Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Paper Mario: The Thousand-Year Door

15 Sep 2023 15:19 - 15 Sep 2023 15:22 #272860 by Nikos Georgopoulos
Η Nintendo ανακοίνωσε το Paper Mario: The Thousand-Year Door για το Nintendo Switch το 2024.


Το αρχικό Paper Mario είχε κυκλοφορήσει το 2000 στο Nintendo 64 και έκτοτε έχουν βγει συνολικά επτά εκδόσεις. Η έκδοση του Switch έχει ασφαλώς νέα μηχανή γραφικών και πολλά νέα καλούδια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Sep 2023 14:46 #272894 by Nikos Georgopoulos
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Η σειρά επιστρέφει στο Switch.

Η Nintendo ανακοίνωσε το Paper Mario: The Thousand-Year Door για το Nintendo Switch το 2024.

Το αρχικό Paper Mario είχε κυκλοφορήσει το 2000 στο Nintendo 64 και έκτοτε έχουν βγει συνολικά επτά εκδόσεις. Η έκδοση του Switch έχει ασφαλώς νέα μηχανή γραφικών και πολλά νέα καλούδια.Το Paper Mario: The Thousand-Year Door θα αποτελέσει sequel στο Paper Mario του Gamecube. Τα δύο αυτά games θα απέχουν 20 χρόνια στις μεταξύ τους κυκλοφορίες (2004 - 2024).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2024 01:29 #275949 by Nikos Georgopoulos
Paper Mario: Η Vivian είναι ο πρώτος τρανς χαρακτήρας της Nintendo
Υπήρχε στην έκδοση του 2004 αλλά οι αναφορές είχαν αφαιρεθεί.

Το Paper Mario: The Thousand-Year Door, κυκλοφορεί για το Nintendo Switch στις 23 Μαϊου και αυτό θα σημάνει και επίσημα την εμφάνιση του πρώτου τρανς χαρακτήρα σε video game της Nintendo σε χώρες εκτός Ιαπωνίας!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο -μιας και οι Ιάπωνες έχουν δείξει στην gaming βιομηχανία ότι είναι κατά της woke ατζέντας- στην αρχική έκδοση του Paper Mario: The Thousand-Year Door για το Gamecube, το 2004, υπήρχε μία τρανς ηρωίδα, η Vivian (σ.σ. δηλαδή βιολογικός άντρας που έγινε γυναίκα), ωστόσο οι διάλογοι της Vivian είχαν αφαιρεθεί από το σενάριο στην αγγλική έκδοση του 2004, όταν μεταφράστηκε τότε, προφανώς για να μην δημιουργήσουν αντιδράσεις.

Μάλιστα το αστείο είναι ότι η Vivian -μία από τις τρεις κακές Shadow Sisters- υφίσταται εσκεμμένα...misgendering από διάφορους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής της Marilyn! Εδώ δηλαδή, πριν η woke ατζέντα εξαπλωθεί παγκοσμίως, οι σεναριογράφοι του αρχικού Paper Mario: The Thousand-Year Door, Hironobu Suzuki και Misao Fukuda, ήταν..."αρκετά μπροστά για την εποχή τους".

Ένα ακόμη fun fact είναι ότι ορισμένες χώρες που δεν χρησιμοποίησαν αγγλική γλώσσα, διατήρησαν κανονικά τις αναφορές στην τρανς ταυτότητα της Βίβιαν. Η Ιταλία, για παράδειγμα, είχε τον χαρακτήρα να απαντάει προκλητικά στην αδερφή της Vivian, την Marilyn, αντί να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας: «Αλλά είμαι και γυναίκα τώρα και είμαι περήφανη που έγινα γυναίκα!» Πάντως οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και γερμανικών μεταφράσεων, διέγραψαν εντελώς τις αναφορές. Αν το έκαναν αυτό σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, παίζει και να τους είχανε...συλλάβει για τρανσφοβία!

Όπως τονίστηκε από το MyNintendoNews , η αγγλική μετάφραση του remake του Thousand-Year Door αναγνωρίζει πλέον ρητά την τρανς ταυτότητα της Vivian, με μια συνομιλία στην οποία λέει στον Mario: "Η αλήθεια είναι ότι μου πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι ήμουν η αδερφή τους... όχι ο αδερφός τους. Τώρα το συνηθισμένο bullying τους φαίνεται πιο βαρού».

Μπορείτε να δείτε τη στιγμή γύρω στις 5:30 στο review του Paper Mario: The Thousand-Year Door του NintendoLife. Το ίδιο το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει για το Switch αυτή την Πέμπτη, 23 Μαΐου.

Το Paper Mario: The Thousand-Year Door κυκλοφορεί για το Nintendo Switch στις 23 Μαϊου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification