Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Microsoft: Γενική συζήτηση

22 May 2023 18:08 #271125 by Nikos Georgopoulos
Αντιδράσεις από τους Βρετανούς πολιτικούςΟι επικεφαλής του CMA, Marcus Bokkerink και Sarah Cardell, αντιμετώπισαν επανειλημμένες ερωτήσεις από την Επιτροπή Επιχειρήσεων και Εμπορίου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα το πρωί σχετικά με την απόφαση, μόλις μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφισε για την έγκριση της συμφωνίας στην ΕΕ.
Οι βουλευτές ζήτησαν από την CMA να εξηγήσει γιατί είχε καταλήξει σε διαφορετική απόφαση σχετικά με τη συμφωνία από την Ευρώπη και επανειλημμένα αμφισβήτησαν εάν η CMA είχε εξετάσει τις επιπτώσεις του μπλοκαρίσματος μιας συμφωνίας όπως αυτή στη διεθνή φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Καταλαβαίνω το συμπέρασμα - ότι όταν λαμβάνεται μια απόφαση που μπλοκάρει μια συμφωνία, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανοιχτό για επιχειρήσεις", απάντησε ο πρόεδρος της CMA, Marcus Bokkerink. «Όλες οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ της δημιουργίας μιας επιχείρησης, της επένδυσης σε μια νέα επιχείρηση, της επένδυσης σε μια startup, της δημιουργίας μιας νέας επιχείρησης - υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και της αγοράς μιας ήδη εδραιωμένης, καθιερωμένης εταιρείας με καθιερωμένες θέσεις Τα δύο δεν είναι ίδια. "Το Ηνωμένο Βασίλειο πάντα ενθάρρυνε - και είναι καθήκον της CMA να ενθαρρύνει - το άνοιγμα ανταγωνιστικών αγορών. Είμαστε σε επαγρύπνηση - όπως είναι καθήκον μας να είμαστε - σε επενδύσεις που εδραιώνουν μια ήδη εδραιωμένη ισχύ στην αγορά.

«Θα αμφισβητούσα την υπόθεση ότι υπάρχει αντίκτυπος στη διεθνή εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο Bokkerink, υποδεικνύοντας ότι αντίστροφα δεν θα ενέπνεε εμπιστοσύνη εάν το ΗΒ θεωρείτο ότι «κλείνει το μάτι στις μονοπωλιακές συγχωνεύσεις".

«Η [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή συμφώνησε ότι η συμφωνία θα δημιουργήσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της CMA και της Ευρώπης», είπε ο Cardell στους βουλευτές, «αλλά η Επιτροπή κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να αποδεχθεί την απάντηση της Microsoft. Έχουν να εφαρμόσουν την δική τους μέθοδο και έχουν καταλήξει στη δική τους άποψη και έχουν πλήρως το δικαίωμα να φτάσουν σε αυτήν την άποψη. Αλλά παραμένουμε στην άποψη, από τη σκοπιά του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι δεν ήταν κατάλληλο να αποδεχτούμε την διορθωτική πρόταση της Microsoft".

Ο Cardell υπενθύμισε επίσης στους βουλευτές την τρέχουσα θέση της συμφωνίας στις ΗΠΑ, όπου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εξακολουθεί να προσπαθεί να μπλοκάρει τη συμφωνία μέσω των δικαστηρίων.

Προτού η CMA ανακοινώσει την απόφασή της να μπλοκάρει τη συμφωνία, το αμφιλεγόμενο αφεντικό της Activision Blizzard, Bobby Kotick, επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές ότι δεν γνωρίζουν τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και ότι «είναι λίγο μπερδεμένοι ως προς το πού βρίσκεται ο ανταγωνισμός σήμερα».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Rishi Sunak είπε ότι θα ήθελαν να είναι: "Η Silicon Valley της Ευρώπης ή της ηπείρου", είπε, "και εάν συμφωνίες όπως αυτή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, δεν πρόκειται να είναι η Silicon Valley. Θα είναι η Κοιλάδα του Θανάτου».

Μετά την ανακοίνωση του αποκλεισμού του CMA, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, περιέγραψε την απόφαση ως «πιθανώς την πιο σκοτεινή μέρα των τεσσάρων δεκαετιών μας στη Βρετανία». 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 18:11 #271142 by Μάνος Γρυπάρης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχτηκε την συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, σε αντίθεση με την Μεγάλη Βρετανία, η οποία επέκρινε την απόφαση, με την δικαιολογία ότι "Η Microsoft θα έχει μονοπώλιο στο cloud gaming για την επόμενη δεκαετία".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν μία από τις τρεις μεγάλες ρυθμιστικές αρχές που στάθηκαν εμπόδιο στη συμφωνία, μαζί με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) - η τελευταία από τις οποίες μπλόκαρε τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, ένα αρκετά μεγάλο πλήγμα για να πετύχει συνολικά. Η Microsoft πρόκειται τώρα να ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης.

Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, τα νέα είναι καλύτερα για την Microsoft αφού οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν την εξαγορά. Αυτό συνέβη μετά την εξασφάλιση συμφωνιών που θα μειώσουν τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά του cloud gaming, ένα θέμα που ανησυχούσε την Μ. Βρετανία. Συγκεκριμένα θα υπάρχει δωρεάν άδεια για τους Ευρωπαίους παίκτες να κάνουν stream οποιοδήποτε παιχνίδι Activision Blizzard που διαθέτουν μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας παιχνιδιών cloud της επιλογής τους και μια δωρεάν άδεια για υπηρεσίες cloud gaming στηην Ευρώπη για τη φιλοξενία των εν λόγω games και σε άλλες cloud πλατφόρμες.

Σε μια δήλωση σχετικά με την απόφαση, η Microsoft είπε ότι αυτή η δέσμευση θα «ισχύει παγκοσμίως». Ο πρόεδρος της εταιρείας Brad Smith ισχυρίστηκε ότι «θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να παίζουν αυτά τα games σε οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν».

Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού στις κονσόλες
Η Ευρώπη απέρριψε τελικά τις προηγούμενες ανησυχίες της σχετικά με το ενδεχόμενο της συμφωνίας να βλάψει τους ανταγωνιστές στην αγορά των κονσολών (π.χ. Sony, Nintendo) και συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών (όπως το PlayStation Plus). Τελικά, η ΕΕ αποφάσισε ότι η Microsoft ήταν απίθανο να αποσύρει games της Activision Blizzard όπως το Call of Duty από αντίπαλες κονσόλες καθώς θα έβλεπε τα κέρδη της να υποφέρουν ως αποτέλεσμα (ένα επιχείρημα που η ίδια η Microsoft έχει επανειλημμένα προβάλει).

Πράγματι, η ΕΕ είπε ότι ακόμα κι αν η Microsoft αποσύρει το Call of Duty από το PlayStation, η Sony θα μπορούσε να παραμείνει ανταγωνιστική. Το PlayStation απλώς «θα αξιοποιήσει το μέγεθος, τον εκτεταμένο κατάλογο games και τη θέση του στην αγορά για να αποκρούσει κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης της ανταγωνιστικής του θέσης», αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο cloud streaming, η ΕΕ διαπίστωσε ότι η συμφωνία ήταν απίθανο να αλλάξει πολύ, καθώς η αγορά εξακολουθεί να είναι «πολύ περιορισμένη σήμερα». Πράγματι, η ΕΕ είπε ότι πιστεύει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να «προωθήσει την ανάπτυξή της».

«Οι δεσμεύσεις αυτές αντιμετωπίζουν πλήρως τα προβλήματα ανταγωνισμού που εντόπισε η Επιτροπή και αντιπροσωπεύουν σημαντική βελτίωση για το cloud streaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση», συνέχισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Θα δώσουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες να κάνουν stream τα games της Activision χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες cloud gaming που λειτουργούν στην Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση ότι αγοράζονται σε ηλεκτρονικό κατάστημα ή περιλαμβάνονται σε μια ενεργή συνδρομή πολλών games στην Ευρώπη.

"Επιπλέον, η διαθεσιμότητα των δημοφιλών games της Activision σε υπηρεσίες cloud gaming θα ενισχύσει την ανάπτυξη αυτής της δυναμικής τεχνολογίας στην Ευρώπη. Τελικά, οι δεσμεύσεις θα ξεκλειδώσουν σημαντικά οφέλη για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές, φέρνοντας τα games της Activision σε νέες πλατφόρμες , συμπεριλαμβανομένων μικρότερων παικτών της ΕΕ και σε περισσότερες συσκευές από πριν."

Η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου διαφώνησε με την απόφαση της ΕΕ και σε μια διάψευση των ειδήσεων είπε ότι η απόφαση μπορεί να αφήσει τη Microsoft να κυβερνήσει την αγορά του cloud gaming για την επόμενη δεκαετία. «Οι προτάσεις της Microsoft, που έγιναν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, θα επιτρέψουν στη Microsoft να ορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για αυτήν την αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφερε η CMA. «Θα αντικαθιστούσαν μια ελεύθερη, ανοιχτή και ανταγωνιστική αγορά με μια αγορά που υπόκειται σε συνεχή ρύθμιση για τα games που πουλά η Microsoft, τις πλατφόρμες στις οποίες τα πουλά και τους όρους πώλησης.

"Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ανεξάρτητη ομάδα της CMA απέρριψε τις προτάσεις της Microsoft και απέτρεψε αυτή τη συμφωνία. Αν και αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη, η CMA εμμένει στην απόφασή της."

Οι προτάσεις της Microsoft, που έγιναν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, θα επιτρέψουν στη Microsoft να ορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για αυτήν την αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια.

"Η EC διεξήγαγε μια εξαιρετικά ενδελεχή, σκόπιμη διαδικασία για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του gaming", δήλωσε o CEO της Activision Bobby Kotick σε δήλωση. «Ως αποτέλεσμα αυτού, ενέκριναν τη συγχώνευσή μας με τη Microsoft, αν και απαιτούσαν αυστηρά διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν ισχυρό ανταγωνισμό στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο μας.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε ουσιαστικά τις επενδύσεις μας και το εργατικό δυναμικό μας σε όλη την ΕΕ και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα οφέλη που προσφέρει η συναλλαγή μας σε παίκτες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Οι ταλαντούχες ομάδες μας στη Σουηδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τις δεξιότητες, τις φιλοδοξίες και την κρατική υποστήριξη που χρειάζονται για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά και σε παγκόσμια κλίμακα. Αναμένουμε από αυτές τις ομάδες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, δεδομένης της σταθερής αλλά ρεαλιστικής προσέγγισης των κυβερνήσεών τους στο gaming."

Παρά την επιτυχία της στην Ευρώπη, η Microsoft βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια δύσκολη πρόκληση για να εγκρίνει τη συμφωνία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το μπλοκάρισμα της CMA.

Οι απλές υποθέσεις προσφυγών συνήθως χρειάζονται έως και εννέα μήνες για να ολοκληρωθούν - και στη συνέχεια απλώς επιστρέφονται στη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποφασίσει για άλλη μια φορά. Η Microsoft θα χρειαστεί να υποστηρίξει ότι αντιμετωπίστηκε άδικα ή ότι η διαδικασία της CMA ήταν εσφαλμένη.

Η αποτυχία στην Ευρώπη θα είχε προκαλέσει ένα διαδοχικό βαρύ πλήγμα στις ελπίδες της Microsoft να κατέχει την Activision Blizzard. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με την Μ. Βρετανία σε 9 μήνες και βέβαια με την Αμερική μέσα στο καλοκαίρ

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jun 2023 02:17 #271333 by Nikos Georgopoulos
Η τελική απόφασηΗ προσφυγή της Microsoft κατά της απόφασης της Αρχής Ανταγωνισμού και Συγχωνεύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψει τη συμφωνία της με την Activision Blizzard έλαβε προκαταρκτική ημερομηνία έναρξης στις 24 Ιουλίου.Τελικά, παρά το γεγονός ότι η Microsoft πίεσε για μια ακρόαση τον Ιούνιο και τη νομική εκπροσώπηση της CMA που επιχειρηματολογούσε για μεταγενέστερη ημερομηνία, ο Marcus Smith, που προεδρεύει στην CAT, προχώρησε στον προσωρινό προγραμματισμό της ακρόασης για την 24η Ιουλίου.
Ενώ η CAT αναγνώρισε ότι ήταν απίθανο η έφεση να απαιτήσει και τις δέκα ημέρες, πρότεινε έξι ημέρες ενθαρρύνοντας και τα δύο μέρη να εξετάσουν μεγαλύτερες και όχι μικρότερες προφορικές υποβολές δεδομένης της πολυπλοκότητας της υπόθεσης.

Πριν από τις 24/7, η CAT έχει προγραμματίσει μια δεύτερη διάσκεψη διαχείρισης υποθέσεων για τις 12 Ιουνίου για να συζητηθούν ερωτήσεις σχετικά με τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδεικτικά στοιχεία εμπειρογνωμόνων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Jun 2023 02:18 #271338 by Nikos Georgopoulos
Στην Activision δεν είχαμε ποτέ «πρόβλημα με την παρενόχληση εργαζομένων», δήλωσε ο CEO Bobby Kotick
Απείλησαν μέχρι και τα παιδιά μου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision, Bobby Kotick, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε ποτέ «πρόβλημα με την παρενόχληση» σε μια νέα συνέντευξη στο Variety.

Τα σχόλιά του είναι ως απάντηση σε μήνυση κατά της εταιρείας από την Πολιτεία της Καλιφόρνια το 2021, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε μια κουλτούρα αδελφότητας ("frat boy"). Τα τελευταία χρόνια, έχουν κατατεθεί πολλές αγωγές για σεξουαλική παρενόχληση και ο ίδιος ο Kotick κατηγορήθηκε ότι έκανε τα στραβά μάτια.

"Έχουμε κάνει κάθε πιθανή μορφή έρευνας. Και δεν είχαμε συστημικό πρόβλημα με την παρενόχληση - ποτέ. Δεν είχαμε κανέναν από τους εσφαλμένους χαρακτηρισμούς που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης", είπε ο Kotick στο Variety. «Αλλά αυτό που είχαμε ήταν ένα πολύ επιθετικό εργατικό κίνημα που εργαζόταν σκληρά για να προσπαθήσει να αποσταθεροποιήσει την εταιρεία. Δεν θα καθόμουν εδώ για να σου μιλήσω αν κάτι από αυτά που διάβασες στην εμπρηστική αφήγηση ήταν αληθινό».

Παρόλα αυτά, ο Kotick ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είναι κατά των συνδικάτων.

Το Communications Workers of America (CWA) πέρυσι βοήθησε τους QA testers στην θυγατρική μας Raven Software με τη συνδικαλιστική οργάνωση. Νωρίτερα το 2023, η CWA κατέθεσε κατηγορίες κατά της Activision για παραβίαση αρκετών νόμων στο χώρο εργασίας σε σχέση με την απόλυση δύο QA testers.

"Δεν είμαι σαν τους άλλους CEO που είναι αντισυνδικαλιστικοί", είπε ο Kotick. "Είμαι ο μόνος Διευθύνων Σύμβουλος του Fortune 500 που είναι μέλος ενός σωματείου. Εάν έχουμε υπαλλήλους που θέλουν ένα σωματείο να τους εκπροσωπεί και πιστεύουν ότι αυτό το σωματείο θα είναι σε θέση να τους προσφέρει ευκαιρίες και βελτιώσεις στην εργασιακή τους εμπειρία. Είμαι υπέρ. Έχω μια μητέρα που ήταν δασκάλα. Δεν έχω καμία απέχθεια για ένα σωματείο. Αυτό που έχω απέχθεια είναι ένα σωματείο που δεν παίζει με τους κανόνες".

"Το μίσος έχει μετατραπεί σε πολύ αντισημιτισμό", είπε ο Kotick. "Όταν κοιτάτε τις εικόνες μου στο Διαδίκτυο, υπάρχουν αυτοί οι αντισημιτικοί τόνοι. Τα παιδιά μου έχουν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους".

Ο Kotick επαίνεσε επίσης τη Microsoft ως "μακράν το καλύτερο μέρος για να είμαστε μέρος της", μετά την προσπάθειά της να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια. «Μου αρέσει η εταιρεία», πρόσθεσε. "Και μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι μόνοι μας, όπως τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά θα είναι υπέροχο αν η συμφωνία ολοκληρωθεί γιατί πιστεύω ότι είναι το σωστό για τον κλάδο μας".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2023 22:04 #271390 by Nikos Georgopoulos
Η Microsoft μπορεί να αποσύρει την Activision Blizzard από την Μ. ΒρετανίαΣύμφωνα με το Bloomberg, ο CEO της Microsoft, Brad Smith, θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt την επόμενη εβδομάδα για να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση της CMA να μπλοκάρει τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard.
Η Microsoft επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Smith θα πάει στο Λονδίνο, όπου αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να παρουσιάσει μια ομιλία σχετικά με τις «δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάγκη για προσεκτικούς κανονισμούς σε αυτή». Διεξάγεται επίσης μια ιδιωτική συνομιλία για την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων, «συμπεριλαμβανομένης της προτεινόμενης εξαγοράς της Activision Blizzard, καθώς παραμένουμε δεσμευμένοι στην εύρεση δημιουργικών και εποικοδομητικών τρόπων για την αντιμετώπιση των εναπομεινάντων ρυθμιστικών ανησυχιών», είπε ένας εκπρόσωπος της Microsoft.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Smith σχεδιάζει να συναντηθεί με τους νομικούς εκπροσώπους της Microsoft για να συζητήσουν τι σκοπεύει να κάνει για να ανταποκριθεί στην απόφαση της CMA, με τις πιο «ακραίες» επιλογές να είναι η οριστική απόσυρση της Activision από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ή απλώς η παράκαμψη της απόφασης και να συνεχίσει με την συμφωνία. Η VGC σημείωσε πώς θεωρητικά, μεταφέροντας τη λειτουργία της Activision σε κάποιο μέρος της Ευρώπης εκτός της δικαιοδοσίας της CMA, θα μπορούσε να συνεχίσει να πουλάει παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ενός διανομέα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jun 2023 00:54 #271433 by Nikos Georgopoulos
Xbox: Πρόστιμο 20 εκατομμύρια στη Microsoft, συνέλεγε προσωπικά δεδομένα από παιδιά κάτω των 13 ετών
Συλλέγονταν δεδομένα σε άτομα κάτω των 13 ετών

Η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ 20 εκατομμύρια δολάρια για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων μέσω του Xbox, αφού συνέλεγε δεδομένα από παιδιά κάτω των 13 ετών !

Το πρόστιμο επεβλήθη από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για συλλογή προσωπικών πληροφοριών από παιδιά μέσω Xbox, κάτι που σύμφωνα με την FTC έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων. Σύμφωνα με την ομάδα εποπτείας των ΗΠΑ, η Microsoft απέτυχε να ενημερώσει τους γονείς και παραβίασε τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA). Εκτός από το πρόστιμο, η Microsoft θα πρέπει τώρα επίσης να κάνει αρκετές αλλαγές που βελτιώνουν την προστασία του απορρήτου για τα παιδιά στο Xbox.

"Η οδηγία μας διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών τους στο Xbox και περιορίζει τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέγει και να διατηρεί η Microsoft για τα παιδιά", δήλωσε ο Samuel Levine του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC. "Αυτή η ενέργεια θα πρέπει επίσης να καταστήσει απολύτως σαφές ότι τα avatars , τα βιομετρικά δεδομένα και οι πληροφορίες υγείας των παιδιών δεν εξαιρούνται από το COPPA".

Το πρόβλημα προέκυψε από τη διαδικασία που απαιτούνταν κατά την εγγραφή σε έναν λογαριασμό Xbox Live, τον οποίο η Microsoft άλλαξε μόλις στα τέλη του 2021. Η εγγραφή για έναν λογαριασμό Xbox Live απαιτούσε προσωπικά δεδομένα, όπως πλήρες όνομα, διεύθυνση email και ημερομηνία γέννησης και ακόμα κι αν η ημερομηνία γέννησής σας έδειχνε ότι ήσασταν ηλικίας 13 ετών ή κάτω, η Microsoft θα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι το 2019, η διαδικασία περιελάμβανε επίσης ένα προεπιλεγμένο πλαίσιο που έδειχνε ότι είχατε αποδεχτεί να λάβετε διαφημιστικό υλικό και να παρέχετε στη Microsoft δεδομένα που θα έστελνε στους διαφημιστές.Η οδηγία θα απαιτήσει από τη Microsoft να ενισχύσει την προστασία για τα παιδιά και καθιστά σαφές ότι τα avatars που δημιουργούνται από την εικόνα των παιδιών και τα βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα υγείας προστατεύονται βάσει του Νόμου για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA) /2

Σύμφωνα με την FTC, δεδομένα από παιδιά διατηρήθηκαν από τη Microsoft από το 2015 έως το 2020, ακόμη και αν η διαδικασία εγγραφής δεν είχε ολοκληρωθεί. Σε μια ανάρτηση του Xbox Wire, η Microsoft πρόσθεσε ότι οι χρήστες κάτω των 13 ετών που δημιούργησαν έναν λογαριασμό πριν από τον Μάιο του 2021 θα πρέπει πλέον να παρέχουν γονική συναίνεση. "Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των πελατών και δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με την εντολή να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα μέτρα ασφαλείας μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και θα παραμείνουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για την ασφάλεια και το απόρρητο στο community μας», δήλωσε η Microsoft.

Η Αμερικάνικη εταιρεία λέει ότι τώρα βλέπει μια «ευκαιρία» να προωθήσει περαιτέρω τις ασφαλείς ψηφιακές εμπειρίες και ότι σχεδιάζει να αναπτύξει επικύρωση ταυτότητας και ηλικίας «νέας γενιάς» μέσω συστημάτων που θα δοκιμαστούν τους επόμενους μήνες. Αυτή δεν είναι η μόνη επαφή της Microsoft με την FTC πρόσφατα, καθώς το σχέδιο της εταιρείας να εξαγοράσει την Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μπλοκαριστεί προσωρινά. Μένει να δούμε αν αυτό το παράπτωμα θα μετρήσει αρνητικά, καθώς η Microsoft θέλει να ακούσει θετική απάντηση από την Αμερική για την εξαγορά της Activision Blizzard για να κλείσει το deal.

Η Microsoft μπορεί να παρακάμψει την Μ. Βρετανία στην εξαγορά της Activision Blizzard και να πουλάει τα προϊόντα μέσω άλλης χώρας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jun 2023 11:46 #271459 by Nikos Georgopoulos
Bill Gates: "Είμαι gamer, αν και η έννοια αυτή γίνεται ευρύτερη"
Δήλωσε ότι διάβασε ένα βιβλίο για gamers που έγιναν game developers .

Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, δήλωσε ότι είναι gamer.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα σχέση με ένα βιβλίο για το gaming, αλλά μου άρεσε το "Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow. Είμαι gamer; Για πολύ καιρό, θα έλεγα όχι επειδή δεν ξοδεύω εκατοντάδες ώρες για να αφοσιωθώ σε ένα παιχνίδι. Αλλά όταν ήμουν νεότερος, μου άρεσαν τα arcade games και ήμουν πολύ καλός στο Tetris. Και τα τελευταία χρόνια, άρχισα να παίζω online bridge και games όπως το Spelling Bee και ένα σωρό παραλλαγές του Wordle. Ο ορισμός του gamer γίνεται πολύ ευρύτερος και πιο inclusive και ίσως είναι δίκαιο να αρχίσουμε να με αποκαλούμε έτσι».

Ο Gates γνωρίζουμε ότι έπαιζε πολύ τα απλά Windows games, όπως τo Minesweeper (Ναρκαλιευτή), ειδικά μέχρι να κυκλοφορήσει. Το βιβλίο που ανέφερε επικεντρώνεται σχειτκά με την ζωή και τημ φιλία του Sam και της Sadie, οι οποίοι ως παιδιά συνδέονται με το Super Mario Bros. προτού ξεκινήσουν μαζί μια καριέρα ανάπτυξης games. Ο Gates ταυτίστηκε λόγω της Microsoft.

Μια γραμμή στο βιβλίο λέει ότι «οι αληθινοί συνεργάτες σε αυτή τη ζωή είναι σπάνιοι» και ο Γκέιτς λέει «Συμφωνώ και ήμουν τυχερός που είχα έναν Paul [Allen]» (σ.σ. με τον οποίο ίδρυσαν την Microsoft).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jun 2023 10:37 #271595 by Nikos Georgopoulos
Οι ΗΠΑ μπλόκαραν προσωρινά την εξαγοράΈνα ομοσπονδιακό δικαστήριο εξέδωσε μια περιοριστική εντολή που θα εμποδίσει τη Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard έως ότου μπορέσει να εξετάσει μια προκαταρκτική διαταγή που ζήτησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, αναφέρει το The Verge.
Ενώ η FTC προσπαθεί να εμποδίσει τη Microsoft να οριστικοποιήσει τη συμφωνία της πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου, η Microsoft δήλωσε ότι η διαταγή ήταν θετική, καθώς επιταχύνει τη νομική διαδικασία. Η περιοριστική διαταγή σημαίνει ότι η Microsoft δεν μπορεί να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision μέχρι "μετά τις 23:59 ώρα Ειρηνικού την πέμπτη εργάσιμη ημέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα της FTC για προκαταρκτική διαταγή". Εάν η δικαστική απόφαση εκδοθεί επίσης εκείνη τη στιγμή, αυτό σημαίνει ότι η FTC θα μπορεί να υποστηρίξει την υπόθεσή της στο δικαστήριο προτού η Microsoft μπορέσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία της.

Ηη Microsoft και η Activision πρέπει να υποβάλουν την απάντησή τους στην προσφυγή έως τις 16 Ιουνίου. Η FTC πρέπει να απαντήσει σε αυτήν έως τις 20 Ιουνίου και μια ακρόαση για την προκαταρκτική δικαστική απόφαση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου.  Ωστόσο, η Microsoft δεν ανησυχεί για την απόφαση, με τον πρόεδρο της εταιρείας Brad Smith να λέει: "Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι η επιτάχυνση της νομικής διαδικασίας στις ΗΠΑ θα φέρει τελικά περισσότερες επιλογές και ανταγωνισμό στην αγορά".

Δείτε την δήλωση του Phil Spencer ότι η Sony θέλει να μεγαλώσει το PlayStation μικραίνοντας το Xbox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2023 09:21 #271730 by Nikos Georgopoulos
Αμερική προς Microsoft: "Τα Bethesda exclusives είναι ισχυρές αποδείξεις κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard"Η απόφαση της Microsoft να διατηρήσει τα Bethesda games ως exclusives, ίσως της προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην έγκριση εξαγοράς της Activision Blizzard στην Αμερική. Αυτό φαίνεται από την δήλωση της FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ).
Η FTC αναφέρθηκε στην εξαγορά της ZeniMax και της Bethesda από τη Microsoft. Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση της Microsoft να κάνει exclusives τα games της ZeniMax είναι "ισχυρή απόδειξη του κινήτρου για αποκλεισμό".

Η FTC λέει στην κατάθεσή της: «Οι ενέργειες της Microsoft μετά την εξαγορά της ZeniMax το 2021 μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια των κατηγορούμενων. Οι κατηγορούμενοι εξέφρασαν στις ανησυχίες της Microsoft σχετικά με τον "εξοργισμό των παικτών" εάν επρόκειτο να αποκλειστεί η πρόσβαση των ανταγωνιστών στο περιεχόμενο της Activision. Αλλά αυτές οι ίδιες ανησυχίες δεν εμπόδισαν την απόφαση να γίνουν τα games της ZeniMax αποκλειστικά".

Αν η εξαγορά δεν εγκριθεί στην Αμερική τότε η Microsoft θα έχει σίγουρα σοβαρό πρόβλημα. Μια ακρόαση για την προκαταρκτική δικαστική απόφαση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιουνίου.

Δείτε την δήλωση του Phil Spencer ότι η Sony θέλει να μεγαλώσει το PlayStation μικραίνοντας το Xbox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2023 09:24 #271743 by Nikos Georgopoulos
Sony: "Δεν θα δώσουμε πληροφορίες για το PS6 στην Activision Blizzard"
Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί.

Η Microsoft και η Sony παίζουν αυτές τις μέρες τα τελευταία τους χαρτιά, εν αναμονή της ολοκλήρωσης ή μη της συμφωνίας εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft. Η συμφωνία έχει εγκριθεί στην Ευρώπη και σε κάποιες χώρες του κόσμου, αλλά όχι στην Αγγλία και την Αμερική, οι οποίες έχουν ενστάσεις.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η Sony λέει ότι θα αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με την επόμενη κονσόλα της από την Activision Blizzard. Αυτή η επόμενη κονσόλα, πιθανώς το PS6, θα αργήσει να κυκλοφορήσει, αλλά η Sony σκέφτεται ήδη τα μελλοντικά σχέδια για το hardware της.

Αυτό έρχεται ως κατάθεση σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, στην οποία ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment Jim Ryan, έκανε αυτό το σχόλιο στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Ένα απόσπασμα της κατάθεσης, το οποίο εξασφάλισε το Axios , είναι από τις 6 Απριλίου και περιλαμβάνει σχόλια του Ryan που εκφράζει τις ανησυχίες του για την πιθανή εξαγορά.

"Εάν κλείσει η συμφωνία, η Sony δεν θα μπορούσε να πει στην Activision για την επόμενη κονσόλα της" είπε ο Ryan, προφανώς για λόγους ανταγωνισμού. Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη συνεργασία της Sony με τη Mojang (Minecraft) αφού τα αγόρασε η Microsoft. Η συζήτηση έχει διαγραφεί, αλλά ο Ryan λέει ότι υποστηρίζει αυτήν την ανησυχία 


In an FTC v MS/ABK deposition, PlayStation chief Jim Ryan said that, if deal closes, Sony couldn't tell Activision about its next console

Is then asked about Sony working with Mojang (Minecraft) after MS bought them. Discussion is redacted but Ryan says it supports this concern pic.twitter.com/M86CBm3CcY

— Stephen Totilo (@stephentotilo) June 21, 2023

Όταν ρωτήθηκε γιατί η SIE δεν θα μοιράζεται πλέον εμπιστευτικές λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη κονσόλα και την ανάπτυξή της μόλις η Microsoft εξαγοράσει την Activision, ο Ryan είπε: "Απλώς δεν μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε μια εταιρεία που ανήκει σε άμεσο ανταγωνιστή να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες."

Ο Ryan ρωτήθηκε και για την εξαγορά της Mojang από την Microsoft. Μεγάλο μέρος αυτού του τμήματος της κατάθεσης έχει διορθωθεί, επομένως δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά φαίνεται ότι ο Ryan επισημαίνει τη συνεργασία με την Mojang που ανήκει στη Microsoft ως παρόμοια ανησυχία εάν εξαγοραστεί και η Activision.Τον Απρίλιο, η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft μπλοκαρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας ασαφές εάν η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί. Τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ότι 37 χώρες ενέκριναν τη συμφωνία και νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο εξέδωσε περιοριστική εντολή που ανέστειλε τη συμφωνία, τουλάχιστον προσωρινά.

Για την Αμερική αύριο Παρασκευή αναμένεται να έχουμε νεότερα σχετικά με την συμφωνία. Αν δεν εγκριθεί στην Αμερική τότε η Microsoft θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Αν εγκριθεί τότε θα προχωρήσουν όλα κανονικά και η Microsoft θα αποσύρει αν χρειαστεί την αντιπροσωπεία του Xbox από την Μ. Βρετανία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification