• Ειδήσεις
  • FPS
  • Ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θέλει να κάνει αγωγή στην Activision γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2

Ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θέλει να κάνει αγωγή στην Activision γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θέλει να κάνει αγωγή στην Activision γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2

Ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θέλει να κάνει αγωγή στην Activision γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2

Πρόκειται για το πεντάστερο Conservatorium Hotel.

Ένα ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ είναι δυσαρεστημένο γιατί εμφανίζεται στο Call of Duty: Modern Warfare 2.

Τα Ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής αγωγής κατά της Activision Blizzard. Αν και το Conservatorium Hotel εμφανίζεται με το όνομα "Breenbergh" στο παιχνίδι, είναι αναμφισβήτητα το ίδιο κτίριο.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Roy Tomassen δήλωσε στο μέσο de Volksrant: "Έχουμε σημειώσει το γεγονός ότι το Conservatorium Hotel είναι ανεπιθύμητα στο νέου Call of Duty",  "Γενικά, δεν υποστηρίζουμε games που φαίνεται να ενθαρρύνουν τη χρήση βίας. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις βασικές μας αξίες και μετανιώνουμε για την προφανή και ανεπιθύμητη εμπλοκή μας." Η de Volksrant αναφέρει ότι το ξενοδοχείο εξακολουθεί να εξετάζει τα βήματα που πρέπει να λάβει στη συνέχεια. Είναι σαφές από τη φράση, ωστόσο, ότι το ξενοδοχείο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νομικής δράσης.

Το stand-in του Conservatorium στο Breenbergh εμφανίζεται τόσο στο single-player όσο και ως χάρτης στο multiplayer. Μια γρήγορη ματιά στις εικόνες του εσωτερικού του πολυτελούς ξενοδοχείου και στον χάρτη του Call of Duty επιβεβαιώνουν ότι το ξενοδοχείο Breenbergh στο παιχνίδι βασίζεται στο πραγματικό Conservatorium, ένα κτήριο τράπεζας του 1800 που επανασχεδιάστηκε σε ένα εξαιρετικά ξεχωριστό στυλ από γυαλί και χάλυβα για χρήση ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων από Ιταλό αρχιτέκτονα.

Η μήνυση μπορεί να φαίνεται αβάσιμη σε πολλούς, αλλά η αρχιτεκτονική υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα τόσο βάση της ευρωπαϊκής όσο και της αμερικανικής νομοθεσίας. Ως πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, είναι πιθανό οι ιδιοκτήτες και ο διευθυντής του να επιθυμούν τον απόλυτο έλεγχο της απεικόνισης της επιχείρησής τους.

Η Αμερικανική νομοθεσία τάχθηκε στο πλευρό της Activision στο παρελθόν όσον αφορά τις απεικονίσεις του πραγματικού κόσμου —ιδίως του HMMV που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό— αλλά οι νόμοι στην Ευρώπη είναι πολύ λιγότερο σαφείς σε παρόμοια ζητήματα. Η απεικόνιση ενός ξενοδοχείου ως σκηνικό για ένα First-Person Shooter μπορεί να είναι κάτι το μηνύσιμο.

Δείτε το bug με το ping που επέτρεπε wall hacks και συζητήστε για το νέο CoD στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification