Η Apple αφαίρεσε 39.000 games από το Κινέζικο App Store

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Apple αφαίρεσε 39.000 games από το Κινέζικο App Store

Η Apple αφαίρεσε 39.000 games από το Κινέζικο App Store

Επειδή η Κίνα ζητάει αριθμό άδειας που οι developers δεν κατέθεσαν.

Η Apple αφαίρεσε 46.000 apps από το Κινέζικο App Store την πρωτοχρονιά και τα 39.000 εξ αυτών αποτελούν games.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη αφαίρεση εφαρμογών σε store μέσα σε μία ημέρα! Η εταιρεία ερευνών Qimai δήλωσε ότι μόλις 74 από τα top 1.500 games κατάφεραν να μείνουν στο App Store.

Οι publishers των games αυτών είχαν προθεσμία από τον Ιούλιο (όταν και ενημερώθηκαν) μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, να στείλουν στην Apple ένα κυβερνητικό έγγραφο με αριθμό άδειας (license number), το οποίο θα τους επέτρεπε την χρήση των in-app αγορών για τα games τους. Τα games που επηρεάστηκαν αφορούν μέχρι και τα Assassin's Creed και NBA 2K20.

Ένας νόμος που υπάρχει στην Κίνα από το 2016 έχει αναγκάσει τις εταιρείες που έχουν games επί πληρωμή με in-game συναλλαγές να δέχονται έγκριση από το Υπουργείο Τύπου και Δημοσίευσης της κυβέρνησης, το ίδιο δηλαδή που εγκρίνει τις κυκλοφορίας των games. Τα Android stores έχουν επιβάλει αυτό το νόμο για χρόνια, αλλά στο iOS υπήρχαν loopholes που επέτρεπαν στα games της Κίνας να βρίσκονται στο store χωρίς αριθμό άδειας. Η Apple ωστόσο προειδοποίησε τους developers και αφαίρεσε τον Ιούλιο πάνω από 8.000 games, ενώ τώρα στην ουσία "πετσόκοψε" την πλειοψηφία των games στο Κινέζικο App Store.

Διαβάστε ακόμη για την μήνυση της Epic Games στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές και συζητήστε για την Apple στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 08/01/2021 07:45
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ σωστά έπραξε η apple και υπήρχε και ενημέρωση μήνες νωρίτερα.
Notification