Η Blizzard αφαιρεί τον χαρακτηρισμό "Greenskin" στο World of Warcraft

Hot
Η Blizzard αφαιρεί τον χαρακτηρισμό "Greenskin" στο World of Warcraft

Η Blizzard αφαιρεί τον χαρακτηρισμό "Greenskin" στο World of Warcraft

Ένα NPC και δύο θρυλικά αντικείμενα που χρησιμοποιούν τη φράση παραμένουν.

O χαρακτηρισμός "Greenskin", που αφορά τα orcs, έχει σβηστεί από τον τίτλο, με λίγες εξαιρέσεις.

Η Blizzard συνεχίζει να ενημερώνει το παλαιότερο περιεχόμενο του World of Warcraft ώστε να είναι λιγότερο προβληματικό, αυτή τη φορά στοχεύοντας στη φράση "greenskins", καθώς και σε μια σειρά από αλλαγές διαλόγων που περιλαμβάνουν την αφαίρεση επιπλέον αναφορών σε developers και αμβλύνθηκαν τα σεξουαλικά σχόλια. Ο όρος "greenskins" χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπινους NPC ή μέλη της Alliance σε σχέση με τα orcs του τίτλου. Οι περισσότερες περιπτώσεις της φράσης έχουν αφαιρεθεί ή τροποποιηθεί ωστόσο υπάρχει ακόμα ένας NPC με το όνομα Captain Greenskin, καθώς και δύο θρυλικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούν τη φράση.

Η φράση έχει αφαιρεθεί για να αποφευχθούν ρατσιστικοί συνειρμοί προς τα orcs του παιχνιδιού, αλλά, σύμφωνα αναφέρει το site Wowhead, θα μπορούσε επίσης να είναι για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση με τη σειρά Warhammer της Games Workshop, της οποίας οι φυλές των ork και των goblin αναφέρονται συχνά ως greenskins. Αναφορές των developers έχουν επίσης αφαιρεθεί, εκτός από τη μετονομασία μιας πόλης που φέρει το όνομα του πρώην lead level designer Jesse McCree και όλες τις απαραίτητες αλλαγές στους διαλόγους που το συνοδεύουν, η Blizzard αφαίρεσε επίσης ένα easter egg από το dungeon Auchindoun. Ένα boss στο dungeon, ο Levixus the Soul Caller, φώναζε φράσεις στα Demonic που, όταν μεταφράζονταν από τους παίκτες του Warlock, αποκάλυπταν τα ονόματα διαφόρων προγραμματιστών που εργάστηκαν στην επέκταση Burning Crusade του τίτλου. Αυτές οι αναφορές έχουν πλέον εξαφανιστεί.

Ένας κάπως εμβληματικός NPC, ο Finkle Einhorn, έχει επίσης υποστεί μια σημαντική αλλαγή. Το αρχικό όνομα του NPC ήταν ένα κράμα των χαρακτήρων Ray Finkle και Lois Einhorn από την ταινία Ace Ventura: Pet Detective, μια ταινία η οποία έχει επικριθεί ως τρανσφοβική. Το νέο όνομα του NPC είναι Pip Quickwit και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν το όνομα του χαρακτήρα έχουν επίσης αλλάξει. Η αλλαγή υπάρχει και σε μια κάρτα Hearthstone που αφορά τον χαρακτήρα.Πολλές περιπτώσεις διαλόγου έχουν ενημερωθεί επίσης που αφορούν την έλλειψη συναίνεσης ή σεξουαλικά υπονοούμενα.

Το Public Test Realm build του επερχόμενου patch 9.1.5 αποκάλυψε τη μετονομασία παλαιών επιτευγμάτων, την αφαίρεση των ακατέργαστων emotes και άλλα πολλά που θα έρθουν στο WoW τις επόμενες εβδομάδες μόλις το patch βγει ζωντανά, μαζί με ένα σωρό αλλαγές που ζητήθηκαν από τους παίκτες. Οι αλλαγές έρχονται στον απόηχο πολλαπλών μηνύσεων και ερευνών που κατηγορούν την Activision Blizzard για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις εις βάρος γυναικών. Πολλοί βετεράνοι της Blizzard, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Blizzard, J. Allen Brack, αποχώρησαν από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες της αγωγής. Η Blizzard περιέγραψε πρόσφατα τη διαδικασία σκέψης της για τις αλλαγές σε ένα blog post, δηλώνοντας ότι "τα χαζά αστεία και τα περιστασιακά ώριμα υπονοούμενα είναι μέρος του WoW, και πιθανώς πάντα θα είναι", αλλά ότι οι developers θέλουν να "παραμείνει προσεκτικoί στο κατά πόσο ορισμένα στοιχεία είναι φιλόξενα για όλους τους παίκτες".

Διαβάστε περισσότερα για την Activision Blizzard που μηνύθηκε από την Καλιφόρνια για σεξουαλική παρενόχληση και τοξικότητα μεταξύ εργαζομένων. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification