H E3 2022 ακυρώθηκε

Hot
H E3 2022 ακυρώθηκε

H E3 2022 ακυρώθηκε

Η οριστική ανακοίνωση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/6/21] Η E3 2022 σχεδιάζεται ήδη και θα μπορούσε να επιστρέψει ως ένα event με κοινό συμπεριλαμβανομένων κάποιων online στοιχείων.

Ο Stanley Pierre-Louis, ο διευθύνων σύμβουλος της ESA, δήλωσε: "Οι μελλοντικές εκδηλώσεις της E3 θα είναι πιθανότατα ένας συνδυασμός φυσικών και ψηφιακών εκδηλώσεων. Η μορφή της δεν έχει ακόμη καθοριστεί και ελπίζουμε να πάρουμε πληροφορίες από τη φετινή εκδήλωση σχετικά με το τι μπορεί να λειτουργήσει μελλοντικά. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις μελλοντικές E3, επειδή θέλουμε πραγματικά να επικεντρωθούμε στην E3 2021 και να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για τους εκθέτες, τα μέσα ενημέρωσης και τους fans"

Αν και ο Pierre-Louis δεν θέλησε να σχολιάσει το event του επόμενου έτους δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε αυτή τη χρυσή εποχή των games, επειδή περισσότεροι άνθρωποι εκτέθηκαν σε αυτά τον τελευταίο χρόνο από ό,τι στο παρελθόν ενώ το κοινό ήταν μεγάλο και λόγω της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι ξαναήρθαν ή εισήχθησαν για πρώτη φορά στα games και αυτό δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να αναδειχθούν πραγματικά αυτές οι πλατφόρμες". Η E3 2021 ξεκινά επίσημα στις 12 Ιουνίου, αν και οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιουνίου έχουν ήδη ξεκινήσει με τη μεγάλη ανακοίνωση της DICE για το Battlefield 2042. Το Summer Game Fest του Geoff Keighley ξεκινά στις 10 Ιουνίου με κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις που έχουν προγραμματιστεί, πριν από τις συνεντεύξεις τύπου της Ubisoft Forward και της Xbox/Bethesda το Σαββατοκύριακο. Η Nintendo ολοκληρώνει τα πράγματα με τη δική της ενημέρωση Nintendo Direct E3 στις 15 Ιουνίου.

[UPDATE: 7/1/22 - Θα είναι αποκλειστικά ψηφιακή λόγω κορωνοϊού] Η E3 2022 θα είναι τελικά αποκλειστικά ψηφιακή, λόγω κορωνοϊού. Έχει να διεξαχθεί σε τοποθεσία με κόσμο από το 2019.

Η ESA δήλωσε ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω του κορωνοϊού και «εξαιτίας της πιθανής επίδρασής του στην ασφάλεια των εκθετών και των συμμετεχόντων». Οι διοργανωτές δήλωσαν αναλυτικά: "Λόγω των συνεχιζόμενων κινδύνων για την υγεία γύρω από τον COVID-19 και τον πιθανό αντίκτυπό του στην ασφάλεια των εκθετών και των συμμετεχόντων, η E3 δεν θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία το 2022. Παραμένουμε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της E3 και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα."

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και μάλιστα πολλές διοργανώτριες εταιρείες εκθέσεων σχεδίαζαν events με φυσική παρουσία, κάτι που αρχικά φαινόταν να είναι εφικτό καθώς τα εμβόλια κυκλοφόρησαν πέρυσι, ωστόσο ο κορωνοϊός συνέχισε να επεκτείται και τα κρούσματα να αυξάνονται.

Η περυσινή Ε3 ήταν αρκετά διάσπαρτη, αποτελούμενη από ανεξάρτητες συνεντεύξεις τύπου, μια εβδομάδα livestream και μια διαδικτυακή πύλη που πρόσφερε πολύ λίγα. Πριν από τις ακυρώσεις, μεγάλοι publishers όπως η EA και η Sony είχαν ήδη σταματήσει να συμμετέχουν.

[UPDATE: 31/3/22 - Ακυρώθηκε εντελώς] Η E3 2022 ακυρώθηκε εντελώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ESA.

Από την αρχική ανακοίνωση της physical έκθεσης με online στοιχεία και στην επόμενη ανακοίνωση του Γενάρη ως αποκλειστικά ψηφιακή, φτάσαμε τελικά στην λυπητερή. Την είδηση ανακοίνωσε ο Will Powers, PR lead της Razer, μέσω του Twitter.

Παράλληλα, ο Geoff Keighley ανακοίνωσε το Summer Game Fest.

Πάντως η Microsoft (Xbox, Bethesda, πλέον και Activision Blizzard), θα διοργανώσει συνέντευξη τύπου κανονικά στις 12 Ιουνίου, εκμεταλλευόμενη το hype της E3.

Τέλος, το Gamespot εκτιμά ότι η E3 2022 ακυρώθηκε. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην Gamescom, την μεγαλύτερη σε προσέλευση κόσμου έκθεση παγκοσμίως, η οποία διεξάγεται παραδοσιακά τον Αύγουστο. Δεν μας έχει συνηθίσει σε press conferences τα τελευταία χρόνια, αλλά αν η E3 απουσιάσει σε μόνιμη βάση...τότε ποιος ξέρει, μπορεί να δούμε οι συνεντεύξεις τύπου να επιστρέφουν στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα της Ε3 2021 και συζητήστε για την E3 2022 στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification