• Ειδήσεις
  • FPS
  • Η Microsoft δεν θέλει το Redfall στο PS5, η Sony αντιδρά λόγω Call of Duty και Activision Blizzard

Η Microsoft δεν θέλει το Redfall στο PS5, η Sony αντιδρά λόγω Call of Duty και Activision Blizzard

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Microsoft δεν θέλει το Redfall στο PS5, η Sony αντιδρά λόγω Call of Duty και Activision Blizzard

Η Microsoft δεν θέλει το Redfall στο PS5, η Sony αντιδρά λόγω Call of Duty και Activision Blizzard

H Sony αντέδρασε αρνητικά. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/3/23] Δύο σημαντικές ειδήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το Redfall.

Καταρχήν ο Harvey Smith, game designer του παιχνιδιού, δήλωσε ότι η Microsoft δεν θέλει το παιχνίδι να κυκλοφορήσει για το PS5. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αποκτηθήκαμε από τη Microsoft και ήταν μια αλλαγή με Α κεφαλαίο. Μπήκαν και είπαν "Όχι PlayStation 5, εστιάζουμε στο Xbox, τα PC και το Game Pass"».

Κατά δεύτερον, οι developers της Arkane Studios θα αφαιρέσουν την λειτουργία always online, μετά από αντιδράσεις. Το always online είχε εντοπιστεί τον Φεβρουάριο στο FAQ του παιχνιδιού. Ο Smith δήλωσε για αυτό: "Ακούμε και έχουμε ήδη αρχίσει να εργαζόμαστε για να το αλλάξουμε στο μέλλον. Πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, όπως encrypt των saves σας και μια δέσμη εργασιών για το user interface για να το υποστηρίξουμε. Και γι' αυτό εργαζόμαστε ενεργά για να το διορθώσουμε στο μέλλον».

[UPDATE: 24/3/23 - Η απάντηση της Microsoft] Η Microsoft είπε για την παραπάνω δήλωση του game designer του Redfall: "Δεν έχουμε αποσύρει κανένα παιχνίδι από το PlayStation. Στην πραγματικότητα, έχουμε επεκτείνει τα games που έχουμε κυκλοφορήσει στο PlayStation της Sony από την εξαγορά της ZeniMax και τα δύο πρώτα games που στείλαμε μετά την συμφωνία εξαγοράς ήταν PS5 exclusives. Κάναμε το ίδιο πράγμα από την εξαγορά της Mojang (Minecraft) καθώς επεκτείναμε την εμβέλεια αυτού του franchise.

"Όλα τα games που ήταν διαθέσιμα στο PlayStation όταν αποκτήσαμε την ZeniMax τον Μάρτιο του 2021 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο PlayStation και συνεχίσαμε να κάνουμε updates σε PlayStation και PC. Πάντα λέγαμε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για το αν θα διανείμουμε ZeniMax games για άλλες κονσόλες θα αναπτύσσονται κατά περίπτωση."

Το Redfall θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαϊου για PC και Xbox Series X/S. Δεν γνωρίζουμε αν τα games της Zenimax (Arkane και Bethesda) θα ξανακυκλοφορήσουν σε κονσόλες PlayStation.

[UPDATE 2: 6/4/23 - Sony: "Η Microsoft δείχνει την στρατηγική της"] H Sony έβγαλε ανακοίνωση, λέγοντας ότι "Οι δηλώσεις του Harvey Smith, Creative Director του Redfall, δίνουν πρόσθετη εικόνα για τη στρατηγική της Microsoft. Όπως το Call of Duty, έτσι το Redfall είναι ένα FPS που διαθέτει single-player και multiplayer. Το Redfall είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του PlayStation, αλλά μόλις η Microsoft εξαγόρασε την Bethesda, έγινε μια "τεράστια αλλαγή. Η Microsoft είπε, "Όχι PlayStation 5. Τώρα θα το βγάλουμε σε Game Pass, Xbox και PC". Τα σχόλια του Σμιθ έδειξαν "αποκαλυπτικά στοιχεία της ικανότητας και των κινήτρων της Microsoft να αποκλείσει τους ανταγωνιστές της σε games που αποκτήθηκαν, μαζί με την πιθανή συμπεριφορά της μετά τη συναλλαγή σε σχέση με το Call of Duty".

Η Sony ισχυρίζεται ότι η CMA (Αρχή Ανταγωνισμού της Βρετανίας) υποτιμά το ποσό των χρημάτων που πρέπει να κερδίσουν από τους πολύ αφοσιωμένους fansς του Call of Duty που θα έκαναν τη μετάβαση από το PlayStation στο Xbox εάν η Microsoft περιόριζε την πρόσβαση στο παιχνίδι και ότι η μελέτη της CMA δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι από τη στιγμή που η Microsoft κατέχει την Activision, δεν θα χάνει πλέον την τυπική μείωση των εσόδων των παικτών Call of Duty που λαμβάνει ο publisher.

Η Sony αμφισβητεί την προσδοκία της CMA ότι κανένας χρήστης με λιγότερες από 10 ώρες παιχνιδιού ή το να ξοδεύει λιγότερα από 100 δολάρια στο Call of Duty πιθανότατα δεν θα αλλάξει από το PlayStation στο Xbox, γιατί αυτό θα συνέβαινε εάν η Microsoft περιόριζε την πρόσβαση της Sony στο παιχνίδι. Αυτό, δηλώνει η Sony, είναι απλώς «καθαρή εικασία». Τελικά, η Sony καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η CMA υποτίμησε τα κέρδη της Microsoft από τη συμφωνία - καθώς και τα κέρδη που θα προκύψουν από το Call of Duty στο Game Pass.

Η Sony υποστηρίζει ότι η CMA δεν είχε αποδείξει ότι η Microsoft θα μπορούσε ακόμα να αποχωρήσει από το Call of Duty από το PlayStation εάν το ήθελε, και ότι η CMA δεν είχε αμφισβητήσει ορισμένους από τους άλλους λόγους - πέρα από τους οικονομικούς - για τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να κερδίσει εάν το έκανε. Για παράδειγμα, ο περιορισμός της πρόσβασης στο Call of Duty στο PlayStation θα μπορούσε να βοηθήσει στην "επέκταση του Game Pass", πιστεύει η Sony.

"Το Minecraft δεν είναι το ίδιο"
Σχετικά με το ότι το Minecraft, που ενώ ανήκει στη Microsoft είναι διαθέσιμο σε όλα τα format, η Sony δήλωσε: "Το Minecraft δεν μας οδηγεί σε συμπέρασμα, όπως π.χ. με το επίπεδο του παιχνιδιού, της αφοσίωσης ή των αποφάσεων αγοράς όπως γίνεται με το Call of Duty", δηλώνει η Sony. Εχει σημαντικά χαμηλότερη αφοσίωση χρηστών σε σύγκριση με το Call of Duty και περιορισμένο αντίκτυπο στις αποφάσεις αγοράς μιας κονσόλας."

Η Microsoft απάντησε και αυτή με την σειρά της λέγοντας: "Δεν έχουμε στόχο να παρακρατήσουμε ή να υποβαθμίσουμε την πρόσβαση στο Call of Duty. Μια τέτοια στρατηγική δεν έχει εμπορικό νόημα και θα είχε ως αποτέλεσμα το να χάσουμε δισεκατομμύρια από την αξία της συμφωνίας."

Διαβάστε περισσότερα για το Redfall και συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification