• Ειδήσεις
  • Άλλες ειδήσεις
  • Οι Microsoft, Electronic Arts και Gearbox τάχθηκαν κατά νόμου του Τέξας της Αμερικής που θέλει να απαγορεύσει τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου

Οι Microsoft, Electronic Arts και Gearbox τάχθηκαν κατά νόμου του Τέξας της Αμερικής που θέλει να απαγορεύσει τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι Microsoft, Electronic Arts και Gearbox τάχθηκαν κατά νόμου του Τέξας της Αμερικής που θέλει να απαγορεύσει τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου

Οι Microsoft, Electronic Arts και Gearbox τάχθηκαν κατά νόμου του Τέξας της Αμερικής που θέλει να απαγορεύσει τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου

Ο νόμος τις θεωρεί "παιδική κακοποίηση".

Η Microsoft, η EA και η Gearbox υπέγραψαν επιστολή κατά ενός νομοσχεδίου της πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ, τον οποίο θεωρούν ότι βλάπτει τους LGBTQ+.

Ο νόμος συντάχθηκε από τον κυβερνήτη Greg Abbott και αφορά την συγκεκριμένη πολιτεία. Το νομοσχέδιο θέλει να διερευνήσει τις οικογένειες στις οποίες οι γονείς έδωσαν την συγκατάθεσή τους για εγχείρηση αλλαγής φύλου σε ανήλικο παιδί τους, με σκοπό να διερευνηθεί αν έχει υπάρξει παιδική κακοποίηση. Επίσης, το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να "παγώσει" προσωρινά το ανήλικο τέκνο από το να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έως ότου διερευνηθεί η εκάστοτε υπόθεση.

65 εταιρείες τάχθηκαν κατά του νόμου και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι τρεις συγκεκριμένες gaming εταιρείες. Η επιστολή των εταιρειών δημοσιεύθηκε στην The Dallas Morning News και καλεί «τους ηγέτες του δημοσίου στο Τέξας και σε ολόκληρη τη χώρα να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να γράψουν τις διακρίσεις σε νόμο και πολιτική».

Οι επιστολές σε συνεργασία με τις εταιρείες είναι πρωτοβουλία της LGBTQ οργάνωσης Human Rights Campaign. Η επιστολή ξεκινά με μια απλή διακήρυξη--"Οι διακρίσεις είναι κακές για τις επιχειρήσεις"--προτού επεξηγηθούν περαιτέρω πώς οι πολιτικές του Abbott επηρεάζουν τους εργαζόμενους του Τέξας. Η επιστολή αναφέρει: «Η πρόσφατη προσπάθεια ποινικοποίησης ενός γονέα επειδή βοήθησε το διεμφυλικό παιδί του να αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά απαραίτητη, κατάλληλη για την ηλικία υγειονομική περίθαλψη στην πολιτεία του Τέξας έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες των εταιρειών μας. Αυτή η πολιτική δημιουργεί φόβο στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, ειδικά εκείνες με τρανς παιδιά, που μπορεί τώρα να βρεθούν αντιμέτωπες με την επιλογή να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη στα παιδιά τους, αλλά κινδυνεύουν να απομακρύνουν αυτά τα παιδιά από τις υπηρεσίες παιδικής προστασίας».

Όπως επισημαίνεται από το Kotaku, πολλές από τις εταιρείες τεχνολογίας και gaming που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή, όπως η EA, η Microsoft και η Gearbox, είναι μέλη του Texas Competes, ενός επιχειρηματικού δικτύου υπέρ των LGBTQ. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Texas Competes, Jessica Shortall, δήλωσε ότι «πολλές επιχειρήσεις του Τέξας παρακινούνται εν μέρει από τη διατήρηση ταλέντων». Η Shortall εξήγησε στη συνέχεια ότι πολιτικές όπως η πιο πρόσφατη του Abbott θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανούς υπαλλήλους να απορρίψουν τις προσφορές εργασίας αντί να μετεγκατασταθούν στο Τέξας.

Δείτε επίσης τι έκανε η Ubisoft για έναν νόμο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σχολιάστε περισσότερα για την gaming βιομηχανία στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification