Reviews Chivalry: Medieval Warfare
PC  
Comments (15)

Chivalry: Medieval Warfare Hot

Εθιστική βαρβαρότητα.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/83/ac/7a/f86ea0cd7b75faddb189a7536dfdc4cb_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Εθιστική βαρβαρότητα.

Ύστερα από αμέτρητα Fantasy games, fireballs, μάγια, orks, trolls, σέξυ κοπελίτσες με εξωπραγματικές δυνάμεις και WoW κλώνους, επιτέλους, μπορούμε να απολαύσουμε έναν σοβαρό εξομοιωτή μεσαιωνικής μάχης. Αναφερόμαστε φυσικά στο Chivalry: Medieval Warfare και θα καταλάβετε γιατί το εξυμνούμε, διαβάζοντας παρακάτω. Προτού όμως το παρουσιάσουμε έχει ενδιαφέρον να μάθετε λίγα πράγματα για το ιστορικό του.

Το Chivalry δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων που ξεκίνησαν την καριέρα τους ως modders του Half-Life 2 το 2007 (το mod τους υπάρχει ακόμα και λέγεται Age of Chivalry). Αν και δεν είχαν γνωριστεί ποτέ από κοντά, καθώς συνεργάζονταν μέσω Internet, κατάφεραν να οργανωθούν έτσι ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα…να φτιάξουν το δικό τους παιχνίδι. Άρχισαν να εξελίσσουν το mod τους με την μηχανή Unreal Engine 3 και αφού συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα από το Kickstarter.com (50.000 δολάρια παρακαλώ) μπόρεσαν να το κυκλοφορήσουν ως εμπορικό τίτλο τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Μέσα σε ένα μήνα, το Chivalry έχει γνωρίσει αναπάντεχη επιτυχία. Ο λόγος που έγινε τόσο γρήγορα δημοφιλές είναι το μοναδικό του gameplay που αποτελεί έμπνευση για περισσότερα ανάλογα games στο μέλλον.

Δύο φατρίες πολεμούν δίχως τέλος
Το σενάριο είναι χαρακτηριστικά απλοϊκό. Δύο βασίλεια μάχονται μεταξύ τους, χωρίς να διευκρινίζεται ξεκάθαρα ποιος παίζει τον ρόλο του καλού ή του κακού. Ο δικός σας ρόλος είναι να διαλέξετε πλευρά και να συμμετάσχετε στο online μακελειό. Οι Agatha Knights με το μπλε έμβλημα μοιάζουν με Γάλλους του 15ου αιώνα ενώ οι κόκκινοι Mason Order με Ρώσους του Μεσαίωνα.

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού έχετε τρεις βασικές επιλογές. Να κάνετε Join σε κάποιο online παιχνίδι, να παίξετε το tutorial ή να φτιάξετε μια δική σας μάχη εναντίον bots (μέχρι 64). Single-player Campaign δεν υπάρχει δυστυχώς, αλλά μικρό το κακό, διότι στο Μultiplayer θα βρείτε στρατιές από online παίκτες, καθώς αυτή την περίοδο επικρατεί συνωστισμός στους servers.

Οι classes πολεμιστών
Κάθε φατρία διαθέτει τέσσερις βασικούς τύπους πολεμιστή και ο καθένας μπορεί να εξοπλιστεί με ένα κύριο όπλο, ένα δευτερεύον όπλο και έναν ειδικό εξοπλισμό, όπως ασπίδες, μαχαίρια, τσεκούρια κτλ. Καλό είναι να γνωρίζετε τις classes προτού διαλέξετε μία γιατί είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Ας τις δούμε όμως πιο αναλυτικά.Archer
Με κύριο όπλο του ένα τόξο, μία βαλλίστρα ή ακόντια, είναι ιδανικός για απομακρυσμένες επιθέσεις αλλά πολύ αδύναμος στις κοντινές μονομαχίες. Αν τον χειριστείτε ύπουλα είναι αποτελεσματικός και από κοντά γιατί είναι πολύ γρήγορος και κάνει 50% περισσότερη ζημιά όταν χτυπά πισώπλατα τους αντιπάλους του.

Το τόξο, μπορεί να είναι κοντό (Shortbow) ή μακρύ (Longbow), το οποίο και είναι δυνατότερο αλλά θέλει πιο πολύ χρόνο για να γεμίσει με βέλος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαλλιστρών (Crossbows) που τα βέλη τους διαπερνούν πανοπλίες, όμως απαιτούν αρκετό χρόνο στο reload τους. Τέλος, τα ακόντια (Javelins) κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά όταν τα εξαπολύετε στον αντίπαλο ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε και ως δόρυ.

Για δευτερεύοντα όπλα χρησιμοποιεί είτε ένα κοντό σπαθί, είτε ένα μαχαίρι για αστραπιαία χτυπήματα. Όσο για τον ειδικό εξοπλισμό, όταν διαθέτετε τόξο απλά διαλέγετε το είδος του βέλους. Αν κρατάτε βαλλίστρα εξοπλίζεστε με μία ογκώδη τετράγωνη ασπίδα, γνωστή ως Pavise, την οποία στερεώνετε στο έδαφος για να σας καλύπτει όταν γεμίζετε. Ως ακοντιστές έχετε στην διάθεσή σας μία μικρή στρογγυλή ασπίδα για περισσότερη προστασία.

Man-at-Arms
Ο "ελαφρύς" πολεμιστής που δεν πρέπει να τον υποτιμάτε γιατί είναι τρομερά ευκίνητος και ο μόνος που μπορεί να αποφεύγει τις επιθέσεις αντί να τις αποκρούει (κάνοντας double tap με WASD).

Για κύρια όπλα του έχει μία πλούσια συλλογή από μεσαίας ισχύος σπαθιά, κεφαλοσπάστες και τσεκούρια. Τα δευτερεύοντα όπλα του είναι ελαφρύτερα και κυρίως σπαθιά, ρόπαλα και μαχαίρια. Ο ειδικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει μεσαίες ασπίδες, throwing knives ή πύλινες βόμβες.

Vanguard
Αποτελεί την χρυσή τομή γιατί έχει αλυσιδωτό θώρακα και βαριά περικεφαλαία ενώ είναι και αρκετά ευκίνητος. Τα όπλα του είναι πανίσχυρα, ωστόσο δεν διαθέτει ασπίδα κι έτσι γίνεται εύκολος στόχος για τους τοξότες. Ιδιαίτερη ικανότητά του είναι να επιτίθεται λυσσαλέα με charge, το οποίο φορτώνει ενώ τρέχει.

Τα κύρια όπλα του δεν είναι άλλα από βαριά σπαθιά, μακριά δόρατα και λογχοπέλεκεις, όλα τους φυσικά Two Handed. Στα δευτερεύοντα συγκαταλέγονται τα μεσαία σπαθιά, τα τσεκούρια και τα ρόπαλα, ενώ ο ειδικός εξοπλισμός τους είναι τα throwing axes, τα throwing knives και τα πύλινα δοχεία καπνού που δημιουργούν προσωρινή ομίχλη.

Knight
Φαινομενικά είναι ο δυνατότερος πολεμιστής καθώς έχει την πιο βαριά πανοπλία, μπορεί να κρατήσει τεράστιες μεταλλικές ασπίδες και τα πιο ισχυρά όπλα, αλλά επειδή είναι αρκετά βραδυκίνητος μπορεί να σας δυσκολέψει στον χειρισμό του.

Για κύρια όπλα έχει μεγάλες σπάθες, τεράστια τσεκούρια, πολεμικά σφυριά, λογχοπέλεκεις και γενικά όλα τα δεινής ισχύος όπλα. Για δευτερεύοντα όπλα χρησιμοποιεί μεσαία σπαθιά και διάφορους κεφαλοσπάστες και ως ειδικό εξοπλισμό βαριές μεταλλικές ασπίδες ή throwing axes.

Η γενική λογική των όπλων
Τα όπλα είναι ίδια και για τις δυο πλευρές, για λόγους balance προφανώς. Θα μπορούσε βέβαια η Torn Banner Studios να σκεφτεί μία λύση να δείχνουν λίγο διαφορετικά μεταξύ τους ανάλογα με την φατρία, μια λεπτομέρεια που ελάχιστους θα προβληματίσει. Αξίζει περισσότερο να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα όπλα διαθέσιμα από την αρχή και πρέπει να τα ξεκλειδώσετε πετυχαίνοντας kills.

Τα κλειδωμένα όπλα δεν είναι καλύτερα από τα αρχικά γιατί έχει εφαρμοστεί πολύ σωστά η κοινή λογική. Κάθε όπλο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ορίζουν το damage, την έκτασή του (Reach), το πόσο stamina καταναλώνετε και την ταχύτητά σας, στοιχεία που τα κάνουν μοναδικά κι αποτελεσματικά ανάλογα τον τρόπο που παίζετε. Κανένα δεν είναι overpowered με λίγα λόγια, γι’ αυτό και θα δείτε ότι υπάρχει πλουραλισμός στις επιλογές των διαφόρων παικτών που θα αντιμετωπίσετε.

Χάρτες και game modes
Οι διαθέσιμοι χάρτες είναι μόνο έξι αλλά είναι τεράστιοι, πανέμορφοι και χορταστικοί. Αναλόγως τον χάρτη μπορείτε να παίξετε σε πέντε game modes, ήδη γνωστά από τα περισσότερα First-Person Shooters. Πρόκειται για το Team Objective, το Free for All, το Team Deathmatch, το Last Team Standing και το King of the Hill.

Tο Team Objective είναι το πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο mode. Σε αυτό υπάρχουν διάφορες αποστολές που πρέπει να ολοκληρώσει τμηματικά η κάθε ομάδα. Για παράδειγμα σε έναν απ' τους χάρτες, όταν επιτίθεστε, πρέπει να σφάξετε τους χωρικούς και να κάψετε τα σπίτια τους, μετά να εκπορθήσετε το γειτονικό κάστρο χρησιμοποιώντας πολιορκητικό κριό και τέλος να σκοτώσετε τον βασιλιά. Οι αμυνόμενοι πρέπει απλά να σας καθυστερήσουν μέχρι να τελειώσει ο χρόνος.

Το Free for All είναι το κλασικό κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων! Επιτίθεστε σε ότι κινείται, καθώς όλοι είναι εναντίον όλων. Ιδανικός χάρτης είναι ο Arena που μοιάζει με μεσαιωνικό Κολοσσαίο. Το Team Deatchmatch είναι παγκοσμίως γνωστό και δε χρειάζεται ανάλυση καθώς η ομάδα με τα περισσότερα kills κερδίζει. Το ίδιο ισχύει και για το Last Team Standing, αφού δύο ομάδες μάχονται μέχρι να μείνει έστω ένας παίκτης απ' τη μία. Τέλος, το King of the Hill απαιτεί να καταλάβετε ένα σημείο για συγκεκριμένο χρόνο.

Ο ορισμός του Hack and Slash
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το κύριο συστατικό του Chivalry: Medieval Warfare, το gameplay. Τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής η λεγόμενη κατηγορία "First-Person Slasher" ή "First Person Melee" όπως αλλιώς την γνωρίζουμε. Είναι ουσιαστικά FPS όπου αντί να πυροβολείτε τους αντιπάλους, ξιφομαχείτε από κοντά χρησιμοποιώντας κάθε λογής αρχαίο ή μεσαιωνικό όπλο. Το πολύ επιτυχημένο RPG Mount & Blade της τουρκικής Taleworlds και το War of the Roses της Paradox Interactive ήταν μέχρι πρότινος οι πρεσβευτές του είδους. Μόλις όμως κυκλοφόρησε το Chivalry: Medieval Warfare, οι servers τους σχεδόν ερήμωσαν. Ο λόγος είναι προφανής. To Chivalry: Medieval Warfare συγκέντρωσε τους περισσότερους παίκτες γιατί είναι κατά πολύ ανώτερο στον τομέα του gameplay.

Επικές μεσαιωνικές μονομαχίες… έτσι απλά!

Απαιτείται Skill
Έχοντας συνηθίσει τα τυπικά FPS στα οποία ο παίκτης έχει σχεδόν ατελείωτη «ενέργεια» και μπορεί να επιβιώνει ύστερα από αλλεπάλληλα χτυπήματα και εχθρικά πυρά, λες και είναι ο Terminator, μόλις ξεκινήσετε μια μάχη στο Chivalry: Medieval Warfare θα καταλάβετε πόσο διαφορετικό είναι από τον «σωρό» των υπολοίπων games.

Ο χειρισμός του πολεμιστή δεν είναι πολύπλοκος αλλά απαιτεί περίσσια δεξιοτεχνία. Με αριστερό κλικ και την ροδέλα του mouse επιτίθεστε, με δεξί κλικ αμύνεστε και ανάλογα με τους ελιγμούς σας εκτελείτε διάφορους συνδυασμούς κινήσεων. Συγκεκριμένα, με το αριστερό κλικ εκτελείτε οριζόντιες επιθέσεις και με τη ροδέλα κάθετες επιθέσεις (σπρώχνετε το όπλο μπροστά ή το σηκώνετε ψηλά ανάλογα με την φορά του roll). Για να αμυνθείτε κάνετε δεξί κλικ την κατάλληλη στιγμή όταν κοιτάτε τον επιτιθέμενο. Γρήγορα θα εξοικειωθείτε σε αυτό το σύστημα χειρισμού καθώς τα υπόλοιπα πλήκτρα είναι τα τυπικά των FPS. Με τα 1,2,3,4 αλλάζετε όπλα, με το Shift τρέχετε, με το E χρησιμοποιείτε αντικείμενο, με το F κλωτσάτε κλπ.

To Chivalry: Medieval Warfare μπορεί να είναι εύκολο στην εκμάθηση, αλλά είναι δύσκολο να το δαμάσετε και θα το διαπιστώσετε όταν αντιμετωπίσετε κάποιους εξπέρ μαχητές. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η αίσθηση που αποκτάτε κατά την μονομαχία, ιδίως όταν παίζετε σε First-person mode. Χωρίς υπερβολή, νιώθετε την δύναμη του τεράστιου σπαθιού σας να πετσοκόβει τα κορμιά, κλονίζεστε όταν δέχεστε χτυπήματα από τους αντιπάλους σας, ενώ οι πανοπλίες προσφέρουν προστασία με ρεαλιστικό τρόπο. Δηλαδή, μπορεί να μάχεστε αρκετά λεπτά αποφεύγοντας ή αποκρούοντας χτυπήματα αλλά αν δεχτείτε ένα-δυο καίρια πλήγματα σε ευάλωτα σημεία, τότε σωριάζεστε καταγής, είτε φοράτε πανοπλία είτε όχι. Κι εδώ είναι η ουσία του gameplay, καθώς δεν αρκεί να πατάτε νευρικά όλα τα κουμπιά για να επιβιώσετε. Πρέπει να αμύνεστε και να επιτίθεστε την κατάλληλη στιγμή για να είστε αποτελεσματικοί και όχι να αποτελέσετε ένα «βαρίδι» στην ομάδα σας.

Απ' την άλλη, όσο πρωτότυπα στοιχεία κι αν διαθέτει το Chivalry, άλλο τόσο έχει ορισμένες αμέλειες. Οι έξι καλοφτιαγμένοι χάρτες του είναι αναμφισβήτητα λίγοι και το σημαντικότερο…δεν υπάρχουν έφιπποι ιππότες! Μα γίνεται μεσαιωνική μάχη χωρίς πολεμικά άλογα;

Τα μάτια σας στο Stamina και στη ζωή σας!
Το δυναμικό gameplay συμπληρώνεται και από την ιδιαίτερη σημασία της αντοχής σας (stamina). Ο εξοπλισμός σας επηρεάζει πόσο γρήγορα κουράζεστε. Για παράδειγμα δεν πρέπει να κουνάτε ασταμάτητα την βαριά σπάθα σας γιατί μετά από λίγο δεν θα μπορείτε ούτε να την σηκώσετε, ιδίως αν φοράτε βαριά πανοπλία, οπότε δίνετε πλεονέκτημα στον αντίπαλό σας να σας αποτελειώσει χωρίς να μπορείτε να αμυνθείτε. Επίσης, η ζωή σας μειώνεται με τα χτυπήματα που δέχεστε αλλά αυξάνεται με σταθερό ρυθμό όταν είστε μακριά από τον εχθρό και το stamina σας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν λοιπόν ελέγχετε σοφά τις μπάρες ζωής/αντοχής, μπορείτε να παραμείνετε ζωντανοί και αξιόμαχοι στο πεδίο της μάχης για αρκετή ώρα.

Κανένας σεβασμός στους νεκρούς!
O Lead Designer Steve Piggott ήθελε να μεταδώσει όσο γίνεται πιο πιστά τις αιματηρές σκηνές μάχης των χολιγουντιανών ταινιών όπως των Braveheart, Gladiator, 300. Πιστεύουμε ότι τα κατάφερε, ίσως να το παράκανε κιόλας. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιο σημείο του σώματος δίνετε ένα χτύπημα και ανάλογα με την ισχύ του μπορείτε να αποκεφαλίσετε ή να ακρωτηριάσετε τον αντίπαλο.

Η εικόνα είναι σοκαριστική αλλά σίγουρα δίνει μια αίσθηση κατορθώματος. Τώρα αν θέλετε να βγάλετε το άχτι σας, μπορείτε να συνεχίσετε με τον διαμελισμό και την βεβήλωση του νεκρού κοπανώντας τον ενώ στέκεται ψυχορραγώντας ή όταν σπαρταράει στο έδαφος (Fatality mode για ολοκληρωτικό εξευτελισμό του ηττημένου). Αν μη τι άλλο, το γενικό αιματοκύλισμα σίγουρα εξομοιώνει την βαρβαρότητα του μεσαίωνα.

Μετριότατο Α.Ι.
Ας μιλήσουμε όμως και για το A.I. Πέρα απ' το ότι το Chivalry δεν διαθέτει Single-Player mode, το A.I. των Bots είναι ανεπαρκέστατο για να παίζετε offline και να το ευχαριστιέστε. Η ανοησία τους αποκαλύπτεται όταν συνωστίζονται σε στενά περάσματα και αρχίζουν να κλωτσούν το ένα το άλλο μέχρι τελικής πτώσης. Σε άλλες περιπτώσεις, το ελαττωματικό pathfinding τους οδηγεί σε σημεία που εγκλωβίζονται και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέχρι να τα... σκοτώσει κάποιος! Ειδικά στον χάρτη Arena η βλακεία δεν έχει όρια αφού μέχρι τα bots να μπουν μέσα έχουν πεθάνει τα μισά και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα αυτοκτονούν στο κεντρικό πηγάδι του χάρτη. Είναι σαφές, λοιπόν γιατί κανείς δεν ενεργοποιεί bots στoν server του. Πάντως, δεν παίζει και τόσο ρόλο το κακό A.I. γιατί εσείς στο 99,99% των περιπτώσεων θα παίζετε online με άλλους παίκτες.

Γεμάτοι οι servers!
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι Servers του Chivalry: Medieval Warfare σφύζουν από ζωή. Όποια ώρα και αν μπείτε μέσα, θα βρείτε πολύ κόσμο να παίζει. Αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει εκτός αν κυκλοφορήσει κάποιο καλύτερο παιχνίδι σαν αυτό. Αρχικά, οι παίκτες που υποστηρίζονταν ανά server ήταν μέχρι 32. Μετά το τελευταίο patch άρχισαν να προσφέρονται και κάποιοι servers 64 παικτών, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη σε beta στάδιο.

Όταν παίζουν 64 παίκτες ταυτόχρονα, δύσκολα θα αποφύγετε το lag και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητά σας, ιδίως αν είστε τοξότης. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τον δικό σας dedicated server για να παίζετε με τους φίλους σας τότε μέσω του Steam client πηγαίνετε στο View/Tools, κατεβάστε το Chivalry: Medieval Warfare Dedicated Server, και ακολουθήστε τις επίσημες οδηγίες του PDF που θα βρείτε στο πρώτο post εδώ. Δυστυχώς δεν προσφέρεται κάποια in-game λειτουργία για να δημιουργήσετε server, κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά. Όπως και να 'χει, αν σας αρέσει το παιχνίδι ανοίξτε κι ένα topic στο forum Online του GameWorld.gr!Μια ωραία μεσαιωνική ατμόσφαιρα
Αν έχετε δυνατό υπολογιστή, τα γραφικά του Chivalry θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα. Είναι «γεμάτα» και πέραν του δέοντος λειτουργικά. Οι στολές, τα όπλα, το περιβάλλον, τα κτίρια, όλα είναι καλοσχεδιασμένα και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ενός απαιτητικού gamer. Ενοχλητικές ατέλειες δεν υπάρχουν. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι τα ίχνη των βελών στον αέρα (trails) που είναι χοντροκομμένα και καθόλου ρεαλιστικά.

Τα ηχητικά εφέ πάντως είναι όλα τα λεφτά. Η ηχογράφηση των όπλων, των κελευσμάτων και των εκρήξεων είναι εξαιρετική κι επαγγελματικού επιπέδου (πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μιλάμε για ένα Indie παιχνίδι). Μόνο η μουσική «Carmina Burana» λείπει για να σας κάνει να νιώσετε πρωταγωνιστές της ταινίας Excalibur (μας το θύμισε πολύ).

Αξίζει τα λεφτά του αν και έχει ελλείψεις
Η νεοσύστατη Torn Banner Studios μπορεί να αισθάνεται περήφανη για το πρώτο δημιούργημά της. Το Chivalry: Medieval Warfare εκπληρώνει ότι υπόσχεται και με το παραπάνω, ωστόσο του λείπουν κάποια βασικά στοιχεία που θα το καθιστούσαν πλήρες και ανθεκτικότερο στο χρόνο. Στο μέλλον οι developers υποσχέθηκαν πολλά δωρεάν DLC οπότε ίσως σε κάποιες μελλοντικές αναβαθμίσεις να δούμε πλουσιότερο περιεχόμενο.

Γεγονός είναι ότι το Chivalry: Medieval Warfare έχει πολύ online κόσμο, τον οποίο προφανώς έχει κλέψει από τα παρόμοια games Mount & Blade και War of the Roses. Αυτό κάνει το multiplayer του πολύ ελκυστικό και ίσως σας αναγκάσει να αδιαφορήσετε για τα 17,99€ που κοστίζει στο Steam. Αν το πετύχετε σε κάποια χριστουγεννιάτικη προσφορά μισοτιμής, τότε μιλάμε για ευκαιρία. Πριν δύο εβδομάδες κόστιζε 8,99€ για ένα διάστημα, οπότε τώρα τις γιορτές να έχετε το νου σας!

Θετικά:
- Ευρηματικό gameplay
- Ρεαλιστικές και επικές μονομαχίες
- Εύκολη εκμάθηση
- Αξιοποιεί το skill του παίκτη
- Καλό balance στα όπλα (μετά το patch)
- Εξαιρετικά ηχητικά εφέ
- Πολύς κόσμος στους servers

Αρνητικά:
- Δεν έχει Single-Player mode
- Αδύναμο το A.I. των Bots
- Λίγοι χάρτες
- Δεν υπάρχουν άλογα

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 7
Γενικά: 8.1

Προς το παρόν δεν υπάρχει καλύτερο Medieval FPS.

Νίκος Θωμάδης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Lordwinter (Level 28) 06/12/2012 01:20
Εξαιρετικό game το οποίο εδώ και μήνες θέλω να τσεκάρω, δεν είναι τυχαίο που αποτελεί σταθερή άξια στο Top 10 των charts των πωλήσεων του Steam.
#2 Dartis (Level 12) 06/12/2012 01:30
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις πρώτες 30 θέσεις των Steam games http://store.steampowered.com/stats. Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα indie games όλων των εποχών.
#3 IamTheOne (Level 16) 06/12/2012 02:27
Για μόλις 18 ευρώ και με όλα αυτά που προσφέρει με ψήνει να το δοκιμάσω!Παρότι θα ήθελα να το δω και στις κονσόλες.
Πρώτο review? Καλή αρχή κιόλας.
#4 geokiren (Level 19) 06/12/2012 03:38
Είχα παίξει το συγκεκριμένο mod του Half-Life 2, ήταν αρκετά διασκεδαστικό οπότε φαντάζομαι ότι στο Chivalry: Medieval Warfare η εμπειρία θα πολλαπλασιάζετα ι προς το καλύτερο!

Εξαιρετικό review Νίκο :-)
#5 Glamorous (Level 27) 06/12/2012 11:42
Quote:
Ύστερα από αμέτρητα Fantasy games, fireballs, μάγια, orks, trolls, σέξυ κοπελίτσες με εξωπραγματικές δυνάμεις και WoW κλώνους, επιτέλους, μπορούμε να απολαύσουμε έναν σοβαρό εξομοιωτή μεσαιωνικής μάχης
Χαχαχα διαβάζοντας μόνο την πρώτη πρόταση, κατάλαβα ότι θα μου άρεσε το review. Περιμένω να το δοκιμάσω και εγώ με το που βρω λίγο χρόνο. Εντύπωση μου έκανε που ο χαρακτήρας κουράζεται αν σηκώσει βαρύ εξοπλισμό. Ίσως αυτό να είναι το μικρό παραθυράκι που ψάχναμε για να σκοτώσουμε τα ντυμένα σε full plate, tanks.
#6 Dartis (Level 12) 06/12/2012 13:45
@IamTheOne
Ευχαριστώ. Πραγματικά αξίζει, ιδίως όταν η τιμή του πέσει στα 9 Ευρώ. "Νιώθω" ότι θα γίνει μέσα στις γιορτές.

@geokiren
To mod είχε πιο πολλές κλάσεις αλλά το Chivalry τώρα είναι άλλο πράγμα. Ευχαριστώ ;)

@Glamorous
:) Αν το δοκιμάσεις πες μου την γνώμη σου. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Όσον αφορά στα MMORPG, ιδίως τα Full Plate κοριτσάκια με τα αδύναμα χεράκια δεν θα είχαν τύχη στο Chivalry. Δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν.
#7 Vasilis (Level 25) 06/12/2012 13:55
το ψήνω το game έχει μια διαφορετική ματιά σχετικά με το medieval mode.
#8 Zaratoth (Level 28) 06/12/2012 15:08
Θέλω να το δοκιμάσω όπως και δήποτε. Πάντως για single player το Mount & Blade παραμένει πολύ καλή επιλογή.
#9 Killer_Stelios (Level 16) 06/12/2012 15:17
Πολύ ωραίο το Review σου Νίκο. Χρόνια πολλά να χαίρεσαι και το όνομά σου!
#10 geololj (Level 28) 06/12/2012 15:59
Το λιγουρεύομαι εδώ και καιρό το Chivalry και μέσα στις γιορτές θα το τσιμπήσω. Άντε να μαζευτούμε όλοι μαζί, να φτιάξουμε έναν server GameWorld και να παίξουμε αν το ψήνετε. Πολύ ωραίο το review Νίκο, έκανες την καλύτερη αρχή. Να χαίρεσαι και το όνομά σου :)
#11 Dartis (Level 12) 06/12/2012 17:06
@vasiliskamakisgr
Αποτελεί αναφορά.

@Zaratoth
Το Mount & Blade έθεσε τα πρώτα standards

@Killer_Stelios
Σε ευχαριστώ πολύ ;)

@geololj
Σε ευχαριστώ πολύ και, όντως, ένας server Chivalry GameWorld.gr είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα, για να παίζουν εκεί όλοι οι Έλληνες με μικρό ping.
#12 treloysis (Level 15) 06/12/2012 21:02
Ωραίο φαίνεται.... Βέβαια το είδος του δεν πολυθημιζει fps... Αλλά πιστεύω θα ταιριάζει
#13 fanlandria (Level 16) 07/12/2012 20:44
Δείχνει πολύ ιδιαίτερο για indie και χαίρομαι που ο κόσμος το προτιμά, όπως δείχνουν άλλωστε και οι πωλήσεις του στο steam.
Ωραίο review και σου εύχομαι καλή αρχή!
#14 misfits (Level 8) 27/07/2013 07:35
επικο!κατι το διαφορετικο μεσα στο χαος των fps!!
#15 supermario644ever (Level 20) 23/11/2015 22:11
Πολύ καλό game που το συνιστώ ανεπιφύλαχτα
Score 8.1
User Score ( 31 votes ) 8.06
User Reviews 0
Genre: First-Person-Slasher
Developer: Torn Banner Studios
Publisher: Torn Banner Studios
Διάθεση:
Players:
Requirements: 2GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 GHz) ή ισοδύναμος AMD, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 3GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 16/10/2012
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification