Δίκη μεταξύ Epic Games και Apple: Όλες οι εξελίξεις

New
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Δίκη μεταξύ Epic Games και Apple: Όλες οι εξελίξεις

Δίκη μεταξύ Epic Games και Apple: Όλες οι εξελίξεις

H Epic Games ξόδεψε πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν games τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας της. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/5/21] Σήμερα ξεκίνησε και επίσημα η δίκη μεταξύ Epic Games και Apple.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Αμερικής ανήρτησε την ώρα της δίκης μεταξύ Epic Games και Apple. Η δίκη ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα στις 18:30. Θα διαρκεί Δευτέρες και Πέμπτες 18:30-23:0, επί τρεις εβδομάδες.

Όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν μπορούν να μπουν στα παρακάτω στοιχεία του Zoom:
Epic Games v Apple Zoom link
Webinar ID: 161 876 4848
Password: 715550

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την δίκη και μέσω τηλεφώνου. Η δίκη αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα του διεθνούς gaming και τεχνολογικού τύπου, καθώς δύο τεχνολογικά μεγαθήρια συγκρούονται, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, αλλά και ταυτόχρονα με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν τετελεσμένα που ενδέχεται να αλλάξουν το παγκόσμιο τοπίο όσον αφορά την πολιτική ανταγωνισμού των online stores. Από την μία η Apple θέλει να υπερασπιστεί το ότι μπορεί να επιβάλει τους κανόνες μικροσυναλλαγών στις εταιρείες κι από την άλλη η Epic Games να έχει την ελευθερία να πουλάει το προϊόν της όπως θέλει, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται σε store άλλης εταιρείας.

Αμφότεροι οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, ο Tim Sweeney για την Epic Games και ο Tim Cook για την Apple, έχουν κληθεί να καταθέσουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία αυτή είναι το πρώτο στάδιο της δίκης. Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση των δικαστών για την συνέχεια. Παράλληλα, όποια κι αν είναι η απόφαση, η εταιρεία που θα "ηττηθεί" θα μπορεί να ασκήσει έφεση κι έτσι στο μέλλον να έχουμε και συνέχεια, προφανώς τουλάχιστον μετά από κάποιους μήνες.

[UPDATE: 4/5/21 - Fans της Epic Games φώναζαν "Free Fortnite"] Σύμφωνα με το The Verge, πάνω από 200 συμμετέχοντες και fans της Epic Games, κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή για να ακούσουν την δίκη και φώναζαν "Free Fortnite" και "Κύριοι δικαστές φέρτε πίσω το Fortnite στα κινητά". Ορισμένοι από αυτούς προωθούσαν τα κανάλια τους στο YouTube ή μιλούσαν στα άλλα μέλη της συνομιλίας. Οι δικαστές έκαναν mute ορισμένες κλήσεις, αλλά οι συμμετέχοντες ξανακαλούσαν, δημιουργώντας ένα χάος.

[UPDATE: 4/5/21 - 09:30 - Τα έσοδα της Epic Games] Ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, έρχονται περισσότερα στοιχεία στην επιφάνεια για τις δύο εταιρείες. Καταρχήν η Epic Games έκανε 9 δις δολάρια τζίρο από το Fortnite τις χρονιές 2018 και 2019. Το καθαρό της κέρδος υπολογίζεται σε 5,5 δις. Από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, οι περισσότερες πληρωμές της Epic Games για το Fortnite έγιναν προς Microsoft και Sony (σ.σ. για το μερίδιο που τους αναλογεί σε Xbox και PlayStation). Για το 2020, η Epic Games πλήρωσε 237 εκατομμύρια δολάρια προς την Apple, 245 εκατομμύρια προς την Microsoft και 451 εκατομμύρια προς την Sony.

Κατά τα άλλα, η αναφορά αυτή δείχνει ότι η Epic Games πλήρωσε περισσότερα προς την Apple παρότι το iOS δεν είναι η Νο.1 πλατφόρμα. Επίσης, ορισμένοι εργαζόμενοι της Epic Games ήθελαν η Apple να χορηγήσει το Fortnite World Cup, το οποίο δεν έβγαλε τα αναμενόμενα έσοδα.

Ένα έγγραφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο στην δίκη, αποκαλύπτει ότι η Epic Games ξόδεψε περισσότερα από 11.6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν games τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας του, την χρονική περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019. Ο ιδρυτής του GameDiscoverCO, Simon Carless δημοσίευσε το έγγραφο μέσω Twitter, εξήγησε ότι το αμφιλεγόμενο έγγραφο ήταν ένα από τα πολλά έγγραφα τα οποία διέρρευσαν πριν από την επίσημη κατάθεσή τους στο δικαστήριο. Τα εν λόγω έγγραφα αφαιρέθηκαν γρήγορα καθώς κυκλοφόρησαν μετά από λάθος της Epic Games όμως απ' ότι φαίνεται είναι ξανά διαθέσιμα.

image 2021 05 04 132108

Το ενδιαφέρον σε αυτά τα έγγραφα είναι ότι σκιαγραφούν την λειτουργία και τις επιλογές της Epic Games στις αρχές της. Οι πληροφορίες των εγγράφων αποδεικνύουν επίσης ότι τα Indie games αποτελούν μεγάλο μέρος για την προσέλκυση νέων χρηστών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Indie developer, Rami Ismail στο Twitter.

Μεγάλος πόλος έλξης για τους νέους χρήστες υπήρξε η δωρεάν διάθεση της τριλογίας Batman: Arkham η οποία κόστισε στην Epic Games 1.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολούθησε το Subnautica με κόστος 1.4 εκατομμύρια δολάρια. Το Metro 2033 Redux αναφέρεται πως δόθηκε από την Deep Silver εντελώς δωρεάν. Παρά τον μεγάλο αριθμό νέων χρηστών που προσέλκυσαν οι μεγάλες και μικρές κυκλοφορίες στην πλατφόρμα, το έγγραφο υποδεικνύει ότι μόνο το 7% των παικτών που πήραν κάποιο δωρεάν video game από το Epic Games Store πραγματοποίησαν και κάποια αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι αριθμοί που αναφέρονται φτάνουν μέχρι τα μέσα του 2019, κάτι που σημαίνει ότι τα δημοσιευμένα έγγραφα δεν αναφέρουν τα ποσά που ξόδεψε η Epic Games μέσα στο 2020 για τα μεγάλα giveaways όπως το Grand Theft Auto 5.

Διαβάστε περισσότερα για όλη την προετοιμασία της δίκης ανάμεσα σε Epic Games και Apple.

Δείτε περισσότερα για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games και συζητήστε για το συγκεκριμένο θέμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification