Προβλήματα με τους επεξεργαστές AMD στα Windows 11

Hot
Προβλήματα με τους επεξεργαστές AMD στα Windows 11

Προβλήματα με τους επεξεργαστές AMD στα Windows 11

Tα PC με AMD επεξεργαστές αντιμετωπίζουν ήδη επιβράδυνση της απόδοσης σε games και εφαρμογές. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 7/10/21] Η AMD και η Microsoft ανακοίνωσαν ότι οι  επεξεργαστές Ryzen που είναι συμβατοί με τα Windows 11"ενδέχεται να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση σε ορισμένες εφαρμογές".

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστούν περισσότεροι από 100 επεξεργαστές AMD. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι η μετρούμενη και λειτουργική καθυστέρηση L3 μπορεί σχεδόν να τριπλασιαστεί, γεγονός που μειώνει την απόδοση ορισμένων εφαρμογών που βασίζονται στη μνήμη και τη λανθάνουσα μνήμη cache, όπως τα games. Το άλλο πρόβλημα έγκειται στο ότι η λειτουργία "προτιμώμενου πυρήνα" της AMD δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται. Ο προτιμώμενος πυρήνας αναθέτει τις εφαρμογές στον ταχύτερο πυρήνα του τσιπ. Αυτό, επίσης, μπορεί να προκαλέσει αξιοσημείωτη πτώση των επιδόσεων με τα τσιπ που έχουν ισχύ 65W και άνω, σύμφωνα με ένα blog post της AMD.

H πλήρης συμβουλευτική ανακοίνωση της AMD σχετικά με αυτά τα δύο γνωστά ζητήματα αναφέρει: "Οι εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στο χρόνο πρόσβασης στο υποσύστημα μνήμης ενδέχεται να επηρεαστούν. Αναμενόμενη επίπτωση στις επιδόσεις 3-5% στις επηρεαζόμενες εφαρμογές, με πιθανές ακραίες τιμές 10-15% σε games που χρησιμοποιούνται συνήθως για eSports. Οι εφαρμογές που είναι ευαίσθητες στην απόδοση ενός ή μερικών νημάτων της CPU μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη απόδοση".

Η AMD επιβεβαιώνει ότι επηρεάζεται κάθε CPU Ryzen που υποστηρίζεται από τα Windows 11, καθώς και τα τσιπ EPYC και Anthlon. Η AMD αναφέρει ότι τόσο μια ενημέρωση των Windows όσο και μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτό το μήνα θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα. Τα Windows 11 κυκλοφορούν προς το παρόν ως δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες των Windows 10.

[UPDATE: 14/10/21 – Tα PC με AMD επεξεργαστές αντιμετωπίζουν ήδη επιβράδυνση της απόδοσης σε games και εφαρμογές] Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν από το Patch για τα Windows 11 της 12ης Οκτωβρίου.

Τα Windows 11, σύμφωνα με το site TechPowerUp, αυξάνουν δραματικά την καθυστέρηση της κρυφής μνήμης L3. Αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των εφαρμογών στα υποσυστήματα μνήμης, με εκτιμώμενο χτύπημα στην απόδοση κατά 3-5%. Κατά τις δοκιμές του πρακτορείου, διαπίστωσε ότι ένας επεξεργαστής Ryzen 7 2700X εκτελούσε με καθυστέρηση 17ns, σε σχέση με τον μέσο όρο των Windows 10 των 10ns. Η επιδιόρθωση  προκάλεσε την άνοδο της καθυστέρησης στα 31,9ns. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση των games και των εφαρμογών μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά. Το δεύτερο πρόβλημα κατέστησε μη λειτουργικό το μηχανισμό προτιμώμενου πυρήνα του επεξεργαστή, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει εργασίες που βασίζονται στον επεξεργαστή. Οι επιδόσεις ενδέχεται να επιδεινωθούν σε επεξεργαστές οκτώ πυρήνων άνω των 65W TDP.

 

Η AMD και η Microsoft έχουν υποσχεθεί διορθώσεις του προβλήματος μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μια δημοσίευση στο Reddit υποδηλώνει ότι τα προβλήματα CPPC θα επιλυθούν με μια ενημερωμένη έκδοση προγράμματος οδήγησης, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. Τα προβλήματα καθυστέρησης L3 θα διορθωθούν με μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 στις 19 Οκτωβρίου. Οι πραγματικές ημερομηνίες και ώρες ενδέχεται να διαφέρουν. Τα Windows 11 παρέχουν οφέλη για τους παίκτες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους, παρά τα προβλήματα. Τα Windows 11 είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για όσους έχουν στην κατοχή τους τα Windows 10. 

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις της CEΟ της AMD για τις ελλείψεις των chips και συζητήστε για τα Windows 11 στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification