Η Microsoft σταματάει όλες τις πωλήσεις προϊόντων Xbox, των games και του software της στη Ρωσία

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Microsoft σταματάει όλες τις πωλήσεις προϊόντων Xbox, των games και του software της στη Ρωσία

Η Microsoft σταματάει όλες τις πωλήσεις προϊόντων Xbox, των games και του software της στη Ρωσία

Λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Microsoft αναστέλλει όλες τις νέες πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών της στη Ρωσία.

Η Αμερικάνικη εταιρεία σταματά επίσης πολλές πτυχές των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές κυρώσεις των ΗΠΑ. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν κονσόλες Xbox, Xbox games, PC games, Azure servers κ.α.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο Μπραντ Σμιθ, η εταιρεία είναι «τρομοκρατημένη, θυμωμένη και λυπημένη» από τις εικόνες και τα νέα που έρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και «καταδικάζει αυτήν την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή από τη Ρωσία». Παράλληλα με την αναστολή των πωλήσεων, η εταιρεία συντονίζει στενά και συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου και διακόπτει τις δραστηριότητές της πολλών από τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές αποφάσεις κυρώσεων.

"Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία όταν λαμβάνουμε συγκεκριμένα βήματα σε συντονισμό με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτές τις κυβερνήσεις και θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα καθώς αυτή η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται", δήλωσε ο Smith. "Ο μοναδικός τομέας εργασίας μας με τη μεγαλύτερη επιρροή είναι σχεδόν σίγουρα η προστασία της κυβερνοασφάλειας της Ουκρανίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προληπτικά για να βοηθήσουμε τους αξιωματούχους της κυβερνοασφάλειας στην Ουκρανία να αμυνθούν έναντι των ρωσικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης εναντίον ενός μεγάλου ουκρανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα."

Ο Σμιθ λέει ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, ενήργησε ενάντια στη «ρωσική τοποθέτηση που εφάρμοσε καταστροφικά ή διασπαστικά μέτρα εναντίον περισσότερων από 20 οργανισμών της ουκρανικής κυβέρνησης, της πληροφορικής και του χρηματοπιστωτικού τομέα». Έχει επίσης ενεργήσει κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν αρκετούς τοποθεσίες αμάχων και έχει εκφράσει τις ανησυχίες της ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων παραβιάζουν τη Σύμβαση της Γενεύης.

Η Microsoft θα διαθέσει επίσης μπάζετ για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Οι ομάδες Φιλανθρωπιών και Υποθέσεων του ΟΗΕ συνεργάζονται με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες παρέχοντας τεχνολογία και οικονομική υποστήριξη όπου χρειάζεται και υπερασπίζοντας αυτές τις ομάδες από συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ο Smith δήλωσε: "Ως εταιρεία, δεσμευόμαστε για την ασφάλεια των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους για να προσφέρουμε υποστήριξη με πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρειάστηκε να διαφύγουν για τη ζωή ή την ασφάλειά τους. Όπως πολλοί άλλοι, στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας ζητώντας την αποκατάσταση της ειρήνης, τον σεβασμό της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την προστασία του λαού της".

Η Sony δεν θα κυκλοφορήσει το Gran Turismo 7 στη Ρωσία και πιθανόν αναμένεται να πάρει ίδια μέτρα ως προς τα νέα της games. Συζητήστε για την Microsoft στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification