Ο CEO του Twitch παραιτήθηκε και έγιναν πάνω από 400 απολύσεις

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο CEO του Twitch παραιτήθηκε και έγιναν πάνω από 400 απολύσεις

Ο CEO του Twitch παραιτήθηκε και έγιναν πάνω από 400 απολύσεις

Νέες απολύσεις, άγνωστος ο αριθμός! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/3/23] Ο Emmett Shear παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του Twitch.tv μετά από 16 χρόνια.

Είναι ο συνιδρυτής του Twitch (σ.σ. τότε ως Justin.tv). Παραιτήθηκε για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. «Με το πρώτο μου παιδί που μόλις γεννήθηκε, σκέφτομαι το μέλλον μου με το Twitch», έγραψε ο Shear σε ένα blog post την Πέμπτη. «Το Twitch μου φαίνεται συχνά σαν παιδί που έχω επίσης μεγαλώσει. Και ενώ θα θέλω να είμαι πάντα εκεί αν το Twitch με χρειάζεται, στα 16 μου χρόνια νιώθω ότι το Twitch είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι και να τολμήσει μόνο του».

Ο Shear, ο οποίος ξεκίνησε το Twitch με τον Justin Kan ως Justin.tv το 2007, θα αντικατασταθεί από τον σημερινό Πρόεδρο του Twitch, Dan Clancy, ο οποίος έφτασε στην εταιρεία μόλις το 2019 μετά από μακρά θητεία τόσο στη NASA όσο και στην Google. Ο Shear είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με το Twitch σε συμβουλευτικό ρόλο, αλλά γράφει ότι δεν φοβάται πλέον ότι η πλατφόρμα θα πεθάνει «χωρίς την καθοδήγηση και τη συμβολή μου».

«Η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitch, Emmett Shear συνοδεύτηκε με κλείδωμα του blog post ώστε κανείς να μην μπορεί να απαντήσει. Ήταν ωστόσο ένας CEO εντελώς αποσυνδεδεμένος από την κοινότητα και τους Twitch creators», έγραψε ο Twitch partner, LocoTV. Tο Twitch αντιμετωπίζει συνεχή κριτική ότι είναι αποσυνδεδεμένο από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των streamers και των θαυμαστών τους.

Το Twitch γεννήθηκε όταν το Justin.tv (που με την σειρά του ξεκίνησε το 2007) άλλαξε όνομα σε Twitch μετά από 4 χρόνια, το 2011. Αγοράστηκε από την Amazon το 2014 για κάτι λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Έκτοτε, η πλατφόρμα μεγάλωσε και άλλαξε έναν τόνο, με τους πιο δημοφιλείς streamers της να επεκτείνονται σε περιεχόμενο πέρα από το gaming, λειτουργώντας αποτελεσματικά τα πάντα, από καθημερινές εκπομπές συζήτησης έως κωμικά σκετσάκια.

[UPDATE: 20/3/23 - 400 απολύσεις] Το Twitch έβγαλε ανακοίνωση για την απόλυση του CEO σε ένα blog post και παράλληλα ανακοίνωσε ότι απέλυσε 400 άτομα.

Το Twitch είπε συγκεκριμένα ότι: "Η αύξηση εσόδων από τους χρήστες δεν είχε τον ρυθμό που θέλαμε, σύμφωνα με τις προσδοκίες μας". Οι απολύσεις έρχονται στα πλαίσια των 9.000 απολύσεων της Amazon.

Κατά τα άλλα το Twitch αντιμετωπίζει κριτική για τα ποσοστά που κρατάει από τους streamers, για τα άδικα bans και πολλά ακόμη θέματα, όπως για παράδειγμα τους streamers που τραυματίστηκαν στην περυσινή Twitchcon και έσπασαν μέση και σπονδυλική στήλη από μία πίστα που δεν είχε ασφάλεια.

[UPDATE 2: 4/10/23 - Νέες απολύσεις, άγνωστος ο αριθμός!] Ο streaming insider Zack Bussey, δήλωσε ότι έγιναν νέες απολύσεις στο Twitch και μάλιστα η είδηση δημοσιεύτηκε στο έγκριτο GamesIndustry.biz. Οι απολύσεις αφορούν το customer experience, επομένως ίσως το support να...αργήσει στο εξής ακόμη περισσότερο να απαντάει στα μηνύματά μας.

Συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification