Οι developers του Myst έφτιαξαν το Firmament με AI γραφικά και ήχο

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι developers του Myst έφτιαξαν το Firmament με AI γραφικά και ήχο

Οι developers του Myst έφτιαξαν το Firmament με AI γραφικά και ήχο

Έφαγαν κράξιμο στα social media.

Το AI (Artificial Intelligence) αρχίζει και βρίσκει εφαρμογή στα video games για τα καλά, αντικαθιστώντας ανθρώπινες θέσεις εργασίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Firmament.

Στο συγκεκριμένο Adventure το οποίο διαρκεί γύρω στο 4ωρο με ένα γρήγορο walkthrough, οι gamers διαμαρτύρονται για διάφορα περίεργα θέματα που εντόπισαν. Έτσι, έριξαν ένα review bombing στο Steam. Ανέφεραν μεταξύ άλλων κακό σχεδιασμό στους γρίφους, επαναλαμβανόμενο σχεδιασμό στα γραφικά του περιβάλλοντος και αρκετά "στημένο" voice acting.

Οι πιο παρατηρητικοί που τερμάτισαν το παιχνίδι και πήγαν στα credits, διαπίστωσαν προς μεγάλη τους έκπληξη ότι δεν αναφέρονται γραφίστες, συνθέτες και voice actors! Απίστευτο; Κι όμως, η Cyan Worlds χρησιμοποίησε AI-assist για να δημιουργήσει τους συγκεκριμένους τομείς. Μέχρι και αρκετά κείμενα στο παιχνίδι καταντούν κουραστικά. Ορίστε λοιπόν η απάντηση που ψάχναμε.

Όπως βλέπετε το AI αντικαθιστά και επίσημα τους developers σε θέσεις εργασίας. Άραγε μήπως τους έχει αντικαταστήσει και σε άλλα games κι εμείς δεν το καταλάβαμε; Πάντως στο μέλλον το AI μάλλον θα κάνει τόσο καλή δουλειά που δεν θα καταλαβαίνουμε καν την διαφορά...και πολύς κόσμος θα μένει άνεργος.

Διαβάστε περισσότερα για το Firmament και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification