H Nintendo πουλούσε games και κονσόλες στη Ρωσία για ένα εξάμηνο

Hot
H Nintendo πουλούσε games και κονσόλες στη Ρωσία για ένα εξάμηνο

H Nintendo πουλούσε games και κονσόλες στη Ρωσία για ένα εξάμηνο

Ο CEO της Nintendo Ρωσίας απολύθηκε αλλά συνεχίζει ως διευθυντής της τρίτης εταιρείας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/3/22 - Η Nintendo ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να πουλήσει προϊόντα λόγω απαγόρευσης του παρόχου πληρωμών] Η Nintendo σταμάτησε τις αποστολές προϊόντων στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα με δήλωση της.

Η σύντομη ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως έκαναν προηγούμενες δηλώσεις πολλών άλλων εταιρειών. Η Nintendo λέει απλώς ότι σταμάτησε να στέλνει προϊόντα στη Ρωσία λόγω της "υλικοτεχνικής υποδομής" της κατάστασης. Ένας εκπρόσωπος της Nintendo δήλωσε: "Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αποστολή όλων των προϊόντων Nintendo στη Ρωσία για το εγγύς μέλλον. Αυτό οφείλεται στη σημαντική αστάθεια που περιβάλλει τα logistics της αποστολής και της διανομής φυσικών προϊόντων. Επιπλέον, το Nintendo eShop στη Ρωσία βρίσκεται επί του παρόντος υπό συντήρηση μετά την αναστολή των συναλλαγών σε ρωσικά ρούβλια από τον πάροχο πληρωμών".

Kανένα σχόλιο δεν υπάρχει για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε αυτή τη δήλωση ωστόσο η Nintendo ανακοίνωσε χθες ότι ανέβαλε την κυκλοφορία του επερχόμενου αποκλειστικού video game του Switch Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp μέχρι νεωτέρας "λόγω των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων". Το υλικό μάρκετινγκ για το εν λόγω video game φαίνεται να έχει αποσυρθεί, συμπεριλαμβανομένου ενός ήδη δημοσιευμένου τρέιλερ που κατέβηκε από το YouTube. Η Nintendo ακολουθεί έναν μακρύ κατάλογο άλλων εταιρειών ανάπτυξης games που εγκατέλειψαν τη Ρωσία προς το παρόν, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, PlayStation, EA, CD Projekt, Activision Blizzard, Ubisoft και Take-Two.

[UPDATE: 13/4/23 - Ο CEO της Nintendo Ρωσίας εισάγει κανονικά προϊόντα] Τον Μάρτιο του 2022 η Nintendo διέκοψε τις αποστολές προϊόντων προς την Ρωσία, ανακοινώνοντας ότι το έπραξε λόγω των απαγορεύσεων τόσο στις μεταφορές προϊόντων, όσο και εξαιτίας των τραπεζών που δεν δέχονται συναλλαγές με Ρωσικές τράπεζες. Δεν ανακοίνωσε κάτι για τον πόλεμο στη Ρωσία όπως έκαναν οι Αμερικάνικες εταιρείες.

Ένα χρόνο μετά, απ' ότι φαίνεται οι πωλήσες των games της Nintendo γίνονται κανονικά στη Ρωσία. Ο CEO της εταιρείας έχει ανοίξει δεύτερη εταιρεία, μέσω της οποίας εισάγει τα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα το Ρωσικό site Κοmmersant διαφημίσει το Metrοιd Prime Remasτered από μια εταιρεία που ονομάζεται Αchiνkα, την οποία ίδρυσε ο Yasha Haddazhi, επικεφαλής της Nintendo Ρωσίας. Μέσω της εταιρείας αυτής εισάγει games. Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Προφανώς η Nintendo το κάνει αυτό undercover για να αποφύγει αντιδράσεις από τα Αμερικάνικα και ορισμένα ευρωπαϊκά ενημερωτικά sites και αντίστοιχες κυβερνήσεις.

[UPDATE 2: 4/6/23 - Ο CEO της Ρωσίας απολύθηκε αλλά συνεχίζει ως διευθυντής της τρίτης εταιρείας] Η Nintendo απέλυσε στις 31/5 τον Yasha Haddaji, CEO για την αντιπροσωπεία της στη Ρωσία.

Πλέον ο Haddaji θα είναι διευθυντής στην εταιρεία Achivka, η οποία θα παρέχει το customer support της Ρωσίας για όσους είναι κάτοχοι του Nintendo Switch. Η Nintendo έκανε την απόλυση διότι εντοπίστηκε online ότι εισάγει κονσόλες και games, την στιγμή που άλλες χώρες -κυρίως από την Αμερική- έχουν επιβάλει κυρώσεις προς την Ρωσία. Αυτό συνέβαινε εδώ και ένα εξάμηνο και το πιο πιθανό είναι να το γνώριζαν και μέσα από την Nintendo απλά να μην ήθελαν να βγει προς τα έξω και να έκαναν την απόλυση "για τα μάτια του κόσμου". Απόδειξη ότι ο CEO συνεχίζει να συνεργάζεται με την Nintendo μέσω της τρίτης αυτής εταιρείας. Κατά τα άλλα η Nintendo λογικά σταμάτησε την εισαγωγή προϊόντων προς την Ρωσία μέσω της τρίτης εταιρείας, η οποία στεγάζεται...στο ίδιο κτίριο με την Nintendo Ρωσίας, σύμφωνα με το Eurogamer.

Η Nintendo δήλωσε στο Eurogamer ότι "για να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις προς τους πελάτες και τις διαρκείς υπηρεσίες του Haddaji, θα συνεχίσουμε με μία προσωρινή συνεργασία". Στο προφίλ του στο Linkedin αναφέρει ότι σταμάτησε απο την Nintendo τον Μάιο και ότι έγινε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Achivka από τον Ιούνιο.

Δείτε τι είδους Ρωσικό περιεχόμενο θα μπορούσε να αφαιρεθεί από τα games και συζητήστε για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 fasgya30 (Level 1) 05/06/2023 08:07
Kανένα σχόλιο δεν υπάρχει για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε αυτή τη δήλωση ωστόσο η Nintendo ανακοίνωσε χθες ότι ανέβαλε την κυκλοφορία του επερχόμενου αποκλειστικού video game του Switch Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp μέχρι νεωτέρας "λόγω των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων". Το υλικό μάρκετινγκ για το εν λόγω video game φαίνεται να έχει αποσυρθεί, συμπεριλαμβανομ ένου ενός ήδη δημοσιευμένου τρέιλερ που κατέβηκε από το YouTube. Η Nintendo ακολουθεί έναν μακρύ κατάλογο άλλων εταιρειών ανάπτυξης games που εγκατέλειψαν τη Ρωσία προς το παρόν, συμπεριλαμβανομ ένων των Microsoft, PlayStation, EA, CD Projekt, Activision Blizzard, Ubisoft και Take-Two.
Notification