• Ειδήσεις
  • Κονσόλες
  • Ο οικονομικός διευθυντής της Sony δεν αρνήθηκε την πιθανότητα αύξησης της τιμής του PS5

Ο οικονομικός διευθυντής της Sony δεν αρνήθηκε την πιθανότητα αύξησης της τιμής του PS5

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο οικονομικός διευθυντής της Sony δεν αρνήθηκε την πιθανότητα αύξησης της τιμής του PS5

Ο οικονομικός διευθυντής της Sony δεν αρνήθηκε την πιθανότητα αύξησης της τιμής του PS5

Αυτό έγινε στο meeting εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Sony δημοσίευσε πρόσφατα τις οικονομικές της εκθέσεις για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022 και παρόλο που υπήρξαν θετικά νέα, όπως συνολικά 21,7 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων PS5, το gaming τμήμα της εταιρείας ανέφερε μειώσεις εσόδων σε σύγκριση με το 2021. Οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,7% και τα λειτουργικά έσοδα κατά 30,5%.

Όταν ο CFO Hiroki Totoki ρωτήθηκε αν στη Sony σκέφτονται να αυξήσουν την τιμή του PS5, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σχετικά με τις τιμές».

Οι μειώσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως οφείλονταν κυρίως στη μείωση των πωλήσεων των games της Sony και τρίτων εταιρειών, καθώς και στην εξαγορά της Bungie. Η Bungie εξαγοράστηκε για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2022 δεν κυκλοφόρησε κανένα σημαντικό αποκλειστικό PlayStation.

Αυτή η άρνηση σχολιασμού εγείρει περισσότερες ανησυχίες από ό,τι συνήθως, καθώς προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση της Meta ότι θα ανέβαζαν την τιμή του Meta Quest 2 για 100 δολάρια, λόγω του αυξανόμενου κόστους κατασκευής. μια ασυνήθιστη κίνηση που σπάνια έχει δει η gaming βιομηχανία και άφησε τους καταναλωτές απογοητευμένους.

Το κόστος κατασκευής και αποστολής, ειδικά για τα ηλεκτρονικά, έχει αυξηθεί από το 2020 και έκτοτε δεν έχει μειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρέχουσες γεωπολιτικές συγκρούσεις επιδεινώνουν το ζήτημα, οι εταιρείες κατασκευής τσιπ βλέπουν υψηλή ζήτηση και μικρή προσφορά, και ως εκ τούτου αυξάνουν τις δικές τους τιμές από καθαρή ανάγκη. Ως εκ τούτου, γίνεται δύσκολο για τις εταιρείες ηλεκτρονικών να διατηρήσουν τις τιμές τους σταθερές.

Θα ήταν εντελώς άνευ προηγουμένου, τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή της κονσόλας, να δούμε την Sony να αυξάνει τις τιμές του PlayStation 5 μετά την κυκλοφορία και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει πολλές αντιδράσεις. Αυτή είναι πιθανώς μια κατάσταση που η Sony θα ήθελε να αποφύγει, και σε κάθε περίπτωση, το PlayStation βγάζει τα περισσότερα χρήματα μέσω πωλήσεων στο PSN και retail games (αλλά και υπηρεσίες). Ωστόσο, ο Totoki θα μπορούσε να αρνηθεί κάθε πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Διαβάστε περισσότερα για την υποστήριξη ανάλυσης 1440p στο PS5.

Διαβάστε επίσης για τις πωλήσεις του PS5 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification