Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword
×
Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Microcom AD 2636 Firewall

More
09 Jun 2006 23:46 #14673 by DOOM_NX
DOOM_NX created the topic: Microcom AD 2636 Firewall
Για να δούμε από που θα ξεκινήσω. Πέρισυ είχα το πακέτο FORTHnet ADSL in-a-box. Από το Μάρτιο μέχρι τη λήξη του μ' άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Είχε το μοντεμάκι Crypto F200 (USB) και μπορώ να πω πως σε μένα φάνηκε σκυλί. Μπορεί να μην είχε δικό του firewall, αλλά το απολύτως παραμετροποιήσιμο ZoneAlarm Pro στο PC μου δε μου άφηνε ανησυχίες για την ασφάλειά μου. Έπειτα, ανάγκη για lan δεν είχα, άρα δεν ένιωσα ποτέ ότι ήθελα να περάσω σε router. Αυτά έως ότου έληξα και τη συνδρομή αορίστου που είχα με τη FORTHnet.

Πέρασα στο πακέτο DSLcube της Vivodi. Αν και το πήρα το Δεκέμβριο, κατέληξα να το βάλω το Μάρτιο. Στην αρχή είπα να βάλω το Microcom AD 2636 modem/router που είχε μέσα. Το σύνδεσα για λίγο αλλά βαρέθηκα την διαδικασία του port forwarding και είπα "Άστο για αργότερα". Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα χρησιμοποιούσα το Crypto F200, 24/7 online, χωρίς προβλήματα.

Ώσπου μια νύχτα στο IRC, κάποια καλά παιδάκια, hardware experts κλπ, μου πρότειναν να βάλω το router καθώς θα δω μικρότερα pings, καλύτερες ταχύτητες στα P2P λόγω των πολλαπλών συνδέσεων και μεγαλύτερη ασφάλεια. Γνωρίζοντας κι εγώ ότι είναι προτιμότερο ένα ethernet router από ένα USB modem, καθώς δε φορτώνει και τον επεξεργαστή, έκανα την κίνηση να το εγκαταστήσω.

Με βοήθεια από το adslgr.com, το portforward.com και λοιπούς netfriends, το σέταρα σωστά. Ή περίπου. Έχω βάλει static IP στο PC μου, έκανα port forward για P2P και IRC, πέταξα το software firewall όπως μου προτάθηκε, κι ενεργοποίησα το hardware.

Από κει και πέρα άρχισαν τα προβλήματα. Πάω να κάνω ping και tracert και το 2ο δε δούλευε. Άντε δεν πειράζει λέω. Έπειτα στο IRC μου βγάζει ανά πολύ τακτά διαστήμα "Disconnected" όταν πάω να γράψω κάτι. Κάνει αυτόματα reconnect και πληροφορούμαι ότι φεύγω με "ping timeout". Άκρως σπαστικό.

Το πρώτο πρόβλημα με το tracert το έχω λύσει με τη βοήθεια ενός προηγουμένου post σ'αυτό το thread. Αλλά το πρόβλημα στο IRC παραμένει. Έχω προσέξει πως αν περάσουν ώρες στρώνει και δεν ξανασυμβαίνει. Αν κάνω restart όμως πάλι το χαβά του. Σήμερα πρόσεξα πως αποσυνδεόταν και το Windows Live Messenger. Το παράδοξο είναι πως το Winamp που είναι συνδεδεμένο σε Internet Radio παίζει μια χαρά και δεν παίρνω χαμπάρι τα disconnects (αν είναι disconnects της σύνδεσης και δεν είναι πακέτα που μπλοκάρονται).

Γι'αυτό, μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε τα σωστά settings για το router (και υποψιάζομαι πως κατά 99% φταίει το hardware firewall), ώστε να χαρώ κι εγώ το Ethernet ADSL Internet; Ό,τι άλλο νομίζεται πως είναι υπαίτιο για τα προβλήματα, πείτε το ελεύθερα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για το εκτενές post. Ελπίζω να βρεθεί λύση για να μην ξαναγυρίσω στο F200...

Yours nitrous-oxided,
DOOM_NX

PC Specifications:
http://www.freewebs.com/doomnx/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jun 2006 09:51 #14713 by DOOM_NX
DOOM_NX replied the topic: Microcom AD 2636 Firewall
Να προσθέσω ότι δεν μπορώ να στείλω αρχεία μέσω IRC DCC.

Yours nitrous-oxided,
DOOM_NX

PC Specifications:
http://www.freewebs.com/doomnx/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Pokemon
Time to create page: 0.507 seconds
Notification