Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Xbox 360: Εργάτες απειλούν με αυτοκτονία

11 Jan 2012 17:50 #103657 by eliminator


Εργάτες σε Κινέζικο εργοστάσιο της Microsoft απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

300 εργάτες που δουλεύουν στο εργοστάσιο της Foxconn στο Wuhan της Κίνας, απείλησαν ότι θα πέσουν από την κορυφή του κτιρίου της εταιρείας, για μια διαφωνία που είχαν στις αρχές του έτους σχετικά με την πληρωμή τους.

Σύμφωνα με αναφορά του WantChina Times, το προσωπικό ζήτησε αύξηση από την διοίκηση της Foxconn, η οποία αρνήθηκε. Εκτός αυτού, η Foxconn πρότεινε στους εργαζόμενούς της είτε να παραμείνουν με τον ίδιο μισθό, είτε να απολυθούν με συμβιβαστικό ποσό αποζημίωσης. Το τελευταίο επέλεξαν αρκετοί εργαζόμενοι, ωστόσο η διοίκηση δεν τήρησε την υπόσχεσή της και δεν τους πρόσφερε αποζημίωση. Ως εκ τούτου, για να διαμαρτυρηθούν, οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στην οροφή του κτιρίου του εργοστασίου και απείλησαν ότι θα πηδήξουν στο κενό. Ο δήμαρχος της πόλης Wuhan παρενέβη και ζήτησε απ' τους εργαζόμενους να κατέβουν, κάτι το οποίο ευτυχώς επετεύχθη.



Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2010 κάποιοι εργαζόμενοι είχαν απειλήσει ξανά με απόπειρες αυτοκτονίες, γι' αυτό και η διοίκηση εγκατέστησε δίχτυα στις άκρες των κτιρίων ώστε να μην μπορεί το προσωπικό να πηδήξει στο κενό!

Η αντίδραση της Microsoft
Ο Phil Spencer, αντιπρόεδρος της Microsoft, δήλωσε για το συμβάν: "Η Foxconn είναι και παραμένει ένας σημαντικός συνεργάτης μας. Εμπιστευόμαστε την εταιρεία, η οποία δουλεύει σημαντικά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων. Η ασφάλεια και η σωστή μεταχείριση των εργαζομένων είναι κάτι για το οποίο δεσμευόμαστε όταν δημιουργούμε τα προϊόντα μας. Είναι μία απ' τις βασικές αξίες της εταιρείας μας. Έχουμε έναν αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτή, ο οποίος εξηγεί τις προσδοκίες μας και ελέγχουμε πάντοτε στενά τις συνθήκες εργασίας σε καθημερινή βάση, καθώς και όποια προβλήματα προκύψουν. Η Microsoft δεσμεύεται για την δίκαιη μεταχείριση και την ασφάλεια των εργαζομένων της από τους προμηθευτές μας, εξασφαλίζοντας έτσι την συμμόρφωση προς την πολιτική που ακολουθούμε.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jan 2012 14:57 #104305 by Γιάννης Μπόκας
"Το 2010 κάποιοι εργαζόμενοι είχαν απειλήσει ξανά με απόπειρες αυτοκτονίες, γι' αυτό και η διοίκηση εγκατέστησε δίχτυα στις άκρες των κτιρίων ώστε να μην μπορεί το προσωπικό να πηδήξει στο κενό!"

Είμαστε κι εμείς, αλλά είναι και αυτοί οι Κινέζοι... Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jan 2012 15:12 #104307 by Βασίλης Σπετσιέρης

x_yannis wrote: "Το 2010 κάποιοι εργαζόμενοι είχαν απειλήσει ξανά με απόπειρες αυτοκτονίες, γι' αυτό και η διοίκηση εγκατέστησε δίχτυα στις άκρες των κτιρίων ώστε να μην μπορεί το προσωπικό να πηδήξει στο κενό!"

Είμαστε κι εμείς, αλλά είναι και αυτοί οι Κινέζοι... Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Aυτό μου θύμισε ατάκα από Ισοβίτη!Πάει και ο κρατούμενος να πηδήξει από την ταράτσα και λέει ο φύλακας στο διευθυντή μέσω τηλ. :''Ναι κύριε διευθυντά,μάλιστα.Ἐχουμε κρεμάσει το δίχτυ προστασίας,ναι.Αν ο κρατούμενος καταφέρει και πετάξει,θα του ρίξουμε και θα τον πιάσουμε."!!!!!! :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jan 2012 16:57 #104310 by Γιάννης Μπόκας
Ε μα δεν είναι για γέλια; Και φαντάσου πόσα άλλα γίνονται εκεί και δεν τα μαθαίνουμε ποτέ, και ούτε θα τα μάθουμε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification