της, έως τότε μικρής, πολωνικής εταιρίας στο χρηματιστήριο των video games και όπως ήταν αναμενόμενο όλοι περίμεναν ένα sequel. Πριν από ένα χρόνο περίπου, το The Witcher 2: Assassins of Kings έφτασε στα ράφια των καταστημάτων προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της σειράς. Παρόλα αυτά, οι Πολωνοί developers δεν επαναπαύτηκαν, αλλά συνέχισαν την σκληρή δουλειά προσφέροντάς μας την Enhanced Edition του παρόντος τίτλου για PC και Xbox 360.

Όχι απλά ένα port
Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι η έκδοση για την κονσόλα της Microsoft δεν είναι μια απλή μεταφορά της αντίστοιχης έκδοσης για PC. Η CD Project RED ανέπτυξε το δημιούργημά της ξανά από την αρχή, προσαρμόζοντάς το στις δυνατότητες του Xbox 360. Η προσπάθεια αυτή είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων καθώς πέρα από τις διαφορές στον οπτικό τομέα, οι οποίες οφείλονται καθαρά σε θέμα hardware, η έκδοση για Xbox 360 προσφέρει μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία.

Παράλληλα, στο παιχνίδι προσφέρεται όλο το περιεχόμενο της έκδοσης 2.0 του Witcher 2 για PC. Δηλαδή, υπάρχουν νέα επεξηγηματικά tutorials, ένα έξτρα arcade mode που ονομάζεται Arena, καθώς και το Dark επίπεδο δυσκολίας. Επιπλέον, ορισμένα bugs που υπήρχαν στην πρωτότυπη έκδοση για PC έχουν πλέον εξαλειφθεί, ενώ και το σύστημα στόχευσης παρουσιάζεται ελαφρώς καλύτερο.

Controls
Το μοντέλο του χειρισμού είναι λειτουργικό, αλλά απαιτεί ν' αφιερώσετε κάποιο χρόνο ώστε να εξοικειωθείτε απόλυτα μαζί του. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο πρόλογος του παιχνιδιού, σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε ορισμένα tutorials που θα σας βοηθήσουν να μάθετε τους βασικούς μηχανισμούς του gameplay. Σ' ένα από αυτά θα έχετε την πρώτη σας γνωριμία με το σύστημα μάχης μέσα σε μια αρένα (την ίδια με αυτή του Arena mode), όπου καλείστε ν' αντιμετωπίσετε αρκετά κύματα εχθρών.Αρχικά θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το σύστημα στόχευσης. Για να διαλέξετε σε ποιον αντίπαλο θα επιτεθείτε, θα πρέπει πρώτα να μετακινήσετε την κάμερα προς το μέρος του (με το LT μπορείτε να lockάρετε στη συνέχεια πάνω του). Με τον αριστερό αναλογικό μοχλό κινείτε τον ήρωα σας, ενώ ο δεξιός χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της κάμερας.

Με το control pad μπορείτε να τραβήξετε το ασημένιο ή το ατσάλινο σπαθί σας από την θήκη τους ή αντίστοιχα να τα θηκαρώσετε όταν εισέρχεστε σε μια πόλη. Ο Geralt διαθέτει δυο είδη melee επιθέσεων: τα strong blows και τα weak blows (εκτελούνται με τα πλήκτρα X και A αντίστοιχα). Τα strong blows ενδείκνυνται για μεγαλόσωμους ή βαριά αρματωμένους αντιπάλους, ενώ τα weak blows για μικρότερους και πιο ευέλικτους εχθρούς.


Ο κεντρικός πρωταγωνιστής διαθέτει επίσης και μια κίνηση αποφυγής (το γνωστό dodge) που εκτελείται με το πλήκτρο B, η οποία αποδεικνύεται πολύτιμη όταν σας περικυκλώνουν αρκετοί εχθροί. Παράλληλα, έχετε στο οπλοστάσιό σας και ορισμένες μαγικές επιθέσεις που ονομάζονται signs. Για να χρησιμοποιήσετε κάποιο στη μάχη θα πρέπει πρώτα να το επιλέξετε από το αντίστοιχο μενού που εμφανίζεται στην οθόνη σας, κρατώντας πατημένο το LB. Από το παραπάνω μενού μπορείτε να επιλέξετε και τα δευτερεύοντα όπλα που έχει στη διάθεσή του ο Geralt, όπως στιλέτα, βόμβες και παγίδες.

Ένα πλήθος από menus
Το HUD της έκδοσης για Xbox 360 δεν φέρει σημαντικές αλλαγές. To βασικό μενού χωρίζεται στα εξής κατηγορίες: inventory, journal, map και meditation. Η περιήγηση σ' αυτό είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία στην έκδοση για Xbox 360, αν και όσοι από εσάς έχετε παίξει το Dragon Age γρήγορα θα εξοικειωθείτε μαζί της, καθώς υπάρχουν αρκετές ομοιότητες.

Στο inventory μπορείτε να επιλέξετε τον εξοπλισμό του χαρακτήρα σας και να δείτε αναλυτικά τι περιέχει το traveling bag σας, το οποίο με τη σειρά του χωρίζεται και αυτό σε αρκετές κατηγορίες όπως: όπλα, βαλλιστικά όπλα, αναβαθμίσεις, παγίδες, βόμβες, βιβλία, τρόπαια, mutagens (ουσίες που προκαλούν μετάλλαξη στις ιδιότητες του Geralt), αλχημικά συστατικά, crafting συστατικά, φόρμουλες, δολώματα, quest items και junk (τυχόν άχρηστα αντικείμενα που μπορεί να συλλέξετε).

Το journal περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον κόσμο του παιχνιδιού και τα στοιχεία του gameplay. Επιπλέον, μέσα από αυτό μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των quests σας. Αν θέλετε να δείτε την θέση σας στο world map δεν έχετε παρά να εισέλθετε στο ομώνυμο μενού, όπου επιπλέον αναγράφονται και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές τοποθεσίες.

Η δημιουργία και η κατάποση των potions και των άλλων αντικειμένων όπως βομβών, παγίδων κ.ο.κ γίνεται μέσω του alchemy πάνελ, με την προϋπόθεση ότι έχετε τις απαραίτητες πρώτες ύλες και την συγκεκριμένη φόρμουλα που σας δείχνει τι ακριβώς χρειάζεται για να συνθέσετε το αντικείμενο που επιθυμείτε.

Πόσο καλύτερο ακόμα μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι που αγγίζει την τελειότητα;

Arena mode
To mode αυτό ενδείκνυται τόσο στους έμπειρους όσο και στους αρχάριους παίχτες. Σε αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σταδιακά κύματα έχθρων και ουσιαστικά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξασκηθείτε με τους μηχανισμούς της μάχης. Με κάθε κύμα εχθρών που σκοτώνετε κερδίζετε ένα level, αντικείμενα και χρήματα.

Με τα χρήματα αυτά μπορείτε μέσω του vendor της αρένας ν' αγοράσετε καλύτερο εξοπλισμό ή να στρατολογήσετε διάφορους companions. Τα κύματα εχθρών δεν έχουν τέλος και όπως είναι λογικό κάποια στιγμή θα πεθάνετε. Ανάλογα με τις επιδόσεις σας και με το ποιο επίπεδο δυσκολίας έχετε επιλέξει κερδίζετε ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων, οι οποίοι in-game δεν έχουν κάποια σημασία, αλλά δημοσιεύονται στα αντίστοιχα leaderboards.


Να προσθέσουμε πως το συγκεκριμένο mode μπορεί να σας βοηθήσει στο να επιλέξετε τί character build ταιριάζει στις ανάγκες σας, αφού όπως προαναφέραμε κερδίζετε levels πολύ γρήγορα και μπορείτε έτσι να δείτε τι κάνει το κάθε skill. Για παράδειγμα για να φτάσετε στο level 20 θα χρειαστείτε δεκάδες ώρες παιχνιδιού, ενώ μέσα στην αρένα σε λίγες μόλις ώρες θα έχετε φτάσει ευκολότερα στο συγκεκριμένο level.

Σκοτεινή πρόκληση
Μια σημαντική προσθήκη της Enhanced Edition είναι το τέταρτο επίπεδο δυσκολίας που φέρει τον τίτλο “Dark”. Όπως είναι λογικό απευθύνεται στους hardcore παίχτες και πριν αποφασίσετε ν' ασχοληθείτε μαζί του προτείνουμε να τερματίσετε πρώτα το παιχνίδι τουλάχιστον στο normal επίπεδο δυσκολίας.

Το Dark mode πέρα από την αυξημένη πρόκληση, περιέχει ορισμένα πανίσχυρα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα μόνο στο συγκεκριμένο mode, αλλά και αρκετές νέες αποστολές. Όσοι σκέφτεστε από τώρα να κάνετε cheat αλλάζοντας το επίπεδο δυσκολίας στις απαιτητικές μάχες, καλό θα είναι ν' αναθεωρήσετε, καθώς αν αλλάξετε από το Dark difficulty σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, δεν θα μπορείτε να επιστρέψετε πίσω στο Dark επίπεδο δυσκολίας.


Αντοχή στο χρόνο
To δεύτερο μέρος της σειράς The Witcher ήταν ικανό να σας κρατήσει για εκατοντάδες ώρες μπροστά από τις οθόνες σας, χάρις στα διαφορετικά μονοπάτια που είχε η πλοκή της ιστορίας. Η Enhanced Edition προσφέρει τέσσερις ακόμα ώρες στην διάρκεια του παιχνιδιού με τις νέες αποστολές της και το νέο επίπεδο δυσκολίας. Κατ’ επέκταση, εκτοξεύει στα ύψη την ούτως ή άλλως συνολική αντοχή του τίτλου στο χρόνο.

Ενώ λοιπόν χρειάζονται περίπου 35-40 ώρες για να ολοκληρώσετε την βασική ιστορία, είναι δεδομένο ότι δεν θα αρκεστείτε σε ένα playthrough αφού για να εξερευνήσετε σε βάθος τον κόσμο, να δείτε όλα τα πιθανά endings (θα χρειαστεί να κάνετε πολλά διαφορετικά saves σε διάφορα κομβικά σημεία) και όλα τα quests, θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρία playthroughs, μπορεί και παραπάνω. Παράλληλα, η Arena προσφέρει και αυτή με τη σειρά της αρκετές ακόμα ώρες ενασχόλησης με το παρόν Action RPG.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό
Ο οπτικός τομέας του The Witcher 2: Assassins of Kings ήταν εξαιρετικός, με την δουλειά των πολωνών developers να χαρακτηρίζεται υποδειγματική. Η Enhanced Edition δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σ' αυτό τον τομέα, καθώς οι αναβαθμίσεις που έχει υποστεί έχουν ουσιαστικά τον χαρακτήρα...τελικών πινελιών. Η έκδοση για Xbox 360 όπως είναι αναμενόμενο υστερεί από την αντίστοιχη για PC. Παρόλα αυτά, οπτικά πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια που έχουμε δει στην κονσόλα της Microsoft. Η έκδοση για PC είναι πιο ποιοτική στα textures, το texture filtering και το anti-aliasing. Επιπλέον, όσον αφορά στα οπτικά εφέ, το dynamic lighting, το shadow mapping και τα particle effects υπερτερούν της έκδοσης για Xbox 360, ενώ και το bump mapping είναι ελαφρώς καλύτερο.Να προσθέσουμε εδώ πως επιβάλλεται να κάνετε install το Witcher 2 στο σκληρό σας δίσκο, καθώς με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι χρόνοι φόρτωσης, το texture popping και κάποια μικρά προβλήματα με το draw distance. Το frame rate παραμένει σταθερό κοντά στα 30 fps (για την ακρίβεια δεν πέφτει ποτέ κάτω από τα 28 fps), αλλά σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται screen tearing στα cutscenes και λιγότερο κατά την διάρκεια της μάχης. Βέβαια, στην έκδοση του Xbox 360 συναντήσαμε και ορισμένα bloom effects, αλλά στο σύνολο της η ποιότητα των lighting effects είναι εξαιρετική.

Sounds of the Northern Kingdoms
Η ηχητική επένδυση της Enhanced Edition δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές. Το εξαιρετικό soundtrack δεσπόζει επιβλητικό για μια ακόμη φορά και σας ταξιδεύει ευχάριστα στην μεσαιωνική εποχή που διαδραματίζεται η περιπέτεια, καταφέρνοντας να σας βάλει απόλυτα στο κλίμα της. Το lip sync παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην έκδοση για Xbox 360, αλλά δεν είναι ικανά ν' αμαυρώσουν την γενική καλή εικόνα. Υπάρχουν ορισμένα νέα μουσικά θέματα που θα σας συντροφεύσουν στα νέα events του τελικού chapter του παιχνιδιού, με το ύφος τους να κινείται στα ανωτέρω πλαίσια.

Συμπεράσματα
Το Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition αποτελεί ένα από τα αρτιότερα Action RPG που έχουν κυκλοφορία για την κονσόλα της Microsoft και η αγορά του θεωρείται ενδεδειγμένη. Όσοι κάτοχοι PC δεν έπαιξαν την πρωτότυπη έκδοση του παιχνιδιού ένα χρόνο πριν, έχουν τώρα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το πράξουν, καθώς η Enhanced Edition αποτελεί ένα τίμιο και ολοκληρωμένο πακέτο που δεν θ' αφήσει κανένα παραπονεμένο. Η CD Project RED απέδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει κάτι που λείπει από τους περισσότερους developers. Αναφερόμαστε στο μεράκι με το οποίο δουλεύει, έχοντας πάντα ως γνώμονα να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό προϊόν στον καταναλωτή.

Βαθμολογία PC
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.5

Βαθμολογία Xbox 360
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 9.5
Γενικά: 8.3

To Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition δεν θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός φίλου των Action RPG.

Παντελής Δασκαλέλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BillyB (Level 12) 06/07/2012 19:04
Δεν το είχα παίξει στο PC αλλά το πήρα στο 360 και δεν το μετάνιωσα καθόλου.Μεγάλη διάρκεια όντως και πετυχημένη μεταφορά RPG σε κονσόλα!
#2 +1 Supernova (Level 8) 06/07/2012 21:10
Εγώ το αγόρασα στα PC από την πρώτη φορά. Απλά epic. H CD Projekt RED ξέρει τι κάνει. Οι πολωνοί είναι παράδειγμα προς μίμηση για μένα. Και τουλάχιστον ας τους βλέπουν στην Bethesda για να μαθαίνουνε και λίγο από...bug testing!
#3 Mouse (Level 13) 07/07/2012 16:46
Απο τα λιγα αξιολογα rpg. οσοι δεν εχουν την πρωτη εκδοση αξιζει πιστευω να παρουν την Enhanced Edition.
#4 +2 k850stratos (Level 13) 09/07/2012 00:24
Το παιχνίδι το τελείωσα στο 360 πρίν 1-2 μήνες δεν θυμάμαι,,παιχνι δάρα απο τις λίγες... 10 απο εμένα,γιατί έτσι!
#5 +1 Zaratoth (Level 28) 06/11/2012 23:07
Έχω κατεβάσει από τότε που βγήκε το τεράστιο (10 GB!) patch της Enhanced Edition αλλά δεν έχω βρει ακόμα όρεξη να το παίξω (λίγες μέρες πριν βγει το τερμάτισα με άλλες επιλογές, ώστε να ξέρω τι παίζει και να ξεχωρίσω τι υπήρχε πριν και τι προστέθηκε μετά το patch).
Score 8.5
User Score ( 30 votes ) 8.67
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: CD Projekt RED
Publisher: Namco Bandai Games
Διάθεση:
Players:
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Dual Core 2.2 GHz, Κάρτα γραφικών 512MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 16GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 17/4/2012
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification