Εργαζόμενος των GameStop που αποκάλυψε το Zelda artbook, απολύθηκε γιατί το ζήτησε η Nintendo

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Εργαζόμενος των GameStop που αποκάλυψε το Zelda artbook, απολύθηκε γιατί το ζήτησε η Nintendo

Εργαζόμενος των GameStop που αποκάλυψε το Zelda artbook, απολύθηκε γιατί το ζήτησε η Nintendo

Μέσα σε λίγες μέρες από την γνωστοποίησή του. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/4/23] Η Nintendo απευθύνθηκε στο Discord και απαιτεί να μάθει τα στοιχεία του χρήστη που αποκάλυψε το art book του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, προφανώς για να του κάνει μήνυση όπως συνηθίζει άλλωστε στο 99% των περιπτώσεων.

Η αποκάλυψεη του art book έγινε τον Φεβρουάριο. Αποκαλύφθηκαν πάνω από 200 σελίδες. Η Nintendo υπέβαλε αίτηση DMCA στο Discord ζητώντας την IP του χρήστη για να τον εντοπίσει και να πάει δικαστικά. Το Discord απάντησε μέσα σε μόλις 8 λεπτά και κατέβασε το περιεχόμενο, ενώ έλαβε τα μέτρα της με τον χρήστη. Η Nintendo ζήτησε όμως να κατέβει offline όλος ο server "Tears of the Kingdom Official Discord Server" γιατί κάποια από τα μέλη μπορεί να συνέχιζαν τα shares.

Αυτό όμως δεν ήταν το τέλος της υπόθεσης αφού στις 7 Απριλίου η Nintendo υπέβαλε εξώδικο προς το Discord ζητώντας να μάθει τα στοιχεία του χρήστη Julien#2743 και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και email. Υποθέτουμε ότι δεν θα θέλει να παίξει Smash Bros online μαζί του, έτσι;

Το εξώδικο λέει ότι: "Οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν "για τους σκοπούς της προστασίας των δικαιωμάτων που παραχωρούνται στη Nintendo of America βάση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων". Το ερώτημα είναι αν ο χρήστης αυτός έμπαινε πάντοτε από VPN στο λογαριασμό του (σ.σ. κάτι μάλλον δύσκολο) ή από κάποιο σπίτι ή από Internet Cafe. Αν έστω και μία φορά συνδέθηκε από το σπίτι του (το πιθανότερο) τότε δεν θα αργήσει να εντοπιστεί. Το Discord αναμένεται να απαντήσει θετικά με τα στοιχεία του χρήστη.

[UPDATE: 13/4/23 - Ο leaker είναι εργαζόμενος των GameStop και απολύθηκε γιατί το ζήτησε η Nintendo] Η Nintendo έμαθε ότι αυτός που αποκάλυψε το artbook του νέου Zelda είναι εργαζόμενος του GameStop. Έτσι, απαίτησε από την Αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων να τον απολύσει. Το αίτημα έγινε δεκτό μέσα σε μερικές ημέρες.

Ο Mike, όπως ονομάζεται, εργαζόταν στο κατάστημα της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και απολύθηκε στις 11 Απριλίου. Ο ίδιος δήλωσε ότι αποκάλυψε δημόσια το artbook του Zelda γιατί είναι μεγάλος fan της σειράς. Εν τω μεταξύ η ίδια η Nintendo έδειξε το artbook σε βιντεό της τον Μάρτιο.

Δείτε το gameplay video του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification