Batman: The Telltale Series

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
7
Batman: The Telltale Series

Batman: The Telltale Series

Δείτε το τρέιλερ του πέμπτου επεισοδίου. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/12/15 ]Τα φετινά The Game Awards μας επιφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις και μία από αυτές είναι η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Batman: The Telltale Series.

Η Telltale Games είναι γεγονός ότι εξελίσσεται σε μια από τις πιο δραστήριες εταιρείες της βιομηχανίας των video games, αφού μόλις πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω στην δεύτερη σεζόν του Game of Thrones. Να σημειωθεί ότι στα projects της εταιρείας συναντάμε και το Minecraft: Story Mode.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο Kevin Bruner, o πρόεδρος και συνιδρυτής της Telltale Games, στα The Game Awards, στο νέο Batman οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας και του μυαλού του Bruce Wayne και να νιώσουν το αίσθημα ευθύνης που αισθάνεται ο δημοφιλής ήρωας καθώς προσπαθεί να σώσει την πόλη του από την διαφθορά και το έγκλημα.

[UPDATE: 21/3/16] Στα πλαίσια της έκθεσης SXSW, η Telltale Games προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την σειρά Batman: The Telltale Series.

Αναφέρθηκε πως το πρώτο επεισόδιο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2016 ενώ γνωστοποιήθηκαν και διάφορες πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση της Telltale στο project. Συγκεκριμένα οι developers δήλωσαν πως θα εστιάσουν εξ ολοκλήρου στον χαρακτήρα του Bruce Wayne/Batman αφήνοντας απέξω χαρακτήρες όπως ο Robin, o Nightwing και η Batgirl. Παρόλα αυτά επιβεβαιώθηκε η εμφάνιση των εικονικών δευτερευόντων χαρακτήρων του σύμπαντος του Batman όπως ο Alfred Pennyworth, ο James Gordon και η Vicky Vale.

Δυστυχώς σύμφωνα με την Telltale δεν υπάρχει κάτι για να μας παρουσιάσει προς το παρόν μιας και οι προσπάθειες της είναι ακόμη στραμμένες στην ολοκλήρωση του σεναρίου. Το σενάριο του πρώτου επεισοδίου έχει ήδη γραφεί από τον συγγραφέα Pierre Shorette και αναμένεται να υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Nick Herman ως creative director. Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο ο Pierre Shorette όσο και ο Nick Herman έχουν ηγηθεί των ομάδων πίσω από το Tales from the Borderlands και The Wolf Among Us.

Ο Pierre Shorette δήλωσε πως "Υπάρχουν αρκετά games τα οποία έχουν εξερευνήσει το πως είναι να είσαι ο Batman. Πιστεύω πως η σειρά της Telltale θα σας δείξει πως είναι να είσαι και ο Bruce Wayne στην καθημερινότητα του και πως αυτό επηρεάζει την ζωή ως Batman". Ακόμη σημείωσε πως η αναλογία Batman με Bruce θα ακολουθήσει την λογική των ταινιών του Cristopher Nolan στις οποίες ο Bruce Wayne εμφανίζεται εξίσου όσο και ο Batman. Επιπλέον ως παίκτες θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να προσεγγίσετε μια κατάσταση ως Bruce ή ως Batman, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μπορείτε να ολοκληρώσετε την σειρά μόνο ως Bruce Wayne.

Ο Batman της Telltale θα κατοικεί στο δικό του ξεχωριστό σύμπαν αφαιρώντας έτσι την υποχρέωση από τους developers του να ταιριάζει με κάποια από τις δεκάδες προηγούμενες εμφανίσεις του χαρακτήρα σε ταινίες και comics. Επιπροσθέτως πρόκειται για μια M-rated προσέγγιση του σκοτεινού ιππότη η εμφάνιση της οποίας είναι εμπνευσμένη από τα σχέδια των Jim Lee, Greg Capullo και Neal Adams. Δυστυχώς δεν έχει δημοσιευτεί οπτικό υλικό ακόμη.

Τέλος, η Telltale υποσχέθηκε πως θα γίνει χρήση καινούριων τεχνολογιών υπονοώντας έτσι υψηλότερη ποιότητα γραφικών από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής σε προηγούμενες κυκλοφορίες της. Ο διευθύνων σύμβουλός της Telltale Kevin Bruner είχε να πει σχετικά πως "Πρόκειται για μια αναβάθμιση σε σχέση με ότι έχετε δει από εμάς στο παρελθόν. Τόσο τεχνικά όσο και δημιουργικά ετοιμάζουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την νέα σειρά Batman."

[UPDATE 2: 13/6/16 - Νέα screenshots] Η Telltale Games, Warner Bros. Interactive Entertainment και DC Entertainment έδωσαν στην δημοσιότητα τέσσερα νέα screenshots από το επερχόμενο Batman: The Telltale Series, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας θα διατεθεί και σε retail μορφή στις κονσόλες μέσα στο καλοκαίρι. Η έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει ουσιαστικά το Season Pass του Batman: The Telltale Series και θα σας δίνει πρόσβαση και στα πέντε επεισόδια του.

Πέρα από τα νέα screenshots η Telltale Games μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους voice actors του νέου Batman. Έτσι λοιπόν στον ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη και του δισεκατομμυριούχου Bruce Wayne συναντάμε τον Troy Baker (Infamous: Second Son, Uncharted 4: A Thief's End, Tales from the Borderlands), στον ρόλο του Harvey Dent τον Travis Willingham, ενώ την Vicki Vale την υποδύεται η Erin Yvette. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι οι εξής: Enn Reitel (Alfred Pennyworth), Murphy Guyer (Lieutenant James Gordon), Richard McGonagle (Carmine Falcone) και Laura Bailey (Selina Kyle).

[UPDATE 3: 27/6/16 - Κυκλοφορία της πρώτης σεζόν μέσα στο 2016] Σύμφωνα με δήλωση της Telltale Games, όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζόν του Batman: The Telltale Series θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2016.

Μιλώντας στο περιοδικό GamesMaster, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Telltale Job Stauffer δήλωσε ότι και τα πέντε επεισόδια της Season One του Batman: The Telltale Series θα διατεθούν μέσα στο 2016. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ανάπτυξης ίσως στοχεύει σε μηνιαία κυκλοφορία κάθε επεισοδίου έως το τέλος του έτους.

To Batman: The Telltale Series Series θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι για PC, PS4, Xbox One, iOS και Android. Είναι πιθανό να το δούμε και σε αμφότερα τα PS3 και Xbox 360, αλλά τουλάχιστον για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα format κυκλοφορίας του.

[UPDATE 4: 15/7/16 – Ημερομηνία κυκλοφορίας της retail έκδοσης] Το πρώτο επεισόδιο του Batman: The Telltale Series θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, ενώ ένα μήνα αργότερα θα διατεθεί η retail έκδοσή του, η οποία θα περιλαμβάνει στο δισκάκι το Season Pass του επερχόμενου Adventure.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διανομή του  Batman: The Telltale Series θα την αναλάβει η Warner Bros. Interactive Entertainment, η οποία θα διανείμει επίσης στην αγορά και το The Walking Dead: Season Three. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια τόσο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Με δεδομένο ότι η retail έκδοση θα κυκλοφορήσει ένα μήνα μετά την ψηφιακή, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα επεισόδια του νέου Adventure της Telltale Games θα κυκλοφορήσουν σε εβδομαδιαία βάση και όχι σε μηνιαία όπως μας έχει συνηθίσει η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης στο παρελθόν.

Το πρώτο επεισόδιο του Batman: The Telltale Series θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει η retail έκδοσή του για PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 5: 19/7/16 - Ημερομηνία κυκλοφορίας και τρέιλερ] Ανακοινώθηκε ότι το Batman: The Telltale Series θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

[UPDATE 6: 26/7/16 - Προσθήκη Crowd Play] Η Telltale Games ανακοίνωσε ότι στο επερχόμενο Batman θα υπάρχει ένα Crowd Play χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους παίχτες νέσω multiplayer να ψηφίζουν στις επιλογές του παιχνιδιού.

Όταν διαλέξει την επολογή Crowd Play, o host του παιχνιδιού θα λαμβάνει ένα URL το οποίο θα μπορεί να το στείλει στους φίλους του. Οι φίλοι του τότε θα έχουν την δυνατότητα να log-άρουν και να μπουν στο παιχνίδι. Τo Crowd Play προσφέρει δύο modes. Στο πρώτο ο host έχει τον πλήρη έλεγχο πάνω στις αποφάσεις και οι "φιλοξενούμενοι" παίχτες μπορούν να κάνουν like και dislike στις αποφάσεις του host. Στο δεύτερο mode ο κάθε παίχτης διαλέγει ποια επιλογή/απόφαση επιθυμεί και στο τέλος του χρόνου κερδίζει η πλειοψηφία. Σύμφωνα με τον Job Stauffer της Telltale Games το Crowd Play θα μπορεί να υποστηρίζει μέχρι από δύο μέχρι και περισσότερα από 2000 άτομα. Δυστυχώς αυτή την στιγμή υπάρχουν προβλήματα με το latency τα οποία απαγορεύουν το Crowd Play να χρησιμοποιηθεί μέσω stream.

[UPDATE 7: 2/9/16 – Ημερομηνία κυκλοφορίας του Episode 2] H Telltale Games ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την ημερομηνία κυκλοφορίας του δεύτερου επεισοδίου του Batman: The Telltale Series, το οποίο φέρει τον τίτλο “Children of Arkham”.

To Children of Arkham θα διατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί πότε θα το δούμε στα υπόλοιπα format. Θυμίζουμε ότι η retail έκδοση (περιλαμβάνει το Season Pass) του Adventure της Telltale Games θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου για PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Να προσθέσουμε ότι το νέο επεισόδιο της σειράς θα παρουσιαστεί αύριο σε ένα ειδικό Crowd Play event, το οποίο θα λάβει χώρα στην PAX West του Seattle.

Το Batman: The Telltale Series: Episode 2 θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Στο προσεχές διάστημα θα διατεθεί επίσης για PS3, Xbox 360, Mac, iOS και Android.

[UPDATE 8: 11/10/16 - Episode 3: New World Order] Η Telltale Games ανακοίνωσε ότι το τρίτο επεισόδιο της σειράς του Batman θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Φέρει τον τίτλο "New World Order".

Το επεισόδιο θα αναλύσει περισσότερο την ίντριγκα που περιβάλλει τα παιδιά του Arkham. Βάση σεναρίου, ο Πιγκουίνος έχει αρχίσει τις βίαιες επιθέσεις του σε live εκπομπή στην τηλεόραση, ενώ ταυτόχρονα η Selina Kyle αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα για αυτήν στον Bruce Wayne. Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος της πόλης και φίλος του Bruce Wayne, Harvey Dent, έχει αλλάξει συμπεριφορά

Αναμείνατε για την 25η Οκτωβρίου όταν και θα κυκλοφορήσει το νέο επεισόδιο.

[UPDATE 9: 17/11/16 - Episode 4: Guardian of Gotham] Το Βatman - The Telltale Series ετοιμάζει ένα τέταρτο επεισόδιο με την ονομασία Guardian of Gotham.

Θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου σε όλα τα format (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, iOS και Android). Σε αυτό θα πρωταγωνιστούν οι Troy Baker και Laura Bailey ως Batman/Bruce Wayne και Catwoman/Selina Kyle αντίστοιχα. Ο Dave Fennoy από το The Walking Dead: Season One θα βρίσκεται στο cast ως Lucious Fox.

Κατά το τέλος του επεισοδίου θα βρεθείτε σε διαφορετικό κάθε φορά μέρος, ανάλογα με το που επιλέξατε να πάτε στο τρίτο επεισόδιο. Όλα αυτά θα επηρεάσουν ασφαλώς και το φινάλε της ιστορίας που θα ακολουθήσει.

[UPDATE 10: 7/12/16 - Episode 5: City of Light] Το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα ονομάζεται Episode 5: City of Light. Θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Android και iOS.

Το ξεκίνημα του επεισοδίου θα σας βρει σε διαφορετικά μέρη τον καθένα, ανάλογα με τις επιλογές που κάνατε στο Episode 4.

[UPDATE 11: 12/12/16 - To τρέιλερ του πέμπτου επεισοδίου] Η Telltale Games έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το τρέιλερ του πέμπτου και τελευταίου επεισοδίου της σειράς Batman. Δείτε το εδώ:

 

Tο Batman: The Telltale Series: Episode 5: City of Light. Θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Android και iOS.

Διαβάστε το review του Batman: The Telltale Series: Episode 1 από τον Παντελή Δασκαλέλο. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Sephi (Level 12) 04/12/2015 11:33
Άρχισε και η Telltale το άρμεγμα. Μάλιστα ...
#2 Zaratoth (Level 28) 04/12/2015 12:18
Quoting Sephi:
Άρχισε και η Telltale το άρμεγμα. Μάλιστα ...


Να το έλεγες νωρίτερα με τις πολλές σειρές και season 2 να το καταλάβω. Σε νέο franchise όμως να λες για άρμεγμα, μου φαίνεται άτοπο.
#3 Sephi (Level 12) 04/12/2015 12:48
The Walking Dead, The Wolf Among Us, Tales from Bordeland, Game of Thrones, Minecraft και Batman μέσα σε δύο χρόνια, εγώ το λέω άρμεγμα ..
#4 +2 Efane (Level 24) 06/12/2015 06:30
Εγώ πάντως το βρίσκω ενδιαφέρον μιας και η telltale έχει δώσει αρκετά καλούς τίτλους με έμφαση στο σενάριο. Περιμένω όμως βελτίωση στις κινήσεις χαρακτήρα και στην διάρκεια των παιχνιδιών της ;-)
#5 +4 Omnibot (Level 22) 21/03/2016 14:24
Γενικά ότι βγάζει η Telltale εμένα προσωπικά με ικανοποιεί. Η ιδέα για Batman ταιριάζει γάντι και θα ήθελα να δω κι άλλες σειρές comics όπως το Spiderman και Daredevil (noir εκδόσεις) σε games αυτού του είδους.
#6 +1 supermario644ever (Level 20) 21/03/2016 15:51
Πολύ καλή επιλογή παιχνιδιού από telltale αρκεί όπως λέει και η ίδια να αυξήσει γραφικά κλπ
#7 +1 mastrogas (Level 9) 06/06/2016 17:57
δν ειχα προσεξει αυτο το αρθρο ! κ τωρα ειμαι σε αναμονη κυκλοφοριας !!
#8 Papanastasiou (Level 7) 27/06/2016 23:57
ευελπιστω αυτο που θα δουμε να ειναι κατι ωραιο!ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο την σειρα arkham της rocksteady βεβαια αλλα φαινεται πολυ ενδιαφερον!λειπ ει ο Conroy δυστυχως για το voice acting του Batman κ απο τα screenshots της telltale μ φαινεται ολιγον καμπανοκεφαλος! !μακαρι να βγει κατι πολυ ομορφο και οχι φαβα ;-)
#9 Zaratoth (Level 28) 28/06/2016 09:34
Για να δούμε εν τέλει τι ψάρια θα πιάνει και αυτό. Περιμένω κάτι καλό.
#10 ashbringer (Level 25) 07/07/2016 15:47
Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό.Την λογική των επεισοδίων όμως δεν μπορώ να την καταλάβω ειδικά αν γίνεται μέσα στο ίδιο έτος.
#11 Shikabane_Hime7 (Level 29) 15/07/2016 23:32
Γελάει ο κόσμος με την Badtalle. Μετά το Walking Dead Michonne θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν ξανά αγοράσω τίτλο της. Θα περιμένω review και γνώμες από φίλους για να ξανά πάρω παιχνίδι της. Η κοροιδία έχει τα όρια της, νισάφι πια με τις δήθεν επιλογές που παίζουν ρόλο στο παιχνίδι...
#12 pankotr (Level 1) 17/07/2016 10:23
Θα είναι ένα από τα καλύτερα batman games ;-)
#13 panivo23 (Level 4) 17/07/2016 20:54
για pc οχι η μετα θα το κυκλοφορήσουν ; :sad:
#14 panivo23 (Level 4) 17/07/2016 20:55
το ειδα πανω ουφ θα κυκλοφορισει :-)
#15 ashbringer (Level 25) 27/07/2016 07:37
Πιστεύω ότι θα είναι αποτυχία δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.
#16 Efane (Level 24) 18/11/2016 14:29
Το πρώτο επεισόδιο δίνεται δωρεάν. Κατεβάστε το.
#17 ashbringer (Level 25) 18/11/2016 16:40
Αρκετά καλό εως τώρα χωρίς να ξετρελαίνει.Για να δούμε και το 4ο επεισόδιο.
#18 ashbringer (Level 25) 08/12/2016 15:54
To πρώτο επεισόδιο δεν μπόρεσα εως τώρα να το ευχαριστηθώ.Πρό βλημα με frames κλπ και δεν διορθώθηκε ούτε με patch.Τα υπόλοιπα επεισόδια δεν συνάντησα πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος απο την δουλειά της telltale.Αρκετά καλό σαν game άλλα όχι κάτι να με ξεσηκώσει και αφορά έναν απο τους πιο αγαπημένους ήρωες.
Notification