Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Ποιο co-op έχετε απολαύσει περισσότερο με φίλους σας;

Press Start: Ποιο co-op έχετε απολαύσει περισσότερο με φίλους σας;

Monday, 08 Jun 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/41/c2/c2/baldurs-gate-dark-alliance-ii-03201-7-1591585698.jpg
 

Press Start: Ποιο co-op έχετε απολαύσει περισσότερο με φίλους σας;

Είτε online, είτε offline.

Στους ρυθμούς του σήμερα, όλοι ψάχνουν τρόπους να χαλαρώσουν και να ψυχαγωγηθούν. Η παθητική ψυχαγωγία αποτέλεσε μονοπώλιο για μερικές δεκαετίες στο παρελθόν, με την μουσική βιομηχανία και την βιομηχανία ταινιών να κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών και τον κόσμο να έχει περιορισμένες επιλογές για να περάσει τον χρόνο του. Στην εποχή που διανύουμε, τα video games έχουν εκθρονίσει και τις δύο βιομηχανίες και έχουν πάρει την πρωτιά, τόσο στην καινοτομία όσο και στα κέρδη. Όλοι διασκεδάζουμε να παρακολουθούμε μία ταινία ή σειρά με τους φίλους ή την σύντροφό μας, όπως φυσικά διασκεδάζουμε ακούγοντας μουσική και χορεύοντας. Τι πιο διασκεδαστικό όμως από το να απολαύσεις με τους φίλους σου ένα καλοφτιαγμένο co-op video game;             

Μπορεί το internet να έχει αλλάξει κατά πολύ το co-op στοιχείο στα νέα video games, καθώς για να παίξετε πλέον με τους φίλους σας, δεν χρειάζεται να είστε στον ίδιο χώρο με τον συμπαίκτη σας, αλλά να έχετε μία ικανοποιητική σύνδεση στο internet. Παλαιότερα βέβαια, την εποχή που δεν επαρκούσαν οι συνδέσεις για να απολαύσετε ένα co-op και που οι εταιρείες ανάπτυξης δεν συνυπολόγιζαν το online gaming ως ένα βασικό παράγοντα για την επιτυχία του επερχόμενου τίτλου τους, για να μπορέσετε να παίξετε με κάποιον φίλο, έπρεπε να το κανονίσετε, να βρεθείτε, να έχετε δύο τουλάχιστον controllers  και ατελείωτες ώρες για κάψιμο. Όλοι όσοι έζησαν εκείνη την εποχή, ξέρουν ότι ένα online match στο FIFA ή το PES δεν είναι το ίδιο με το να παίξετε με έναν φίλο σας στον καναπέ σας.

Το online gaming μπορεί να προσφέρει μία απροσωπία και ποικιλία όσον αφορά το επίπεδο των αντιπάλων κλπ, όμως η αξία του co-op κρύβεται στην συνεργασία και την επικοινωνία με τους φίλους σας. Πολλοί θα πουν ότι έχουν χαλάσει φιλίες από τα co-ops, όμως το πόσες έχουν θεμελιωθεί καλύτερα θα πρέπει να υπολογιστεί επίσης. Προσωπικά θυμάμαι τα ατελείωτα Master League στα PES, τα οποία αποκτούσαν διαφορετικό ενδιαφέρον αν ξεκινούσαν συνεργατικά. Επίσης παιχνίδια όπως το Crash Team Racing ή τα Tekken Tag, χάρισαν πολλές ώρες ευχάριστου gaming. Το παιχνίδι όμως που χαράχτηκε στην καρδιά μου παίζοντας με τον καλύτερο μου φίλο, ήταν το Baldur’s Gate: Dark Alliance ΙΙ. Λίγο το RPG στοιχείο που ήταν πρωτόγνωρο για εμένα, λίγο τα πρωτότυπα για την εποχή mechanics, λίγο το σαγηνευτικό σενάριο κατάφερε να χαραχτεί στην μνήμη μου μέχρι και σήμερα. Εσείς ποιο co-op έχετε απολαύσει περισσότερο με φίλους σας; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντίασουμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

 

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας 

Press Start: Σε ποιο παιχνίδι έχετε συναντήσει το πιο καθηλωτικό σενάριο;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Ο Πόλεμος των Κόσμων γράφει ο Παναγιώτης Τσιάτσος

Το πιο πρόσφατο user Review

Star Wars Jedi: Fallen Order γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification