Οι εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Οι εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις

Οι εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και διακρίσεις

Οι LGBT και για ρατσισμό.

Οι κατηγορίες εργαζομένων στους μεγάλους publishers αρχίζουν να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο κάθε λίγους μήνες, αφού μετά την Ubisoft και την Activision Blizzard, τώρα και η Nintendo μπαίνει στο στόχαστρο κατηγοριών από εργαζόμενες, αλλά και άνισης μεταχείρισης σε θέμα προαγωγών.

Σε μια νέα αναφορά, εργαζόμενες της Nintendo κατηγορούν την Ιαπωνική εταιρεία για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από στελέχη και για μη προαγωγή. Αναφορά από το Kotaku λέει ότι η Nintendo of America και η Aerotek, μια εταιρεία στελέχωσης με την οποία συνεργάζεται συχνά για να προσλάβει εργαζόμενες, είχαν απέναντι σε γυναίκες συμβασιούχους συμπεριφορές διακρίσεων, συχνά καταπνίγοντας την πρόοδό τους στο χώρο εργασίας και επιτρέποντας τη σεξουαλική παρενόχληση να συμβαίνει ανεξέλεγκτα.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Nintendo της Αμερικής, ειδικά το τμήμα του QA testing, λειτουργεί σαν ένα «frat house» (σ.σ. κουλτούρα αδελφότητας, όπως είχε κατηγορηθεί αντίστοιχα και η Activision Blizzard), όπου οι γυναίκες και οι queer εργαζόμενες συχνά υπόκεινται σε παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά από άνδρες υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, οι οποίοι αναφέρονται από την έκθεση εσωτερικά ως «κόκκινα σήματα». Η εργαζόμενη Hannah (nickname και όχι πραγματικό όνομα) ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο "κόκκινο σήμα" έλαβε πρόσκληση σε ένα group chat όπου "εργαζόμενοι ανέβαζαν διάφορα memes και ο ίδιος έστειλε ορισμένα στα οποία χαρακτήρες από το Genshin Impact και τα Pokemon γελοιοποιούνταν με σεξουαλικό τρόπο και απεικονίζονταν ως κοριτσάκια μικρής ηλικίας".

Μια άλλη εργαζόμενη λέει ότι την παρενοχλούσε προϊστάμενός της στο τμήμα testing. Σύμφωνα με την αναφορά, ένας προϊστάμενος της Nintendo of America, αντιμετώπιζε τις εργαζόμενές του ως "dating pool", δηλαδή τρόπο για να κάνει γνωριμίες. Ένα ανέκδοτο, το οποίο επιβεβαιώθηκε από άλλες πηγές, ισχυρίστηκε ότι ένας προϊστάμενος έδωσε εντολή σε έναν άλλον να ρωτήσει για το χρώμα των εσωρούχων μιας γυναίκας σε event της Nintendo of America.

Οι εργαζόμενες είχαν λάβει προειδοποίηση από συναδέλφους τους να κρατήσουν απόσταση από ορισμένους προϊσταμένους, αλλά συχνά ένιωθαν ότι έπρεπε να διατηρήσουν καλές σχέσεις μπροστά τους λόγω της ευνοιοκρατίας που επικρατούσε στο γραφείο. Δεδομένου ότι υπήρχαν στην καλύτερη περίπτωση «ασαφείς προτάσεις» για τις εργαζόμενες για να προοδεύσουν στο χώρο εργασίας, συχνά έπρεπε να ασχοληθούν με αυτούς τους άνδρες εκτός δουλειάς, μεταξύ άλλων σε ένα «εμβληματικό» Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Οι queer εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απορρίψουν άνδρες υπαλλήλους, οι οποίοι κατά καιρούς τους έκαναν την παρατήρηση ότι ήταν queer. Τα queer ζευγάρια ανέφεραν επίσης ότι τους επέπληξαν επειδή παραβίασαν μια «πολιτική μη αγγίγματος» για την οποία τα στρέιτ ζευγάρια σπάνια αντιμετώπιζαν συνέπειες.

Υπήρχαν επίσης τακτικές αποκλίσεις στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και ανδρών υπαλλήλων, ακόμη και ως contractors. Η Hannah ισχυρίστηκε ότι έβγαζε λιγότερα από έναν άνδρα που ήταν μικρότερος της και ότι μετά από εβδομάδες διαφωνιών για αύξηση, της χορηγήθηκε μια αύξηση με την οποία εξακολουθούσε να βγάζει λιγότερα από αυτόν. Οι γυναίκες συχνά έφευγαν από την εταιρεία για δουλειές που πρόσφεραν διπλάσιο από αυτό που λάμβαναν στη Nintendo της Αμερικής και σε άλλες προσφέρθηκαν αυξήσεις μόνο αφού απείλησαν την εταιρεία με ανταγωνιστικές προσφορές.

Οι εργαζόμενοι που υπέστησαν παρενόχληση και μεροληπτική συμπεριφορά φέρεται να ένιωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκφραστούν με έντονο τρόπο για τα παράπονά τους φοβούμενοι τις επιπτώσεις στο εσωτερικό και μέσω της gaming βιομηχανίας λόγω της επιρροής της Nintendo.

Η Nintendo of America και η Aerotek δεν έχουν σχολιάσει το θέμα. Θυμίζουμε ότι η Nintendo κατηγορήθηκε πρόσφατα μέσω του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων, σύμφωνα με την οποία απέλυσε έναν υπάλληλο λόγω προσπάθειας συνδικαλιστικής οργάνωσης, έναν ισχυρισμό που η Nintendo έχει αρνηθεί. Η Nintendo έχει κατηγορηθεί από τότε με μια δεύτερη καταγγελία NLRB, όπως αναφέρει το Axios.

Συζητήστε για τη Nintendo στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification