Nvidia Blackwell B200 AI chip

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Nvidia Blackwell B200 AI chip

Nvidia Blackwell B200 AI chip

Το πιο ισχυρό AI τσιπ παγκοσμίως!

Ο Jensen Huang, CEO της Nvidia, παρουσίασε στα πλαίσια της GDC 2024 την νέα Blackwell GPU, που θα φέρει την επανάσταση στις κάρτες γραφικών και το AI.

Η Nvidia ανακοίνωσε την Blackwell GPU, που θα υποστηρίξει το GH100 chip. "Είναι μία πολύ μεγάλη GPU" είπε ο Jensen Huang, ο οποίος έκανε και ένα συγκριτικό στο 2021 σε σχέση με το 2023. Το 2021 υπήρχαν οι 4480 A100 GPUs, με 112 TB/sec Interconnect BW και 3 EF AI Compute. Το 2023 κατασκευάστηκαν οι 10752 H100 GPUs με 1100 TB/sec Interconnect BW και 43 EF AI Compute. Η ονομασία δόθηκε από τον Μαθηματικό David Blackwell. Η Blackwell GPU θα έχει 208 δισεκατομμύρια transistors (128 δις περισσότερα) και full-cache coherency.

Ως προς την χρήση της με τεχολογία AI, θα δίνει 20 petaFLOPS AI performance, 192GB HBM3e, 8 Terabytes/sec memory bandwidth, Full Stack, υποστήριξη CUDA και όλα αυτά σημαίνουν πενταπλάσια επίδοση στη χρήση AI και 4πλάσια ως προς την μνήμη. Θα έχει 25 φορές χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Συνεργασία με τις Taiwan Semiconductor και Synopsys
Η Nvidia ανακοίνωσε επίσης την συνεργασία της με τις εταιρείες Taiwan Semiconductor και Synopsys, καθώς θα φέρει την πλατφόρμα computational lithography NVIDIA cuLitho σε παραγωγή. Η πλατφόρμα θα ενταχθεί στα συστήματα των δύο εταιρειών, ώστε να βελτιώσει την κατασκευή τσιπ.

Άνοδος στις μετοχές των Nvidia και Synopsys
Η Nvidia έφτασε στις 8 Μαρτίου τα 955 δολάρια, την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή αύξηση 245% κι έχει γίνει η 3η εταιρεία σε Market cap (κεφαλαιοποίηση) μετά από την Microsoft και την Apple!

Ωστόσο, επειδή ορισμένα funds και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να πάρουν τα κέρδη από τις μετοχές τους, πούλησαν πολλές μετοχές και η μετοχή της Nvidia έπεσε αρχικά στα 875 και μετά λίγο πιο χαμηλά, αγγίζοντας για λίγα λεπτά μέχρι και τα 855 δολάρια. Σταθεροποιήθηκε αρκετές φορές στα 875 και αυτή την εβδομάδα στο Game Developers Conference 2024, η Nvidia άρχισε και πάλι να παίρνει τα πάνω της. Σήμερα η μετοχή έκλεισε στα 901 δολάρια και σύμφωνα με δεκάδες αναλυτές η μετοχή μπορεί να φτάσει από τα 900 μέχρι τα 1100 δολάρια το προσεχές χρονικό διάστημα! Έχει ένδειξη "Strong Buy" για πάνω από ένα χρόνο και με βάση την αύξηση 245% είναι κάτι αναμενόμενο, καθώς αποτελεί μετοχή με πολύ υψηλή απόδοση.

Επίσης, η Synopsys ανέβηκε πολύ αυτές τις μέρες, λόγω της ανακοίνωσης της Nvidia. Άρα αξίζει να επενδύσετε και σε αυτή την μετοχή. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing ανεβαίνει επίσης, αλλά κάπως πιο αργά. Για μένα πάντως η Nvidia είναι μία από τις καλύτερες μετοχές καθώς έχοντας επενδύσει σε αυτή από το φθινόπωρο του 2023 έχω πάρει την καλύτερη απόδοση από όλες τις άλλες.

Μπορείτε να επενδύσετε στο eToro που είναι η καλύτερη πλατφόρμα για trading. Έχει ένα εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, ενώ υποστηρίζει και καταθέσεις από και προς το PayPal.

*Αποποίηση ευθύνης: Οι επενδύσεις σε μετοχές (CFDs) εμπεριέχουν ρίσκο. Το 51% των επενδυτών χάνουν τα χρήματά τους. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε αυτούς τους κινδύνους εάν είστε αρχάριος. Συνιστούμε τις συναλλαγές σε έμπειρους αγοραστές. Το περιεχόμενο του άρθρου προορίζεται για γενικούς και ενημερωτικούς σκοπούς πληροφοριών και όχι για οικονομικές συμβουλές.

Διαβάστε περισσότερα για την άνοδο της Nvidia στην τρίτη θέση παγκοσμίως και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification