Microsoft: "Παραδεχόμαστε ότι η Sony έχει καλύτερα exclusives"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Microsoft: "Παραδεχόμαστε ότι η Sony έχει καλύτερα exclusives"

Microsoft: "Παραδεχόμαστε ότι η Sony έχει καλύτερα exclusives"

Για να κλείσει η συμφωνία της Activision Blizzard.

Η Microsoft παραδέχτηκε ότι υπάρχουν "πολλά PlayStation exclusives καλύτερης ποιότητας από αυτά του Xbox".

Η δήλωση περιλαμβάνεται σε έγγραφα που αφορούν την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν. Φυσικά η Microsoft τα αναφέρει όλα αυτά προκειμένου η εξαγορά να προχωρήσει, ανεξαρτήτως με το αν τα πιστεύει ή όχι!

Στην απάντηση της Microsoft στη δήλωση ζητημάτων της CMA, ισχυρίζεται ότι η προτεινόμενη εξαγορά είναι υπέρ του ανταγωνισμού λόγω της θέσης της Sony ως κυρίαρχου στην αγορά των κονσολών. "Εκτός από το ότι είναι ο κυρίαρχος πάροχος κονσόλας, η Sony είναι επίσης ένας ισχυρός game publisher", αναφέρει η απάντηση από την Microsoft. "Η Sony είναι περίπου ισοδύναμη σε μέγεθος με την Activision και έχει σχεδόν διπλάσια έσοδα στο game publishing σε σχέση με την Microsoft."

Τα αποκλειστικά franchises της Sony, συμπεριλαμβανομένων των God of War, The Last of Us και του πρόσφατα αποκτηθέντος Destiny 2, αναφέρονται ως "εμβληματικά". «Υπήρχαν πάνω από 280 αποκλειστικά games της Sony και τρίτων εταιρειών στο PlayStation το 2021, σχεδόν πέντε φορές περισσότερα απ' ότι στο Xbox». Αργότερα στο έγγραφο, για να αποδείξει ότι η συγχώνευση δεν θα είχε αποτέλεσμα κατά του ανταγωνισμού, η Microsoft δηλώνει: "Η Sony έχει περισσότερα αποκλειστικά games από την Microsoft, πολλά από τα οποία είναι καλύτερης ποιότητας. Τόσο τα αποκλειστικά games της Sony όσο και της Nintendo κατατάσσονται μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Το τρέχον αποκλειστικό περιεχόμενο της Sony περιλαμβάνει εξέχοντες τίτλους όπως το The Last of Us, το Ghost of Tsushima, το God of War και το Spiderman».

Υποδηλώνει επίσης ότι η Sony έχει «συνάψει συμφωνίες με τρίτους publishers που απαιτούν τον «εξαίρεση» του Xbox από το σύνολο των πλατφορμών στις οποίες μπορούν να διανέμουν τα παιχνίδια τους αυτοί οι publishers». Τα games αυτά είναι π.χ. τα Final Fantasy 7 Remake, Bloodborne, Final Fantasy 16 και Silent Hill 2 remake.

Υποστηρίζεται επίσης ότι οι αποκλειστικές κονσόλες αντιπροσωπεύουν υψηλότερο ποσοστό των παγκόσμιων πωλήσεων των games για το PlayStation από ό,τι για το Xbox, αν και συγκεκριμένα στοιχεία έχουν αφαιρεθεί. Για τη Nintendo αυτές οι αναλογίες να είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω «της σημασίας των first-party exclusives της Nintendo». «Είναι απίθανο ότι η Sony, η κορυφαία κονσόλα με διπλάσιες πωλήσεις, θα αποκλειστεί ως αποτέλεσμα της μη πρόσβασης σε μία μόνο σειρά», υποστηρίζει το έγγραφο, αναφερόμενο συγκεκριμένα στο Call of Duty.

Η Microsoft σχολιάζει επιπλέον τα Nintendo exclusives λέγοντας: "Η CMA χαρακτήρισε λανθασμένα το Nintendo Switch ως κυρίως για οικογένειες. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός παραβλέπει το γεγονός ότι περισσότερα gamesγια ενήλικες είναι διαθέσιμα στο Switch και διατίθενται ενεργά στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του Switch στο YouTube. Η χρήση της καινοτομίας από τη Nintendo δεν πρέπει να μειώνει το γεγονός ότι εξακολουθεί να προσφέρει μια εμπειρία κονσόλας που ανταγωνίζεται το Xbox και τη Sony, και κατάφερε να το κάνει με επιτυχία χωρίς το Call of Duty να βρίσκεται στην πλατφόρμα της (παρά τις προηγούμενες κονσόλες της Nintendo που είχαν το Call of Duty", δήλωσε η Microsoft.

Δείτε επίσης την δήλωση του Phil Spencer ότι η Microsoft αγόρασε την Activision για το Candy Crush και όχι για το Call of Duty και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.