Η Red Bull Racing απέλυσε τον οδηγό Juri Vips επειδή είπε σε Twitch livestream "nigga" και "το να φορέσω ροζ καπέλο είναι γκέι"

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Red Bull Racing απέλυσε τον οδηγό Juri Vips επειδή είπε σε Twitch livestream "nigga" και "το να φορέσω ροζ καπέλο είναι γκέι"

Η Red Bull Racing απέλυσε τον οδηγό Juri Vips επειδή είπε σε Twitch livestream "nigga" και "το να φορέσω ροζ καπέλο είναι γκέι"

Έγινε επίσημη ανακοίνωση. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 22/6/22] Η Red Bull Racing έθεσε σε αναστολή την συνεργασία της με τον Juri Vips, επειδή σε Twitch livestream, όταν έπαιζε Call of Duty: Warzone, δήλωσε "το να φορέσω ροζ καπέλο είναι γκέι".

Πιο συγκεκριμένα, ο Juri Vips έκανε livestream στο Call of Duty Warzone, με τον συνάδελφό του, μικρότερο οδηγό της Red Bull, Liam Lawson. Ο Juri Vips είπε "nigga" και ο Lawson του απάντησε "Juri". Στη συνέχεια, συζήτησαν το ενδεχόμενο να φορέσει ο Juri ένα ροζ καπέλο. Ο Juri Vips δεν ήθελε οπότε απάντησε "Όχι, αυτό είναι γκέι". Ο Lawson απάντησε: "Juri, δεν μπορείς να το πεις αυτό".

Μια δήλωση της Red Bull Racing αναφέρει ότι ο Vips έχει τεθεί σε αναστολή «από όλα τα καθήκοντα της ομάδας με άμεση ισχύ, εν αναμονή της πλήρους έρευνας για το συμβάν. Ως οργάνωση καταδικάζουμε κάθε είδους κακοποίηση και έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής στη ρατσιστική γλώσσα ή συμπεριφορά εντός του οργανισμού μας».

Ο Vips ζήτησε συγγνώμη με ανάρτηση στο Instagram: «Θέλω να ζητήσω ανεπιφύλακτα συγγνώμη για την προσβλητική γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του gaming livestream σήμερα. Αυτή η γλώσσα είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν απεικονίζει τις αξίες και τις αρχές που έχω. Λυπάμαι βαθύτατα για τις πράξεις μου και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που θέλω να δώσω. Θα συνεργαστώ πλήρως με την έρευνα».

O Vips είναι ένας Εσθονός οδηγός αγώνων που αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στη Formula 2 sτο Hitech Grand Prix. Δεν είναι ο μόνος οδηγός που περνά τον ελεύθερο χρόνο του στο Twitch. Ο Lando Norris, οδηγός F1 για τη McLaren Racing, έχει 1,3 εκατομμύρια followers στο Twitch και πρόσφατα παρουσιάστηκε από την Elgato.

Δυστυχώς, όμως, ο Vips δεν είναι μόνος που τέθηκε σε αναστολή. Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων Kyle Larson τέθηκε σε αναστολή το 2020 αφού χρησιμοποίησε φυλετική δυσφημία κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης iRacing. Ο παίκτης του ΝΒΑ, Μέγιερς Λέοναρντ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους Μαϊάμι Χιτ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων από το ΝΒΑ το 2021 για χρήση αντισημιτικής προσβολής κατά τη διάρκεια ενός Twitch livestream, για το οποίο ο οργανισμός esports FaZe Clan διέκοψε τις σχέσεις.

[UPDATE: 29/6/22 – H Red Bull Racing έληξε το συμβόλαιο με τον Vips] Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό στο Twitch, η Red Bull Racing ακύρωσε το συμβόλαιο με τον Vips.

Συγκεκριμένα ο επίσημος λογαριασμός της στο Twitter δήλωσε: "Μετά από έρευνα για το περιστατικό με τον Juri Vips που συνέβη online, η Orange Red Bull Racing ακύρωσε το συμβόλαιο του Juri ως reserve & test driver. Η ομάδα δεν αποδέχεται κανένα είδος ρατσισμού".

Δείτε ποιος Twitch streamer ξόδεψε 15000 ευρώ και σε ποιο παιχνίδι και συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification