Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχτηκε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχτηκε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχτηκε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Η Μ. Βρετανία επέκρινε την απόφαση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέχτηκε την συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft, σε αντίθεση με την Μεγάλη Βρετανία, η οποία επέκρινε την απόφαση, με την δικαιολογία ότι "Η Microsoft θα έχει μονοπώλιο στο cloud gaming για την επόμενη δεκαετία".

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν μία από τις τρεις μεγάλες ρυθμιστικές αρχές που στάθηκαν εμπόδιο στη συμφωνία, μαζί με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) - η τελευταία από τις οποίες μπλόκαρε τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, ένα αρκετά μεγάλο πλήγμα για να πετύχει συνολικά. Η Microsoft πρόκειται τώρα να ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης.

Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, τα νέα είναι καλύτερα για την Microsoft αφού οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν την εξαγορά. Αυτό συνέβη μετά την εξασφάλιση συμφωνιών που θα μειώσουν τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά του cloud gaming, ένα θέμα που ανησυχούσε την Μ. Βρετανία. Συγκεκριμένα θα υπάρχει δωρεάν άδεια για τους Ευρωπαίους παίκτες να κάνουν stream οποιοδήποτε παιχνίδι Activision Blizzard που διαθέτουν μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας παιχνιδιών cloud της επιλογής τους και μια δωρεάν άδεια για υπηρεσίες cloud gaming στηην Ευρώπη για τη φιλοξενία των εν λόγω games και σε άλλες cloud πλατφόρμες.

Σε μια δήλωση σχετικά με την απόφαση, η Microsoft είπε ότι αυτή η δέσμευση θα «ισχύει παγκοσμίως». Ο πρόεδρος της εταιρείας Brad Smith ισχυρίστηκε ότι «θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να παίζουν αυτά τα games σε οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν».

Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού στις κονσόλες
Η Ευρώπη απέρριψε τελικά τις προηγούμενες ανησυχίες της σχετικά με το ενδεχόμενο της συμφωνίας να βλάψει τους ανταγωνιστές στην αγορά των κονσολών (π.χ. Sony, Nintendo) και συνδρομητικές υπηρεσίες παιχνιδιών (όπως το PlayStation Plus). Τελικά, η ΕΕ αποφάσισε ότι η Microsoft ήταν απίθανο να αποσύρει games της Activision Blizzard όπως το Call of Duty από αντίπαλες κονσόλες καθώς θα έβλεπε τα κέρδη της να υποφέρουν ως αποτέλεσμα (ένα επιχείρημα που η ίδια η Microsoft έχει επανειλημμένα προβάλει).

Πράγματι, η ΕΕ είπε ότι ακόμα κι αν η Microsoft αποσύρει το Call of Duty από το PlayStation, η Sony θα μπορούσε να παραμείνει ανταγωνιστική. Το PlayStation απλώς «θα αξιοποιήσει το μέγεθος, τον εκτεταμένο κατάλογο games και τη θέση του στην αγορά για να αποκρούσει κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης της ανταγωνιστικής του θέσης», αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο cloud streaming, η ΕΕ διαπίστωσε ότι η συμφωνία ήταν απίθανο να αλλάξει πολύ, καθώς η αγορά εξακολουθεί να είναι «πολύ περιορισμένη σήμερα». Πράγματι, η ΕΕ είπε ότι πιστεύει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να «προωθήσει την ανάπτυξή της».

«Οι δεσμεύσεις αυτές αντιμετωπίζουν πλήρως τα προβλήματα ανταγωνισμού που εντόπισε η Επιτροπή και αντιπροσωπεύουν σημαντική βελτίωση για το cloud streaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση», συνέχισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Θα δώσουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες να κάνουν stream τα games της Activision χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε υπηρεσίες cloud gaming που λειτουργούν στην Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση ότι αγοράζονται σε ηλεκτρονικό κατάστημα ή περιλαμβάνονται σε μια ενεργή συνδρομή πολλών games στην Ευρώπη.

"Επιπλέον, η διαθεσιμότητα των δημοφιλών games της Activision σε υπηρεσίες cloud gaming θα ενισχύσει την ανάπτυξη αυτής της δυναμικής τεχνολογίας στην Ευρώπη. Τελικά, οι δεσμεύσεις θα ξεκλειδώσουν σημαντικά οφέλη για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές, φέρνοντας τα games της Activision σε νέες πλατφόρμες , συμπεριλαμβανομένων μικρότερων παικτών της ΕΕ και σε περισσότερες συσκευές από πριν."

Η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου διαφώνησε με την απόφαση της ΕΕ και σε μια διάψευση των ειδήσεων είπε ότι η απόφαση μπορεί να αφήσει τη Microsoft να κυβερνήσει την αγορά του cloud gaming για την επόμενη δεκαετία. «Οι προτάσεις της Microsoft, που έγιναν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, θα επιτρέψουν στη Microsoft να ορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για αυτήν την αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφερε η CMA. «Θα αντικαθιστούσαν μια ελεύθερη, ανοιχτή και ανταγωνιστική αγορά με μια αγορά που υπόκειται σε συνεχή ρύθμιση για τα games που πουλά η Microsoft, τις πλατφόρμες στις οποίες τα πουλά και τους όρους πώλησης.

"Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ανεξάρτητη ομάδα της CMA απέρριψε τις προτάσεις της Microsoft και απέτρεψε αυτή τη συμφωνία. Αν και αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη, η CMA εμμένει στην απόφασή της."

Οι προτάσεις της Microsoft, που έγιναν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, θα επιτρέψουν στη Microsoft να ορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για αυτήν την αγορά για τα επόμενα 10 χρόνια.

"Η EC διεξήγαγε μια εξαιρετικά ενδελεχή, σκόπιμη διαδικασία για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη κατανόηση του gaming", δήλωσε o CEO της Activision Bobby Kotick σε δήλωση. «Ως αποτέλεσμα αυτού, ενέκριναν τη συγχώνευσή μας με τη Microsoft, αν και απαιτούσαν αυστηρά διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν ισχυρό ανταγωνισμό στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο μας.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε ουσιαστικά τις επενδύσεις μας και το εργατικό δυναμικό μας σε όλη την ΕΕ και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα οφέλη που προσφέρει η συναλλαγή μας σε παίκτες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Οι ταλαντούχες ομάδες μας στη Σουηδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τις δεξιότητες, τις φιλοδοξίες και την κρατική υποστήριξη που χρειάζονται για να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά και σε παγκόσμια κλίμακα. Αναμένουμε από αυτές τις ομάδες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, δεδομένης της σταθερής αλλά ρεαλιστικής προσέγγισης των κυβερνήσεών τους στο gaming."

Παρά την επιτυχία της στην Ευρώπη, η Microsoft βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια δύσκολη πρόκληση για να εγκρίνει τη συμφωνία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το μπλοκάρισμα της CMA.

Οι απλές υποθέσεις προσφυγών συνήθως χρειάζονται έως και εννέα μήνες για να ολοκληρωθούν - και στη συνέχεια απλώς επιστρέφονται στη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποφασίσει για άλλη μια φορά. Η Microsoft θα χρειαστεί να υποστηρίξει ότι αντιμετωπίστηκε άδικα ή ότι η διαδικασία της CMA ήταν εσφαλμένη.

Η αποτυχία στην Ευρώπη θα είχε προκαλέσει ένα διαδοχικό βαρύ πλήγμα στις ελπίδες της Microsoft να κατέχει την Activision Blizzard. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με την Μ. Βρετανία σε 9 μήνες και βέβαια με την Αμερική μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα για τις διαφημίσεις που θέλει να βάλει η Microsoft στα games της και συζητήστε για αυτή στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification