Φήμες: Η Sony ετοιμάζει ένα PS5 Pro

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φήμες: Η Sony ετοιμάζει ένα PS5 Pro

Φήμες: Η Sony ετοιμάζει ένα PS5 Pro

Νέα φήμη από το KeyToGaming και τους Tom Henderson/Eurogamer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/12/21 - PS5 Pro, πιο ισχυρό, με Dual GPU και υποστήριξη Cloud Gaming] Η Sony ενδέχεται να κατασκευάζει μια νέα κονσόλα PS5, με Dual GPU/CPU, υποστήριξη cloud gaming και αναβαθμισμένο backwards compatibility, σύμφωνα με την φήμη που αναφέρει κατοχύρωση μιας νέας πατέντας.

Παρότι το PS5 είναι δυσεύρετο λόγω έλλειψης στην αγορά, η Sony ετοιμάζει ένα νέο PS5, σύμφωνα με τον insider Zuby_Tech, ο οποίος έγραψε την είδηση στο Twitter. Η πατέντα αναφέρεει τα εξής: "Scalable Game Console CPU/GPU Design για οικιακή κονσόλα και Cloud Gaming". Το scalable έχει να κάνει με το design της πατέντας, που δείχνει δύο APUs στην κονσόλα. Συνεπώς το νέο PS5 θα είναι πιο ισχυρό από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι το Cloud Gaming. Οι προηγούμενες πατέντες backwards compatibility της Sony έχουν γίνει update. Το Cloud Gaming θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για χαρακτηριστικά backwards compatibility. Άραγε θα δούμε συμβατότητα και με παλιότερα PlayStation games; Για να δούμε. Προς το παρόν μένουμε σε αυτές τις φήμες.

[UPDATE: 14/3/23 - Έρχεται το 2024] Οι φήμες συνεχίζονται για το PS5 Pro και μια νέα φήμη αναφέρει ότι ο Mark Cerny, αρχιτέκτονας του PS5, κατοχύρωσε μια νέα πατέντα που αφορά το PS5 Pro και σύμφωνα με την οποία η περίοδος κυκλοφορίας του υπολογίζεται για τα τέλη του 2024. Η φήμη προέρχεται από το Insider Gaming, το οποίο δεν επιθυμεί να κατονομάσει την πηγή.

Να αναφέρουμε βέβαια ότι το ίδιο μέσο είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι η Sony ετοιμάζει και ένα PS5 με αποσπώμενο σκληρό δίσκο που θα συνδέεται με USB-C.

[UPDATE 2: 27/4/23 - Κατοχύρωσε disc drive] Η Sony κατοχύρωσε μια πατέντα για ένα νέο disc drive κι έτσι ξεκίνησαν νέες φήμες για την κυκλοφορία PS5 Pro. Η πατέντα δεν αναφέρει το PS5 αλλά ένα "gaming μηχάνημα".

[UPDATE 3: 31/7/23 - Νέα φήμη από το...KeyToGaming] Το site KeyToGaming, το οποίο δεν είναι γνωστό στους περισσότερους gamers, αναφέρει ότι σύμφωνα με τις πηγές του η Sony ετοιμάζει ένα PS5 Pro.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να αναπτύξει μία κονσόλα Xbox Series X/S Pro. Επίσης, το PS5 Pro έχει την κωδική ονομασία Project Trinity, σύμφωνα με το site, που μας θυμίζει ότι η Sony χρησιμοποιεί ονόματα από το Matrix, αφού το PS5 Pro είχε την κωδική ονομασία "Neo" και το PlayStation VR το "Morpheus". Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι το PS5 Pro θα έχει 30 WGP και 18000mts μνήμη, ενώ θα προσφέρει καλύτερα frames σε 4K ανάλυση, ένα νέο performance mode για την 8K ανάλυση και accelerated ray tracing. Τις ακριβείς προδιαγραφές θα τις μάθουμε μελλοντικά.

Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι "το PlayStation 5 Pro θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024".

Αυτές τις μέρες δεν είχε γραφτεί αυτή η φήμη από κάποιο δεύτερο και κυρίως έμπιστο site και πιστεύαμε ότι πιθανόν να μην ίσχυε. Ωστόσο, το Eurogamer έγραψε πριν από λίγα λεπτά ότι μίλησε με τον δημοσιογράφο Tom Henderson από το Insider Gaming, ο οποίος του είπε ότι οι παραπάνω φημολογούμενες τεχνικές προδιαγραφές του PS5 Pro όντως ισχύουν. Θυμίζουμε ότι ο Tom Henderson πέφτει μέσα σε όσα λέει και έχει αποκαλύψει πολλά exclusives (προσφάτως και την φορητή κονσόλα της Sony).

Διαβάστε για την έλλειψη του PS5 και συζητήστε για την κονσόλα της Sony στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification