Οι RTX 4090 "λιώνουν" καλώδια και η Nvidia δέχτηκε την πρώτη αγωγή

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι RTX 4090 "λιώνουν" καλώδια και η Nvidia δέχτηκε την πρώτη αγωγή

Οι RTX 4090 "λιώνουν" καλώδια και η Nvidia δέχτηκε την πρώτη αγωγή

Η πρώτη νομική κίνηση είναι γεγονός. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/10/22] Οι RTX 4090 κυκλοφόρησαν και ορισμένοι gamers αναφέρουν στο Reddit ότι οι κάρτες γραφικών με το νέο Nvidia chipset, εκτός από θηρία που είναι λιώνουν...τα καλώδια του PC case τους!

Ορισμένοι PC users αναφέρουν στο Reddit ότι το 16-pin power adapter μπορεί να έχει ένα πολύ σημαντικό ελάττωμα. Ο redditor reggie_bakil δημοσίευσε στο Reddit μια φωτογραφία ενός λιωμένου καλωδίου τροφοδοσίας RTX 4090 και μάλιστα στο ανεπίσημο subreddit της Nvidia, με έναν άλλο χρήστη να δηλώνει ότι υπέστη παρόμοια βλάβη.

Η Nvidia παρουσίασε μια νέα υποδοχή τροφοδοσίας των 16-pins με την RTX 3090 Ti και οι κορυφαίες κάρτες της χρησιμοποιούν όλες την υποδοχή. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η υποδοχή 12VHPWR δεν θα συνδεθεί καθαρά με τα τροφοδοτικά ATX 3.0 εάν το καλώδιο είναι λυγισμένο ή καμπυλωτό πολύ κοντά στην ίδια την υποδοχή. Δεδομένου ότι τα περισσότερα PC cases είναι αρκετά γεμάτα αυτές τις μέρες, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να επιτευχθεί με ορισμένες εκδόσεις.

Σύμφωνα με το The Verge, ο YouTuber JayzTwoCents επικοινώνησε με την Nvidia με ανησυχίες σχετικά με την σύνδεση, αλλά η Nvidia απάντησε: «Ανησυχείς για ζητήματα που δεν υπάρχουν». Εάν ανησυχείτε για αυτά τα πιθανά ζητήματα, μπορείτε να αφαιρέσετε εντελώς τον Nvidia adapter για ένα καλώδιο με δύο 8-pinα καλώδια. Η Corsair και η Be Quiet πωλούν και οι δύο τις δικές τους εκδόσεις αυτού του καλωδίου, αν και και οι δύο αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή έλλειψη, μιας και οι κάτοχοι των RTX 4090 έχουν ενημερωθεί και προμηθευτεί τα συγκεκριμένα καλώδια.

Η Nvidia έχει επικοινωνήσει και με τους δύο αυτούς χρήστες για περισσότερες πληροφορίες, δηλώνοντας ότι "διερευνά τις αναφορές". Τέλος, οι RTX 4090 μπορεί να είναι ισχυρές, αλλά οι τιμές τους έχουν ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ.

[UPDATE: 19/11/22 - Αγωγή προς την Nvidia] Η Nvidia δέχτηκε την πρώτη αγωγή για καλώδιο που έλιωσε σε PC εξαιτίας μιας κάρτας γραφικών RTX 4090. Η μήνυση κατατέθηκε στις 11 Νοεμβρίου από τον Lucas Genova στο Αμερικανικό δικαστήριο της Καλιφόρνια με την αιτιολογία "άλλης απάτης" (σ.σ. δεν υπήρχε καν στη λίστα με τις συνηθισμένες απάτες).

Η μήνυση αφορούσε τους 12VVHPWR power adapters. Στην αγωγή αναφέρεται ότι "Η Νvidia διαφήμισε μέσω marketing και πούλησε ένα ελαττωματικό και επικίνδυνο προϊόν και με premium τιμή (προτεινόμενη τιμή των 1599 δολαρίων) που δεν θα έπρεπε να πουληθεί σε αυτή την κατάσταση. Η αγωγή βρίσκεται στο ClassAction.org ενώ υπάρχει και το Reddit post για όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Η Nvidia θα πρέπει να λύσει το θέμα στην επόμενη παρτίδα των 4090 ώστε να μην ακολουθήσουν και άλλοι gamers.

Διαβάστε περισσότερα για το ποια κάρτα γραφικών της νέας αυτής γενιάς απέσυρε (κακώς) η Nvidia και συζητήστε για την νέα σειρά RTX 40 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification