• Ειδήσεις
  • Internet
  • Το Facebook θα έχει τομέα πώλησης NFT, ενώ η Meta ετοιμάζει και ψηφιακό δολάριο

Το Facebook θα έχει τομέα πώλησης NFT, ενώ η Meta ετοιμάζει και ψηφιακό δολάριο

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Facebook θα έχει τομέα πώλησης NFT, ενώ η Meta ετοιμάζει και ψηφιακό δολάριο

Το Facebook θα έχει τομέα πώλησης NFT, ενώ η Meta ετοιμάζει και ψηφιακό δολάριο

Θα υπάρξει NFT Marketplace από τον Μάιο κι έπειτα.

Η Meta θα δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό «Zuck Buck». Το Facebook φέρεται επίσης να μπαίνει σε NFTs και να παρέχει δάνεια για μικρές επιχειρήσεις.

Η Meta, εταιρεία που έχει το Facebook και το Instagram, έχει σχέδια να υλοποιήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα εντός εφαρμογής που οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αποκαλούν «Zuck Buck». Η εταιρεία φέρεται να εργάζεται σε πολλές νέες οικονομικές προσπάθειες, όπως η προσφορά δανείων για μικρές επιχειρήσεις και η ενσωμάτωση NFT στο Facebook.

Σύμφωνα με μια αναφορά στους Financial Times, το Zuck Buck (ψευδώνυμο που παραπέμπει στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg), δεν πρόκειται να είναι ένα κρυπτονόμισμα που λειτουργεί στο blockchain. Θα είναι ένα κεντρικά ελεγχόμενο διακριτικό εντός εφαρμογής, το οποίο η αναφορά παρομοιάζει με αυτό που βρήκατε σε online games όπως το Roblox.

Θα λειτουργούσε όπως το Facebook Credits παλιότερα, που ήταν το εικονικό του νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε για να αγοράσετε πράγματα στο FarmVille. Το Facebook έκλεισε το Facebook Credits το 2013, αφού κρίθηκε πολύ δαπανηρό να διατηρηθεί. Θυμάστε το FarmVille; Υπάρχει ακόμα, αλλά δεν χρειάζεστε πλέον λογαριασμό Facebook για να το παίξετε.

Η Meta εξετάζει «κοινωνικά διακριτικά», τα οποία μπορούν να ανταμειφθούν σε χρήστες που κάνουν «ουσιώδεις συνεισφορές σε ομάδες του Facebook». Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα, η ιδέα είναι ότι στους χρήστες που παράγουν αξιόπιστο περιεχόμενο μπορούν να δοθούν διακριτικά ως πληρωμή, επιτρέποντας στη Meta να απομακρυνθεί από το να είναι επόπτης περιεχομένου και να δώσει στις κοινότητες του Facebook περισσότερη δύναμη στην εποπτεία του εαυτού τους. Το «Creator coins» είναι ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με συγκεκριμένους παράγοντες επιρροής στο Instagram.

Η Meta δεν πτοείται από το blockchain, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα διέκοψε το έργο κρυπτονομισμάτων Diem (πρώην Libra) πριν καν κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο που θα σας επιτρέπει να δημοσιεύετε και να μοιράζεστε NFT στο Facebook. Στη συνέχεια θα γίνει δοκιμή μιας δυνατότητας που επιτρέπει τη συμμετοχή σε ομάδες κατοχής και δημιουργίας NFT στο Facebook. Το σχέδιο είναι η Meta να έχει έσοδα από τις πωλήσεις NFT στο Facebook μέσω "τελών ή/και διαφημίσεων".

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο The Verge: «Σκεφτόμαστε συνεχώς νέες καινοτομίες προϊόντων για ανθρώπους, επιχειρήσεις και δημιουργούς. Ως εταιρεία, επικεντρωνόμαστε στην οικοδόμηση του metaverse, συμπεριλαμβανομένου του πώς μπορεί να μοιάζουν οι πληρωμές και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Διαβάστε περισσότερα για τις απώλειες εσόδων του Meta.

Διαβάστε ακόμη για το ενδεχόμενο να κλείσει το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη και συζητήστε για το Facebook/Meta στο αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification