Η Epic Games και η Apple άσκησαν έφεση μεταξύ τους και οδηγούνται σε δεύτερη δίκη

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Epic Games και η Apple άσκησαν έφεση μεταξύ τους και οδηγούνται σε δεύτερη δίκη

Η Epic Games και η Apple άσκησαν έφεση μεταξύ τους και οδηγούνται σε δεύτερη δίκη

Η Apple έκανε και αυτή έφεση για απόφαση του δικαστηρίου. [UPDATE] 

[Αρχική Δημοσίευση: 13/9/21] Η δικαστική απόφαση της Epic Games με την Apple θα έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Η Epic Games έχασε 9 στις 10 κατηγορίες ενάντια στην Apple και η 10η κατηγορία "πόνεσε" αρκετά την Αμερικάνικη εταιρεία, αφού υποχρεώθηκε να επιτρέπει στο App Store σε όλους τους developers να προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής προς τους χρήστες τους και να μπορούν να τους στέλνουν newsletter.

Η Epic Games άσκησε έφεση κατά της απόφασης, καθώς εκκρεμεί μία απόφαση εναντίον της, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να πληρώσει 12 εκατομμύρια δολάρια στην Apple, λόγω παραβίασης του ιδιωτικού συμφωνητικού της. Σύμφωνα με αυτό, η Epic Games δεν έπρεπε να επιτρέπει απευθείας χρέωση χρηστών στο Fortnite. Το έπραξε, η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το iOS και έτσι οι εταιρείες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δεν θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή είναι νίκη για τους developers ή τους χρήστες. Από την άλλη, οι developers θα μπορούν να βάλουν μικροσυναλλαγές σε μικρότερη τιμή, αφού θα περνάνε απευθείας από το site τους χωρίς το 30% της Apple, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα γλιτώσουν και το ετήσιο "νταβατζιλίκι" των 95 ευρώ που ζητάει η Apple ως ετήσια συνδρομή.

Η Epic Games ελπίζει στο δεύτερο γύρο να κερδίσει ένα από τα υπόλοιπα εννέα σημεία και το Fortnite να επιστρέψει στο iOS.

[UPDATE: 11/10/21 – Η Apple έκανε και αυτή έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου] Μετά την έφεση της Epic Games η Apple έκανε και αυτή με τη σειρά της και οι δύο εταιρείες πάνε σε δεύτερη δίκη.

Η Apple κέρδισε τις εννιά από τις δέκα κατηγορίες εναντίων της, όμως η δέκατη που έχασε είναι αρκετά ζημιογόνα. Η συγκεκριμένη απόφαση αναγκάζει την Apple να επιτρέπει στους developers που δημιουργούν apps στο App Store, να μπορούν να τα πουλήσουν και σε άλλες σελίδες, παρακάμπτοντας έτσι το 15-30% μερίδιο που υποχρεούνται να δίνουν στην Αμερικανική εταιρεία.

Στην έφεσή της η Apple αναφέρει ότι θα επιτρέπει να υπάρχουν links εντός των apps για σελίδες πληρωμών εκτός του οικοσυστήματός της. Η Apple δείχνει ότι θέλει να περιμένει να παρθούν όλες οι αποφάσεις για τις εφέσεις πριν ξεκινήσει να κάνει ότι της έχει ζητηθεί από το δικαστήριο, πράγμα που πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνια. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε: "Η συγκεκριμένη αίτηση θα επιτρέψει στην Apple να προστατέψει τους καταναλωτές της και την πλατφόρμα της καθώς η εταιρεία δουλεύει στα νομικά, τεχνολογικά και οικονομικά θέματα που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση".

Διαβάστε περισσότερα για την αρχική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Apple θα επιτρέπει πλέον στους developers να στέλνουν email στους gamers που κάνουν εγγραφή στα apps τους. Συζητήστε περισσότερα για την διαμάχη Epic Games vs Apple στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification