Η Ινδονησία μπλόκαρε Steam, Epic Games Store, PayPal και άλλες υπηρεσίες

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ινδονησία μπλόκαρε Steam, Epic Games Store, PayPal και άλλες υπηρεσίες

Η Ινδονησία μπλόκαρε Steam, Epic Games Store, PayPal και άλλες υπηρεσίες

Το Steam επέστρεψε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 31/7/22] Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει αποκλείσει δημοφιλή online shops και υπηρεσίες, επειδή δεν εγγράφηκαν για ένα νέο σύνολο κανόνων αδειοδότησης. Ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για το μπλοκάρθσνα, ένα κυβερνητικό υπουργείο επικοινωνίας γνωστό τοπικά ως Kominfo, έχει λάβει σφοδρή κριτική στα ινδονησιακά social media μετά την επιβολή, με το "BlokirKominfo" ("Block Kominfo") να είναι trending.

Τα sites και οι υπηρεσίες που έχουν αποκλειστεί περιλαμβάνουν τα Steam, Epic Games Store, Battle Net, Ubisoft, Origin, Nintendo, Yahoo και PayPal. Το PayPal έχει από τότε ξεμπλοκαριστεί προσωρινά για να επιτραπεί στους Ινδονήσιους ένα παράθυρο πέντε ημερών για να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους.

Οι νέοι κανόνες, που ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020, δίνουν στις αρχές της Ινδονησίας την εξουσία να υποχρεώνουν τις πλατφόρμες να αποκαλύπτουν ορισμένα δεδομένα χρηστών και να καταργούν περιεχόμενο που θεωρείται παράνομο ή «διαταράσσει τη δημόσια τάξη» εντός 4 ωρών.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ινδονησία είχε προτρέψει τις εταιρείες τεχνολογίας να υπογράψουν αυτούς τους νέους κανόνες αδειοδότησης πριν από την προθεσμία της 20ης Ιουλίου. Ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Facebook και Google, τήρησαν γρήγορα την προθεσμία. Άλλοι, σαφώς, δεν το έκαναν. Δεν είναι ξεκάθαρο σε καμία περίπτωση εάν η ηθική αντίρρηση ή η απλή άγνοια έχει προκαλέσει αυτή την κατάσταση.

Οι παίκτες της Ινδονησίας είναιαναστατωμένοι, όπως και εταιρείες που εξαρτώνται από το PayPal για διεθνείς προμήθειες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα από κατηγορίες ότι οι νέοι κανόνες και αυτή η έλλειψη συμμόρφωσης ξένων εταιρειών, θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τη δημιουργική βιομηχανία και τη βιομηχανία των games στην Ινδονησία.

Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας (SEA), με σχεδόν το 40% του πληθυσμού στα 274 εκατομμύρια, και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό μέρος της gaming αγοράς. Το Reuters αναφέρει ότι η χώρα έχει περίπου 191 εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου.

[UPDATE: 4/8/22 - Το Steam επέστρεψε] Τελικά το Steam επέστρεψε στην Ινδονησία, αλλά το Epic Games Store παραμένει μη διαθέσιμο.

 Θυμίζουμε ότι πέρυσι υπουργός της Ινδονησίας ζήτησε να απαγορευθεί το Fortnite! Δείτε τον λόγο στο άρθρο και συζητήστε για το Epic Games Store στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification