Steam Deck: Scalpers πουλάνε την προπαραγγελία τους στο eBay για 800-2.500 δολάρια

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Steam Deck: Scalpers πουλάνε την προπαραγγελία τους στο eBay για 800-2.500 δολάρια

Steam Deck: Scalpers πουλάνε την προπαραγγελία τους στο eBay για 800-2.500 δολάρια

Το eBay τους διαγράφει όλες τις αγγελίες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/7/21] Το Steam Deck ανακοινώθηκε μόλις χθες και μέσα σε ένα 24ωρο πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν προπαραγγελία και μάλιστα ορισμένοι έκαναν πάνω από μία παραγγελίες.

Το γεγονός αυτό φαίνεται, καθώς χρήστες έχουν σχολιάσει online ότι το Steam τους ειδοποιεί ότι έκαναν "πάνω από μία προπαραγγελία". Σε κάθε περίπτωση, ορισμένοι scalpers θεωρούν ότι η Valve δεν θα έχει αρκετές φορητές κονσόλες Steam Deck για να καλύψει την ζήτηση κι έτσι με το που έκαναν το pre-order τους έβαλαν την κονσόλα απευθείας προς πώληση στο eBay!

steam deck ebay sales

Είναι κάπως οξύμωρο να πουλάει κάποιος χρήστης μια προπαραγγελία την στιγμή που η κονσόλα δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα και δεν την έχει στα χέρια του, αλλά τα προβλήματα στο σύστημα προπαραγγελιών της Valve έδωσαν το "πάτημα" σε κάποιους, ελπίζοντας ότι θα βρουν κορόιδα που δεν θα κάνουν λίγο καιρό υπομονή. Πράγματι, ορισμένες από αυτές τις αγγελίες έχουν watchers, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο.

Οι τιμές στο eBay είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έχετε δει για PS5 και Xbox Series X/S! Οι scalpers δεν διστάζουν να πουλήσουν τα Steam Deck από 800 μέχρι 2.500 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο!

 

steam deck ebay sales

[UPDATE: 24/7/21 - Το eBay διαγράφει όλες τις αγγελίες των scalpers] Οι scalpers από την στιγμή που ανακοινώθηκε το Steam Deck έτρεξαν και έκανα καταχωρήσεις στο eBay στις οποίες ζήταγαν χιλιάδες ευρώ για τα 5 ευρώ που έδωσαν για την κράτησή τους. Οι τιμές που ζητούσαν οι scalpers έφταναν ακόμα και πάνω από 1.000 ευρώ.

Πλέον, το eBay έχει αφαιρέσει αυτές τις καταχωρήσεις, διότι παραβίαζαν την πολιτική του για τις προπωλήσεις (presale policy). Στο eBay όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στις αγγελίες θα πρέπει να έχουν αποσταλεί εντός 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Ωστόσο, στην περίπτωση του Steam Deck αυτό δεν είναι εφικτό, διότι θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στην καλύτερη.

Ένας εκπρόσωπος του eBay δήλωσε τα εξής: “Καταλαβαίνουμε το πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι για τους gamers το να βλέπουν τέτοιες τιμές που αφορούν την προπώληση προϊόντων. Για να συνάδουν αυτές οι αγγελίες με την πολιτική προπωλήσεων του eBay, οι αγγελίες αυτές θα πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προπώληση και θα πρέπει να εγγυώνται ότι η αποστολή του προϊόντος θα γίνει εντός των 30 ημερών από την ημέρα αγοράς. Όσον αφορά το Steam Deck, αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και επομένως παραβιάζει την πολιτική μας. Είμαστε στην διαδικασία αφαίρεσης όλων αυτώ των αγγελιών.”

Το eBay έχει αρχίσει να διαγράφει όλες τις αγγελίες για το Steam Deck, όπως επίσης έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί αλγορίθμους που μπλοκάρουν τους scalpers από τα ανεβάζουν τέτοιες παρόμοιες αγγελίες εξαρχής.

Δείτε τι θα ισχύσει με το SteamOS και τα games που δεν θα μπορεί να τρέξει το Steam Deck και συζητήστε για το Steam Deck στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification