Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Nintendo: Γενική συζήτηση

18 Feb 2023 09:41 #269771 by Nikos Georgopoulos
Αγόρασε ξανά +1% μέσα σε λίγες μέρεςΜέσα στην ίδια εβδομάδα, ενημερωθήκαμε ότι το  Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε άλλο ένα 1% από την Nintendo και έχει πλέον το 8,26% της εταιρείας. Αποτελεί και επίσημα τον Νο.1 μέτοχο της Ιαπωνικής εταιρείας σε χώρα του εξωτερικού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 20:56 #269823 by Nikos Georgopoulos
Αγόρασε ξανά +1% μέσα σε λίγες μέρεςΜέσα στην ίδια εβδομάδα, ενημερωθήκαμε ότι το  Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε άλλο ένα 1% από την Nintendo και έχει πλέον το 8,26% της εταιρείας. Αποτελεί και επίσημα τον Νο.1 μέτοχο της Ιαπωνικής εταιρείας σε χώρα του εξωτερικού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2023 02:02 #270250 by Nikos Georgopoulos
Super Metroid PC port από fans
Βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Η ομάδα developers , snesrev, φτιάχνει PC Port του Super Metroid, χωρίς να χρειάζεται emulator.

H ίδια ομάδα έχει φτιάξει και ένα αντίστοιχο port του The Legend of Zelda: A Link to the Past. Η διαδικασία αυτή γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη διότι το έχουμε δει και με άλλα games να έρχονται στα PC, όπως το Super Mario 64 και το The Legend of Zelda: Ocarina of Time και Jak and Daxter.Οι snesrev δηλώνουν ότι η τωρινή έκδοση του Super Metroid είναι αρκετά πρώιμη και ακόμα έχει αρκετά bugs και θέματα στον κώδικα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2023 01:00 #270421 by Nikos Georgopoulos
Δωρεάν συνδρομή Nintendo Switch online για μία εβδομάδα για όσους δεν την είχαν ποτέ
Παίξτε πάνω από 100 games.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι διαθέτει την συνδρομή Nintendo Switch online δωρεάν για επτά ημέρες, για όσους λογαριασμούς δεν είχαν ποτέ συνδρομή.

Η συνδρομή Nintendo Switch online έχει πάνω από 100 games. Η προσφορά ισχύει μέχρι και τις 2 Απριλίου στο Nintendo eShop. Αν πάτε να την εξαργυρώσετε από το επίσημο site, τοτε ίσως δείτε το σφάλμα:
"Error Code: 9001-0026
In order to continue, please access Nintendo eShop on the Nintendo Switch console linked to this Nintendo Account."

Δείτε το Switch Online expansion pack που όταν η Nintendo το ανακοίνωσε, έλαβε μια βροχή από dislikes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2023 02:26 #270730 by Nikos Georgopoulos
Η Nintendo έβγαλε 440.000 ευρώ μετά από αγωγή που έκανε για πειρατικά games στην Dstorage
Η οποία είχε τα games σε torrent.

Η Nintendo κέρδισε την δικαστική της υπόθεση κατά της Dstorage , η οποία φιλοξενούσε πειρατικά games σε cloud servers στο 1fichier.com. Το Dstorage κρίθηκε υπεύθυνο για την μη κατάργηση των πειρατικών games της Nintendo από το site.

Το Εφετείο του Παρισιού αποφάσισε υπέρ της Nintendo, υποχρεώνοντας την Dstorage να καταβάλει 442.750 € (483.106 $) στη Nintendo ως αποζημίωση, μαζί με 25.000 € (27.285 $) σε νομικά έξοδα.

Η Nintendo ζήτησε προηγουμένως από την Dstorage να αφαιρέσει τα πειρατικά παιχνίδια από το site της, αλλά αρνήθηκε.  Αυτό οδήγησε σε μια αγωγή που έληξε με το Δικαστήριο του Παρισιού να συμπαραστέκεται στη Nintendo τον Μάιο του 2021, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην έφεση που έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Η δήλωση της Nintendo λέει τα εξής: «Η Nintendo είναι ικανοποιημένη με την απόφαση του Εφετείου του Παρισιού, καθώς στέλνει και πάλι ένα σαφές μήνυμα ότι αρνούμενοι να αφαιρέσουν ή να αποσύρουν την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα αντίγραφα των games μας, παρά την προηγούμενη ειδοποίηση, οι υπηρεσίες sharehosting όπως το Dstorage (1fichier) ευθύνονται σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία και πρέπει να καταργήσουν ή να αποκλείσουν την πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο και ενδέχεται να είναι υπόχρεοι να καταβάλουν αποζημίωση στους κατόχους δικαιωμάτων των οποίων τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν παραβιαστεί."

Σημαντική απόφαση για το gaming
Η Nintendo τόνισε την σημασία της απόφασης για την βιομηχανία του gaming: "Η διαπίστωση της ευθύνης του Δικαστηρίου έναντι του Dstorage είναι σημαντική όχι μόνο για τη Nintendo, αλλά και για ολόκληρη την gaming βιομηχανία. Θα εμποδίσει εταιρείες όπως η 1Fichier να ισχυριστούν ότι υπάρχει προηγούμενη απόφαση προκειμένου να καταργηθεί το πειρατικό περιεχόμενο. Επιπλέον, η απόφαση του Δικαστηρίου επιβεβαιώνει τι πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων όταν ισχυρίζονται ότι ένα περιεχόμενο παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία τους.

Δεν είναι η μοναδική φορά που η Nintendo έχει προσφύγει στα δικαστήρια για πειρατεία. Το 2022, ένας hacker με το όνομα Gary Bowser καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση για δημιουργία, διανομή και πώληση hacks για να επιτρέψει στις κονσόλες να παίζουν ROM με Nintendo games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Apr 2023 21:25 #270737 by Nikos Georgopoulos
Ο hacker Gary Bowser θα πληρώνει την Nintendo 25-30% του μισθού του για όλη του την ζωή
Και πάλι αυτό δεν θα φτάσει για τα 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο hacker Gary Bowser, ο οποίος τσίπαρε Nintendo Switch, δήλωσε ότι θα πληρώνει για μια ζωή το πρόστιμο των 14.500.000 δολαρίων και συγκεκριμένα το 25-30% του εισοδήματός του θα πηγαίνει στη Nintendo.

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2022 καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση. συμφώνησε σε πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, συν ένα πρόσθετο πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει την πολιτική αγωγή της ίδιας της Nintendo εναντίον του.

Μιλώντας στον podcaster Nick Moses, ο Bowser εξήγησε ότι η Nintendo είναι πλέον σε θέση να αποκτά το 25-30% του προσωπικού του εισοδήματος για το υπόλοιπο της επαγγελματικής του ζωής. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, με τη Nintendo να παίρνει πίσω 175 δολάρια από τη δουλειά του Bowser στη φυλακή ενώ ήταν έγκλειστος στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Κράτησης SeaTac στην Ουάσιγκτον. Φαίνεται αδύνατο να μπορέσει ποτέ να επιστρέψει το συνολικό ποσό.

Ωστόσο, λόγω χρόνου και καλής συμπεριφοράς, ο Bowser είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του στον Καναδά μέσα σε 14 μήνες αντί για 40.

Πριν από τη σύλληψή του, ο Bowser είχε εργαστεί ως μέλος της ομάδας των hackers Team Xecuter ως «πωλητής» της εταιρείας. Κέρδισε 320.000 δολάρια σε 7 χρόνια, ποσό που είναι κατά πολύ λιγότερο  από το πρόστιμο που καλείται τώρα να πληρώσει.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της Nintendo δήλωσαν ότι ο Team Xecutor είχε προκαλέσει στην εταιρεία «ζημιές μεγαλύτερες από 65 εκατομμύρια δολάρια» λόγω του χρόνου που αφιέρωσε η Nintendo στo hardware update για την αποτροπή της πειρατείας (σ.σ. προφανώς και από χαμένες πωλήσεις σε hardware και games).

Οι hackers που μπλέκονται με την πειρατεία αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές συνέπειες και ο Bowser είχε μία από τις μεγαλύτερες ποινές όλων των εποχών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 17:58 #271077 by Nikos Georgopoulos
Οι πωλήσεις του Nintendo Switch μειώθηκαν κατά 22% σε σχέση με το 2022
Τα games όμως πουλάνε καλά.

Οι πωλήσεις της κονσόλας Nintendo Switch μειώθηκαν κατά 22% σε σχέση με το 2022.

Το διάστημα που έγινε η καταμέτρηση ξεκίνησε στις 1/4/2022 και ολοκληρώθηκε στις 31/3/2023, όταν και έληξε το οικονομικό έτος της Nintendo. Τουλάχιστον οι πωλήσεις των games ήταν σε καλά επίπεδα.

Τα Pokémon Scarlet και Violet έχουν πουλήσει συνολικά 22,1 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία τους στα τέλη του περασμένου έτους, ενώ το Mario Kart 8 Deluxe (πλέον 53,79 εκατομμύρια αντίτυπα) συνέχισε να φέρνει έσοδα στην Ιαπωνική εταιρεία

Το Nintendo Switch έχει πλέον πουλήσει συνολικά 125,62 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως, αλλά μόνο 18 εκατομμύρια περισσότερες τους τελευταίους 12 μήνες. Κοιτάζοντας το μέλλον, η Nintendo προβλέπει ότι θα πουλήσει επιπλέον 15 εκατομμύρια κονσόλες κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που λήγουν στις 31 Μαρτίου 2024 - κάτι που θα οδηγήσει σε μια ακόμη πτώση. Άραγε θα ξεπεράσει ποτέ την 1η σε πωλήσεις κονσόλα όλων των εποχών, το PlayStation 2;

«Η διατήρηση της δυναμικής των πωλήσεων του Switch θα είναι δύσκολη στον έβδομο χρόνο του», δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo Satoru Furukawa . "Ο στόχος μας για πώληση 15 εκατομμυρίων μονάδων φέτος είναι λίγο υψηλός. Αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τη ζήτηση κατά την περίοδο των εορτών, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο."

Η μεγάλη κυκλοφορία της Nintendo για το Switch φέτος είναι το Zelda: Tears of the Kingdom, που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. Μετά από αυτό, υπάρχουν ελάχιστα καλά games, τουλάχιστον τέτοιου βεληνεκούς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 May 2023 19:57 #271185 by Nikos Georgopoulos
Η Nintendo αντιμετωπίζει μήνυση για τα loot boxes του Mario Kart Tour
Από έναν γονέα.

Η Nintendo δέχθηκε μήνυση από έναν γονέα που ισχυρίζεται ότι τα loot boxes που κάποτε προσέφερε η Mario Kart Tour είναι «ανήθικα».

Η αγωγή αναφέρει ότι τα loot boxes του παιχνιδιού (γνωστά ως Spotlight Pipes) είναι μια μορφή απάτης που ενθαρρύνει «εθιστικές συμπεριφορές παρόμοιες με τον τζόγο».

Όπως αναφέρθηκε από το Axios , αυτά τα Spotlight Pipes είναι loot boxes με άγνωστες αποδόσεις και οι παίκτες μπορούσαν να ξοδέψουν πραγματικά χρήματα για να ενεργοποιήσουν τους σωλήνες ξανά και ξανά για να αποκτήσουν χρήσιμες αναβαθμίσεις (σ.σ. αυτή η λειτουργικότητα καταργήθηκε από το 2022). Ο ενάγων της αγωγής είναι ένα αγόρι που ξόδεψε περισσότερα από 170 δολάρια σε μικροσυναλλαγές στο Mario Kart Tour με την...πιστωτική κάρτα του πατέρα του!

Ο γονέας ισχυρίζεται ότι η Nintendo οδήγησε σκόπιμα τους παίκτες προς τα Spotlight Pipes για να προχωρήσουν στο παιχνίδι, μια πρακτική γνωστή ως "σκοτεινά μοτίβα" που έχει γίνει παράνομη στην Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια.

Η Nintendo αντικατέστησε το 2022 τα Spotlight Pipes με ένα shop εντός παιχνιδιού όπου οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν τα αντικείμενα απευθείας πέρυσι.

Μήπως ήρθε η ώρα για το...karma να χτυπήσει την Nintendo που έχει ταράξει με μηνύσεις τον μισό πλανήτη;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jun 2023 00:53 #271432 by Nikos Georgopoulos
Το Sunshine Shuffle απαγορεύτηκε από το digital store της Nintendo λόγω ενός αστείου του developer στο TikTok
Τελικά έγινε ξανά διαθέσιμο.

Το Sunshine Shuffle απαγορεύτηκε από το digital store της Nintendo λόγω ενός αστείου του developer στο TikTok.

Πρόκειται για ένα Card game, όπου διάφορα ανθρωπόμορφα ζώα μαζεύονται και παίζουν πόκερ, ενώ ακούνε μουσική. Ο studio head της εταιρείας ανάπτυξης Strange Scaffold, Xalavier Nelson Jr, ανέβασε ορισμένα videos στο TikTok, όπου αστειευόταν ότι "το παιχνίδι σίγουρα δεν μαθαίνει στα παιδιά να τζογάρουν."

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε και το Sunshine Shuffle ανέβηκε στο eShop της Nintendo. Ο Nelson δήλωσε στο TikTok στις 23 Μαΐου: "Το Sunshine Shuffle θα κυκλοφορήσουν στα Nintendo Switch και PC αύριο. Η σελίδα του στο store είναι μπλοκαρισμένη επειδή το παιχνίδι μας, στο οποίο μερικά αξιαγάπητα ζώα που έκαναν κάποια εγκλήματα, ωθεί τα παιδιά, να ξοδεύουν χρήματα στον τζόγο, χωρίς της άδεια των γονιών τους".Η Strange Scaffold έπρεπε να επιβεβαιώσει στην Nintendo και στο παρελθόν ότι το παιχνίδι δεν διαφημίζει τον τζόγο μέσω loot boxes και μικροσυναλλαγές . Ο Nelson δήλωσε ότι το Sunshine Shuffle πέρασε δύσκολη ανάπτυξη και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί gameplay υλικό στο marketing και έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μιλήσει για αυτό. Τελικά κατέληξε στην φράση "Είναι ένα παιχνίδι που δεν μαθαίνει στα παιδιά για τον τζόγο", η οποία θα τραβούσε τα βλέμματα. Τελικά η Nintendo άλλαξε γνώμη και επέτρεψε την κυκλοφορία του Sunshine Shuffle στις 31 Μαΐου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jun 2023 13:58 #271772 by Μάνος Γρυπάρης
Μύστης πλήρωσε 3.500 δολάρια την Nintendo για να διαμαρτυρηθεί για το Splatoon 3 σε meetingΤο GLHF αναφέρει ότι ένας παίκτης του Splatoon 3 εμφανίστηκε σε event της Nintendo για να παραπονεθεί για αυτό που αντιλαμβάνεται ως προνομιακή μεταχείριση για τους γυναικείους χαρακτήρες σε σχέση με τους ανδρικούς στο παιχνίδι! Οι γυναικείοι χαρακτήρες θεωρεί ότι έχουν περισσότερα customizations, όπωςόπως χτενίσματα και emotes.
 Ο εν λόγω παίκτης του Splatoon 3 είναι ο χρήστης του Twitter Haruikatako, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ξόδεψε 3.570 δολάρια για να αγοράσει μετοχές της Nintendo και να παραστεί στη συνάντηση της εταιρείας με τους μετόχους! Το άτομο πρόσθεσε ότι έχει γράψει στο παρελθόν επιστολές στην εταιρεία σχετικά με τις επικρίσεις του, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Αυτό υποτίθεται ότι τον ώθησε να προχωρήσει περαιτέρω.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πέρυσι, ένας θαυμαστής της Nintendo αγόρασε πάνω από 40.000 $ σε μετοχές της εταιρείας για να ρωτήσει για F-Zero remake. Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa απάντησε πραγματικά στις ερωτήσεις των fans.

 Ο χρήστης του Twitter NStyles δήλωσε ότι αυτή τη φορά ο Furukawa διέκοψε τον παίκτη του Splatoon 3 επειδή η ερώτηση ήταν πολύ μεγάλη. Αλλά αυτό προφανώς δεν εμπόδισε τη συνέχιση της αγανάκτησης του gamer. Τελικά ο πρόεδρος της Nintendo ευχαρίστησε τον παίκτη που έπαιξε το παιχνίδι και για την συμβολή του.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification