Η Αμερική θα πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τον αστυνομικό που σκότωσε παίκτη Call of Duty σε φάρσα swatting

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Αμερική θα πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τον αστυνομικό που σκότωσε παίκτη Call of Duty σε φάρσα swatting

Η Αμερική θα πληρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια για τον αστυνομικό που σκότωσε παίκτη Call of Duty σε φάρσα swatting

Το περιστατικό έγινε το 2017.

Στην Αμερική το 2017, όταν είχε κυκλοφορήσει το Call of Duty: World War II ένας gamer έκανε φάρσα swatting σε έναν άλλο, στέλνοντάς του την αστυνομία σπίτι. Ο αστυνομικός τότε σκότωσε τον Andrew Finch, έναν 28χρονο πατέρα δύο παιδιών, λίγο μετά την εμφάνισή του έξω από το σπίτι του στη Wichita του Kansas.

Όλα αυτά έγιναν για ένα στοίχημα Call of Duty...του ενάμιση δολαρίου, στο οποίο ο Finch δεν συμμετείχε καν. Πέντε χρόνια και ύστερα από μια μεγάλη δικαστική μάχη , η πολιτεία συμφώνησε τελικά να συμβιβαστεί με την οικογένεια του Finch και να την αποζημιώσει για 5 εκατομμύρια δολάρια, ένα από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς αποζημίωσης που έχουν γίνει στην ιστορία της πολιτείας.

Ο διακανονισμός ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και προκύπτει από μια πολιτική αγωγή εναντίον του αστυνομικού που τράβηξε τη σκανδάλη. Ενώ οι εισαγγελείς επέλεξαν τελικά να μην ασκήσουν κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού της Wichita, Justin Rapp, η οικογένεια του Finch υπέβαλε αργότερα τη δική της αγωγή. Παρά τους ισχυρισμούς του Rapp για ειδική ασυλία, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο επέτρεψε να προχωρήσει η υπόθεση. Τώρα το Kansas θα πληρώσει τον διακανονισμό.

Οι αξιωματικοί της SWAT εμφανίστηκαν στην πόρτα του Finch μόνο εκείνο το βράδυ, αφού ο Tyler Barriss, που έχει ιστορικό σε φάρσες swatting, τους είπε ότι υπήρχε μια βίαιη κατάσταση ομηρίας. Δύο παίκτες του Call of Duty: WWII, ο Casey Viner και ο Shane Gaskill, τσακώθηκαν αφού στοιχηματίστηκαν $1,50 σε έναν αγώνα και ο Barriss ζήτησε από τον Gaskill τη διεύθυνσή του με σκοπό να τον παρασύρει. Μόνο που δεν είχε τη διεύθυνσή του. Ο Gaskill έδωσε σκόπιμα λάθος διεύθυνση επειδή πιέστηκε. Δυστυχώς το θύμα δεν γνώριζε καν όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους.

Στη συνέχεια, η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι του Finch. Ήταν άοπλος και αγνοούσε τελείως τι συνέβαινε. Άνοιξε την πόρτα και αμέσως μετά πυροβολήθηκε από τον Rapp, ο οποίος πίστευε ότι θα του έβγαζε όπλο.  Ο Tyler Barriss που έκανε την φάρσα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ο Viner καταδικάστηκε σε 15 μήνες. Ο Gaskill τέθηκε σε αναβολή δίωξης. Ο Rapp (αστυνομικός που σκότωσε) δεν είχε καμία ποινή. Αντιθέτως, αργότερα πήρε και προαγωγή.

Το swatting αυξάνεται αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ειδικά οι streamers του Twitch αντιμετωπίζουν πολλά τέτοια περιστατικά. Η Washington Post ανέφερε ότι έως και τέσσερα τέτοια περιστατικά συνέβησαν σε μια εβδομάδα το περασμένο καλοκαίρι, με διάσημους streamers να μετακομίζουν γιατί ανησυχούσαν.

"Η δολοφονία του Finch ήταν ένας από τους 23 πυροβολισμούς της αστυνομίας στην πόλη Wichita τα τελευταία πέντε χρόνια - κανένας από τους οποίους δεν ερευνήθηκε ουσιαστικά ή δεν οδήγησε σε ουσιαστική πειθαρχία για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς" είπε το MacArthur Justice Center, το οποίο βοήθησε στην άσκηση αγωγής της οικογένειας Finch κατά της πολιτείας.

Η Wichita Eagle ανέφερε ότι ο Rapp προήχθη το 2022, παρά το γεγονός ότι είχε πει προηγουμένως στους επόπτες του αστυνομικού τμήματος ότι αν ποτέ συναντούσε την οικογένεια του Finch στο τοπικό Walmart, θα τους έλεγε: «Έπρεπε να πυροβολήσω τον γιο σας. Το ξεπέρασα και πρέπει να το ξεπεράσεις κι εσύ». Μια μεταγενέστερη έρευνα της εφημερίδας αποκάλυψε επίσης ότι αρκετοί άλλοι αξιωματικοί εντός του τμήματος, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας SWAT, ανταλάσσουν memes, ακόμα και για τον George Floyd, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό εν ώρα σύλληψης χωρίς να προβάλει αντίσταση (σ.σ. από εκεί προέκυψε το κίνημα Black Lives Matter).

Μερικοί από τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς και συναδέλφους του Rapp είχαν επίσης πυροβολήσει στο παρελθόν πολίτες, σύμφωνα με αστυνομικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός υπόπτου που ήταν άοπλος.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους ακτιβιστές που πολέμησαν για μένα και τα παιδιά μου για πέντε ολόκληρα χρόνια», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η Tawny Unruh, μητέρα των δύο παιδιών του Finch, που έχασε τον σύζυγό της. «Στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο που ψήφισαν υπέρ των παιδιών μου, σας ευχαριστώ που καταφέρατε η οικογένειά μου να μπορεί να φύγει από αυτόν τον εφιάλτη και να αρχίσει να θεραπεύεται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε θα καταλάβουμε γιατί ο Andy μας έπρεπε να πεθάνει, αλλά είμαστε ευγνώμονες για όλη την υποστήριξη που λάβαμε από την κοινότητά μας».

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον 60χρονο που πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά από φάρσα swatting σπίτι του και συζητήστε για τους Twitch streamers που δέχονται τις περισσότερες φάρσες swatting στο σχετικό forum topic..

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification