Σφραγισμένο Pokemon Special Pikachu Edition (Game Boy) αξίας 3.800 δολαρίων καταστράφηκε στο τελωνείο των ΗΠΑ

NewHot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Σφραγισμένο Pokemon Special Pikachu Edition (Game Boy) αξίας 3.800 δολαρίων καταστράφηκε στο τελωνείο των ΗΠΑ

Σφραγισμένο Pokemon Special Pikachu Edition (Game Boy) αξίας 3.800 δολαρίων καταστράφηκε στο τελωνείο των ΗΠΑ

Gamer κατήγγειλε το περιστατικό.

Στις τελωνειακές αρχές και σε ορισμένες εταιρείες courier υπάρχουν ασυνείδητοι εργαζόμενοι οι οποίοι ανοίγουν πακέτα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Κάτι τέτοιο όταν συμβαίνει σε συλλεκτικά αντικείμενα, έχει ένα τεράστιο κόστος.

Στην Αμερική, ένας gamer ξόδεψε 3.800 δολάρια για να αγοράσει ένα συλλεκτικό αντίτυπο του Pokemon Special Pikachu Edition για Game Boy. Έχει αξιολόγηση Wata A+ και ήταν σφραγισμένο. Ήταν...διότι κάποιος τελωνειακός το άνοιξε και μάλιστα έσπασε την πλαστική θήκη του και έκανε ζημιά στο εξώφυλλο του παιχνιδιού. Μιλάμε για κανονικό βανδαλισμό. Λες και μέσα στο παιχνίδι θα υπήρχαν τίποτα...ναρκωτικά.

Ο χρήστης pripyatbeast (Stephen Kick) κατήγγειλε το περιστατικό στο Twitter για λογαριασμό του φίλου του. Φυσικά πολλοί απάντησαν στα σχόλια ότι ο gamer θα πρέπει να προσφύγει νομικά κατά των τελωνειακών για την ζημιά αυτή. Η μόνη δικαιολογία για να ανοίξει ένας τελωνειακός ένα πακέτο είναι για να "αποτρέψει παράνομα αγαθά". Όμως εδώ καταστράφηκε ένα συλλεκτικό αντικείμενο. 

Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι ο πωλητής προέρχεται από τον Καναδά και όχι από κάποια χώρα της Ασίας (σ.σ. αυτό για τυχόν θέμα ανησυχίας των τελωνειακών). Ο αγοραστής φωτογράφισε το αντικείμενο που παρέλαβε και ξεκίνησε dispute μέσω PayPal γιατί δεν παρέλαβε το αντικείμενο που του είχε υποσχεθεί ο πωλητής. Εδώ λοιπόν, για έναν ανεγκέφαλο τελωνειακό...ουσιαστικά ίσως την πληρώσει ο πωλητής. Ο αγοραστής δήλωσε ότι η ενέργεια των τελωνειακών ήταν "ιδιαίτερα εξωφρενική" ενώ υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς μέθοδοι εξέτασης ενός δέματος. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει αγοράσει πολλά συλλεκτικά αντικείμενα και δεν του έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό.

Ο αγοραστής κατέληξε στην εξής δήλωση: «Ήταν πραγματικά απογοητευτικό και αποκαρδιωτικό να βλέπεις την παράλογη ζημιά που έγινε στο παιχνίδι. Το Pokémon Yellow ήταν το πρώτο παιχνίδι Pokémon που είχα ως παιδί, και όπως πολλοί από εκείνη τη γενιά, ενθουσιάστηκα πολύ από το φορητό RPG. Είχα εγκαταλείψει δυστυχώς ένα αντίγραφο του παιχνιδιού σε άριστη κατάσταση χρόνια νωρίτερα και προσπαθούσα να εξασφαλίσω ένα αντίγραφο σε σχεδόν άριστη κατάσταση για το γραφείο μου. Δυστυχώς, δεν έχω τόσο χρόνο να αφιερώσω στο να παίζω games όσο κάποτε, αλλά ήθελα να δώσω στο παιχνίδι μια περίοπτη θέση, ώστε να μπορώ να απολαμβάνω να το βλέπω και να μου θυμίζουν πιο απλές εποχές όσο δουλεύω».

Άλλα αντίτυπα του συγκεκριμένου παιχνιδιού πωλούνται στο eBay με αξιολόγηση A+ και τιμές γύρω στα 10.000 δολάρια. Μετά από αυτή την ζημιά, σίγουρα οι τιμές των άλλων σφραγισμένων αντίτυπων θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Διαβάστε επίσης σχετικά με τον Ιάπωνα που έβαλε το ψάρι του να παίξει Pokemon και του χρέωσε την πιστωτική κάρτα και συζητήστε για τα Pokemon στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification