Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Twitter

01 Dec 2022 09:08 #267828 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk κοιμάται δίπλα σε μία ρέπλικα όπλου από το Deus Ex: Human Revolution




Έχει δηλώσει fan της Sci-fi σειράς.

Ο Elon Musk, όπως αποκάλυψε στο Twitter, κοιμάται δίπλα σε μία ρέπλικα όπλου από το Deus Ex: Human Revolution

Το συγκεκριμένο όπλο ήταν του πρωταγωνιστή Adam Jensen, όμως δεν είχε καταφέρει να το χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει τον supersoldier Jason Namir. Ο Musk έχει δηλώσει και στο παρελθόν fan της σειράς Deus Ex καθώς το 2020 έβαλε ως κεντρική εικόνα στο profile του το εξώφυλλο Deus Ex από το 2000.


My bedside table pic.twitter.com/sIdRYJcLTK

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Στην φωτογραφία φαίνονται επίσης κάποιες άδειες συσκευασίες αναψυκτικών, χωρίς καφεΐνη. Από κάτω στα σχόλιο ο ιδιοκτήτης του Twitter έγραψε: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έλλειψη σουβέρ. Στα σχεδόν 90.000 σχόλια που έλαβε, υπάρχουν ενθουσιασμένοι fans της σειράς Deus Ex, trolls αλλά και αρκετοί που του προτείνουν ιδέες για σουβέρ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Dec 2022 15:49 #268421 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Elon Musk: "Θα παραιτηθώ αν βρω κάποιον αρκετά χαζό να αναλάβει την θέση μου"




Σε δημοσκόπηση το 57,5% ζήτησε την παραίτησή του.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter, μια ανακοίνωση που έρχεται αμέσως μετά τη διεξαγωγή μιας δημοσκόπησης όπου το 57,5% των 17,5 εκατομμυρίων ερωτηθέντων ψήφισαν ότι έπρεπε να φύγει.

Ο Musk θα παραμείνει ιδιοκτήτης του Twitter, αλλά προφανώς θέλοντας να δείξει ότι σέβεται την απόφαση του κόσμου, έκανε την συγκεκριμένη ανακοίνωση. 


I will resign as CEO as soon as I find someone foolish enough to take the job! After that, I will just run the software & servers teams.

— Elon Musk (@elonmusk) December 21, 2022

Ο Musk είπε χαρακτηριστικά: "Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα οργανώνω απλώς τις ομάδες software και servers".

Το CNBC ανέφερε ότι ο Μασκ βρισκόταν σε αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του εδώ και αρκετό καιρό, κάτι στο οποίο ο Μασκ απάντησε στο Twitter με μερικά emojis γελώντας. «Κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί πραγματικά να κρατήσει ζωντανό το Twitter». Ενώ μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας είπε: «Δεν υπάρχει διάδοχος».

Πάντως το tweet από το account Tom Anderson (My Space) είχε πολύ πλάκα.


pic.twitter.com/dTuuadUUVn

— Tom Anderson (@myspacetom) December 21, 2022

Το μεγάλο ερώτημα για κάθε υποψήφιο θα είναι ο μελλοντικός ρόλος του Musk στην πλατφόρμα. Φυσικά αρκετοί θεωρούν ότι θα εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για την όλη επιχείρηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Dec 2022 15:49 #268424 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
O Geohot παραιτήθηκε



Ο Geohot ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραιτείται από...το Twitter, μέσα σε μόλις ένα μήνα!
Όλα αυτά ενώ ο Elon Musk του είχε πει ότι έχει "τρεις μήνες για να διορθώσει την χαλασμένη και αχρησιμοποίητη αναζήτηση του Twitter". Δήλωσε ότι η δουλειά του δεν θα μπορούσε να έχει σοβαρή επίδραση, ενώ συν τις άλλοις είπε ότι έχει αφήσει projects στο Github που έχουν...μαραζώσει.


Resigned from Twitter today.

Appreciate the opportunity, but didn’t think there was any real impact I could make there. Besides, it was sad to see my GitHub withering. Back to coding! pic.twitter.com/Jbs9LxNB2K

— George Hotz ? (@realGeorgeHotz) December 20, 2022

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2023 15:56 #269698 by Απόστολος Μητσακούλης

[UPDATE: Στη δημοσιότητα έγγραφα κατά της ελευθερίας του λόγου



Σε απάντηση της διαγραφής των tweets της Apple από τον λογαριασμό της στο Twitter, ο Elon Musk ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αποκαλύψεις!


The Twitter Files on free speech suppression soon to be published on Twitter itself. The public deserves to know what really happened …

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Ο ιδιοκτήτης των Twitter, Tesla και Space X, δήλωσε στο Twitter ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που είχε η προηγούμενη διοίκηση του Twitter και που αφορούν την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου! Επίσης, ο Elon Musk δήλωσε ότι ξεκινάει μία "επανάσταση κατά της online λογοκρισίας στην Αμερική".


A revolution against online censorship in America

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Ένας από τους followers του δημοσίευσε μία εικόνα με στατιστικά που δείχνει ότι το 97,5% των συνολικών δωρεών που κάνει η Apple ετησίως πηγαίνουν στο...κόμμα των Δημοκρατικών.


97.5% of Apple's donations are to the Democratic Party. Twitter allowing free speech is against party interests so Apple must play the role of enforcer. pic.twitter.com/khv7VPNawt

— The Rabbit Hole (@TheRabbitHole84) November 28, 2022

Παράλληλα, ο Elon Musk υποστήριξε την αγωγή της Epic Games κατά της Apple, για το μονοπώλιο στο App Store, μιας και έχει αποσύρει από εκεί το Fortnite και έχει κινηθεί νομικά κατά της Apple για μονοπωλιακές πρακτικές.


Accurate t.co/1PRfh67nWX

— Elon Musk (@elonmusk) November 28, 2022

Οκ, για να δούμε πώς θα πάει αυτό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Feb 2023 09:42 #269772 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
3 χρόνια μετά, το Twitter επανέφερε το Following counter στους λογαριασμούς που είχε ρίξει ban




Επί ηγεσίας...Elon Musk!

Για πολλά χρόνια, το Facebook, το Instagram και το Twitter πήγαιναν χεράκι-χεράκι μαζί όσον αφορά την woke πολιτική τους για τα άτομα στα οποία θα ρίξουν ban. Το 2019 έχασα τον λογαριασμό μου στο Facebook (σ.σ. 3 χρόνια μετά και στο Instagram) και το παράδοξο ήταν ότι το 2020 το Twitter μου έριξε ban χωρίς λόγο, ενώ δεν έμπαινε καν.

Όταν κατάλαβα ότι ο λογαριασμός μου στο Twitter είχε δεχθεί ban, έκανα ότι και σε Facebook και Instagram. Έστειλα μήνυμα στο support και ζήτησα το unban. Για καλή μου τύχη δέχτηκαν (ίσως είδαν ότι ήμουν εντελώς ανενεργός) αλλά από τότε η ένδειξη "Following" ήταν μονίμως 0. Accounts τα οποία είχα κάνει Follow δεν έβλεπα να τα ακολουθώ πλέον. Όταν δοκίμαζα Follow, 24 ώρες μετά χανόταν.


In 2020 @Twitter banned me for no reason (I was inactive), 5 months after the Facebook ban. They unbanned me, but since then the "Following" counter was stuck zero. 3 years after, with @elonmusk , FINALLY I have my Following counter back! #Twitter #socialmedia @TwitterSupport ❤️

— Manos Gryparis (@ManosGryparis) February 17, 2023

Έλεγα πει το θέμα αυτό στο Support του Twitter κάθε χρόνο και βέβαια από ένα σημείο και έπειτα σταματούσαν κλασικά να μου απαντάνε. Μέχρι που το Twitter εξαγοράστηκε από τον Elon Musk. Το θέμα λοιπόν με το Following counter που εμφανίζεται ως 0 σε όσους έχουν δεχθεί έστω ένα ban, λύθηκε φέτος, υπολογίζουμε γύρω στον Ιανουάριο. Πλέον τα άτομα τα οποία κάνω Follow εμφανίζονται κανονικά στο προφίλ μου.


Should Twitter offer a general amnesty to suspended accounts, provided that they have not broken the law or engaged in egregious spam?

— Elon Musk (@elonmusk) November 23, 2022

Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη της πραγματικής ελευθερίας λόγου που έχει επικρατήσει στο Twitter, από την ηγεσία του Elon Musk και έπειτα. Συν τις άλλοις, θυμίζουμε ότι λογαριασμοί που είχαν φάει ban χωρίς λόγο (όπως τα προφίλ των Donald Trump, Andrew Tate και άλλων) επέστρεψαν. Ο Elon Musk είχε αναρτήσει γκάλοπ για να ρωτήσει τον κόσμο αν θα πρέπει να πραγματοποιήσει unban στους λογαριασμούς αυτούς. Ο κόσμος είπε "Ναι".

Όχι μόνο αυτό, αλλά ενώ έριξε ban σε συστημικούς δημοσιογράφους που έδιναν την...πραγματική του τοποθεσία real-time, έφτιαξε και για αυτό γκάλοπ ρωτώντας αν θα πρέπει να πραγματοποιήσει unban στους λογαριασμούς τους! Ο κόσμος δέχθηκε με οριακή πλειοψηφία και τότε ο Musk προχώρησε σε unban την επόμενη κιόλας ημέρα.


Unsuspend accounts who doxxed my exact location in real-time

— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2022

Βέβαια στον αντίποδα, ο Elon Musk δεν είναι το ίδιο θετικός σε bot accounts και έχει προχωρήσει σε διάφορα bans, καθώς δεν επιθυμεί ανωνυμία στην πλατφόρμα.

Δείτε πως η Blizzard διέκοψε το sharing των achievements σας από το World of Warcraft στο Twitter. Ε όταν έχουμε από την μία συστημική εταιρεία και από την άλλη αντισυστημική, μάλλον κάποιοι δεν θέλουν συνεργασία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Feb 2023 20:35 #269908 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Twitter
Στο τέλος αυτού του άρθρου αναφέρει ότι το Twitter το 2022 είχε 4,4 δις έσοδα, 11% λιγότερα σε σχέση με το 2021.
Το 90% ήταν από διαφήμιση.
www.businessofapps.com/data/twitter-statistics

Αυτό το αναφέρω έτσι για να το καταγράψουμε, ώστε να δούμε τι θα καταφέρει ο Elon Musk το 2023.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Apr 2023 11:29 #270530 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Ο Elon Musk άλλαξε το μπλε πουλί του Twitter και έβαλε τον...Doge




Πως τους γαύγισε έτσι;

Ο Elon Musk μόλις αντικατέστησε το λογότυπο του Twitter με το μπλε πουλί και έβαλε στη θέση του...το σκυλάκι από το γνωστό Doge meme και το Dogecoin!

Η αξία του crypto Dogecoin από 0,071 ανέβηκε σε 0,092 τις τελευταίες ώρες, λόγω της αλλαγής αυτής. Εν τω μεταξύ ο Elon Musk τρολάρει κόσμο καθώς ανέβασε φωτογραφία στο προφίλ του στο Twitter, όπου αστυνομικός σταματάει το...Twitter και του ζητάει ταυτότητα!


pic.twitter.com/wmN5WxUhfQ

— Elon Musk (@elonmusk) April 3, 2023

Σύμφωνα με το reuters , ο Elon Musk σκοπεύει να τελειώσει την αγωγή 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει γίνει στο όνομά του. Συγκεκριμένα, είπε σε Αμερικανό δικαστή πριν από λίγες ώρες να την απορρίψει, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Musk είχε κατηγορηθεί για χειραγώγηση της τιμής του Dogecoin κατά 36.000% (σ.σ. το οποίο χρησιμοποιεί το γνωστό meme) επειδή είχε κάνει διάφορα tweets και ο κόσμος το είχε αγοράσει. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας βρίσκει την αγωγή αστεία, καθώς δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κάνει κάποιος αστεία tweets για ένα crypto.

Τα memes με το μπλε πουλί και το Doge έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται.

Διαβάστε για την επαναφορά λογαριασμών του Twitter από τον Elon Musk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Apr 2023 10:41 #270586 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Το μπλε πουλί επέστρεψε



Το γνώριμο μπλε πουλί του Twitter επέστρεψε, καθώς απ' ότι φαίνεται το Doge meme μπήκε μόνο για 5 ημέρες και ήταν απλά μία ακόμη...τρολιά από τον Elon Musk, προκειμένου να συζητηθεί.


pic.twitter.com/3CsNcMZdtT

— Elon Musk (@elonmusk) April 7, 2023

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Apr 2023 10:51 #270804 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Twitter
Elon Musk: "Απέλυσα το 80% του προσωπικού του Twitter, πολλοί από αυτούς ήταν για να ρίχνουν bans"




"Είχε κατά έναν παράλογο τρόπο πολλά άτομα".

Ο Elon Musk παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News όπου αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι απέλυσε το 80% των εργαζομένων του Twitter.

Όταν ο δημοσιογράφος Tucker Carlson τον ρώτησε πως καταφέρνει η εταιρεία του και λειτουργεί με το υπόλοιπο 20% τότε τους απάντησε: "Γιατί είχα να κάνω με μία Δοξασμένη ακτιβιστική οργάνωση που νοιάζεται τόσο πολύ για την λογοκρισία", κάτι που προκάλεσε το γέλιο του δημοσιογράφου και του καμεραμάν! Κάπως έτσι ο Elon Musk υπονόησε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους εργαζόμενους ήταν εκεί για να κάνει moderate και να σβήνει περιεχόμενο κι αντίστοιχα να ρίχνει bans.



Επίσης, ο Musk δήλωσε ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους έφυγαν εθελοντικά επειδή ανέλαβε και κάποιοι δεν είχαν καν κάποια εργασία. Όπως οι developers που όπως είπε για πολλά χρόνια δεν έκαναν τίποτα ή μετά από μήνες έβαζαν π.χ. ένα κουμπί το οποίο δεν δούλευε. "Ήταν μια κωμική κατάσταση" είπε χαρακτηριστικά.

Κατέληξε λέγοντας ότι το Twitter λειτουργεί μια χαρά με το 20% του προσωπικού και ότι είναι το μόνο μέρος στο Internet όπου υπάρχει πραγματική ελευθερία λόγου. Επίσης, αυτό το διάστημα αυξήθηκε και η ταχύτητα του Twitter.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη του Elon Musk στο Fox News:



Δείτε την δήλωση του Elon Musk ότι ο συνιδρυτής της Google θέλει να φτιάξει "AI Ψηφιακό Θεό".

Ο Elon Musk αφαίρεσε τα bans του Twitter από πολλούς επώνυμους, όπως οι Donald Trump και Andrew Tate, ενώ επανέφερε το Following counter σε λογαριασμούς που παλιότερα είχε ρίξει ban, όπως ο δικός μου. Για να σας προλάβω, στο Twitter δεν έμπαινα σχεδόν ποτέ και ξαφνικά δέχθηκα ban το 2020. Τον Ιανουάριο του 2021 μου επανέφεραν τον λογαριασμό αλλά έκτοτε το "Following" counter ήταν 0. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω νέα άτομα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Apr 2023 11:10 #270824 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic Twitter
Η Microsoft αποφάσισε να διακόψει συνεργασία με το Twitter, σε μία κίνηση που πλέον δείχνει ότι η πολιτική έχει μπει για τα καλά στην αγορά της τεχνολογίας και τώρα καθορίζει πλέον μέχρι και...συμμαχίες.

 Γιατί ήρθε η ρίξη των δύο εταιρειών
Η αφαίρεση του Twitter από το Digital Marketing Center θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου και έγινε διότι το Twitter άλλαξε το API του και το κόστος συνδρομής του API και επιθυμεί να πληρώνεται από την Microsoft και από κάθε μεγάλη εταιρεία 42.000 δολάρια το μήνα, στο ανώτερο πακέτο (το Enterprise). Η Microsoft αρνείται το κόστος, ενώ το Microsoft Advertising θα παραμείνει για Facebook, Instagram και LinkedIn. Βέβαια αυτό ήταν απλώς...μια πρόφαση διότι για μια εταιρεία όπως η Microsoft με χρηματιστηριακή αξία μερικά τρις, το συγκεκριμένο κόστος δεν είναι τίποτα, πόσο μάλλον μπροστά στα πολλαπλάσια χρήματα που μπορεί να βγάλει.

 Ο Elon Musk απειλεί να κινηθεί νομικά


Από την ώρα που ο Elon Musk ανέλαβε το Twitter και αποφάσισε ότι θα ισχύει η απόλυτη ελευθερία λόγου, με λιγότερο έως ελάχιστο moderation στα posts και επαναφορά λογαριασμών που δέχθηκαν ban χωρίς λόγο, περίπου 1.000 διαφημιζόμενες εταιρείες αποχώρησαν. Πλέον η Microsoft είναι μέσα σε αυτές, καθώς αφαίρεσε το Twitter από την διαφημιστική πλατφόρμα της.

 


 Ο Elon Musk απάντησε δημόσια ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της Microsoft . "Εκπαιδεύτηκαν παράνομα χρησιμοποιώντας δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση" είπε χαρακτηριστικά.

  

They trained illegally using Twitter data. Lawsuit time.— Elon Musk (@elonmusk) April 19, 2023



Εν τω μεταξύ 5 ημέρες πριν από την χθεσινή απόφαση της Microsoft, ο Larry Hryb, επικεφαλής προγραμματισμού του Xbox, που αποτελεί ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, είχε πει δημόσια στο Twitter: "Έχει βρει κανείς την καλύτερη νέα εκδοχή του Twitter;" δείχνοντας ότι θέλει να αποχωρήσει από την πλατφόρμα.

 

Has everyone found the best new version of Twitter yet? Trying to find which alternative I should focus my attention and work on.— Larry Hryb ?✨ (@majornelson) April 15, 2023



O Larry Hryb έχει 1,1 εκατομμύρια followers στο Twitter. Τόσους έχει και ο Phil Spencer, διευθύνων σύμβουλος του Xbox. Ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft έχει 3 εκατομμύρια. Το Xbox είναι πάνω από όλους με 21 εκατομμύρια followers. Προφανώς αν η Microsoft σταματούσε να κάνει δημοσιεύσεις στο Twitter θα διαφήμιζε λιγότερο το Xbox σε πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα (σ.σ. με εξαίρεση όσους την ακολουθούν σε άλλες πλατφόρμες). Άρα κάθε κίνηση που γίνεται στη σκακιέρα μπορεί να ζημιώσει και τις δύο εταιρείες

.Πολιτικές προεκτάσεις
Το gaming και η τεχνολογία γενικότερα έχουν επηρεαστεί από την πολιτική τον τελευταίο χρόνο. Μεγάλες Αμερικανικές gaming εταιρείες έχουν διακόψει την αποστολή games προς την Ρωσία, υποβάλλοντας κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που ωστόσο στην Ευρώπη έχει γίνει από ελάχιστες εταιρείες, όπως οι Ubisoft και οι εταιρείες ανάπτυξης της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

 Αντίστοιχα, η Microsoft είναι η πρώτη μεγάλη gaming εταιρεία που τάσσεται και επίσημα κατά του Twitter, διότι δεν επιθυμεί την ελευθερία λόγου του Elon Musk, αλλά να υπάρχουν συγκεκριμένα όρια στα σχόλια των social media, όπως για παράδειγμα γίνεται στο Facebook και το Instagram, όπου η Meta ρίχνει τα bans βροχή. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα αρχίσει να διαμορφώνει μέχρι και συμμαχίες εταιρειών στη σκακιέρα.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification